"Seninle aklı başında biri evlenmez"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aynen aynen bana da acıyomuş teyzem öyle diyor keşke insanların hayalarına karışmamayı öğrenseler

Sorumluluk sahibi biriyim orda sıkıntı yok ama onların sorun ettikleri giyim tarzım hayata bakış açım falan.

Kusura bakma ama akrabaların çok sığ insanlar gibi geldi. Din eğitimi küçük yaşta verilir sen reşit olmuşsun böyle baskı yapar gibi konuşmaları gereksiz. Üstelik yanarsin diye korkutarak sadece insanları uzaklastiriyorlar. Yanlış eğitim yolunu seciyorlar. Reşit olmussun kimsenin hayatına karışmasına izin verme. Kendin oku araştır nasil yaşamak istiyorsan öyle yasa hayatını. Ayrıca açık olunca vs aklı başında biriyle evlenilmiyor diye bir sey yok zaten 18 yaş bunu düşünmek için çok çok erken . Fakat o kafadaki insanlar evde kalmis olarak gorebilir oyle muamele bile gorebilirsin.

Yok 18 yaşında evlenmemi onaylamazlar ki zaten benim de öyle bir düşüncem yok daha okulum var. Ama bu din konularındaki düşünceleri bana da çok saçma geliyor. Artık doğruyu ayırt edebilcek bir yastayım çocuk değilim ki.

Herkesin farklı düşüncesi var. Herkes kendi düşüncesine göre yaşar. Pek takılma kendi doğrularinin yolunda yürü. Üniversiteni bitir kendini geliştir onlarla canını sıkma he de geç

Aynı cümleyi ben de kurdum onlara. Dinden soğutmuyoruz senin gibi bi dinsizi yola getiriyoruz tarzı isey söylediler.
Amaaan boşver. Gitme gitme o zaman. Ben de bana saygısızlık yapan dayımı sevmezdim (artık seviyorum, barıştık) ne bayramda ne cenazede yüzüne baktım, 8-10 seneye yakın.
Teyzene gidilecekse, gitme
Bu kadar basit. O mu sizin eve geldi? O saatlerde dışarıda ol. Eve geldiğinde hala oradaysa hızlıca merhaba de banyoya koş ,duş falan al. Banyoda giyinmektir zaten bir saat geçer :)
Oldukça az iletişim kur. Hatta hiç kurma.

Onları susturmanın tek yolu onların dilinden söyleme biçimi..O işler alın yazısı, kader Allah neyi kimi nasip ettiyse onunla olacağım diyeceksin şöyle bir düşünecekler ondan sonra..
Her ne kadar şimdiki jenarasyon kendi seçiyor olsa da eşini seçtiren var

Şöyle söyleyim sana...
Dedem medrese mezunu bir hafiz, arap.
Annem de dahil herkes namazında niyazında.
Ben ise hiç inançlı biri olmadım.
Bana da çok dediler deli bu, asi, garip, seninle kimse evlenmez falan...
Ama evlendim.
Ahlakı sadece kendileri gibi olanlarda arıyorlar.
Boşver hatta ben hep eğlendim onlarla.
Söleyip rahatlasınlar.
Hayatta ne istiyorsan o ol.
Kendin gibi ol.
Milleti kafaya taksak o hooooo...

Bende 3yıl kapalı kaldım şimdi açıldım kendi isteğimle bana da laf sokmaya çalışan çok oldu ben kapalıykrn obun düğünü deyip açmadım siz gibi dedim ramazanda oruçdan kaçmak için ay midemmm demedim dedim benim imanımı kimse ölçmeye kalkmasın canım parayla inamın kimde olduğu belli olmaz dedim ki öyle

Kimse kimseyi imanıyla inancıyla tercihiyle suçlayamaz ki yanacaksan da sen yancan öbür tarafta onlara ne bana eşim bile karışmadı saygı duydu teyzen de fesat mış bendede vardı öyle teyze sildim sırf böyle konuşmaları yüzünden

Bizim lisese bi kız vardı sure bilmezdi din dersinden 0 aldı koca sene öğrt.subhaneke yi ezberle derdi yok sınavlarda da boş kağıt verirdi derse de devamsızlık dolayısıyla girerdi geçen sene gördüm şok oldum bi imamla evli ve bi ortamda Kuran okuyodu bi güzel okudu ağzım açık kaldı konuştuk eşin için mi öğrendin dedim hayır dedi eşim o zaman camide Kuran dersi veriyodu ben de öğrencisiydim zamanla hoşlandık evlendik dedi
Demek istediğim insanın içinden gelmeli zorlamaya gerek yok boşver teyzen de konuşsun dursun

Bu yasta bunu neden takiyorsunuz ki anlamadim?
Daha bahsettiginiz evlilik surecine (genel ortalamaya bakarak soyluyorum) 6 7 sene var. Bu cumleye mi takildiniz simdi? 6 sene sonra karsiniza nasil bir adam cikti konuyu guncelleyin bari :))

Son düzenleme:
Tesetturlu, carsafli ne kadar guzel kadinlar var. Hic gormediniz galiba..
Kadinin kendine guvenme seviyesini de cesur (!) giyinmesiyle sinirlandiracak kadar dar bakabilmissiniz mevzuya... Hayret...

sana daha ıyı ve yapıcı yaklaşssalar sende hak vereceksın ama davranışları çok yanlış..asla boyle davranılmamalı aksıne senı soğutuyolar.dinimiz hoş görü dını bunuda kabul etmez.

