- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 63
- 32
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Bu konuyu okudum
Dolmuşa bindim
Şurada indirir misiniz dedim
Durdu buyur abla dedi ben de çok saol dedim indim ve bu konu aklıma geldi
Adam buyur abla deyince ben de ona uygun cevap verdim yoksa teşekkür ederim der öyle inerdim
Muayene olmaya gelip “karnim gıyışıyo evladım” diyen teyzeye “sikayetiniz nedir hanimefendi” demedigim icin suclu mu oldum yoksa
Ben yasca kucuk hastalarima da isimle hitap ediyorum. Sikayetin ne delikanli? gibi mesela.Bana da yavrummm benim oğlan gene hapse girecek acil para lazım kodesten çıkarcam diyen teyzeye evet hanımefendi kredi başvurunusu alıyorum demem nasıl olur?
Normalde aa hayrola geçmiş olsun tabi hemen bakalım diyorum da hata mı yapıyorum acaba?
Ilk aylarimda anne babalar kendi cocuklarini igneyle tehdit ediyorlardi. Ben de aa igneyle korkutmayalim ama cocugu derdim, sonradan baktim ki ohoo...Insan olarak biseyler eksik bizde o kesin. Musteri olunca saygisizca davrananlar kendisine yapilinca., sen kim oluyosun? Diyolar. Su varki, masa basinda bi ise oturan cogu kiside bi havalar 1500:))
Bi kurumda temizlikciden tut mudure varana kadar hepsine ihtiyac var. Ama bi ustteki altindakini ezmeye calisiyo. Mudur sekreterini mesela. O sekreter olmasa senin arkani kim toplar halbuki?! O sekreter cayciyi ..o cayci olmasa cayini kim getirir? Herkes ayni degil tabii..
Bi hastanede hastalar bi alem doktorlarda oyle. Cok iyi doktorada denk geldigim oldu. Oglum icin gittigimde .. dedigimi yapmazsan igne vururum sana diyerek tehdit etti koskoca doktor:)) doktorumuz boyleyse millet napsa yeridir. Cocuga oyle yapilir mi? Oyle soylenir mi? Bos bos oturacagin zamani o cocuga guzellikle anlatsan rica etsen?
Okumus cahil isteGeçen bana doktor müşterim, kredisi onaylanmadı diye seni hapislerde çürütücem, mahkemelerde süründürecem, allah belanı....dedi...
Yorum yapmıyorum.
Aynen herkes maas istiyo ama isimi duzgun yapmak isteyen pek yok. Dedim ya insan olarak birseyler eksik, umarim bi gun duzelir.Herkes işini düzgün yapmıyor, kaytarmak isteyen de çok. Kimisine sert tavır takınmazsan anında senin yüzünü yumuşak bulup işini savsaklıyor. Bizim çaycı abla ben istesem senin yerine geçerim torpilimle masaya otururum dedi, yalnız lise mezunusun dedim?? Ben ub masaya oturmak için senelerce okumuşum, milyon tane sınava girmişim, her gün kafa patlatıyorum ama o torpille masaya otururmuş. Tabi anca oturursun :)
Bir de yeri gelmişken ekleyeyim; doktorları bilemem ama bir bankacı masasında müşteri yoksa boş oturuyor değildir, nolur izin alınız müsait misiniz deyin nolur ya...
Genel müdürlükle konuşuyor olabilir, çok acil ve gizli işlemleri olabilir, bir tablo bir şey hazırlıyordur vs vs boş oturmuyoruz...........Hatta bazen müşteri yokken daha çok çalışıyorum, müşteri lafa tutuyor çünkü.
Oh içimi döktüm konu sahibi kusura bakma.
Ben yasca kucuk hastalarima da isimle hitap ediyorum. Sikayetin ne delikanli? gibi mesela.
Konu sahibi daha 21 yasinda ama bu konuya takmis biraz daha olgunlassa gecer bu dusunceleri bence.
Ben Ankaradayim ama koyden ilce olmaya calisan bir ilcesi diyelimAynen bazen üniversite öğrencileri geliyor, hayırlı olsun hangi bölümü kazandın falan diyorum.
Ben aslında resmiliğe bayılan biriyim, ama bizim halkımızda (ben Anadoludayım, büyük şehirleri bilemem) gayrıresmilik daha popüler, yani senli benli konuşan tanıdık gibi takılan kişilerle daha çok samimi olup güveniyorlar. Size inanıyorlar.
Aynen herkes maas istiyo ama isimi duzgun yapmak isteyen pek yok. Dedim ya insan olarak birseyler eksik, umarim bi gun duzelir.
Banka hastane burda ozellikle dikkat edilneli.. belki ben hastaligimin soylenmesini istemiyorum. Ama baxi yerlerde 2-3 kisiyi ayni odaya ayni anda aliyolar. Kimin ne hastaligi var ortada.
Ben Ankaradayim ama koyden ilce olmaya calisan bir ilcesi diyelim
Lafi agzimdan aldin, diger hastalar rahat vermiyor ki.Napsın hepsi aynı anda dalıyor odaya çünkü, bankada da öyle, bir de oturup mesela karşıda dikizleyenler var işlem boyunca gözleriyle taciz ediyorlar, arada laf atıp yorum yapıyorlar falan, bazen diyorum nolur bize kapısı kilitli oda falan yapın
Lafi agzimdan aldin, diger hastalar rahat vermiyor ki.
Görgü ve terbiye meselesi
Ben en cok ablaa diye hitab edenlere gıcığım.nerden ablan oluyorum ben senin koca pala biyikli adam
O da var.. ama sistemi oyle oturtmuslar..yani 2-3 hasta ayni anda aliniyo odaya. birde sira numarasi olunca daha kolay oluyo bu is. Yoksa herkes hurraaa:))Napsın hepsi aynı anda dalıyor odaya çünkü, bankada da öyle, bir de oturup mesela karşıda dikizleyenler var işlem boyunca gözleriyle taciz ediyorlar, arada laf atıp yorum yapıyorlar falan, bazen diyorum nolur bize kapısı kilitli oda falan yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?