- 29 Kasım 2016
- 1.379
- 3.967
- 83
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Vay efendim sen bana nasil sen dersin????:))aa ilk defa egitici bi konu. öncelikle tskler.
ben bunu bilmiyordum. misal benim yasadigim yerde sen demek daha sempatik, hani insanin daha rahat konusmasi acisindan kullanilir.
misal bankacim hep ayni ondan sen deriz bir birimize, hem sohbet edip hem islerimi tamamlatirim. siz le arada sanki hep duvar varmis gibi.
o yüzden burdaki hamilarada hep sen diye hitap etmisimdir. yani her ne kadar farki düsüncemiz olsada hepimiz kadiniz, bi yerde dostuz bizi biz en iyi anlar gibisinden
Babana Nasıl sen dedi
Sen şimdi şuradan çık X hanıma git mi dedi
Şurayı imzala mı dedi
Bir imzanı alacağım mı dedi
Sen bir daha taksit gününde gel o zaman hallederiz mi
Bankada senli ya da sizli konuşma Nasıl olur ki
Bazen de daha basit samimi olmak için senli konuşulur mesafeyi kapatmak için
Şurdan çık x hanıma git, bunu imzala, sen paranı şuna yatır gibi. Burda takıldığım şey hem hitap şekli hem de asık suratlı oluşu
Vay efendim sen bana nasil sen dersin????:))
Saygisizzz:))
(Alinti:KK : ) )
Merhabalar. Bunu paylaşma gereği hissettim çünkü ara sıra denk geldiğim bir durum. Elimden geldiğince tanımadığım insanlara "siz" diye hitap etmeye çalışırım karşımdakinin mesleği, maddi durumu ne olursa olsun. Fakat bazen bir bankaya, mağazaya, doktora gittiğimde şunu yaşıyorum ordaki bazı görevliler biz müşterilere "sen" diye hitap ediyorlar. Yaşım onlara göre küçük olduğu için bu şekilde hitap ettiklerini sanıyordum fakat bugün babamla bankaya gittik ve ordaki görevli babama da "sen" diye hitap etti. O an para yatırma hengamesinden dolayı bunun pek üzerinde durmadım fakat akşam eve gelip düşününce çok zoruma gitti. Biz ona "siz" diye hitap ederken onun "sen" diye bir üslupla konuşması çok sinirlerime dokundu düşününce. Bunu bir keresinde bir doktor da anneme yapmıştı. Yaşım küçük olduğu için (21) ve dış görünüş olarak küçük gösterdiğimden dolayı nasıl bir tepki göstermeliyim böyle durumlarda? Karşıdakinin saygısızlığı, küçük görme çabası mıdır bu yoksa düşüncesizlik mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?