Seni koca diye pesimde gezirdigimden utaniyorum

Aynen klasik erkek iste takmaaa..

Çok çekilmezsin kıskançsın. Eşin senin malın değil o bir birey sürekli seninle mıç mıç olmak zorunda değil. Son olarak ta üslubumuz çok onur kırıcı

Konu sahibi derdini tam olarak anlatamamış hakaret etmekten.

İstediği şey,
Ailesine içten verdiği sevgiyi ve değeri yine ailesinin yanında kendisine de vermesi gerektiği.
Ancak o kadar hırs yapmış ki eşinin yaptığına üzülmesi gerekirken sinirlenip laf saydırarak rahatlama yoluna gitmiş.

Eşine bu kadar hırs yapman taşlanmana neden olmuş konu sahibesi ancak derdini sakin anlatsan böyle olmazdı.

Son yorumları okumadim.

Eşin ailesinin yanında büyük ihtimal rahat etmediğinden sizin istediğiniz gibi davranmıyor.
Yetistirilme tarzı.

Zamanla daha rahat olacaktır belki de. Ama bu şekilde hırs yapıp, oflayıp, puflayip bunu değiştiremezsiniz.

Eşinize siz ilgili davranın.

Sadece anasi ve babasının ortasında oturması garibime gitti.
Ufacık çocuk gibi. Abartmışlar.
Sanırım sen de bunu ister istemez kıskandın.

Neyse biraz daha sakinliğini korumani tavsiye ederim. E Elseven
Esinden değer görmek istiyorsan bu kadar hakaret tarzı söylemlere yeltenme ve daha nazik bir şekilde anlat.

Birikim nedeniyle bu kadar sinirlenmissin. Adam da anladigim kadarıyla pısırık biraz. Pısırık adama uzun süre katlanmak da zor. Ama bu bir huy. Değişecek bir özellik olduğunu sanmıyorum. Bu şekilde kabul edeceksin. Hiç takmayacaksin. Yoksa yiprandiginla kalırsın. Bu adam değişmez. Senin onca lafına cevap vermemesi de bundan.

Pısırık olmasina katılıyorum

Ne varki bunda fazla takılmayın bence.erkekler anneye düşkün bu bi gercek.sizin oğlunuzun sana düşkün olmasını istemezmisin her annr ister tabiki.benim eşim annesinin dizine yatar sohbet eder anneside sacını okşat ben mutlu olurum , kaynanamı sevdiğimden mi hayır iyi biri oldugundan mı grne hayır. Aralarındaki muhabbete imrendiğimdrn bu tarafından bakın.dürtülerinizi dizginkeyin derim

Seni anliyorum kisacasi eşin seni gormezden geliyor. Yokmuşşun gibi sanki. Bu da sizi deli edyor. Aynen bendede oyle oldugu icin krizler geciriyodum. Yani esim yuzume bile bakmiyor surekli tv ye odakliydi... cozemiyorum bende neden boyle ypiyolar. Ben annemgile gittigmizde onu hiv yanliz birakmam hep konusur ilgilenirim ama ooooo....

E Elseven ciddi anlamda bir psikoz yasadigin kanisindayim. animsarsan kizini krese yazdirmak hakkinda actigin konuda da ayni gorusu bildirmistim. Allah askina, bayburt'ta yasayip - esinden tv dizilerinde gordugun seyleri nasil bekleyebiliyorsun?

sozumu lutfen yanlis anlama, kinaye degil ama gercekci ol bir nebze. adamin muhafazakar bir aile yapisi varken sana nasil sarilabilir? seni ailesinin yaninda nasil onore edebilir? senin bunlara itirazin vardiysa neden bu tur bir adamla evlendin diye soracagim ama bekarligimi geri istiyorum temali konun geliyor bu sefer de aklima.

kocan ne yaparsa yapsin kayyum annen seni degersiz gorur? niye? acaba butun ozelligi erkek anasi olmak oldugu icin midir dersin?

bu sekilde davrandikca evliligini kagit uzerinde devam ettirsen dahi yalnizlasan bir kadin olursun, zihnini daha fazla evladina takarsin; gelecekte bu vesile senden nefret eden bir kizin olur.

sana bunlari akli basinda bir psikolog soyleyebilir, gitmedigini var sayarak yaziyorum. kendine gel. evlilgini devam ettirir, ettirmezsin; onemli degil ama bir kiz annesisin. evladin icin aklini basina topla.

Muhafazakar aile yapısında konu sahibi koltukta otururken, enişte nasıl rahatsız edecek şekilde yere yatabiliyor ben de onu anlamıyorum. Ayrıca muhafazakar aile diye adam anne ve babasının ortasına oturmak zorunda değil. Karısı kaç seferdir söylüyorsa, bir zahmet karısının yanına otursun. Ama tabii tepkilerinde abartmış orası da gerçek.