18 yaşındasın ne evliliği düşünüyorsun daha küçücüksün en az 7 yılın var bence teyzen ve annene sıra gelince çok üzerine düşüyo gibiler bu şekilde etki ederiz zannediyorlar ama daha ters tepiyo sizde zamanla hersey yoluna girer merak etmeyin..

Aynılarını küçüklükten itibaren ben de yaşadım ama şu an hiç kimse karışamaz ama onlar namaz kuran konusu değil de daha çok kapanma konusunda karışırlardı karışan kişilerin özellikle şimdi kızlarına karışmamaları da ayrı bir ironi ama neyse bana karışamıyorlar artık

Şu cümleleri kurup teyzeden farklı olduğunu düşünmek...

Siz de aynısının laciverdisiniz iste.

Yani evet ben de o mantıkta biriyle yapamam ki kısıtlanmak en uyuz olduğum şeylerden biri. Artık daha sert bir tepki koymam gerek.
Evlilik düşünmek için ,kiminle nasıl bir insanla evleneceğini düşünmek için daha çok erken degilmi
Muhtemelen sizi kendilerine benzetmek istiyorlar ama bu yaptıkları geri tepecektir daha çok soğumaniza neden olacaktır onların yaşadığı hayattan...
Bence he he demeyinde güzelce açıklayın daha evlilik düşünmüyorum hele bir o zaman gelsin.. Bu konuşmaların hiç hoş olmadığını belirtin ama saygıyı elden bırakmayın saygı gösterirseniz saygı bulursunuz...
İnsanların karakteride muhafazakarlıklarina göre pek degismez belki haram olduğunu düsundukleri şeylere biraz daha dikkat ederler ama mesela bir insan kaba ve bencilse muhafazakar olsa da olmasa da kaba ve bencildir din insanların Allah'a olan ilişkileri düzenler birbirimizle olan ilişkilerimizde dini kisaslara uyduğumuzda tavsiyeler vardır ama genelde pek uyulmaz kendi bencilliğimizi konuştururuz yani kişilik güzelse belki din +1 ,+10,+100 koyar ama kişilik yoksa iş zor dini öğretilerde o bencil kişinin işine gelmez zaten sadece karşısındaki kadın için baskı aracı olur o kadar

İnandıkları dine göre belli bir “aklı başında erkek” profili var. Onlar onu kastediyor.

Bizden 40-50 yıl ve öncesi genelde doğru bildiklerini kırarak, baskılayarak, kimi zaman aşağılayarak kabul ettirmeye alışmış. Şimdi herkese saygı duyma, her fikri benimseme durumuna ayak uyduramıyorlar. Doğru 1 tanedir, buna uymayan yanlış yapar fikrindeler. O yüzden de seni yanlıştan çevirmek için her yolu deniyorlar.

Yapacak bir şey yok, ailen onlarda. Duyma, saygı çerçevesinde arada cevabını ver.

5 defa kırıcı şekilde terslersen, hadlerini bildirirsen altıncı kez diyemezler. haa aranızda mesafe oluşabilir bu seferde ama sizin de isteğiniz bu herhalde...

insanlar, maalesef kadınlar da inanıyor artık buna, erkektir yapar gözü dışardadır, erkeklerin kimisi çapkınlığa meyillidir doktrinini kabul etmiş durumda. tüm toplumu buna alıştırmaya çalışsalar da aslında eskiden güzel olan şey şimdi de güzel eskiden kötü olan şey şu anda da kötü. sadece toplum kötülükleri ve çirkinlikleri normalleştirmeye çalışıyo..

erkekse aldatabilir ama adamsa asla ve asla gözü dışarda olmaz. serseri bir erkek, evden çok kahvede laklak yapan bir tip olabilir ama adam dediğin zamanının bir kısmını arkadaşlarıyla geçirse de neticede hayatını ailesine adar... yani çirkin olan çirkindir, kötü olan kötüdür ama güzel ve iyi olan şeyler hala güzel ve iyidir. üstelik iyilik ve güzellikle dolu adamlar çevresi tarafından pasif, aptal ve basiretsiz diye aşağılanmalarına rağmen... siz de bu lafları üzerinize almayın kesinlikle. güzel ve iyi bir insan, güzel ve iyi bir başka insanla bir araya gelecektir merak etmeyin... dünyayı güzellik kurtaracak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…