"Sen" diye hitap edilmesi

aliskanlik meselesi egitim meselesi sanirim egitim derken diplomadan bahsetmiyorum ben is yerlerimde is arkadaslarima hanim bey diye hitap edilmesi gerektigini ogrendimki olmasi gerekende budur sonra bir ise girdim bayanin birine x hanim bakarmisiniz dedim etrafindakiler falan gulduler kadin bi etrafina bakti banami dedi ay hanimmi dedi ay banami dedi diyo size dedim ne demem gerekiyodu dedim giz x baksana bi falan diyecekmisim zaten daha fszla midem kaldirmadi muhabbetleri bir kac gun sonra isten ayrildim ve bu firma turkiyenin cok iyi bir magazasinin uretim yeri

Şurdan çık x hanıma git, bunu imzala, sen paranı şuna yatır gibi. Burda takıldığım şey hem hitap şekli hem de asık suratlı oluşu
Cunku isini severek yapan cok az. Saticilar bankacilar resmi kurumlar.. cogu gercekten asik suratli. Biri siz der tavri ukeladir mesela biri sen der samimidir.. ne soyledigi degilde nasil soyledigi daha onemli aslinda

kesınlıkle herkes' siz 'demelı.yabancılar yani.

yenı yetmeler bıle senlı benlı konuşuyor.pazratesi aynısı olursa sert bı dılle uyarcam.stajerlerii..saygı cok önemli.

Ben bankacıyım.Evet teyzecim sen, amcacım sen diye hitap ediyorum çoğunlukla. Siz dediğimde çoğu kişi bırak bu ciddiyeti diyor, samimiyet istiyorlar. Özellikle senelerdir müşterim olanlarla samimiyim sizi bizi geçtik, çünkü böyle istiyorlar. Kızım diyorlar.

İlk defa gördüğüm birine tabiki siz diyorum.Kimsenin de rahatsız olduğunu duymadım, aksine sizli konuşan arkadaşımı çok soğuk buluyorlar...

Cunku isini severek yapan cok az. Saticilar bankacilar resmi kurumlar.. cogu gercekten asik suratli. Biri siz der tavri ukeladir mesela biri sen der samimidir.. ne soyledigi degilde nasil soyledigi daha onemli aslinda

Bir şey diyeyim mi, ben işimi çok seviyor-dum (bankacıyım), ama insanlar yüzünden sevmiyorum artık. Çünkü kimsenin ne çalışana, ne müşteriye ne başkasına saygısı yok. Saygılı olan o kadar az ki. Bana hitap şekilleri bile terbiyesizce. 30 yaşındayım ama küçük gösteriyorum, bundan cesaret alarak beni deneyimsiz bulup kandırmaya çalışanlar oluyor aklınca. Kredi çıkmadı istediği olmadı diye hakaret edenler, seni zorlayanlar, suçlayanlar. Ben benden 2 sene önce imza almıştın naptın bakim diye gelip sizi itham edenler herkes içinde. Bir başka müşteriyle ilgilenirken dibinize kadar gelip bölenler, özel konuşuyoruz deyince hakaret edip gidenler oysaki adamın diyelim 5 milyon parası var ve kimsenin duymasını istemiyor haklı olarak, izin bile almadın gelip oturup dinleyenler neler neler...

Ülkemizde maalesef olması gereken çalışma ortamı olmadığından, hak ettiğiniz işte çalışmadığınızdan, eğitiminizin çok çok altında işlere razı olduğunuzdan, torpiliniz olmadığından, maaşınız az olduğundan, yöneticiniz size mobbing yaptığından, hatta tasarruf adı altında gün boyu üşüyerek çalıştığınızdan....evet kimse işini sevmiyor.

hitabet bulunan ortama göre değişiyor. eğer altında art niyet yani küçük görme gibi bir durum hissettiyseniz tepki göstermeniz normal.. ben de hep siz diye konuşurum genelde.. ama pazarda işlemez o durum mesela..
- şunun fiyatı nedir?
-abla onlar 10 tl

aynenn katılıyorum.. bir de bu durum var tabi... kesinlikle işin içindeki niyet önemli.. kimi küçümseme amaçlı sen gel, sen otur falan diye hitap ediyor. herhalde ondan dert yandı konu sahibesi.. ayrımına iyi bakmak lazım. art niyet hissettiyse o zaman tepki verilebilir belki.

