- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
Ben de buna takılıyorum :) büyüdü artık çıkarın aylıklardan çocuklarıÇoğu anne, 2,5 - 3,5 yaşında yazıyor.
Anne adayları da haftaları.
33. Aya kadar sayılıyor mu doğunca
Kendi cehaletime güldüm
Yani yaşına kadar sayılır, sonra senesi yaşı söylenirBen de buna takılıyorum :) büyüdü artık çıkarın aylıklardan çocukları
Bence aylık daha sevimli ve küçük izlenimi veriyor. Mesela ben de 384 aylığım. 32 yaşındayım diyince "sen de epey karta kaçmışsın" diyecek olan aylık lafinı duyunca "ayyy canım" diyebilir. Bence de yaşları ay üzerinden belirtelim artık...
Bu tarz insanların yetiştirdiği çocuklar da manyak olcak ve bizim çocuklarımızla aynı okul sıralarını paylaşacaklar, üzülüyorum. Başımdan geçen olayı anlatim, bir kafeye gittik top havuzu yapmışlar çocuklar oynuyor. Oğlum 3 yaşında diğer çocuk 6 civarı. Benim gözüm hep çocuğumda hiç ayırmam hata yapsa hemen uyarırım falan. Diğer çocuk sürekli oğlumu itiyor vuruyor annesi görmüyor , arkadaşı görüyor kadının ama o da gülüyor , yani oğlun nasılda kendini koruyor ha ha ha oğlanı dövüyor. Ben müdahale ediyorum akıllı oynayın annesi ağzını açmıyor.en son oğlumun kafasını eğdi yatırdı havuza gömdü kafasını zor kurtardım elinden oğlum nasıl ağlıyor. Susturdummyerime oturdum yine dövdü oğlumu . Annesi gülüyor , oğlunuzu uyarın lütfen azönce çocuğumu boğuyordu dedim .birde çocuk diye hiç kızmadım ona ama sinirlendim tabi. Siz neden karışıyorsunuz çocukların oyununa benim oğlum yapmaz öyle dedi daha ne laflar saydı rezillik. Böyle terbşyesiz anneler var.
Mahremiyet egitimi veriyo olabilir, hatta gorup arttiriyorum belki cocugun alerjisi var biri dokununca her yeri kabariyo bile olabilir. Ama ne egitimi veriyosa bunu kendi cocuguna verecek. Basbasayken verecek. Karsi tarafi ve cocugunu rencide etmeden ogretecek. Sana sarilani it diyerek egitim verilmez, onun adi egitim olmaz. Bu kadin cok bildigini zanneden cahil bi annelerdenmis. Nolursa olsun 3 yasindaki bi cocugu itmesini nasil tembihler bi anne ya. Nasil bi bencillik. Sen cocuguna sarilinmasindan rahatsiz ol ama baskasinin cocugunu itmeyi ogret. Cunku dunya bi tek onun ve cocugunun etrafinda donuyor. Nasil hata goremediniz hayret ediyorum.
İşte bahsettiğim şeylerden biri de bu şekilde yazılar her çocuk ne zaman kendini.hazir hissederse o zaman tuvalet eğitimi.verilir.Naparsan yap çocuk istemediği sürece tuvalet eğitimi verilmez.Allah askina hosunuzami gidiyo böyle insanları endişelendiren cevremde o kadar çok çocuk gördüm ki o.zmanlarda bezi hala bırakamamış. Hepside gayet normal çocuklar. Herkes her konuda uzman hemen doktora danış.
İşte bahsettiğim şeylerden biri de bu şekilde yazılar her çocuk ne zaman kendini.hazir hissederse o zaman tuvalet eğitimi.verilir.Naparsan yap çocuk istemediği sürece tuvalet eğitimi verilmez.Allah askina hosunuzami gidiyo böyle insanları endişelendiren cevremde o kadar çok çocuk gördüm ki o.zmanlarda bezi hala bırakamamış. Hepside gayet normal çocuklar. Herkes her konuda uzman hemen doktora danış.[/QUOT
Bir akrabamın çocuğu bu durumdaydı yürümesi konuşması vs. geç olmuştu. Anne baba ayrı olduğundan doktora alıp götürmesi zor oluyordu karşı taraf vermiyordu çocuğu. Doktor gelişim geriliği gördü ve özel eğitime başladı. Fakat geç kalındı daha erken eğitime başlayabilirdi. Ben konu sahibini uyardım sadece bir faydası olur diye. Kimsenin çocuğunu yermek değil niyetim hiçbir çocuk mağdur olmasın istiyorum. Siz çok farklı anlamışssınız. Uzman değilim ama bir eğitimciyim ve bilinçli bir insanım.
Bu tarz insanların yetiştirdiği çocuklar da manyak olcak ve bizim çocuklarımızla aynı okul sıralarını paylaşacaklar, üzülüyorum. Başımdan geçen olayı anlatim, bir kafeye gittik top havuzu yapmışlar çocuklar oynuyor. Oğlum 3 yaşında diğer çocuk 6 civarı. Benim gözüm hep çocuğumda hiç ayırmam hata yapsa hemen uyarırım falan. Diğer çocuk sürekli oğlumu itiyor vuruyor annesi görmüyor , arkadaşı görüyor kadının ama o da gülüyor , yani oğlun nasılda kendini koruyor ha ha ha oğlanı dövüyor. Ben müdahale ediyorum akıllı oynayın annesi ağzını açmıyor.en son oğlumun kafasını eğdi yatırdı havuza gömdü kafasını zor kurtardım elinden oğlum nasıl ağlıyor. Susturdummyerime oturdum yine dövdü oğlumu . Annesi gülüyor , oğlunuzu uyarın lütfen azönce çocuğumu boğuyordu dedim .birde çocuk diye hiç kızmadım ona ama sinirlendim tabi. Siz neden karışıyorsunuz çocukların oyununa benim oğlum yapmaz öyle dedi daha ne laflar saydı rezillik. Böyle terbşyesiz anneler var.
Öyle bir çocuğun annesi ne yapar öyle bir durumda sizce? Şahsen bir yetişkin benim çocuğumu hırpalasa o işin sonu savcılıkta biter. Çocukların yanlış davranışları düzeltilmesi tabii ki gerekli fakat çocukla çocuk olunmamalı diye düşünüyorum.Ay bilemedim benim 3 yaşındaki yavrumu dövecek ben de çocuğu hirpalardim gibi geldi. Korktum kendimden.
Tuttum kendimi , tuttuğum halde terbiyesiz oldumAy bilemedim benim 3 yaşındaki yavrumu dövecek ben de çocuğu hirpalardim gibi geldi. Korktum kendimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?