Senin oğlun benim kızıma sarılamaz tartışması

Sevgisiz çocuklar büyüyor. Küçücük bebeğim küçücük çocuğa bir zararı olacağı düşünmüyorum. İleri ki yaşlarda gereken eğitim verilir ama temel sevgi eğitimi bu zamanlarda çok önemli diye düşünüyorum

Çoğu anne, 2,5 - 3,5 yaşında yazıyor.

Anne adayları da haftaları.

33. Aya kadar sayılıyor mu doğunca

Kendi cehaletime güldüm
Ben de buna takılıyorum :) büyüdü artık çıkarın aylıklardan çocukları

Ben de buna takılıyorum :) büyüdü artık çıkarın aylıklardan çocukları
Yani yaşına kadar sayılır, sonra senesi yaşı söylenir
Öyle şahit oldum

Okul kayıtlarında aylık muhabbeti var, ama

Periyodik olarak okul kaydı yaptırılmıyor

Sürekli telaffuz edecek sıklıkta :)

Bence aylık daha sevimli ve küçük izlenimi veriyor. Mesela ben de 384 aylığım. 32 yaşındayım diyince "sen de epey karta kaçmışsın" diyecek olan aylık lafinı duyunca "ayyy canım" diyebilir. Bence de yaşları ay üzerinden belirtelim artık...

Çocuğu rahatsız oluyordur belki
Ya da o itti sanmistir yanlış anlaşılma olabilir
Sizin de konuşma şekliniz yanlış olmuş ...

Altı bezli olunca noluyor onu anlamadım çok tekrarlamıssiniz da

Çocuğunun rahatsız olması huysuzlanması durumunda mevzu değişir...

Fakat küçücük bebek için kocaman erkek muamelesi yapıp ondan kızına farklı şekilde zarar gelebileceğini düşünüyorsa cidden saçma bir zihniyet...

Bu tarz insanların yetiştirdiği çocuklar da manyak olcak ve bizim çocuklarımızla aynı okul sıralarını paylaşacaklar, üzülüyorum. Başımdan geçen olayı anlatim, bir kafeye gittik top havuzu yapmışlar çocuklar oynuyor. Oğlum 3 yaşında diğer çocuk 6 civarı. Benim gözüm hep çocuğumda hiç ayırmam hata yapsa hemen uyarırım falan. Diğer çocuk sürekli oğlumu itiyor vuruyor annesi görmüyor , arkadaşı görüyor kadının ama o da gülüyor , yani oğlun nasılda kendini koruyor ha ha ha oğlanı dövüyor. Ben müdahale ediyorum akıllı oynayın annesi ağzını açmıyor.en son oğlumun kafasını eğdi yatırdı havuza gömdü kafasını zor kurtardım elinden oğlum nasıl ağlıyor. Susturdummyerime oturdum yine dövdü oğlumu . Annesi gülüyor , oğlunuzu uyarın lütfen azönce çocuğumu boğuyordu dedim .birde çocuk diye hiç kızmadım ona ama sinirlendim tabi. Siz neden karışıyorsunuz çocukların oyununa benim oğlum yapmaz öyle dedi daha ne laflar saydı rezillik. Böyle terbşyesiz anneler var.

Gurur duyduğu şeyin aslında ileride ne kadar tehlike yarattığının farkına varabilseler keşke ,şimdi cocuga kalkan el yarın anneye babaya kalkacak o zamanda aynı şeyi soyleyebileceklermi acaba oğlum kendini koruyor diye
Çocuklarına gerekli yerde gerekli müdahaleyi yapmali anne baba

aslında bu kadar hastalıkla, salgınla, mikropla birlikte devir minnoş sevgi devri mi bilemiyorum.. benim oğlum da küçükken yaşıtlarına sarılır, öperdi.. bende küçükken öyleymişim bana çekti herhalde :) ama ben oğluma yabancı çocuklara sarılmaması gerektiğini, ailesinin (mikrop kapma endişesi ile) rahatsız olabileceğini, benim de başka çocuklara sarılmasından çok memnun olmadığımı anlattım.. bir de benimkiler alerjik bronşit, her ayın 15 günü v...lin kullanmaktan telef oluyoruz zaten..

