- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.916
- 158
- 29
O zaman dönebilirsiniz madem can güvenliğiniz yok.Almanyadan Türkiye'ye tatile gelip Almanya'yı kötüleyip sonra koşarak uçağa binip tekrar Almanyaya dönen akrabalarım geldi aklımaÇok komiksiniz. Gurbetçilerin çoğu burada doğup büyüdü doğru düzgün türkçemiz yok diplomalarimiz tr de geçerli değil. Siz zanediyorsunuz ki hayat burada çok kolay.
Diplomalarım geçerli olsa burda 2 dakika durmam. Irkçılık diz boyu. Burada oturduğumuz yerde yani geto bir türk genci bıçaklandı. Bicaklayan fransiz. Ve ne hikmetse polis sucluyu bulamadi ... yada hic aramak istemedi. Yabancilarin caninin degeri yok sifir. Gebersek umurunda dediliz kimseninn
Ya hiç biri kalkıp gelmiyor.Bu yorumu yapanda yeni üye ilk yorumu bu.Ülkenin gidişatından çok
memnun olanlardan biri muhtemelen.Kulaktan dolma söyledikleri bence.
Her gün gazetelerde haberler çıkıyor beyin göçü diye.Haberleri var mı acaba ne göçüyor???
Beğenmeyen gitsin diyenler o gidenlerin bu ülkenin iyi yetişmiş insanları, gençleri olduğunun
farkında bile değil.Giderse gitsin diyor.O gidenler bizi Ortadoğudan ayrıştıracak beyinler.
Anlamıyorlar.Vizyonları yetmiyor.
Avrupa şakırşakır çalışma vizesi veriyor.Sırf benim çevremde 1 sene içinde 5 genç gitti.
Emek verilmiş, iyi yetişmiş insanlar.Hepsi de kararlarından çok memnun.
Kaybeden Türkiye.Beğenmeyen gitsin de kalanlarla nasıl olacak???
Ya hiç biri kalkıp gelmiyor.Bu yorumu yapanda yeni üye ilk yorumu bu.Ülkenin gidişatından çok
memnun olanlardan biri muhtemelen.Kulaktan dolma söyledikleri bence.
Her gün gazetelerde haberler çıkıyor beyin göçü diye.Haberleri var mı acaba ne göçüyor???
Beğenmeyen gitsin diyenler o gidenlerin bu ülkenin iyi yetişmiş insanları, gençleri olduğunun
farkında bile değil.Giderse gitsin diyor.O gidenler bizi Ortadoğudan ayrıştıracak beyinler.
Anlamıyorlar.Vizyonları yetmiyor.
Avrupa şakırşakır çalışma vizesi veriyor.Sırf benim çevremde 1 sene içinde 5 genç gitti.
Emek verilmiş, iyi yetişmiş insanlar.Hepsi de kararlarından çok memnun.
Kaybeden Türkiye.Beğenmeyen gitsin de kalanlarla nasıl olacak???
Almanyanin hususi akademisyen "yakalama" programları var. Yani başka ülkelerin akademisyenleri getirmek icin baya para dökmeye hazırlar. Bir programlari tanitilan seminere katıldım. Yani çok iyi fırsatlar sunuyorlar buraya getirip kalmalarini saglamak icin o kadar söyliyim
Akademisyen olmaya da gerek yok.İyi yetişmiş gençleri hiç zorluk çıkarmadan aldılar.
Hatta bir tanesinin şirketi şu şu vasıflarda arkadaşlarınız varsa görüşelim diyormuş.
Adamlar çok iyi biliyor kimler işe yarayacak, ülkelerine fayda sağlıyacak.Başına bela olacak
adam ithal etmiyor.Bir de bize bak.5milyon ithal insandan 500 tane işe yarar çıkmaz.
Akademisyen olmaya da gerek yok.İyi yetişmiş gençleri hiç zorluk çıkarmadan aldılar.
