• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum
buyudugunde 15 yasina geldiginde keske calisaydin anne diyebilir

neyine takmışlar çalışan annelerin?
iyi anne olmuyor muymuş?
Aynen sezeryan yapan anneyi anneden saymadıkları gibi.
ya da emziremeyen anneyi anneden saymadıkları gibi..
ihtiyacı olsa neyseymiş ama ihtiyacı yokken ,bebeyi 3 aylık evde bırakıp gidenlere ne oluyormuş,bi dursaymışızı bebe ele avuca gelene kadar!!!!!!!!
bir de arada çocuk 10-11 yaşına gelene kadar çalışmayın mümkünse,ben eksik kaldım diyen biri vardı..
hayatımızı verelim bebelerin eline ne zaman derlerse o zaman başlayalım işe en güzeli,yok istemezlerse oturalım kucak kucak..
aynen dediğin gibi ipek,çalışanları da anneden saymayanlar var cidden bak..

ben konuya başka noktadan yaklaşmak istiyorum bir de.

normalde kreş için 3 yaş öneriliyor.
ama örneğin benim çevremde akraba vs yok, çocuk sadece parkta diğer çocukları görebiliyor, kışın o imkan da yok.
ben oğlumu 2 yaşında kreşe verdim. diyorum ki iyi vermişim, bir yıl daha evde bir yetişkinle tek başına bırakmamışım.
belki çocuklu akraba veya komşu olsa farklı düşünürdüm ama, benim çocuğum gibi büyüyen çocukların kardeşleri de yoksa erken kreşe başlamaları gerektiğini düşünmeye başladım.

Aynen, olayı böyle dramatize etmeye, böyle arabesk bir hale getirmeye ne gerek var anlamadım. Anne değilim ama çevremde anne olan bir sürü insan var...
Bir de bu 2. Konusu aynı konuyu daha öncede açmıştı.
Bi de bu kadar perişan ama yazı stili yazı rengi bile ayarlamış. Vallahi tribünlere oynamaktan başka bişey değil

Ah aynen...Ben işe gittiğim dönemde dinlenebiliyordum. Bu kadar net söylüyorum.. Evde çocuğun peşinde dolaşmaktan, dagıttıklarını toplamaktan, yemekten temizlikten bilmem neden, kendinize ayıracak zamanınız mı oluyor sanki?? Ve şunu da net söylüyorum ki, kimse kusura bakmasın, maddi durumu iyi olduğu halde, yani kısacası bir mecburiyeti olmadığı halde, 3 aylık bebeğini Evde bırakıp koşa koşa işe giden anneler de oraya kafaya dinlemeye gidiyor. İhtiyacı olana hiç bişey diyemem, amma ayy ben evde duramam deyip daha 3. Ayda işe giden annelerin yaptığı çok acımasızca... Bi dur yahu... Sakin yani. Az biraz ele gelsin beben, dönersin elbet işine. Ne bu acele!!!
Niye milletin kararlarını asıp kesiyosun
Üstüne vazife mi ?
Belki işine 3 ayda dönemezse hiç dönemez gibi bi zorunluluğu vardır
Belki çalışmaya alışıktır evde depresyona giriyordur
Ne biliyosun da konuşuyosun
Ha az ele avuca gelme kriterin nedir yazmamışsın, 5.5 ay kafi mi ben 5.5 aylıkken döndüm de kendimden başka kimseye söz hakkı tanımadım sana mı tanıyacağım ?

ihtiyacı olsa neyseymiş ama ihtiyacı yokken ,bebeyi 3 aylık evde bırakıp gidenlere ne oluyormuş,bi dursaymışızı bebe ele avuca gelene kadar!!!!!!!!
bir de arada çocuk 10-11 yaşına gelene kadar çalışmayın mümkünse,ben eksik kaldım diyen biri vardı..
hayatımızı verelim bebelerin eline ne zaman derlerse o zaman başlayalım işe en güzeli,yok istemezlerse oturalım kucak kucak..
aynen dediğin gibi ipek,çalışanları da anneden saymayanlar var cidden bak..
İhtiyaç unsuru ve çıtası kişisel bir durum. Artık markete girip de 100 lira ile ne alınır dediğimiz zaman gerçekten sepet boş kalıyor ki kıymanın kilosu 35-40 TL arası. Şimdi kanserin bilmem neyin bu kadar hayatımıza girdiği bir dönemde yediklerimize dikkat etmemiz lazım.

-biri gidip markasız ayçiçek yağı alıyordur. Litresi:4-6 TL
-biri de " ben evime iyi şeyler sokarım, ailemin sağlığı önemli" derse naturel sızma zeytinyağı alıyordur.Litresi: 25-40TL
Yani bu çıta kişisel bir durum. Hayattan ne istediğine ve planlarına bağlı.
Biri "çok şükür kocamın maaşı yeter" der.
Biri "neden daha iyi bir tatil yapmayalım" der.

bu kadar abartmaya gerek varmı artık kadınların çoğu çalışıyor onlar ne yapsın

Ben konuya göre yorum yaptım
Sorun kürk manto değilmiş demek
Yoğurt fatura zorunlu ihtiyaç
Yetmiyorsa çalışacaksın ki zorunlu giderlerinizi karşılayasın

Evet sabahın köründe yavrunu bırakıp burnunda tüte tüte birde trafik çekmez zordur, evde yoğurt yokken yatmak bence daha zor olmalı
ben de mesajlar arasında gördüm
başka konuda yazmış galiba
yanlışsa bilemem de

neyine takmışlar çalışan annelerin?
iyi anne olmuyor muymuş?
Aynen sezeryan yapan anneyi anneden saymadıkları gibi.
ya da emziremeyen anneyi anneden saymadıkları gibi..
çocuk 5.5 aylık doğuyorsa doktor ölüm riski var diyorsa napak yani
bunu da yeni duydum ha

Ya ben gece yatarken özlüyorum oğlumu gözümü kapadığımfa yüzü gelio gözümün önüne dayanamıyorum size nasıl dayancaksınız bilemiyorum Allah sabır versin.

Back
X