- 1 Temmuz 2018
- 3.667
- 8.414
- 78
- Konu Sahibi Alonedark0
-
Cooookkk dogruuuYaşın baya geçmiş
Seni hala çocuk görüyorlar sanırım
Herkes herkesin tercihine saygi duymalı
Ne ayıp seyler ya
Annen de hata gördüm
Annen orda herkesi susturacak bir anne olarak,bırakın o boyle mutlu şöyle boyle diyecek
Sen tabiki yaşlarına saygıdan susmussun ama annende bitiyor bence is
Annen heralde teyzene ve ananene cevap verebilir
Ya herkes keske kendi poposundaki dona baksa
Ama nerdeeeee bizim millette
Hep bir kinama hep bir eleştiri
Bende namaz kılmıyorum,esim serseri degil mesela.Butun gun evde hoppa zippa gözü disarda laylaylom birisi değil
Namazla niyazla olmuyor niyet meselesi
Mesela ahlaksızlığın adı imam nikahı olmuş. Çıkmış
Adam sozum ona namazli niyazlı vs vs baska kadina gizlice ev acıyor aldatiyor cocugunun rızkını baskasina veriyor
Ya da adam hacca gidiyor tefecilik yapıyor
Of
Adamin yaptığı ahlaksızlığın üstünü örten o nikah ama
Benim imam nikahlı karım diyor kadinda biseler diyor kendince kulp takıyorlar
Yoksa benim lafım imam nikahina degil ki .
Bu terbiyesizligi onunla örten lere.
Bakın hanımefendi söylediğiniz laf çok başka yere gidiyo. Haklısınız bende o ahlaksızlığı kadın olarak savunamam elbette. Ama kelimelerinizi yanlış seçmiştiniz.Adamin yaptığı ahlaksızlığın üstünü örten o nikah ama
Benim imam nikahlı karım diyor kadinda biseler diyor kendince kulp takıyorlar
Yoksa benim lafım imam nikahina degil ki .
Bu terbiyesizligi onunla örten lere.
Bende senin gibiyim.
Beni de ailemde pek sevmezler teyzemler ananemler falan.
Çünkü cesaretliyim,özgüvenim tam,güzel giyinirim etekler elbiseler uçuş uçuş..
Ama hep söylerlerdi seni alan böyle almaz biraz daha usturuplu ol kapalı giyin diye seninle eğlenirler derlerdi
Şimdi nişanlıyım 2 ay var yok evlenmeme
Bu seferde evlenince böyle olma kocan seni kapının önüne koyar diyorlar.
Yani bunların sözü bitmez en iyisi hiiiç dinlememek he he diyip geçmek
Serserimi gozu disarda biri mi, bunu onceden anlasa millet mutsuz kimse olmaz zaten:) evlilik nasip isidir, kimin ne olacagi belli olmaz. Imanla parada kimde o da belli olmaz. Yasin kucuk o yuzden mudahale etmeye calisiyolar. Her zaman mi boylelerdi sana karsi? Sen neden onlar gibi degilsin mesela? Arkadas cevresi mi yoksa onlarin icinde yetismene ragmen benimsetemedin mi mesela?
Sanki kendi kocası çok mu iyiymiş, namazlı abdestli kadın almış da el üstünde mi tutmuş?
Boşversene ya, daha 18 yaşında sana yakistirdiği şey koca,eş
Ben benimle böyle konuşan kişiye (anneme) bir insanı böyle böyle dinden soğutuyorsun ya, bu da sorulur sana öte tarafta, demiştim.
Bence etkileyici olmuştu :) sen de bu cümleyi kullanabilirsin
Evet çünkü açıkların hepsi serserilerle.evleniyor kapalilarin Hepsi de mikemmel erkeklerleBen de çok meraklıydım evlenmeye. Geçenelrde teyzem ananem yengem annem falan oturuyoruz. Ben aile yaşam tarzından uzağım. Yani ailem(bir kesimi) muhafazakar ben ise değilim. Annemden çok teyzem falan karışır bana işte yok yanacaksın falan derler ben de he he der geçerim. Günlük hayatta cıvıl cıvıl elbiseler etekler dar pantolon falan giyen biriyim. Namazım kuranım da yok.(yanlış anlaşılmasın inanıyorum inana inanmayana saygı da duyuyorum) neyse konuya geleyim işte beni bazen ailelerine yakıştırmadıklarını ima ediyorlardı. Ama dediğim gibi umursamıyordum. Gećenlerde teyzem aynen şunu dedi sen açık saçıksın namaz yok bişey yok seninle aklı başında biri evlenmez serseri gözü dısarda biri evlenir dedi. Şok oldum. Annem ananem falan da destek çiktı. Sinir oldum. Bu muameleyi sürekli görüyorum. Ben onların yaşam tarzını benimsemesem bile saygı duyuyorum ama onlar sürekli saćma sapan imalarda bulunuyorlar. Sizce ne yaparsam ne dersem dururlar bu sözleri söylemekten bıkarlar? Hayır bir türlü öğretemedim insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini.