Bence o kişilerin genel bir üslub sorunu var..
Ben öyle durumda siz derken üstüne bastırarak söylüyorum.

Markette falan bir amca teyze yardım istiyor fiyat okumak için falan. Onlara sen diye hitap ediyorum. Ama genel tavrım samimi olmadığım kişilere karşı mesafelidir..

ben de tanımadığım insanlara yada iş ilişkisi kurduğum kişilere siz diye hitap ederim
hadi benden büyükler sen diye hitap ediyorda, telefonda konuşurken sen denmesi bana garip geliyor. yaşımı bilmiyor, kim olduğumu bilmiyor nedir yani bu laubalilik? hatta bir bayanla tartışmıştım bu lakayıt konuşmalarından ötürü.

Ben de takarım.
Arada "sen derken???" diye bozmuşluğum vardır birilerini.
Hele siz diye başlayıp, konuşmanın ortalarında sene bağlayana ayrıca uyuz olurum.
İki dkda samimi mi olduk yani?

Bi de koca adamların "yenge" demesi yok mu?
Yenge şöyle yenge böyle
Sene sinir olduğumun on katı sinir eder beni.

Hiç sen, siz takıntılı olmadım. Kimileri samimiyetinden söylüyor. Cümlenin tamamına ve kişinin tavırlarına bakarım. Saygsızlık, aşağılamak vs yoksa hiiç aklıma gelmez sen mi demiş, siz mi demiş. Kafaya takmak ve kızmak için fazlasıyla küçük bir mesele benim için. O yüzden "şöyle uyar, böyle yap" diyemem.

Bir defasında ben de uyarmıştım. Kozmetik mağazasıydı yanlış hatırlamıyorsam.
"Müşteriyle bu şekilde konuşulmaz hiç hoşlanmadım üslubunuzdan" demiştim.
Gıcık oluyorlar tabi ama bir şey diyemiyorlar..

Şurdan çık x hanıma git, bunu imzala, sen paranı şuna yatır gibi. Burda takıldığım şey hem hitap şekli hem de asık suratlı oluşu

Bence üzerinize alınmayın, o bankacı günde 100 kişiyle muhatap oluyor, yorgundur robotlaşmıştır, kötü bir gün geçirmiştir. Bizler de insanız sonuçta bizim de hasta olduğumuz kötü gün geçirdiğimiz belki 2 dk önce müdürümüz tarafından azarlandığımız, sıkıntılı soruşturmalı bir süreç geçirdiğimiz, belki üstlerimizden performansın düşük diye tehdit mailleri aldığımız oluyor.

Kusura bakmayın ama bizim milletimiz ne kadar düşkün bu güleryüze, hakaret etmiyor, işinizi yapıyorsa ben ne Güleryüz isterim ne bir şey. İşimi doğru düzgün yapsın yeter benim için. O da insan çünkü. Doktorlara da aynı, Güleryüz bekliyormuş, yahu ne alaka adam doktor, işi insan eylemek değil ki.

Devlet hastanesinde iki cildiyeci doktor vardı, biri bomboş diğeri hıncahınç. Neyse gittim hıncahınç bayana Güleryüz ok ama benle ilgilenmedi bile etrafıyla konuşup gülücük dağıtmakla meşguldü, aknelerim için lahmacun yemişsen ondan olmuştur dedi teşhise bak :) Velhasıl o bayan sırf o güleryüzü sayesinden özel muayene açtı dolup taşıyor ama sonuç ? Diğeri belki de işini çok daha iyi yapıyor daha çok araştırıyor okuyor ama gülmüyor diye kimse gitmiyor.

