- Konu Sahibi socialscientist
-
Aynı şeyi maalesef 4 yıl önce ben epilepsi hastasıyım ve 4 yıl önce görücü usulü bir evlilik yapacaktım ve hastalıgım o sıralar gecme asamasındaydı ve nişanlanmadan önce aklıma bile gelmedi bunun sorun olacagı insan olan biri böyle şeyleri önemsemez cünkü neyse nişanlandık 6 gun sonra ben nişanlıma hasta oldugumu söyledim ve bana bunun sorun olmayacağını söyledi 3 gun oyaladı benı o 3 gun içindr arastırmış sonra bır gun aradı ben senden ayrılmak istiyorum dedı sen hastasın bızım cocugumuz olursa özürlü olur ven kendımı bıle bıle ateşe atamam dedı ve başımdan kaynar sular döküldü bu lafları duyunca evet hastayım diye terkedildim. Ve daha sonra adam gibi adam biriyle tanıştım eşimle ben senı her halinle kabul ederim dedı ve ben hastalıgı atlattım ılacları bıraktım hamıle kalabilmek için v ehamıle de kaldım ama bebeğimi kaybettim 3 ay önce düşük yaptım o yuzden adam gıbı adamlar secin sızı her halinizle kabul edecek adamlar.Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Bize icino dokmek yerine ona dokecektin.bir bardak suyuda yuzune dokecektin yuzune tukurecektin kalkacaktin.Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Daha kötü ya kişilik bozukluğu söz konusu o halde. Çünkü vicdan ve merhamet kalpten gelen bir duygudur kişiye yere duruma göre şekillenmemeli nişanlınız mantığına uyan kendi işine gelen şekillere göre fikir ve duygu beyanı yapıyor.Emin değilim.
Ben hariç onu tanıyan herkes aşırı merhametli olduğunu söyler. Bazen merhametli bazen korkunç şeyler düşünüyor. Çözemiyorum. İkisi aynı insan değil gibi
Hasta olduğunu bile bile evlenmek başka şeyEmin değilim.
Ben hariç onu tanıyan herkes aşırı merhametli olduğunu söyler. Bazen merhametli bazen korkunç şeyler düşünüyor. Çözemiyorum. İkisi aynı insan değil gibi
Adama göre konu sahibi ile evlenmesi gayet mantıklı bir hareketAslında tam olarak öyle değil bence..."Sen benim hastaligimi bilerek benimle birliktesin bu senin kararin ama aynı hastalık sende olsa ben seni kabul etmezdim çünkü ben duygularıyla hareket eden birisi değilim" demiş.Konu sahibi arkadaş artık nişanlısının zihninin işleyiş prensibini biliyor. Çok aşığım ayrılamam diyorsa kendisi bilir .Ancak karşı taraf onunla aşık olduğu için değil onunla birlikte olmak çok mantıklı olduğu için birlikte
Canım benim, erkeklerde de şeker hastalığında ereksiyon problemi oluyor bilgin olsun....Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Biliyorum tabiki. Ama ben bu riskleri göze aldım. Yani eğer başımıza öyle bir şey gelirse ereksiyon problemini değil şekerinin düzensiz gitmesini ve hayati organlarına vereceği zararı dert edinirim. Bütün riskleri farkındayım.Canım benim, erkeklerde de şeker hastalığında ereksiyon problemi oluyor bilgin olsun....
Şeker hastası kadın çocuk doğurabilir ama şeker hastası erkek eşiyle birlikte olamayabilir bile..
Yani aslında hiç naif değilimdir. Sivri dilli dik bir insanım. Ama hastalık bu yani naif olmayıp da ne olunur ki. Kötü kalpli olacağıma üzülen ben olayım kafasındayım artık. Mevzuya da zihniyeti çok çirkin olduğu için takıldım. Beni yarı yolda bırakır vs bunlar ikincil kaygılarım.Bende tip 1 dmyim siz çok naif bir insansiniz diyabet arkadasim olan nişanlınız ise tam bir bencil Allah akıl fikir versin
Şakasına soylemediginden emin misinizEski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?