Seni bariz kıskanıyorlar. Onlar senin gibi giyinseler bile o fizik onlarda yok. Bunlardan dolayı olan kıskançlıkları nefrete dönüşmüş ne diyeceklerini şaşırmışlar. Onları dinlememeni öneririm. Hem erkekler kendine güvenen kadınlardan etkilenir, kendine güvenen kadın da giyinirken cesur olur, korkak davranmaz. Teyzenize, çirkinim diye çok üzülüyorum, siz çok güzelsiniz. sizin güzelliğiniz altında sönük kalmamak için çabalıyorum deyin, belki anlarlar.
Evet çünkü açıkların hepsi serserilerle.evleniyor kapalilarin Hepsi de mikemmel erkeklerle
Senin canını sıkmış gerçekten seni almazlar mi acaba diye şüphelendirmisler fnfjf
Yakın arkadaslarimin abilerinin ablalarinin düğününe giderdik beraber. Her seferinde ben ve benim gibi bas örtüsü takmayan arkadaşım haricinde hepsine görücü çıkardı. Derdim koca değildi ama moralim de bozulmaya başlamıştı. Beni oğlanlar ya da anaları falan evlenmeye uygun görmüyolar mi diye takmaya başlamıştım:d
Bu arada bazı vakitler namaz kılarim kuran okurum meallerini kiyaslarim. Din benim ilgi alanlarimdan biridir.
Ama diğer yandan pek de evinin hanımı olarak görünucek tutumlarim ve görüşlerim yoktur. Ve bu konuda çok elestirildim.
Amma ve lakin öyle bir kriterim olmamasına rağmen içki sigara içmeyen beş vakit namaz kılan, aynı zamanda cinsiyetler arası eşitliği savunan aydin biriyle beraberim.
Yani milletin hicbisiy bildiği yok bacım.
Zihniyetleri pis düşünceleri ve cahilliklerini değiştiremezsin ama kulaklarını tıkayabilirsin. Boşver. Senden daha önemli ne var hayatta.Aynen öyle. Zihniyetlerini değistiremiyorsun ki.
Oo güzel konu yerimi alayım
Daha küçüksün diye uğraşıyorlar zamanlar bıkarlar
Onlara ne ki ...
Sanki kundakta bebeksin .
Kendi çocuklarına baksınlar .
Bendede var öyle bi hala evlerden irak . Aciyomus bana niye dedim acikmisim hayırlı bi kısmet cikmazmis kimse isteemzmiss falan filandan girdii kapalı olup bosananlarida goruyoruz koca kurbanı olanida goruyoruz açık olup çok güzel eşiyle mutlu olanida goruyoruz dedim artık kulagimi tikadim kimsenin kaderini kimse bilemez kestremezde o yuzden en iyisi he yav deyip gecmekkBen de çok meraklıydım evlenmeye. Geçenelrde teyzem ananem yengem annem falan oturuyoruz. Ben aile yaşam tarzından uzağım. Yani ailem(bir kesimi) muhafazakar ben ise değilim. Annemden çok teyzem falan karışır bana işte yok yanacaksın falan derler ben de he he der geçerim. Günlük hayatta cıvıl cıvıl elbiseler etekler dar pantolon falan giyen biriyim. Namazım kuranım da yok.(yanlış anlaşılmasın inanıyorum inana inanmayana saygı da duyuyorum) neyse konuya geleyim işte beni bazen ailelerine yakıştırmadıklarını ima ediyorlardı. Ama dediğim gibi umursamıyordum. Gećenlerde teyzem aynen şunu dedi sen açık saçıksın namaz yok bişey yok seninle aklı başında biri evlenmez serseri gözü dısarda biri evlenir dedi. Şok oldum. Annem ananem falan da destek çiktı. Sinir oldum. Bu muameleyi sürekli görüyorum. Ben onların yaşam tarzını benimsemesem bile saygı duyuyorum ama onlar sürekli saćma sapan imalarda bulunuyorlar. Sizce ne yaparsam ne dersem dururlar bu sözleri söylemekten bıkarlar? Hayır bir türlü öğretemedim insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini.
Kınadığını yasamadan öleni görmedimBence de beni bu kadar kınıyorlar acaba kendi çocukları ne olur bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?