- 15 Ekim 2015
- 3.775
- 19.536
- 158
- Konu Sahibi castleinthesnow
-
Bir zaman sonrada ben birine aşık oldum der ve çeker gider.Bugün sevgilimden bunu duydum neredeyse. Son zamanlarda sık sık tartışıyorduk, ben de sen bu ilişki için heyecanlı istekli değilsin dedim. Söyle hadi dedim. Evet çok da heyecanlı değilim açıkçası dedi kaldım böyle.Ben ilişkimiz için heyecanlanmayan bir adamla sürdüremem dedim.Seni seviyorum gayet de mutluyum bir sorun görmüyorum sen sorguluyorsun sürekli seni seviyorum diyor , aşk ne ki aşkı gözünde çok büyütüyorsun aşk diye bir şey yok dedi bana.
Resmen içime öküz oturdu.Sakin kafayla düşünmem lazım dedim.
Ne yapılır ki şimdi?
Henüz 2 aylık ilişkimiz.
Kabul ediyorum hoşlantıyla başladık deli divane aşık başlamadık.Ama 2 ay geçti sonucta heyecankı degilim demesi üzdü ayrılmayı düşünüyorum açıkçası..
Bugün sevgilimden bunu duydum neredeyse. Son zamanlarda sık sık tartışıyorduk, ben de sen bu ilişki için heyecanlı istekli değilsin dedim. Söyle hadi dedim. Evet çok da heyecanlı değilim açıkçası dedi kaldım böyle.Ben ilişkimiz için heyecanlanmayan bir adamla sürdüremem dedim.Seni seviyorum gayet de mutluyum bir sorun görmüyorum sen sorguluyorsun sürekli seni seviyorum diyor , aşk ne ki aşkı gözünde çok büyütüyorsun aşk diye bir şey yok dedi bana.
Ne yapılır ki şimdi?
Çoğunluk ayrıl demiş ama bence sevgilinde bi sıkıntı yok.Bugün sevgilimden bunu duydum neredeyse. Son zamanlarda sık sık tartışıyorduk, ben de sen bu ilişki için heyecanlı istekli değilsin dedim. Söyle hadi dedim. Evet çok da heyecanlı değilim açıkçası dedi kaldım böyle.Ben ilişkimiz için heyecanlanmayan bir adamla sürdüremem dedim.Seni seviyorum gayet de mutluyum bir sorun görmüyorum sen sorguluyorsun sürekli seni seviyorum diyor , aşk ne ki aşkı gözünde çok büyütüyorsun aşk diye bir şey yok dedi bana.
Ne yapılır ki şimdi?
Bugün sevgilimden bunu duydum neredeyse. Son zamanlarda sık sık tartışıyorduk, ben de sen bu ilişki için heyecanlı istekli değilsin dedim. Söyle hadi dedim. Evet çok da heyecanlı değilim açıkçası dedi kaldım böyle.Ben ilişkimiz için heyecanlanmayan bir adamla sürdüremem dedim.Seni seviyorum gayet de mutluyum bir sorun görmüyorum sen sorguluyorsun sürekli seni seviyorum diyor , aşk ne ki aşkı gözünde çok büyütüyorsun aşk diye bir şey yok dedi bana.
Ne yapılır ki şimdi?
Bende bunu anlatmak istemiştimEşimle ilk tanıştığımızda o bana direk aşık olmuştu, bense erkeklerden nefret boyutunda bi hatundum. Hepsi benim için yalancıydı. Ben de ona aynı cümleelri kurmuştum, hatta evlendiğimizde bile söyledim bunun için tartıştık bile.
Ayılığıma yanıım, tam bi ayıyım. Kendimi doğru ifade edememişim. Yani aşk gelip geçiyor, sen benim için gelip geçici değilsin seni seviyorum demeliymişim. Aşık değilim denilince yanlış kapıya çıkıyor, kırmışım adamı bi sürü. Senin ayı da galiba ben gibi bi ayı. Bence altındakini öğren, dümdüz konuşan bi tipse yanlış yola çıktığını anlamamış olabilir.
Aynı cümleler farklı durumlarda farklı anlamlara gelebilir. Sizin veGerçi iki aylık ilişkiymiş. Karşındakini tanımıyorsan eğer elbette aşk yok sözü uzaklaşmaya çalışma çabasıda olabilir. zaman kavramını fark etmeden yorum yazdım. Hala aynı düşüncedeyim o ayrı.
Ben örneklemek istedim. Konu sahibinin ilişkisini tam bilemiyorum. Aşk yok cümlesine takılıp belkide değeri göremiyor olabilir. Ya da aksine gerçekten sıkıntı vardır bunları gözlemlesin. Aşk yoksa hadi ayrılalım mantığını bırakıp düşünmesi gerektiğini fark eder umarım.Aynı cümleler farklı durumlarda farklı anlamlara gelebilir. Sizin vedegisimgerek nun anlattığı tecrübelerde "Ben aşka inanmıyorum." cümlesi yanlış ifade seçiminden başka bi şey değil aslında.
Kalıcılık, bağlılık, tutku, vazgeçememe gibi anlamları "sevgi" kelimesine yüklemişsiniz. "Aşk" kelimesine ise daha ucuz ve geçici bi anlam biçmişsiniz.