Burda tabiki tavır önemli, saygı sınırını kimse aşmamalı, ama illa Güleryüz beklemek bence bu çalışma şartlar içinde lüks. Git bankaya günde 20 müşteri gelse nasıl olur o çalışan, 100 müşteri gelse nasıl olur.

Ben tüm gün wc ye gidemiyorum bazen, tam 2 dk gidip geliyorum yerime geldiğimde insanları bağırırken buluyorum nerdeymişim efendim, bir gün ağzımı bozup müsaadenizle altıma sıçıcam diyeceğim, 2 dk sürmüyor bile, insani ihtiyaçlarım sonuçta.

Kusura bakmayın çok doluyum çünkü insanlarımızda hiç empati yok ama beklentiler kaf dağında.

Insan olarak biseyler eksik bizde o kesin. Musteri olunca saygisizca davrananlar kendisine yapilinca., sen kim oluyosun? Diyolar. Su varki, masa basinda bi ise oturan cogu kiside bi havalar 1500:))

Bi kurumda temizlikciden tut mudure varana kadar hepsine ihtiyac var. Ama bi ustteki altindakini ezmeye calisiyo. Mudur sekreterini mesela. O sekreter olmasa senin arkani kim toplar halbuki?! O sekreter cayciyi ..o cayci olmasa cayini kim getirir? Herkes ayni degil tabii..

Bi hastanede hastalar bi alem doktorlarda oyle. Cok iyi doktorada denk geldigim oldu. Oglum icin gittigimde .. dedigimi yapmazsan igne vururum sana diyerek tehdit etti koskoca doktor:)) doktorumuz boyleyse millet napsa yeridir. Cocuga oyle yapilir mi? Oyle soylenir mi? Bos bos oturacagin zamani o cocuga guzellikle anlatsan rica etsen?

Canım hitabı tüylerimi diken diken ediyor ....

Doktor olmuş ama insan olamamış bir genç adamın kayınpederime “kapıyı kapat” demesi geldi aklıma sinirlendim şimdi.Sanki çocuğa buyuruyor terbiyesiz...
Hepimiz gerildik ama niye sustuk bilmiyorum.Belki de edepsize uymak istemeyişimizdendir.Bir daha böyle birşey yaşarsam çok fena bozarım gibi geliyor...

Herkes işini düzgün yapmıyor, kaytarmak isteyen de çok. Kimisine sert tavır takınmazsan anında senin yüzünü yumuşak bulup işini savsaklıyor. Bizim çaycı abla ben istesem senin yerine geçerim torpilimle masaya otururum dedi, yalnız lise mezunusun dedim?? Ben ub masaya oturmak için senelerce okumuşum, milyon tane sınava girmişim, her gün kafa patlatıyorum ama o torpille masaya otururmuş. Tabi anca oturursun :)

Bir de yeri gelmişken ekleyeyim; doktorları bilemem ama bir bankacı masasında müşteri yoksa boş oturuyor değildir, nolur izin alınız müsait misiniz deyin nolur ya...

Genel müdürlükle konuşuyor olabilir, çok acil ve gizli işlemleri olabilir, bir tablo bir şey hazırlıyordur vs vs boş oturmuyoruz...........Hatta bazen müşteri yokken daha çok çalışıyorum, müşteri lafa tutuyor çünkü.

Oh içimi döktüm konu sahibi kusura bakma.

Geçen bana doktor müşterim, kredisi onaylanmadı diye seni hapislerde çürütücem, mahkemelerde süründürecem, allah belanı....dedi...

Yorum yapmıyorum.

ben takilmiyorum ve sorun etmiyorum.

eger ki kucumseme amacli oldugunu hissedersem ancak o zaman mudahale edebilirim bilemedim, cok basima gelmedi sanirim.
Bir kac kez devlet dairesinde okuma yazma bilmeyen insanlara cok kotu davranildigina sahit oldum, o zaman cok sinirleniyorum iste, o zaman adam ol diye uyariyorum hatta resmi sikayet de ediyorum. Ama onun disinda o gunun moduna gore bir haldir diye gecistiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…