Konu sahibi, ben eşinizin aşırı pasif olduğunu düşünüyorum. Hak savunamıyor. Enişte size bağrınca, üstünüze yürüyünce sizi savunmamış (ki bence gerek yok, siz kendinizi savunun, ama refleks olarak bile bir şey yapmamış). Ama bu size has bir şey değil. Kendi haklarını da size karşı savunamıyor. O kadar laf ediyorsunuz, kartopu oynayalım diye mesaj atıyor. Yani hak savunma mekanizması yok. Size özel bir şey değil. Sizi kendi gibi görüyor, öyle davranıyor olabilir. O enişte ona bağırsa, ona da laf etmezdi muhtemelen. Yalnız, siz "ben yokmuşum gibi davranıyorsun, gelmek istemiyorum, sen yalnız git" dediğinizde sizi zorla götürüyormuş. Bu zorlamayı nasıl yapıyor ona şaşırdım. Ama daha önce de dediğim gibi sizin de hatalarınız var. Haklı olabilecekken haksız duruma düşmüşsünüz.

ben dogma buyume 8 kusak istanbullu bir ailenin kizi olarak konu sahibinin icerisinde oldugu aile ortamini anlayamam ancak mesleki deneyimim sayesindeki gozlemimdir bu tur kapali ailelerde ( kapalidan kasitim muhafazakar hayat gorusu ile dar bir bakis acisinda olmak, kilik kiyafete gonderme degil ) bu tur pasifligin zaten default ayar oldugu. enisteye gelince... o aile enistenin ailesi degil; bircok muhafazakar ailede kiz cocuga baski varken, geline tek soz edilmez. bunun gibi ornekler bu durumu da aciklayabilir, degil mi? optimist yaklasmakta fayda var.

Görümce enişteyle sarmaş dolaş oturuyorlarmış. Bu nasıl muhafazakarlık? Tutarlı değil. Enişte hadi başka aileden de kendi kızları da sarmaş dolaş.

onası evki tacız edecekler kayınpedermi tacızedecek ınsan hayat arkadaşına nasıl bukadar aşağılayıcı bakar hele şu başlık çok ayıp yahuu

Görümce enişteyle sarmaş dolaş oturuyorlarmış. Bu nasıl muhafazakarlık? Tutarlı değil. Enişte hadi başka aileden de kendi kızları da sarmaş dolaş.

yanlarinda degildik, dolayisiyla bilemeyiz nasil bir muhafazakarlik oldugunu; degil mi? bize dusen sukunetle konu sahibinin goremedigi noktalari onune sermek ve optimist bir uslupla mevwuyu halledebilmesine yardimci olmak. bu bakis acisi ile yorumlarimi yaptim ben, yangina koruk ile gitmeyi munasip bulmuyorum kendi adima.

Yok, ben de zaten agresiflikle baş edebilmek için iyi bir psikoloğa gitmesi gerektiğini yazdım. Ama konu sahibi başta her şeyi yazıp çok iyi anlatmadığından çok fazla eleştirildi oysa mesajlarının tamamına bakınca haklı olduğu konular da var. Ben de onların üzerinde durmak istedim. Yoksa, ben dahil herkes haksız olduğu konuları söyledi zaten.

ben acikcasi hayata realist yaklasmak gerektigi kanisindayim. bir evliligin devamliligi icin en elzem sey, saygi. her evlilikte nefret duygusunun bedeni astigi anlar olur ancak saygiyi bir kez bozduk mu o evlilikten hayir gelmez. sebep her ne olursa olsun Elseven'in saygiyi bu denli yerle bir etmesi hos degil.

haksiz demiyorum ayrica ben de :) malesef hakli, evet hakli ama elindeki hamuru biliyordu. o hamuru degistiremeyecegimize gore, kendimizi guclendirmeliyiz diye dusunuyorum. fakat yine konu sahibi tarafindan azar isitme ihtimalim var o sebeple konudan kaciyorum :)

herkesin gonlune gore olsun her sey.

:))

Amin cümlemize.

Çok enteresan. Eşinize ne kadar çok hakaret et işsiniz öyle.
Tamam belki yanlış bir şey belki moral bozucu size göre ama Bu kadar hakareti haketmiyor