Ama konu sahibesinin durumu sizin gibi değil analdığım kadarıyla. " 2 aylık ilişki, iki ay içinde heyecanını kaybettiğini söyleyen bi adam, son zamanlarda sürekli tartışma, ilişkiye de basit bi hoşlanmayla başlama" Bunları birleşirince "aşka inanmıyorum" ilişkiden çıkış bileti anlamına geliyor bence.
O da öyle diyor zaten.Kalıcı olan sevgiymiş . Beni seviyormuş mutluymuş.Böyle düşündüğü halde de böyle denmez ama.Kafası şuan çok karışık depresyonda bilmiyorum ne dediğini de bilmiyo galibaEşimle ilk tanıştığımızda o bana direk aşık olmuştu, bense erkeklerden nefret boyutunda bi hatundum. Hepsi benim için yalancıydı. Ben de ona aynı cümleelri kurmuştum, hatta evlendiğimizde bile söyledim bunun için tartıştık bile.
Ayılığıma yanıım, tam bi ayıyım. Kendimi doğru ifade edememişim. Yani aşk gelip geçiyor, sen benim için gelip geçici değilsin seni seviyorum demeliymişim. Aşık değilim denilince yanlış kapıya çıkıyor, kırmışım adamı bi sürü. Senin ayı da galiba ben gibi bi ayı. Bence altındakini öğren, dümdüz konuşan bi tipse yanlış yola çıktığını anlamamış olabilir.
Ben baskasina asik olucam sen kosede bekle diycek konumda değil hayatinda daha başka sıkıntılar var.Aman sevgilisiz kalmıyım diye düşüncek durumda değil zaten şuan.Tespiti doğru ama eksik yapmışsınız. "Seni seviyorum, mutluyum ama aşka inanmıyorum." geyiğinin tam Türkçe çevirisi:
Sana aşık değilim ama aşık değilim diye sevgilisiz kalacak da değilim, yalnız kalmaya niyetim yok.
Ben başkasına aşık olana kadar sen bi köşede dur, zamanı gelince ben çekip gidicem zaten.
Siz de bu ilişkideki kimi örnek versem Grey's Anathomy deki Stephanie Edwards, Aşk-ı Memnu daki Nihal Ziyagil konumundaki kişi oluyorsunuz. Eninde sonunda "ben seni kırmak istemedim ama ona aşık oldum" beyanıyla karşı karşıya geleceksiniz.
Daha 2 aylık ilişki, 2 tarafın da içinin kıpır kıpır olacagı, heveslerinin doruğa çıkacağı zamanlarda daha azına razı olmayın boş yere. Bırakın gitsin.
Henüz 2 aylık ilişkimiz.
Kabul ediyorum hoşlantıyla başladık deli divane aşık başlamadık.Ama 2 ay geçti sonucta heyecankı degilim demesi üzdü ayrılmayı düşünüyorum açıkçası..
Canım zaten suan depresyonda gibi bir sey yani heyecanlı degilim derken hayattan bezdim gibi bi laf da kullandı hayatında bir takım sıkıntılar var morali bozuk,biraz da buna veriyorum.Kafası pek iyi değil gibi.Ama açıkçası yine de bu sekilde söylemesini gerektirmez çok kırıldım açıkçası. Aşk yok aşka çok anlam yüklüyosun falan demesine.Çoğunluk ayrıl demiş ama bence sevgilinde bi sıkıntı yok.
Ben aşığım nişanlıma. Nişanlım bana aşık değil. Bunu dile getirdi aynı cümlelerle. İlk etapta üzüldüm ama kendime geldim. Adamın mantığına göre aşk demek. Sorgusuz sualsiz mantık ve uyum olup olmadığına bakmadan bağlanmak kısaca gözlerin kör olması demek. Ve bu körlük geçici diye düşünüyo. Muhtemelen geçmişte yaşadığı ilişkiden edindiği bir tecrübedir ama oturup onu irdelemedim biten bitmiştir . sonuçta bu gün yanımda.
Eve adam aşık değil. Ama sevgisini hissettiriyomu hissettiriyor. Her ilişki gibi ilgisiz sıkıntılı dönemlerde geçiriyoruz . Ama aşkın eksikliğini hissetmedim. Aşk ne ki? onu bulmak lazım.
Aşk tutkuysa evet bu var. Aşk vazgeçememekse evet bu var.
aşk önemsemekse bu var. Ama adam kendinden emin aşka inanmıyorum seviyorum ben . Aşık olmadım kimseye sanada aşık değilim diyo. E simdi bu adamı çöpe mi atayım.
İki kelimeye takılıp kalcağına ilişkininde seni ne denli önemsiyor mutlu ediyor ona bak.
Hayat kimi zaman yeterince bunaltıcı oluyo. Annene tahamül edemiyosun donuklaşıyosun. Sevgilinde donuklasamaz mı ? Bu aşk yok o zaman deyip ilişkiyi çöpe atmayı mı gerektirir.
Çok merak ediyorum burada aşk yok demiş adam ayrıl diyenlerin eşleri, sevgilileri her dk aşk böcüğümü? Hayatın kaygısında kendilerinden uzaklaştıkları anlar hiç mi olmuyo. Bunu fark ettiklerinde aşk bitmiş hadi ayrılalım mı diyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?