Hatta bir tanesinin şirketi şu şu vasıflarda arkadaşlarınız varsa görüşelim diyormuş.
Adamlar çok iyi biliyor kimler işe yarayacak, ülkelerine fayda sağlıyacak.Başına bela olacak
adam ithal etmiyor.Bir de bize bak.5milyon ithal insandan 500 tane işe yarar çıkmaz.
Burda konsoloslukta bile öyle sıra çalmaya çalışanlar var. Artık numarası olmayana işlem yapılmıyor. Çalışanları da biktirdilar. Benim önüme geçmeye çalışan adamı görevli memur "evet bir sen akıllısın, bütün numara çekip sıra bekleyenler salak değil mi? Git numara al" diye azarladi. Yani aslında Türkiyenin bir cok konuda gereken herseyi var, ama kullanmasını bilmiyoruz ve insanımız da çok zor. Daha bugün haberlerde çıkmış. Millet hala kılık kıyafet tartışmasında. Yani özgür yaşama alanı bile yok. Heleki insanların birbirine tahammülü sıfıra yakın
Olay şu, şu an Türkiye'de ortam çok huzursuz haliyle insanlar da huzursuz ve birbirlerine sanki düşman gibi davranıyorlar ondan kurallara uymama ve eşkıyalık çok arttı.
Ama Avrupa'da yaşayan Türkler neden böyle davranıyor hiç bilmiyorum ama bende merak ettim neden böyleler?
Rahat coğrafya mı batıyor acaba, kaos olmadan boşlukta mı oluyorlar araştırmak lazım..
Bende anlamadim. En basit örneği burdada cekirdek kabuklarin her yere atıldığı.
O bir şey mi burada hem yerde çöpler, çekirdekler hem de çok affedersiniz balgamlar var..
Resmen yürürken balgam görünce tiksiniyorum hala 31 yıldır alışamadım..
Aman Allah'im
Avm ile üniversiteler yarışır o halde artıkTr de karşılığı olsa ne olacak sanıyorsun???
Burada diplomalar çarşaf çarşaf milletin elinde.Masterı doktorası bi anlatsınlar ne haldeler.
Tr de artık diploma kıymeti yok.
Ya tarafsın ya bertaraf.
Gerisi teferruat
Nasil imrendim size.Ingilterede yasamayi cok isterdim.Keske bir firsat gelseSelam
Ben 3 sene İtalyada yaşadım, bu sene de İngiltereye taşındım.
Hangi ülkeden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama İngiltere de kuzeyde diye sayaraktan konuşacağım, hayatımda ilk defa insan yerine konduğumu hissettiğim bir yerde yaşıyorum.
O bir şey mi burada hem yerde çöpler, çekirdekler hem de çok affedersiniz balgamlar var..
Resmen yürürken balgam görünce tiksiniyorum hala 31 yıldır alışamadım..
sende gençliğimi gördüm evlat
şaka bir tarafa bir kaç sene öncesine kadar aynen senin gibi anlatırdım da anlatırdım, şimdi gideyim mi diye sorana gitme diyorum maksat gıcıklık(tabi buradaki konu sahibi hariç, o gidecek zaten biraz itekleme beklemiş sadece :) )
sende gençliğimi gördüm evlat
şaka bir tarafa bir kaç sene öncesine kadar aynen senin gibi anlatırdım da anlatırdım, şimdi gideyim mi diye sorana gitme diyorum maksat gıcıklık(tabi buradaki konu sahibi hariç, o gidecek zaten biraz itekleme beklemiş sadece :) )
Ahmet Hakan bugün Türkiye’den giden insanlara ithafen Türkiye’den kaçanlara altı okkalı laf diye bir yazı yazmış gördünüz mü :)
Ahmet Hakan bugün Türkiye’den giden insanlara ithafen Türkiye’den kaçanlara altı okkalı laf diye bir yazı yazmış gördünüz mü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?