- 16 Eylül 2022
- 796
- 420
- 18
- 32
- Konu Sahibi yazarhanim35
Yani kasteddiğim oydu.Ben burada kardeşime ayrı davranılıyor demedim onun da doğum gününü ben organize ediyorum kırk kere tembihliyorum söylemeyin etmeyin sürpriz olsun vesaire diye
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani kasteddiğim oydu.Ben burada kardeşime ayrı davranılıyor demedim onun da doğum gününü ben organize ediyorum kırk kere tembihliyorum söylemeyin etmeyin sürpriz olsun vesaire diye
Genelde oğlaklar fazla ince ve planlı
Bizim aile geleneğimiz kimin doğum günü ise o gün toplanılır kim gelebilirse illa gelin diye ısrar edilmez annem pastayı yapar yapamadıysa alınır. Doğum günü çocuğununda haberi vardır bu işten :) Çay sohbet pasta kesilip yenir ve herkes evine dağılır :) böyle şeyleri abartmaya gerek yok bence oturulup birlikte vakit geçirilse sohbet edilse yeter. Ne arkadaştan hediye gelir ne aileden gelir ortak bir pasta bu kadar ve en iyisi bu bence..Sürpriz yapmayı, insanları mutlu etmeyi seven yapıda bir insanım ancak maalesef karşılığını göremiyorum. Bu yüzden arkadaş çevremden beklentimi kaldırdım artık tamamen. Kimseye boş yere sürpriz vesaire yapmıyorum. Çünkü ne hikmetse sürpriz yaptığım hediye aldığım insanlar bana gelince en ufak bir iyi ki doğdun mesajı bile atmıyor.
Keza aileme karşı da severim sürpriz yapmayı. Doğum günü olanın hediyesini alırım. Pastasını kendi ellerimle yaparım yapmaya vaktim yoksa gidip pastaneden hazır almak yerine özel olarak sipariş veririm ama bana gelince yılbaşında nasılsa pasta yedik 3 gün sonra almasak olur mu mantığında oluyor herkes.
Kardeşim bugün için yemeğe çıkaracağını söyledi tamam dedim. Ailem de herhalde ufak bir pasta alır önce mum üfler sonra da kardeşimle çıkarız dedim. Biraz önce babam aradı kardeşin şuranın pastasını sevdiğini söyledi ama güzel değildi 1 adet kalmıştı beğenmedim şeklini yine de alayım mı ister misin diye sordu. Yok dedim güzel değilse alma o zaman. Ee akşam dışarı çıkacakmışsınız o zaman parasını vereyim dışarıda yiyin pasta olmaz mı dedi. İstemiyorum baba alma pasta falan diyip kapattım telefonu. Sabahta sordu pasta alayım mı sana diye babam. Ya alacaksan al ya da almak istemiyorum de alma sorarak iş olmaz kiKırk yılda bir ya sene de bir en ufak ufacık bir kek bile alıp üstüne mum koysalar mutlu olacağım ama bu şekilde olunca insanın tüm hevesi vesaire kaçıyor. Çiçeği böceği geçtim . İnsanlara doğum gününde dıdısının dıdısı dahi çiçek gönderirken benim öyle nazik bir çevrem olmadı maalesef ( hediye aldı ailem almadı diyemem hediyemi altın olarak aldım üstelik ) ama işte böyle ufak tefek süprizleri bekliyor insan. Kendi yapıp karşındakiler sana yapmayınca kırılıyor üzülüyor. Mesela görüyorum insanların iş yerinde ki arkadaşları bile kırk kere sürpriz yapıyor ( ki benim iş arkadaşlarım süprizin s sinden anlamaz orası ayrı ) öyle işte canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
Güncelleme : kardeşim kızmış babama neden soruyorsun öyle şey mi olur alırsın kutlarız sorulur mu diye.
Baktım çiçek yollamış kardeşim. Akşam da mum koymuşlar pastanın üzerine getirdiler üfledim sonra dışarı çıktık birer bir şey içtik kardeşimle günü bitirmiş olduk
Teşekkür ederim sizinde doğum gününüz kutlu olsunBen sizi gayet iyi anlıyorum. Ben de aynen böyleyim. Doğum günlerine çok önem veririm. Arkadaşlarım tanıdıklarımınkini asla unutmam. Hiçbir şey yapamasam içten bir mesajla kutlarım. Zaten mesele şaşalı kutlamalar pahalı hediyeler şu bu değil, hatırlanmak, değer görmek.. Ama ne yazık ki kendim gösterdiğim özeni çevremden göremiyorum (çekirdek aile hariç). Hani çokta gözüm olduğundan değil, insanı bir dilim pastaya dikilmiş mum, bahçeden koparılmış bir gül bile mutlu eder. İnanın geçen yılki doğum günümde bir yakın arkadaşım ve ailem hariç kimse doğum günümü kutlamadı. Bırakın telefonla aramayı basit bir “iyi ki doğdun” mesajı bile atmadılar. Çok zoruma gitti çünkü ben onlarınkini kutluyorum ve sözde dünyanın en iyi en yakın en candan arkadaşıyım (özellikle işleri düştüğünde). Bazıları bunu karşılık istemek olarak düşünebilir ama inanın öyle değil. Ufacık bir hatırlanma ya, bir mesaj, ne kadar zor olabilir ki..
