"Seninle aklı başında biri evlenmez"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cooookkk dogruuu

Biz millet olarak insanların hayatlarına karışmayi öğrendiğimiz gün bütün sorunları asacagiz bence. İster örtülü giyersin ister acik bu kimseyi bağlamaz. Tesetturluyum senin yaslarindayken acıktım sortumu da giyerdim ailem hoc bir zaman müdahale etmedi bende zaten müdahale etmelerine izin vermezdim kendi kararıyla tesetturluyum. Sende artık 18 yaşını geçmiş reşit bir bireysin kimse senin ne giyecegine karışamaz sen nasıl mutluysan öyle giyin biri birsey soyledimi de lafını söyle. Bırakın kadinlar nasıl mutlu ise öyle giyinsinler şortu ayrı dert olur eteği ayrı baş örtüsü ayrı.

Demek istediğinizi anladım. Ama cümle yanlış evet bencede.

Ahlaksızlığını imam nikahiyla örtmeye çalışıyor ile o cümle çok farklı.

Bakın hanımefendi söylediğiniz laf çok başka yere gidiyo. Haklısınız bende o ahlaksızlığı kadın olarak savunamam elbette. Ama kelimelerinizi yanlış seçmiştiniz.

Seni bariz kıskanıyorlar. Onlar senin gibi giyinseler bile o fizik onlarda yok. Bunlardan dolayı olan kıskançlıkları nefrete dönüşmüş ne diyeceklerini şaşırmışlar. Onları dinlememeni öneririm. Hem erkekler kendine güvenen kadınlardan etkilenir, kendine güvenen kadın da giyinirken cesur olur, korkak davranmaz. Teyzenize, çirkinim diye çok üzülüyorum, siz çok güzelsiniz. sizin güzelliğiniz altında sönük kalmamak için çabalıyorum deyin, belki anlarlar.

Aynen öyle. Zihniyetlerini değistiremiyorsun ki.

Şöyle bizim akrabalarımız ikiye ayrılmış şekilde. Bir kısmı muhafazakar (benim ailem de içinde) bir kısmı da tam tersi. Ben de diğer kesime çekmişim heralde bilmiyorum çocukluğumdan beri kendi ailemin düşüncelerini yaşam tarzinı benimseyemedim. Bana karşi son 2 3 senedir böyleler.

Aynı cümleyi ben de kurdum onlara. Dinden soğutmuyoruz senin gibi bi dinsizi yola getiriyoruz tarzı isey söylediler.

Evet çünkü açıkların hepsi serserilerle.evleniyor kapalilarin Hepsi de mikemmel erkeklerle

Senin canını sıkmış gerçekten seni almazlar mi acaba diye şüphelendirmisler fnfjf
Yakın arkadaslarimin abilerinin ablalarinin düğününe giderdik beraber. Her seferinde ben ve benim gibi bas örtüsü takmayan arkadaşım haricinde hepsine görücü çıkardı. Derdim koca değildi ama moralim de bozulmaya başlamıştı. Beni oğlanlar ya da anaları falan evlenmeye uygun görmüyolar mi diye takmaya başlamıştım:d
Bu arada bazı vakitler namaz kılarim kuran okurum meallerini kiyaslarim. Din benim ilgi alanlarimdan biridir.
Ama diğer yandan pek de evinin hanımı olarak görünucek tutumlarim ve görüşlerim yoktur. Ve bu konuda çok elestirildim.
Amma ve lakin öyle bir kriterim olmamasına rağmen içki sigara içmeyen beş vakit namaz kılan, aynı zamanda cinsiyetler arası eşitliği savunan aydin biriyle beraberim.
Yani milletin hicbisiy bildiği yok bacım.

Beni kıskanıyor gibi zaten teyzem. Kendisinin genel olarak zayıf güzel genç kızlara bi takıntisı var. Bana surekli sen çok güzelsin ama böyle giyinerek herkese açarak boşa harcıyorsun faln diyor.

Koca bulamamak gibi bir derdim yok açıkcası. Önceliklerim okulum derslerim falan. Ama haklısıniz millet hicbir halt bildiği yok boş boş konusuyor iste.

18 yaşında biri için çok kaale alınmayacak şeyler zaten düşünmeyin bu yaşta evlenmeyi falan ama çk havai aklı bir karış havada sorumluluk almayan biriyseniz o nedenle demiş olabilirler giyim tarzı falan le alakalı olduğunu zannetmiyorum daha çok küçüksünüz bunları ciddiye almak için üniversite sınavına falan girdiniz mi okuyor musunuz mesela?

Bendede var öyle bi hala evlerden irak . Aciyomus bana niye dedim acikmisim hayırlı bi kısmet cikmazmis kimse isteemzmiss falan filandan girdii kapalı olup bosananlarida goruyoruz koca kurbanı olanida goruyoruz açık olup çok güzel eşiyle mutlu olanida goruyoruz dedim artık kulagimi tikadim kimsenin kaderini kimse bilemez kestremezde o yuzden en iyisi he yav deyip gecmekk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…