- 6 Ağustos 2016
- 582
- 501
- 53
- Konu Sahibi Alonedark0
-
Bendede var öyle bi hala evlerden irak . Aciyomus bana niye dedim acikmisim hayırlı bi kısmet cikmazmis kimse isteemzmiss falan filandan girdii kapalı olup bosananlarida goruyoruz koca kurbanı olanida goruyoruz açık olup çok güzel eşiyle mutlu olanida goruyoruz dedim artık kulagimi tikadim kimsenin kaderini kimse bilemez kestremezde o yuzden en iyisi he yav deyip gecmekk
18 yaşında biri için çok kaale alınmayacak şeyler zaten düşünmeyin bu yaşta evlenmeyi falan ama çk havai aklı bir karış havada sorumluluk almayan biriyseniz o nedenle demiş olabilirler giyim tarzı falan le alakalı olduğunu zannetmiyorum daha çok küçüksünüz bunları ciddiye almak için üniversite sınavına falan girdiniz mi okuyor musunuz mesela?
Kusura bakma ama akrabaların çok sığ insanlar gibi geldi. Din eğitimi küçük yaşta verilir sen reşit olmuşsun böyle baskı yapar gibi konuşmaları gereksiz. Üstelik yanarsin diye korkutarak sadece insanları uzaklastiriyorlar. Yanlış eğitim yolunu seciyorlar. Reşit olmussun kimsenin hayatına karışmasına izin verme. Kendin oku araştır nasil yaşamak istiyorsan öyle yasa hayatını. Ayrıca açık olunca vs aklı başında biriyle evlenilmiyor diye bir sey yok zaten 18 yaş bunu düşünmek için çok çok erken . Fakat o kafadaki insanlar evde kalmis olarak gorebilir oyle muamele bile gorebilirsin.
Herkesin farklı düşüncesi var. Herkes kendi düşüncesine göre yaşar. Pek takılma kendi doğrularinin yolunda yürü. Üniversiteni bitir kendini geliştir onlarla canını sıkma he de geçYok 18 yaşında evlenmemi onaylamazlar ki zaten benim de öyle bir düşüncem yok daha okulum var. Ama bu din konularındaki düşünceleri bana da çok saçma geliyor. Artık doğruyu ayırt edebilcek bir yastayım çocuk değilim ki.
Amaaan boşver. Gitme gitme o zaman. Ben de bana saygısızlık yapan dayımı sevmezdim (artık seviyorum, barıştık) ne bayramda ne cenazede yüzüne baktım, 8-10 seneye yakın.Aynı cümleyi ben de kurdum onlara. Dinden soğutmuyoruz senin gibi bi dinsizi yola getiriyoruz tarzı isey söylediler.
Tesetturlu, carsafli ne kadar guzel kadinlar var. Hic gormediniz galiba..Seni bariz kıskanıyorlar. Onlar senin gibi giyinseler bile o fizik onlarda yok. Bunlardan dolayı olan kıskançlıkları nefrete dönüşmüş ne diyeceklerini şaşırmışlar. Onları dinlememeni öneririm. Hem erkekler kendine güvenen kadınlardan etkilenir, kendine güvenen kadın da giyinirken cesur olur, korkak davranmaz. Teyzenize, çirkinim diye çok üzülüyorum, siz çok güzelsiniz. sizin güzelliğiniz altında sönük kalmamak için çabalıyorum deyin, belki anlarlar.
Şu cümleleri kurup teyzeden farklı olduğunu düşünmek...Seni bariz kıskanıyorlar. Onlar senin gibi giyinseler bile o fizik onlarda yok. Bunlardan dolayı olan kıskançlıkları nefrete dönüşmüş ne diyeceklerini şaşırmışlar. Onları dinlememeni öneririm. Hem erkekler kendine güvenen kadınlardan etkilenir, kendine güvenen kadın da giyinirken cesur olur, korkak davranmaz. Teyzenize, çirkinim diye çok üzülüyorum, siz çok güzelsiniz. sizin güzelliğiniz altında sönük kalmamak için çabalıyorum deyin, belki anlarlar.
Evlilik düşünmek için ,kiminle nasıl bir insanla evleneceğini düşünmek için daha çok erken degilmiYani evet ben de o mantıkta biriyle yapamam ki kısıtlanmak en uyuz olduğum şeylerden biri. Artık daha sert bir tepki koymam gerek.
Ben de çok meraklıydım evlenmeye. Geçenelrde teyzem ananem yengem annem falan oturuyoruz. Ben aile yaşam tarzından uzağım. Yani ailem(bir kesimi) muhafazakar ben ise değilim. Annemden çok teyzem falan karışır bana işte yok yanacaksın falan derler ben de he he der geçerim. Günlük hayatta cıvıl cıvıl elbiseler etekler dar pantolon falan giyen biriyim. Namazım kuranım da yok.(yanlış anlaşılmasın inanıyorum inana inanmayana saygı da duyuyorum) neyse konuya geleyim işte beni bazen ailelerine yakıştırmadıklarını ima ediyorlardı. Ama dediğim gibi umursamıyordum. Gećenlerde teyzem aynen şunu dedi sen açık saçıksın namaz yok bişey yok seninle aklı başında biri evlenmez serseri gözü dısarda biri evlenir dedi. Şok oldum. Annem ananem falan da destek çiktı. Sinir oldum. Bu muameleyi sürekli görüyorum. Ben onların yaşam tarzını benimsemesem bile saygı duyuyorum ama onlar sürekli saćma sapan imalarda bulunuyorlar. Sizce ne yaparsam ne dersem dururlar bu sözleri söylemekten bıkarlar? Hayır bir türlü öğretemedim insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?