Sen Evde Kalırsın ha

Bence azılı bir feminist olsaydın böyle endişelere kapılmazdın. Bırak herkes istediğini düşünsün. Sen bir gün evlenirsen nasıl bir kadın olmayı düşünüyorsun? Nasıl bir erkek hayal ediyorsun? Gerisi önemsiz detay.

Bence azılı bir feminist olsaydın böyle endişelere kapılmazdın. Bırak herkes istediğini düşünsün. Sen bir gün evlenirsen nasıl bir kadın olmayı düşünüyorsun? Nasıl bir erkek hayal ediyorsun? Gerisi önemsiz detay.
aslında endişelenmiyorum, üzülüyorum insanlar benim hakkımda böyle düşünüyor diye, yani sonuçta değer verdiğim birşeyler paylaştığım her gün yüz yüze baktığım insanlar benim için böyle düşünüyor.

Bu bahsettiğiniz erkekler türkiye sınırları içerisinde mi:KK48: Ben türk erkeklerinde şöyle bir şey gözlemledim tabi ki hepsi için geçerli değil bu, lafa gelince kadın haklarına saygılı ama harekete gelince bir şey yok. Özellikle sosyal medyada çok var bunlardan

Sosyal medyaya hiç bakma zaten orda onlardan çok malesef . Bulunduğun şehre göre değişiyor aslında , bazı şehirlerde erkek üstünlüğü var hala çünkü.

Fikirlerimin uyuşmadıklıkları ile tartışmıyorum , kafaya takmıyorum ne onlar benim fikrimi degistirebilir ne ben onların , ama saygıyı aşarlarsa muhabbeti keserim senin örnekte olduğu gibi .

Oncelikle ben gerek kendini ifade edisin, gerekse anlatımınla hayatta çoğu şeyin farkında bir kız olarak hayal ettim seni. Düşüncelerinin nerdeyse hepsine katılıyorum, özellikle kadınların ve erkeklerin eşit olması kısmına.
Şimdi gelelim sevgilinin olmaması kısmına. Seni o kadar iyi anlıyorum ki, çünkü senin kadar olmasa da ben de aynı durumdayım. Sanırım erkekler her şeyin farkında olan kızlardan cekiniyorlar biraz, hani ilişkilere daha mantıksal yaklaşan kızlardan.
Bence endişelenmen çok doğal. Insan bir bir süre sonra "Allah allah benim ne eksiğim var?" falan diye bir düşünüyor ne kadar rahat ve takmayan bir insan olsa da. Ama şu an için düşünme bunları, çünkü ben geçmişte şunu farkettim ki bir şeyleri çok fazla kurcalayarak bir sonuca ulaşılmıyor; biraz akışına bırakmak lazım sanırım. Hayırlısı olsun senin için :)

Merhaba ablalarım, size bir şey danışmak istiyorum sorun bende mi acaba merak ediyorum.

Öncelikle düşünce yapım çoğu insanla büyük oranda uyuşmaz, azılı bir feministim :KK53: Erkek düşmanı olanından değil, kadın haklarını savunuyorum ve kadın erkek eşitliğini destekliyorum.:KK51:

Bazen bu olaylar yüzünden kadın değilmişim gibi, bir eşi haketmiyormuşum gibi geliyor.
Bir eşi hak etmek derken? Eş dediğiniz şey ödül gibi bir şey mi? Kadın haklarını savunan ve kadın erkek eşitliğini destekleyen birinin erkeği kadına verilmiş bir ödül olarak görmesi garip değil mi?

aslında endişelenmiyorum, üzülüyorum insanlar benim hakkımda böyle düşünüyor diye, yani sonuçta değer verdiğim birşeyler paylaştığım her gün yüz yüze baktığım insanlar benim için böyle düşünüyor.
Bak yine edilgen bir dil kullanıyorsun. "Beğenilmek, hakkında düşünülmek" bu kadar önemliyse o zaman düşüncelerinden vazgeçeceksin. Hem kendi kararlarımı vereyim, hem de herkes tarafından beğenileyim mümkün değil. Yeterince cesursan sen olmayı hayal ettiğin kadın ol. Hayatına giren kişiler sana ayak uydurmak zorunda kalsın.

Sosyal medyaya hiç bakma zaten orda onlardan çok malesef . Bulunduğun şehre göre değişiyor aslında , bazı şehirlerde erkek üstünlüğü var hala çünkü.

