Herkese merhabalar.
Benim kendi ailemle bazen kendimi değersiz hissettirecek derecede sorunlarım oluyor. Çok fazla önemsenmediğimi düşünüyorum. Kalbim kırılıyor bazen. Neyse bunları düzeltemeyecek olduğumu artık kabul ettim. O yüzden sorunum bu değil.
Sorunum, yaşadığım bu mutsuzluğu eşime anlatamamak. O ailesine bana göre aşırı düşkün ve karşılaştırma huyu da çok fazla. Yani ben sorunumu anlatsam o abartır ve ailemle görüşmeyi en aza indirir diye düşünüyorum. O yüzden de sıkıntımı kendi içimde yaşıyorum. Ama tabi bu benim suratıma hal ve hareketime istemeden de olsa yansıyor. Mutsuzluğum belli oluyor ama ortada bir sebep yok gibi görünüyor.
Sizler ailenizle sorunlarınızı eşinize anlatır mısınız? Ya da ne kadarını ne şekilde anlatırsınız? Bunun normali nedir sizce?
sözlüme anlattığımda içinde tutuyor o an için birşey söylemiyor ama daha sonraki birşeyde senin annen zaten böyle de yapmıştı diye söylediğinde rahatsız oluyordum, anlatmıyorum kısacası. bilmesine gerek yok.
Kıyamam ya...Aile sanki çocukken önemli zannederdim ama öyle değilmiş. En azından benim için zaman geçtikçe ailemdeki eksikleri daha da görür ve üzülür oldum. Bunları anlatacak birini arıyorum. Kim olabilir en yakın? Eşim muhtemelen. Çünkü evlilik tam olmak demek değil mi? Fakat işte kendi ailesiyle karşılaştırma da yapar biliyorum. Bu normal mi onu anlamıyorum. Çok yorucu geliyor bana. Hayattan soğuyorum. Hayat bir tiyatro sanki. Birileri için birşeylere, birşeyler için birilerine katlanmak lazım her daim. Bazen başımı alıp gideyim diyorum.
Peki içinizi dökmek isterseniz ne yapıyorsunuz? Ya da ona her şeyi anlatmayınca arada bir soğukluk var gibi olmuyor mu?
Bunu yapıyorsa bi yerlerde yanlış giden bişeyler vardırsözlüme anlattığımda içinde tutuyor o an için birşey söylemiyor ama daha sonraki birşeyde senin annen zaten böyle de yapmıştı diye söylediğinde rahatsız oluyordum, anlatmıyorum kısacası. bilmesine gerek yok.
Bunu yapıyorsa bi yerlerde yanlış giden bişeyler vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?