Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

Elseven

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
904
500
18
36
Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum

Ne olur bu kadar zorlastirmayin kendinize bu kadar duygu yuklemeyin.konuyu okuyunca allah korusun hastasiniz falan sandim.

Cok abartmissiniz sanki.herturlu duzene alisir merak etmeyin.ama calismak istemiyorsunuzda calismayin.neden bu kadar zorluyorsunuz ki

Yanlış anlamayın ama çocuğunuz okula başlayacak ve sizden istese de istemese de ayrılacak.
kızınız büyüyüpte maddi olarak okuluna paranız yetmediğin de ve başka çocuklarınız da olduğunda o zaman daha zor olacak. Keşke çalışsaydım diyeceksiniz. Bu devirde artık herşey para olmuş. Benim de 3 yaşında bir kızım var ve kızıma daha iyi bir gelecek sunabilmek için iş arıyorum bu aralar. Çok üzülüyorum ama kızımı alıştırdım çalışma fikrine. İstediği odayı alabilmek için annenin de çalışması gerek dedim tamam dedi. Üzülmüyor mu üzülüyor. Bende öyle. Ama devrimiz eskisi gibi değil. Okul şartları hayat şartları malesef üzücü... Maddi durumunuz iyi ise çalışmayın tabi..

Cocuklarin psikolojisi yetiskinlerden daha guclu oluyo bence. Sukredinki anneniz bakacakmis. Bu kadar uzulmeyin.

Neredeyse her annenin yasadigi bir surec. Eger cocugunuz icin bir fedakarlik yapacaksaniz bence bu ondan biraz ayri kalmayi goze alip ona sunacaginiz daha iyi bir hayat icin calismak olmali. Ustelik anneniz caninizdam bir parca bakacak ne mutlu size. Millet bide krese gondermek zorunda kaliyor. Bence tekrar gozden gecirmelisiniz. Simdi kurklu mont ilerde baska birsuru ihtiyac..

Maddi durumunuz iyi ise dogru bir karar aldiniz ancak degilse malesef yanlis karar.Kurklu mont cok onemli degil ama cocugun egitim masraflari ve iyi bir egitim almasi cok onemli. Ayrica cocugun kendi ilgi alani (bale,dans,piyano,yabanci dil) dogrultusunda kendini gelistirmesi acisindan yeterli olmak isteyeceksiniz.Cocuklarimiz gun gelecek kendi ayaklari uzerinde duracaklar.Bunlari da degerlendirmek lazim.

Valla cocuklarin fazla paraya degil anne sevgisine ve egitimine ihtiyaci var. Iyi bi anne egitimi alan cocuk devlet okuluyla en yuksek statuye gelir anasinin babasinin ona ev araba almasina ihtiyaci olmaz. Ha kurklu mont dersen 50 tl babasi alir o kadarini da kahirlanma. Her kadin calismak zorunda degil. Hayati iskenceye cevirmeyin.

Maddi yonden cok ihtiyacin yoksa en azindan kizin okula baslayana kadar onunla guzel vakit gecirebilirsin.
En azindan annene birakiyorsun bilmedigin bir yabancinin eline teslim etmiyorsun kizini.

Eskiden butun bir aileyi sadece baba beslerdi, aile de olanla yetinirdi. Anne evinin kadiniydi, cocuklariyla ev isleriyle ilgilenirdi. Aksam eve baba gelince mis gibi yemek sofrasi kokardi ev. Aile bir arada oturur, gunluk telaslardan konusulurdu. Kimsenin evinde televizyon radyodan baska teknoloji urunu yoktu. Sonra teknoloji gelisti. Ihtiyaclar cogaldikca cogaldi, pahalilasti, tek kisinin maasi karin doyurmaktan cikti, hic bir seye yetmez oldu.
Cocuklugumu oyle ozluyorum ki. Keske hersey hep ayni kalsaydi diyorum bazen.

Ama uzulme canim, eger cok calismaya ihtiyacin varsa calis. Bir iki gun annesinin yoklugunu yadirgar, sen de yadirgarsin. Sonra alisir gidersiniz.

basliga bakmadan ilk cumlelerinizi okudugumda cocugunuzu birakip Almanya'ya isci gittiginizi sandim bir an yahut cocugu esinize birakip, bir daha hic onu goremeyeceginiz bir ayrilik yasayacaginizi. var ya oyle turk filmleri...

ne bu ajitasyon?

bircok kadin calisiyor. ben dogdugu gunden itibaren tez yazip, basin gibi bir sektorde 7 / 24 calsitim 5 yil. ne olmus? cok de guzel biliyordu o cocuk benim onu deli gibi sevdigimi.

once insan, sonra kadin, nihayetinde annesiniz. siralamayi sasirirsaniz; mutsuz bir kadin, adaletsiz bir anne, yorgun bir kadin olursunuz. kendinize ve mimi mini yavrunuza haksizlik etmeyin.

Benimde kizin 5 aylik olmak üzere bahar donemi okula donucem bende anneme birakiyorum. Benim durumum daha fena . ileride is sahibi olup olamayacagimi bile bilmeden kizimdan ayri geçirdiğim saatlerim olucak . ileride pişman olmamak için katlanmak zorundayim

Türk filmi sahnesi vol164848.

Kürklü montmuş. Hanım ben açlıktan ağlarken uyuyakalıyormuşum. Anacığım beni sefaletle büyütmüş nur içinde yatsın. Kimselere de senin gibi ajitasyon yapmamış.

Duruumun bu kadar kötü de interneti nerden buldun? Bilgisayar ya da buraya girebilecek akıllı telefonu nerden buldun?

Bir ağlanmışsın ki yürekler dağlaanacak aman yarabbi. Çalışmak zor geldi dememiş de çocuktan dem vuruyor.

burda fazlasıyla çalişan anne var,ve bence yazınız çalışan annelere haksızlık böyle hissediyo olabilirsiniz ama bu kadar duygusal olarak yazıya dökmeyin nolur... verimli vakit geçirmektir önemli olan kararınıza saygı duyarım ama çocuğunda anne dışında oyun ortamına arkadaşa ihtiyacı var bunu unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…