Fikirlerimin uyuşmadıklıkları ile tartışmıyorum , kafaya takmıyorum ne onlar benim fikrimi degistirebilir ne ben onların , ama saygıyı aşarlarsa muhabbeti keserim senin örnekte olduğu gibi .

Ben istanbuldayım.

Ben de öyle yapacağım artık :)

Oncelikle ben gerek kendini ifade edisin, gerekse anlatımınla hayatta çoğu şeyin farkında bir kız olarak hayal ettim seni. Düşüncelerinin nerdeyse hepsine katılıyorum, özellikle kadınların ve erkeklerin eşit olması kısmına.
Şimdi gelelim sevgilinin olmaması kısmına. Seni o kadar iyi anlıyorum ki, çünkü senin kadar olmasa da ben de aynı durumdayım. Sanırım erkekler her şeyin farkında olan kızlardan cekiniyorlar biraz, hani ilişkilere daha mantıksal yaklaşan kızlardan.
Bence endişelenmen çok doğal. Insan bir bir süre sonra "Allah allah benim ne eksiğim var?" falan diye bir düşünüyor ne kadar rahat ve takmayan bir insan olsa da. Ama şu an için düşünme bunları, çünkü ben geçmişte şunu farkettim ki bir şeyleri çok fazla kurcalayarak bir sonuca ulaşılmıyor; biraz akışına bırakmak lazım sanırım. Hayırlısı olsun senin için :)

Teşekkür ederim :)

Galiba öyle, yani bilinçli olan insanları boyundurukları altına alamayacakları için, ya da baş edemeyeceklerini düşündükleri için çekiniyorlar.

Bir eşi hak etmek derken? Eş dediğiniz şey ödül gibi bir şey mi? Kadın haklarını savunan ve kadın erkek eşitliğini destekleyen birinin erkeği kadına verilmiş bir ödül olarak görmesi garip değil mi?

Ödül olarak görmüyorum tabiki, bir insanı haketmek onun ödül olduğu anlamına gelmez. Ben sadece acaba bende sorun mu var, çok mu sertim bir insanın hayatını sorunlarımla geçirmesine neden olur muyum diye anlık ve doğru olmayan bir düşüncemden bahsetmek istemiştim. Yanlış ifade etmiş olabilirim

Bak yine edilgen bir dil kullanıyorsun. "Beğenilmek, hakkında düşünülmek" bu kadar önemliyse o zaman düşüncelerinden vazgeçeceksin. Hem kendi kararlarımı vereyim, hem de herkes tarafından beğenileyim mümkün değil. Yeterince cesursan sen olmayı hayal ettiğin kadın ol. Hayatına giren kişiler sana ayak uydurmak zorunda kalsın.

Çünkü değer verdiğim insanlar-dı. Ama zaten bana gelen tavsiyeler mesafe koy, fazla taka, sana değer vermeyen insanla işin olmasın şeklinde genelde. Ben de bu denilenleri yapacağım artık. Tavsiyeniz için teşekkür ederim haklısınız. Beni küçük düşüren insanların hakkımda ne düşündüğü önemli olmamalı

Bu kararları daha saglıklı verebilmen için ilişki yaşaman bu yollardan geçebilmen gerektiğini düşünüyorum.
(Feminizm vs. Neyi savunduğun konusunda)

Milletide çok takma.
Gerçek bir feminist asla kimsenin ne düşündüğünü umursamaz :p

Başkalarının hakkında ne düşündüğünü zerre umursama ve düşüncelerini sonuna kadar savun. Er geç senin gibi insanlarla karşılaşırsın zaten.

Ben, herkese her şeyi anlatmaya gerek duyulmamasını düşünüyorum.
Etrafında, hayatları eşleri ve çocukları olup, gün gün gezip kaynanalarını çekiştiren teyzelere, ben kadın erkek eşitliğine inanıyorum dersen, lafını bitirmeden kısırı ağzına tıkarlar. :KK53:
Evliliğin olmazsa olmaz bir havaya sokulmasına ben de çok karşıyım.
21 yaşında evlendim ama tek nedeni, her an yanımda olmasını isteyeceğime emin olacağım kadar bir adama aşık olmamdı.
Böyle bir durum olmasa, hayatımın sonuna kadar evlenmeden gayet de güzel yaşardım.
Aslında bakınca, sorun evlenmemek değil, aşık olmadan evlenmek bence.
Kimi zaman kendimizle bile anlaşamazken, aşık olmadığımız bir insanla aynı evi paylaşmak ne kadar zor olurdu.

