"Sen" diye hitap edilmesi

Muayene olmaya gelip “karnim gıyışıyo evladım” diyen teyzeye “sikayetiniz nedir hanimefendi” demedigim icin suclu mu oldum yoksa

Ben o anki psikolojime göre "sağol" ya da "sağolun" derim cevap olarak :)

Geçenlerde bir atm den sınav ücretini yatırmak için sıraya girdim. Bir kız da kayıt için "en yakın okul nerede?" diye sordu. Bildiğim bir yer olduğu için "bekleyin beraber gidelim" dedim. Gidiş dönüş yolunda samimiyeti ilerlettik burcumuza kadar öğrendik :)
Yani konu sahibinin dediği samimi davranacaksan bu tavrına da yansır. Üstten bakan kişilerin anlaşıldığı gibi..

8 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Amir ve patronuma hiç abi, abla demedim. Personele ismiyle veya abi derim ama diğeri bende eğreti durur :)

Taksiciler de çeşit çeşit. Ama açıkcası siz diye hitap eden taksici çok az gördüm..

Muayene olmaya gelip “karnim gıyışıyo evladım” diyen teyzeye “sikayetiniz nedir hanimefendi” demedigim icin suclu mu oldum yoksa

Bana da yavrummm benim oğlan gene hapse girecek acil para lazım kodesten çıkarcam diyen teyzeye evet hanımefendi kredi başvurunusu alıyorum demem nasıl olur?

Normalde aa hayrola geçmiş olsun tabi hemen bakalım diyorum da hata mı yapıyorum acaba?

Ben yasca kucuk hastalarima da isimle hitap ediyorum. Sikayetin ne delikanli? gibi mesela.
Konu sahibi daha 21 yasinda ama bu konuya takmis biraz daha olgunlassa gecer bu dusunceleri bence.

Ilk aylarimda anne babalar kendi cocuklarini igneyle tehdit ediyorlardi. Ben de aa igneyle korkutmayalim ama cocugu derdim, sonradan baktim ki ohoo...
Surup icmem diye acili ayaga kaldiran cocuga diyorum ki o zaman igne yapacagiz. Tehdit mi? Hayir mecburen oyle yapacagim surup icmezse

Aynen herkes maas istiyo ama isimi duzgun yapmak isteyen pek yok. Dedim ya insan olarak birseyler eksik, umarim bi gun duzelir.

Banka hastane burda ozellikle dikkat edilneli.. belki ben hastaligimin soylenmesini istemiyorum. Ama baxi yerlerde 2-3 kisiyi ayni odaya ayni anda aliyolar. Kimin ne hastaligi var ortada.

kk da sen diyorum herkese ama reel hayatta bende hoşlanmıyorum. mesela mağazaya gidiyosun yardımcı olurmusunuz diyosun tabi canim diyo karşıdaki hoş olmuyo.

Ben yasca kucuk hastalarima da isimle hitap ediyorum. Sikayetin ne delikanli? gibi mesela.
Konu sahibi daha 21 yasinda ama bu konuya takmis biraz daha olgunlassa gecer bu dusunceleri bence.

Aynen bazen üniversite öğrencileri geliyor, hayırlı olsun hangi bölümü kazandın falan diyorum.

Ben aslında resmiliğe bayılan biriyim, ama bizim halkımızda (ben Anadoludayım, büyük şehirleri bilemem) gayrıresmilik daha popüler, yani senli benli konuşan tanıdık gibi takılan kişilerle daha çok samimi olup güveniyorlar. Size inanıyorlar.

Görgü ve terbiye meselesi
Ben en cok ablaa diye hitab edenlere gıcığım.nerden ablan oluyorum ben senin koca pala biyikli adam

Ben Ankaradayim ama koyden ilce olmaya calisan bir ilcesi diyelim

Napsın hepsi aynı anda dalıyor odaya çünkü, bankada da öyle, bir de oturup mesela karşıda dikizleyenler var işlem boyunca gözleriyle taciz ediyorlar, arada laf atıp yorum yapıyorlar falan, bazen diyorum nolur bize kapısı kilitli oda falan yapın

Lafi agzimdan aldin, diger hastalar rahat vermiyor ki.

şimdi yanlış anlaşılmak istemem ama duruş, giyim, tavır her şey etkili bana göre. bana bu zamana kadar sen diye hitap eden doktor olmadı tanıdıklarım hariç, bankada zaten bana kimse sen diyemez, manavı vs saymıyorum sen deseler bakışımla özür dilettiririm herhalde. tavrınızı belli edin çok rahatsız olduğunuzda.

Görgü ve terbiye meselesi
Ben en cok ablaa diye hitab edenlere gıcığım.nerden ablan oluyorum ben senin koca pala biyikli adam

Bence de kesinlikle görgü meselesi..
Ben bana senli benli konuşana siz diye hitap ediyorum. Karşımdaki o saniyede samimi oldu diye aynı şekilde konuşmak zorunda değilim ki..
Ben kendi sınırımı belirlerim. Bu da kasmak demek değil..

Çarşı pazarda abla, yenge diyenden pek rahatsız olmam. Sosyal statü böyle şeyleri kaldırır. Ama isterken "1 kilo verir misiniz?" para uzatırken genelde "alır mısınız?" diyorum..

Dönem içi yanıma stajyer verilir. Onlar direk abla demeye başlar. Onlardan gocunmuyorum zaten haftalarca yanyana çalışacağız. Saygı olduğu sürece samimiyet de olabilir..

banka görevlisi sen dese ne siz dese ne. hakaret amaçlı kullanıyor sanki. boşa takılmayın.

O da var.. ama sistemi oyle oturtmuslar..yani 2-3 hasta ayni anda aliniyo odaya. birde sira numarasi olunca daha kolay oluyo bu is. Yoksa herkes hurraaa:))

Çok haklısınız yaşı büyük olsun küçük olsun saygıdandır siz denmelidir ama maalesef insanlar sen diye hitap ediyor bazıları yakınlık kurmak için isim kullanıyor ismin sonuna bir hanım eklemek bu kadar mı zor kendi kalitelerini ortaya koyuyorlar ben hiçbir çalışma arkadaşıma iş ortamında ismini direk kullanmam x hanım x bey ciddiyet saygı önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…