Merhaba arkadaslar bu konuyu actigim gecenin sabahi erkenden esim beni annemlere birakti kendisi ise gitti halbuki kahvalti yapcaktik anesinde
Ama sabahki benim halimi gorunce hadi askim ben sizi birakim annenlere ise gideyim bosver kahvaltiyi hem kar yagiyor doldurmadan gidelim dedi...artik bunu benim iicnmi yoksa gercekten kar icinmi yapti bilmiyorum ben arabada surati asik yine ama o hicbise olmamis gibi mihabbet etmeye calisiyo falan ve ben suan annemlerdeyiz esimi cok dusundugumden ettafinda pervaneyim malesef biraz burnunu surturecektim yuzune bile bakmayacaktim hic birseyiylebilgilenmeyecektim ama aciyorum ben cok merhanetliyim hemen sruyorum karnin ac mi dur usume ayaklarini isitayim ayran yapim sen seversin canin ne cekiyor soyle hemen yapayim askimmmm gel mutfaga icerde slkllma yanimda durrr ....bugunden beri inannin hep bunlar kacti agzimdan cunku merhameyliyim anladinizmi ama o , o gece yanimdan bile gecerken hayirdir elseven basin falanmi agriyor yuzun dusuk demeyi bile cok gormustu hele gecmisimiz karnimda arayipta zor buldugumuz bebegimiz bana yeni tutunmusken onun sevincini oturup benle paylasmadan enisteyle keyif yapmisti pesime kapiyi catt diye carparak...bazilariniz demissiniz eniste durup dururken yapmamistir kizdirmissinizdir diye bunun da aciklamasi var ben annemlerde 1 hafta kaldim diye kaynanam girumcem ve teyze kp bir olup enistenin yaninda benim pesimden atip tutarken, bizi birakip ailesinde kalamaz, bizde gelin anasinin yaninda 2 gunden fazla kalamaz muhannetleriyle enisteyi doldurmuslar gorumce ve kaynanayla coook taryistim bukobuyu sonuna ladar kendimi savundum olene kadar gidicem karisamazsiniz sizde kizinizi gormuceksiniz izaman hergun diyerek bagirip cagirdim kizinizi gormuceksiniz lafina dolan eniste eve gelip hamile bir kadina bunlari yasatti iste...halbuki onlar hergun kizlarini ozledigi icin kizlarini hergun eve cagiriyirlardi kahvalti bes cayi aksam yemegi aksam cayi yatma hergun o evdeydi gorumce ve ben 2 haftada bir anamlara gidince kiyamet kopuyirdu esimidie birguzel dolduruyorlardi....yaa iste arkadaslar herseyin bir sebebi varmis degilmi...ve ben ogunlerin acisini unutamadigimdan eniste kaynanamlarda yasadigi icin her iraya gitmeye bu hale geliyorum evet size cok ters geldi yazdiklarim ama hala pisman degilim cunku esim hakediyor beni hamileyken sokaga attigi gun lanet ettim ona ve bosanacakken esim gonlumu aldi ev tuttu ayri eve ciktik karnimdakinin hatrina bir kez sans verdim simdi evimizde coooook mutluyiuz o bile diyor iyiki seni dinleuip ayrilimisiz yoksa daha cok olaylar olurdu diye,,benim ondan tek istedigim kapiyi yuzume cattt diye kapatip enistesiyle oturdugu ogunun de gonlunu alsa benden ...yahu en azindan anlasa , eniste yerde yatarken benim rahatsiz.oldugumu biliyor bunu daha once degalarca yasadik ve dedimki o oyle yerde yatarsa ben baska odaya cekilicem dedim o da haklisin benim elim.kolum bagli bisey diyemiyorum pesinden gelirim bende demisti ama yapmiyor iste ben o adamla ayni ortama girmek zorundayim ailem.icin zorundayim ben kaynanamlara gitmesessem cok buyuk huzursuzluklar cikiyor ailemede yansiyor bu sirf onlar uzulmesin diye bir afaya gelmek zorunda kaliyorum ama muhattap olmuyorim tabiki yine dusman gibiyiz ve gozu hep ustumde ,gorumceye ters konusuyomuyim diye,, benim.kaldiramicam seyler soylerse bende ters konusurum savunurum kendimi ,ama beni sahipsiz goruyor eniste bile anladi arkamda kocam olmadini onlarin icinde tek tabanca oldugimi biliyor hem bu sinirimden yanasamaiyor laf etmeye hemde her an laf atacak cunku kosede tek basina oturan sahipsiz bir gelin var bende tas degilim korunmaya ihtiyac duyuyorum bazen boynum bukuluyor bazende konuyu actigimki gibi esip kukruyorum....o gece okadar sinirliydimki ama simdi okadar degilim ailem ve cocuhum.icin ,,,birazda esimin aslinda cok iyi temiz kalpli oldugu icin evlilimihimi surduyorum sevmiyo da degilim seviyorum ama kalbim acidiginda nefrete donusuyor duygularim bu dostlarima karsida boyle.....boyle iste arkadaslar ,,agir laf eden her kadinin kalbinde unutamadigi acilar vardir,,,,..

elsevencigim sen o insanlarin gelini olup; o gelinin kimsesiz kaldigina uzulecegine; sadece kocanin esi olsana. bosver olma gelinleri, bosver uzak tut gonlunu. kap kapiyi ayirmayi basarmissin, bunu mu basaramayacaksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…