Ne diyim büyük konuşma derim. 20 yaşımda 'evlilik çok lazım bir şey değil yaaa noluyo sanki' derken 21 yaşında aşık olup kaçtım evlendim. O artistten geriye kocasına aşık bi ev hanımı kaldı.

Merhaba ablalarım, size bir şey danışmak istiyorum sorun bende mi acaba merak ediyorum.

Öncelikle düşünce yapım çoğu insanla büyük oranda uyuşmaz, azılı bir feministim :KK53: Erkek düşmanı olanından değil, kadın haklarını savunuyorum ve kadın erkek eşitliğini destekliyorum. Hayatımın amacı evlilik değil, öyle olanlara saygı duyarım fakat evlilik biraz da tercihtir bana göre. Evlenmeyi isterim tabi ki ama nasip olmazsa da dövünmem, neden evlenemiyorum ya evde kaldım tarzı düşüncelere kapılmam. Erken yaşta evliliği kendi adıma desteklemiyorum, ve sanki bir kadın yaşı geldiği an evlenmeliymiş gibi davrananlara ayar oluyorum. Kısaca insanlarla çelişen konularda kendimi özetledim burda.

Ne zaman konu açılsa ve ben diğer insanlara hakaret etmeden fikirlerimi anlatsam mutlaka üzerime geliniyor. Hep duyduğum cümle ''sen evde kalırsın'', bu cümlenin çirkinliğinden bahsetme gereği bile duymuyorum. Herkesin kendi yediği içtiğini dağıttığını toplayabilecek kapasitede olduğunu ve bunun tek bir cinsiyete yıkılamayacağını anlattığımda ise resmen bana kadınlığın ana maddelerini reddetmişim gibi davranıyorlar.

20 yaşındayım, sevgilim yok. Sevgilim olsun diye ölüp bitmiyorum fakat çevremdeki insanların çoğunluğunun ciddi şekilde ilerleyen ilişkileri var (3 tane arkadaşım evlendi toplamda), ben yukarda da bahsettiğim gibi bunlar için ölüp biten bir insan değilim, fakat bazen düşünüyorum acaba bu yukarda saydığım düşüncelerim insanlara itici geldiği mi için mi sevgilim yok, gerçekten de ''evde kalmış'' bir kız mı olacağım diye. Sırf merak ettiğim için açıyorum bu konuyu umrumda olduğundan veya şimdiden evlilik düşündüğüm için değil. Sizin fikirlerinizi demerak ettim.:KK51:

Bazen bu olaylar yüzünden kadın değilmişim gibi, bir eşi haketmiyormuşum gibi geliyor.

senin görüşlerin henüz olgunlaşmamız yoksa üç beş kişinin sözüne bakıp evdemi kalacağım diye sormazdın. bence feminizm üzerine okumalar yap ve hayatın anlamının bir erkeğe bağlı olmadığını iyice kavra.

evlenmek için ölmüyorsun pek de umurunda değil zaten çok feministsin ama 20 yaşında bu başlığı açtın hmm bence kendinle çelişiyorsun tatlım.

o kadar haklısınız ki, ben işte bunları savunduğumda uzaylı muamelesi görüyorum. Sınıftaki erkek arkadaşlarımın çoğu evleneceğim kadın çalışmasın, kızlar da ben okuulu bitirdikten sonra çalışmam ki mantığında. Hepsi bir evde koca ne derse o olur kadının söz hakkı yoktur o sadece ev işleriyle ilgilenir, kocasının sözünden çıkmaz mantığında.

Burada neler konuşulmuş tamamını okumadım ama Miss Cherry Blossom soylemek istediklerimi zaten yazmış. Sadece şunu eklemek isterim :

İnsanlardan tiksiniyorum. Herhangi bir inancın, topluluğun ya da cinsiyetin herhangi bir üstünlüğü olduğuna dört elle sarılan insanlardan tiksiniyorum. Aramızda 7 yaş var. Çok gibi görünmese de 7 yıl sonra geldiğin noktaya şaşıracaksın. Hem olumlu, hem olumsuz şaşıracaksın. Mesela şu anda okul arkadaşlarına ya da çevrene laf anlatacak enerjin var. İşte o tahammül yok olup gidecek. Sevdiğin ve tahammül edebildiğin insanlardan oluşan bir çevren olacak. Evlilik şart değil yanlış anlama. Hayattaki en büyük derdin de onları dışarıdaki pisliklerden korumak olacak.

Baş edemezsin, edemeyiz. Sayıca bizden çok üstünler. Mucize lazım.

Back
X