Semt değiştirmeye korkarken ülke değiştirmek

O zaman dönebilirsiniz madem can güvenliğiniz yok.Almanyadan Türkiye'ye tatile gelip Almanya'yı kötüleyip sonra koşarak uçağa binip tekrar Almanyaya dönen akrabalarım geldi aklıma

Bu olumsuz gidisati haketmeyen milyonlarca vatandas maddi/manevi bedel oduyor/odeyecek malesef.

Avrupa kendisine deger katacak insanlara dunyanin her yerinden kucak aciyor, kiymet veriyor. Bizim insanimizda begenmeyen gitsin diyor. Ne diyim, ins yanlislarin en kisa zamanda farkina varilir ve telafi edilir.

Konu sahibi kusura bakmasin, konusunu biraz sabote etmis gibi olduk:)

Almanyanin hususi akademisyen "yakalama" programları var. Yani başka ülkelerin akademisyenleri getirmek icin baya para dökmeye hazırlar. Bir programlari tanitilan seminere katıldım. Yani çok iyi fırsatlar sunuyorlar buraya getirip kalmalarini saglamak icin o kadar söyliyim

Akademisyen olmaya da gerek yok.İyi yetişmiş gençleri hiç zorluk çıkarmadan aldılar.

Hatta bir tanesinin şirketi şu şu vasıflarda arkadaşlarınız varsa görüşelim diyormuş.

Adamlar çok iyi biliyor kimler işe yarayacak, ülkelerine fayda sağlıyacak.Başına bela olacak

adam ithal etmiyor.Bir de bize bak.5milyon ithal insandan 500 tane işe yarar çıkmaz.

Bizdeki ithal insanlar anca yarın yokmuş gibi üresin de üresin..
Başka bir şey bilmiyorlar, bizler her şeyin farkındayız.Ama şu an elimizden hiçbir şey gelmiyor.
Anca kendi bireysel önlemleri alabiliyoruz,(misal ben çocuk sahibi olmayacağım)
Gidebilenler gidiyor, eskiden bundan 10 sene önce çok kızardım niye gidiyorlar diye..
Şimdi çok hak veriyorum gidenler haklı..
Çünkü bende imkan olsa giderim.

Akademisyen örneğini seçtim çünkü ekonomi açısından en çok onlar öne çıkıyor. Bir insanın okuması masraf çıkartıyor bir ülkenin ekonomisine. Onlar bir kuruş harcamadan başka ülkenin en akıllılarıni alıyor. Dediğiniz gibi her alan için gecerli tabi. Türkiye bu konuda almanlar kadar uyanık değil

Olay şu, şu an Türkiye'de ortam çok huzursuz haliyle insanlar da huzursuz ve birbirlerine sanki düşman gibi davranıyorlar ondan kurallara uymama ve eşkıyalık çok arttı.
Ama Avrupa'da yaşayan Türkler neden böyle davranıyor hiç bilmiyorum ama bende merak ettim neden böyleler?
Rahat coğrafya mı batıyor acaba, kaos olmadan boşlukta mı oluyorlar araştırmak lazım..

Bende anlamadim. En basit örneği burdada cekirdek kabuklarin her yere atıldığı.

Bende anlamadim. En basit örneği burdada cekirdek kabuklarin her yere atıldığı.

O bir şey mi burada hem yerde çöpler, çekirdekler hem de çok affedersiniz balgamlar var..
Resmen yürürken balgam görünce tiksiniyorum hala 31 yıldır alışamadım..

Avm ile üniversiteler yarışır o halde artık
Her sokağa bir üniversite olacak neredeyse
Diploması olmayan insan yok artık

Sardenya 1 hafta önce kuaförüm Almanya'ya yerleşti. Neden gidiyorsun dedim 2 yaşındaki oğlum için dedi.
Sakın aklınızda tereddüt kalmasın. Çocuğunuz için en azından olumlu bakın derim

Nasil imrendim size.Ingilterede yasamayi cok isterdim.Keske bir firsat gelse

O bir şey mi burada hem yerde çöpler, çekirdekler hem de çok affedersiniz balgamlar var..
Resmen yürürken balgam görünce tiksiniyorum hala 31 yıldır alışamadım..

sende gençliğimi gördüm evlat

şaka bir tarafa bir kaç sene öncesine kadar aynen senin gibi anlatırdım da anlatırdım, şimdi gideyim mi diye sorana gitme diyorum maksat gıcıklık (tabi buradaki konu sahibi hariç, o gidecek zaten biraz itekleme beklemiş sadece :) )

Evet hala aşamadım yaş 31 ama hala yerde iğrenç şeyleri görünce sanki ilk defa bu ülkede görmüşüm gibi iğrenme ve söylenme oluyor..
Ben burada anlatıyorum en azından biri yazdığımı okusa böyle de düşünen var imiş dese o bile kar diye bakıyorum..
Evet konu sahibi gidecek gibi, zaten gitsin de..
Çocuksuz olsa kişisel tercih derdim ama çocuğu olduğu için bence gitmeli..

Ahmet Hakan bugün Türkiye’den giden insanlara ithafen Türkiye’den kaçanlara altı okkalı laf diye bir yazı yazmış gördünüz mü :)

Ahmet Hakan bugün Türkiye’den giden insanlara ithafen Türkiye’den kaçanlara altı okkalı laf diye bir yazı yazmış gördünüz mü :)

Şimdi okudum bir de kendisine sormak lazım paraları hangi ülkede.

Neyin mücadelesini ediceksin ülkenin%52 gayet halinden memnun.Gidenler azınlıkta kalanlar.

Demokrasi taraftarları.Demokrasilerde çoğunluğun dediği olur.E o zaman????

Ahmet Hakan okuyacağıma Cin Ali serisini baştan okurum daha faydalı Bugün rüzgarı sağdan esmiş öyle yazmış, yarın soldan eser bizi dış ülkelerde temsil ediyor gururlarımız yazar, ciddiye alınması gerekmeyen bir kişilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…