bunu zamanla öğrendi, artık sarılmıyor kimseye.. ama okulda arkadaşlar birbirlerinin omzuna kollarını atıp geziyorlar minik minik :)

ben dokunmadan da sevgi olabileceğine inanan biriyim, o yüzden "sarılmazsa sevgisiz büyür" mantığına çok inanmıyorum.. siz çocuğunuza sarılmamanın sakıncalarını anlatırsanız sevgisini gösterecek farklı yollar da bulacaktır :) bunun yanında karşınıza her zaman bu tarz avam insanlar da çıkacaktır.. siz tam o sırada çocuğunuza "bak yavrum, bu teyze kaba ve kötü, onun gibi olma" deyin çok işe yarıyor

Şimdi gidip kendi halinde oynayan bir çocuğu iterse çocuk düşer. Ama kendine sarılan birini iterse düşmez kendinden uzaklaştırma olur. Şimdi ben gelsem size sarılsam sıkı sıkı şöyle. Kendinizi benden nasıl kurtarabilirsiniz?

Ay bilemedim benim 3 yaşındaki yavrumu dövecek ben de çocuğu hirpalardim gibi geldi. Korktum kendimden.

Ay bilemedim benim 3 yaşındaki yavrumu dövecek ben de çocuğu hirpalardim gibi geldi. Korktum kendimden.
Öyle bir çocuğun annesi ne yapar öyle bir durumda sizce? Şahsen bir yetişkin benim çocuğumu hırpalasa o işin sonu savcılıkta biter. Çocukların yanlış davranışları düzeltilmesi tabii ki gerekli fakat çocukla çocuk olunmamalı diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hmm o itmek amacli degil uzaklastirma amacli diyosunuz, haklisiniz olabilir. Ama soyle dusununce 3 yasinda cocugum var benimde birine sarilsa, benim ve cocugumun yaninda annesi sana sarilmasina izin verme kendinden uzaklastir dese vebali gibi cok kotu hissederim yani benim icin yine ayni sey. Evet hoslanmiyo olabilir, bir suru nedeni olabilir hakli nedenleri de olabilir ama bu annenin ve cocugun yaninda soylememeliydi cocugunu alip uzaklasabilirdi bi bahaneyle ve cocuguna bunu basbaseyken soyleyebilirdi. Ben bu kisimdan rahatsiz oldum.

Lütfen 3 yaşında çocuğa 33 aylık bebek demeyi bırakın. Bebeklik, yaşı doldurunca bitiyor. Bebek filan değil, çocuk o. Karışmayayım dedim ama dayanamadım, belki de çocuğunuzun gelişimi sizin onu bebek yerine koymanızdan dolayı geriden geliyor. Çocuğunuza bebek muamelesi yaparak, onu bebek sanarak iyilik yapmıyorsunuz. Çocuğunuzu bir doktora gösterin bence de.

33 ay.
3 yaş bebek değil. Ayrıca tuvalet eğitimi alıp kreşe gidebilecek yasta. Bakın ay değil yaş.
O çocuk artık derdini anlatabilmeli.
Bence derdiniz bu olsun

3 yas çocuğum var, biraz hareketli anlatıyorum pek yol kat etmedik... derdini anlatiyor güzel 2 ay önce tuvalet eğitimini tamamladı... velhasıl birine sarilsa cocuk rahatsız olursa izin vermiyorum arkadaşımın 1.5 yasinda cocugu onu seviyor ama cocugu bunaltıyor her seferinde müdahele ediyorum... bazen oğlumla sevgi gösterisi yapan minikler oluyor, hosuna gitmiyor dikkatlerini dağıtıyorum ama çocuğuma vur, it gibi telkinlerde bulunmuyorum... bu konudaki annede bulunmamalıydı mahremiyet eğitimi bizde veriyoruz ama ayni yas grubu çocuklara bişey demedim..kötü dokunuşları anlattim biri sana dokunursa bagirmasini, bana dokunamazsin diye yüksek sesle konuşmasını söyledim... şiddet olmamali küçük çocukların hayatinda.evet yas itibariyle baska çocuklarla itmeli vurmalı hareketlere giriyorlar ama empati yaptırıyorum sana biri boyle davransa kendini nasil hissederdin diye soruyorum cevaplara göre konuşma değişiyor...
Yeni bir eve tasindik sitede cok fazla çocuk var ama ben cocuklarin ellerinde silah birbirlerine dan dan sıkma eyleminden dolayi oynatniyorum parka götürüyorum... eski oturduğumuz apartmana götürüyorum.. 3 tane kiz 2 erkek cocuk vardi hicbirinde silahtir, şiddettir yoktu..
Anne olarak cocuklarimizi siddete yönlendirmemeliyiz sadece istemediği davranislarda atiyorum zorla oyuncağını aldilarsa gelip bana ağlamasıni değil gidip istemesini istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…