Sen hala ders çalışıyorsun!

30 yasindayim hala ders calisiyorum. Kayinpeder 60 yasinda bir sirketin muduru hala satis teknikleri egitimi aliyor. Ogrenme hayat boyu bitmemeli, bitiyorsa o kiside sıkıntı vardır.
Çok çok hakılısınız. Ve birde bunu kabullenmeleri normal görmeleri sıkıntı.

Evlenmeyle ders calismanin baglantisini cozemedim, yuksek lisans , doktora yapanlar, kpss ya da tusa calisanlarin cogu evli.
Tabi ki öyle olanlarda var ama ben öncelikle işimi elime almak istiyorum çünkü evlilik başlı başına büyük bir sorumluluk zaten.

Devir oyle bir hale geldi ki egitim , kultur kucumseniyor
Ben sizin yasinizdayken okuma yazma bilmeyen ilkokulu bile okuyamamis olan anneannem aman kizim oku , yeter ki oku bir meslegin olsun der elimi soguk sudan sicak suyq sokmazdi
Etrafimdaki herkes komsular , akrabalar cocuklari okusun diye cirpinirdi
20 senede ulkenin geldigi hale icim aciyor gercekten

Sana böyle konuşanlara selam söyle forumda bir kız var yaşı 26 halen ders çalışıyormuş diye
Yani herkesin kendi yaşamı doğrultusunda bir ideali varken kimisi evlenir kimisi kariyer peşine düşer kimisinin işleri yolunda gitmez atanamaz vs.
Yani hele ki 21 yaşındaki yolun başında olan bir insana çok saçma olmuş bu yaklaşım.Sen hiçç aldırma ve hedefin doğrultusunda yoluna devam et en güzeli bu

Reactions: Wcy
Maalesef. Eğitim çöktükçe insanlar da çöküyor.

Kimseye kulak asma daha 21 yasindasn ders calisman cok dogal en dogrusu bu.ayrica hic biseyin yasi yoktur.evlendgmde okuyodum cocuk olunca dondurdum smdi bitirdim okulu yasm 30

Onlar sizi kucumserken sizde onlar üniversite mezunu bile değiller diye onları kucumsuyorsunuz demek ki marifet üni mezunu olmakta diil mis malesef üni mezunlarının çoğu boşta.

21 yasinda evlenmekle hayatimin hatasini yaptim.esimi cok seviyorum o da beni cok seviyor guzel giden bi evliligim var maddi durumumuz da turkiye standartlarina gore iyi sayilir.bunlara ragmen keske birz daha gec evlenseydim diyorum. elin ne dedigini bosver sen en guzelini yapiyorsun

Onlar sizi kucumserken sizde onlar üniversite mezunu bile değiller diye onları kucumsuyorsunuz demek ki marifet üni mezunu olmakta diil mis malesef üni mezunlarının çoğu boşta.

Universite mezunu olmak marifettir. Ilkokul mezunları da ticaretle cok zengin olabilir .Universite is garantisi vermez egitim verir. Toplumun her kesimi bu haktan yararlanabilir, parasi yahut zamanı olmayan evde diger kadinlarla yapacagi bir kac gün parasıyla, acikogretim okuyabilir.
14 yasinda evlendirilip 20 yasinda dul kalmis biriyle tanistim. O yastan sonra tek cocukla acikogretimden ortaokul, lise ve universite okumus, ilac mumessilligi yapiyordu.
Imkanları zorlayın, diger insanları da duymamazlıktan gelin. Amcam universite okurken evli ve bir cocuk babasıymış.

Insallah , ileriki zamanda benim iki kizlarimda senin gibi düşünürler...

İşte diyorum ki üni okuyan herkes adam olamıyor diğer insanları kucumsemeye gerek yok.

Seneler önce atandım.cokta iyi bir puanla.atanacagıma asla inanmıyordu kimse.suan bir görmelisiniz hallerini.iş cevremden biriyle de evlendim.onada sasırdı bu tayfa.hayallerinizin pesinden gidin.inanıyorsanız yaparsınız.kimseyide ilgilendirmez.

Benimlede yengem dalga geçiyordu. Fırına tezgahtar arıyorlar oraya başla die. Yanlış anlaşılmasın tezgahtarlığı küçümsemiyorum. Lisans mezunuyum KPSS ye hazırlanırken sırf dalga geçmek için söylüyordu bana. Sonuçta onun kızı şuan tezgahtar ben memurum.

ben de hala ders çalışıyorum(işim var ama ders de çalışıyorum) evlenmedim de 28 im öleyim o zaman

Cahil insanlara kulaklarını tika

Sen çok daraldığında gel buraya rahatla ama sakın onlara pabuç bırakma...memur olup atandığında söylersin soyleyeceğini...21 çoook ama çok erken evlenmek için

Malesef bazı kadınlar kızlar evlenmeyi çeyiz düzmeyi pek bi halt zannediyor. Yanlış anlamayın bunlar elbette olacak şeyler ama şimdi değil. Şize öyle laf edenler evlenince eşlerinin ellerine bakacaklar muhtac olacakalar. Yarın öbür gün şiddet yada aldatma anlaşamama gibi nedenlerden dolayı boşanmak istediklerinde ise bosanamayacaklar. Türkiye de çok var ekonomik gücü mesleği olmadıgı için istemediği bir evliliģi devam ettiren kadınlar. Siz takmayın onları. Bence biraz da kıskaniyorlar. Anneniz de onlara inanıyor. Siz girin sınava mis gibi alın elinize mesleğinizi gezin tozun eģlenin. Evleneceksiniz zaten onun da bir zamanı var. Önce bi kendi ayaklarınız üzerinde durun. Evlenmek marifet değil.

Benim de 21im bitmek üzere. Lisans mezunuyum kpss hazırlanıyorum senin gibi.
Boşboğaz bir akrabam "kimse atanamıyor sen mi atanacaksın hehehe" dedi. Ben de "Ekmeğimi sen değil, devlet değil Allah verecek. Bence gelecekten kesin konuşarak şirke girme boş konuşma" demiştim. Afalladı kaldı beklemiyordu. Annem sonrasında baya bi kızdı bana ama ohh içimin yağları eridi yine olsa yine söylerim hatta daha ağırını söylerim.
8 aylık ilişkim var hemen evlenmeyeceğim koca kaçıyor mu atanayım ya da iş buluyum yeyip içip gezicem oh sefamız olsun. En güzel yaşımızdayız boş tenekeden çok ses çıkar "he yaa evde kaldım aferin senin kızına koca bulmuş tebrik ederim" deyip geç

21 yaşında evlenmek marifet miymiş yahut evlenmek sırf evlenmiş olmak için evlenmek marifet miymiş bi sorsaydınız.
Emaan boşverin, he he deyin geçin,önünüze bakın. Sonuna kadar da haklısnız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…