Ben çözümü şöyle buldum. Artık kimsenin doğum gününü kutlamıyorum. Bana ne kadar değer verilirse o kadar değer veriyorum. Ayna metodu yani. Beklentiyi minimuma indirdim. Bu sene de doğum günümü az kişi hatırladı -en azından ben sosyal medyada paylaşana kadar- ama ben kendimi enayi gibi hissetmedim. Bir de şunu fark ettim, bazı insanlar gerçekten doğum günlerini önemsemiyor. Bizler için o günün özel olduğunun farkında olmuyorlar yani.
Bence sizin aileniz gayet hoş kutlamış. Babanızla o telefon konuşması olmasa daha hoş olurmuş ama herkes biz Oğlaklar kadar ince düşünemiyor işte :) Benim doğum günüm de Pazar günüydü. İyi ki doğmuşsunuz, nice güzel yaşlarınız olsun!![]()
Bence dediğiniz gibi o sizin için öyle herkes için aynı değil bu şeylerBizim aile geleneğimiz kimin doğum günü ise o gün toplanılır kim gelebilirse illa gelin diye ısrar edilmez annem pastayı yapar yapamadıysa alınır. Doğum günü çocuğununda haberi vardır bu işten :) Çay sohbet pasta kesilip yenir ve herkes evine dağılır :) böyle şeyleri abartmaya gerek yok bence oturulup birlikte vakit geçirilse sohbet edilse yeter. Ne arkadaştan hediye gelir ne aileden gelir ortak bir pasta bu kadar ve en iyisi bu bence..
Maalesef öyleNe kadar beklentide olursak o kadar üzülüyoruz malesef.
Yazacağım yorum buydu. Bizde de var böylesi. Herkesinkini kutlar maddi anlamda da. Biraz da onunki kendini tatmin etme. Karşı tarafa gelince ise geri dönüt beklediği gibi olmaz. Hemen mıy mıy. İki senedir zorla doğum günümü kutladı. Ya arkadaş istemiyorum. Birkaç ay sonra da onun doğum günüydü, kuru kuru kutlama diyor. Kutlamadım da. İçimden gelmeden zorla yapılacak bir şey mi?Şuna bakmak lazım sürpriz yaptığınız insanların beklentisi var mı? Sırf keyif alıyorsunuz seviyorsunuz diye yapıyor olabilirsiniz. Maalesef çevremde gördüğüm çoğu kişi sizin gibi.
Doğum günü beklentim sıfırdır. Israrla arkadaşlarım her sene sürpriz yaparlar. Sıra onlara gelince beklerler de. İyi de ben kendi doğum günümü kutlamak istemiyorum ki sürprizler yapıp partiler düzenleyen sizsiniz. Bence çevrenizdekiler de böyle düşünüyor.
Bu kadar hassas isen daha çok kırılırsın. Karsılık beklemeden sürpriz yapmalısın. İçinden geliyor ve yapıyorsun. Onların içinden gelmiyor. Senin gibi ince düşünemiyolar hepsi bu.Sürpriz yapmayı, insanları mutlu etmeyi seven yapıda bir insanım ancak maalesef karşılığını göremiyorum. Bu yüzden arkadaş çevremden beklentimi kaldırdım artık tamamen. Kimseye boş yere sürpriz vesaire yapmıyorum. Çünkü ne hikmetse sürpriz yaptığım hediye aldığım insanlar bana gelince en ufak bir iyi ki doğdun mesajı bile atmıyor.
Keza aileme karşı da severim sürpriz yapmayı. Doğum günü olanın hediyesini alırım. Pastasını kendi ellerimle yaparım yapmaya vaktim yoksa gidip pastaneden hazır almak yerine özel olarak sipariş veririm ama bana gelince yılbaşında nasılsa pasta yedik 3 gün sonra almasak olur mu mantığında oluyor herkes.
Kardeşim bugün için yemeğe çıkaracağını söyledi tamam dedim. Ailem de herhalde ufak bir pasta alır önce mum üfler sonra da kardeşimle çıkarız dedim. Biraz önce babam aradı kardeşin şuranın pastasını sevdiğini söyledi ama güzel değildi 1 adet kalmıştı beğenmedim şeklini yine de alayım mı ister misin diye sordu. Yok dedim güzel değilse alma o zaman. Ee akşam dışarı çıkacakmışsınız o zaman parasını vereyim dışarıda yiyin pasta olmaz mı dedi. İstemiyorum baba alma pasta falan diyip kapattım telefonu. Sabahta sordu pasta alayım mı sana diye babam. Ya alacaksan al ya da almak istemiyorum de alma sorarak iş olmaz kiKırk yılda bir ya sene de bir en ufak ufacık bir kek bile alıp üstüne mum koysalar mutlu olacağım ama bu şekilde olunca insanın tüm hevesi vesaire kaçıyor. Çiçeği böceği geçtim . İnsanlara doğum gününde dıdısının dıdısı dahi çiçek gönderirken benim öyle nazik bir çevrem olmadı maalesef ( hediye aldı ailem almadı diyemem hediyemi altın olarak aldım üstelik ) ama işte böyle ufak tefek süprizleri bekliyor insan. Kendi yapıp karşındakiler sana yapmayınca kırılıyor üzülüyor. Mesela görüyorum insanların iş yerinde ki arkadaşları bile kırk kere sürpriz yapıyor ( ki benim iş arkadaşlarım süprizin s sinden anlamaz orası ayrı ) öyle işte canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
Güncelleme : kardeşim kızmış babama neden soruyorsun öyle şey mi olur alırsın kutlarız sorulur mu diye.
Baktım çiçek yollamış kardeşim. Akşam da mum koymuşlar pastanın üzerine getirdiler üfledim sonra dışarı çıktık birer bir şey içtik kardeşimle günü bitirmiş olduk