Serapd'nin Diyet Günlüğü

Günaydın Serapcim,geçen sene fark ettim:44:geçen hafta oğlum hasta olunca ıhlamur kaynatım,içtikten sonra gene acıktım:44:ertesi gün yine içtim,yine acıktımıhlamur bana yaramıyor

Merhaba Dallidacım. Çok iyiymiş yahu Yok yok, tam tersine çok yarıyor. Kan dolaşımın hızlanıyor olabilir, bu da metabolizmayı hızlandırır doğal olarak

Ihlamur :
Ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak
çay halinde kullanılır.Ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır. Balla
karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır. Kan dolaşımını düzenler.

İbrahim Saraçoğlu' ndan alıntıdır.

Merhaba Serap,iyi, güzel,ama acıkınca da yemek yiyorumben ıhlamur içmesem daha iyi olur galiba

20.11.2012 Menüm:

Kahvaltı:
2 dl. çavdar ekmeği
50 gr. peynir
domates, maydanoz, nane, dereotu

Ara:
Ihlamur (!:))

Öğle:
1 Kase tarhana çorbası
2 yk. fasulye piyazı (Tahin soslu)
2 yk. yoğurtlu havuç salatası
50 gr. yufka ekmek

Akşam:
1 sarıkanat
mevsim salata

Afiyet olsunıhlamur içmişsiniştahında bir değişiklik oldu mu?çok merak ettim:44:

Son düzenleme:
Yine benbugünüm menüsü:
Sabah:1 haşlanmış yumurta,1,5 kk peynir,5 zeytin,1 domates,yeşilik
Ara:2 küçuk mandalina,1 bardak süt
Öğlen:1 kase sebze çorbası,2 baget,yeşil salata(düz karın salatası yapacaktım ama halim yoktu...bunlar hazırdı,bunları yedim)
Ara:2 hurma,1 keçi boynuzu,1 bardak süt
Akşam:4 ç.kaşığı z.yağlı pırasa,1 baget,salata,3 hurma
Ara:1 bardak kefir,1 elma...
Bugün hurmalara dadandım...

Afiyet olsunıhlamur içmişsiniştahında bir değişiklik oldu mu?çok merak ettim:44:

Teşekkür ederim canım. Hayır tam tersine doygunluk yarattı. Acıkayım diye bekliyordum ama olmadı. Bu ara iştahım da kapandı. Hiç bir şey yemek istemiyorum. Metabolizmam mı yavaşladı acaba??

Afiyet olsun canım. Evet hurmalar biraz fazla kaçmış ama, bu durumda tatlı ihtiyacını hurmadan karşılaman pasta yemenden çok daha iyidir

Günaydın Kızlar... herkese güzel, mutlu bir gün diliyorum...

Dün yazdığım menüde akşam öğünüm yine değişti. Bu ara yemek yemek istemiyorum. O yüzden akşam yemeğinde 1 kase yoğurt yedim. Gece de 1 kupa süt içtim. İştahımı neden kaybettiğimi bilmiyorum. Bugün tüm gün dışarıda olacağım. Bakalım ne zaman acıkırım..

Umarım iştahin bir an önce gelir ablacım. Tüm gün dışarda olucaksın bi de, enerjiye ihtiyacın olucaktır mutlaka...

Merhaba Serap...senin iştahın kapandı,benimki ise açıldıbugün nedense çok acıktım...
Sabah:1 tost,5 zeytin,1 domates
Ara:3 keçi boynuzu,3 hurma,1 elma...biraz da süt
Öğlen:1 tost,ayran
Ara:2 mandalina
Akşam:1 kase tavuk çorbası,z.yağlı pırasa...
Ben duygusal açlıkla başa çıkamıyorum....ne yapabilirimsenin iştahın açıldı mı?:26:
Sevgiler

Serap ve Dallida verdiğiniz kilolar için sizi kutluyorum..Dallida eğer aynı şekilde devam edersen tartıda 1 kilodan fazla vermiş olacağını göreceğine inanıyorum..7 li rakamlara az kaldı.

Merhaba Dallidacım. Hastalandığın için iştahın açık. Daha önce söylemiş miydim, hatırlamıyorum ama bazı diyetisyenler regl halinin 300 ila 350 kcal ekstra harcamamızı sağladığını düşünüyor. O yüzden de sürekli atıştırma haline geçebiliyoruz. Geçici bir dönem yani, endişeye gerek yok Bu durumla başa çıkmak için öğlene mutlaka tavuk (göğüs eti olması şart) ve salata yemeye çalış. İstesen de üzerine bir şey yiyemeyeceksin

Bence menünü gayet güzel dengelemişsin. Akşama yoğurt ya da salata ekleseymişsin iyi olacakmış. Kalori hesabını yapıyor musun? Sanki çaktırmadan yediklerini azaltıyormuşsun gibi geldi
Öptüm şekerim

Günaydın Serap

Çok geç kaldım cevap vermek için di mi??

Serap ve Dallida verdiğiniz kilolar için sizi kutluyorum..Dallida eğer aynı şekilde devam edersen tartıda 1 kilodan fazla vermiş olacağını göreceğine inanıyorum..7 li rakamlara az kaldı.

Teşekkürler canım.

Sen nasılsın? Çocukların nasıl oldular?

Merhaba Kızlar. 2 gündür düzenli giremiyorum. Eve gelemiyorum neredeyse. Dün eltimi Anadolu yakasında doktora götürdüm, koştur köprü trafiğine kalmadan geri döndüm. Ailecek spor yapmaya gittik. Gece geç döndük. Bugün eltimin ameliyetı için sözleşmiştik. Sabah erkenden hastaneye gittik. Fakat kardiyolojik yetersizliklerden dolayı operasyon iptal oldu. Bu arada başka bir hastaneye gittik, başka yerlerden başka tetkikler için randevu vs. derken eve döndüm fakat anahtarımı unuttuğum için eşimin göndereceği anahtarı bekledim. Ooff of. Böyle 2 gün geçti işte. Tahmin edeceğiniz gibi bu telaş içinde diyet miyet hak getire. Bol bol hızlı yemek, ayak üstü atıştırma... Yarın yine karşıya geçeceğim, bu kez kartal da bi yere götüreceğim. Cts. günü de eşimin kontrolleri var... Hasta bakıcılık filan mı yapsaydım acaba Ya da ambulans şoförlüğü

allah yardımcın olsun canım.hastalarada bol bol şifa inşallah

Sizdeki hastalara da acil şifalar ablacım.
Bence yeni vasfın ambulans şoförlüğü olsun :)

Geçmiş olsun ve Allah kolaylık versin..Eltin ne ameliyatı olacak? Eşine de geçmiş olsun..Aman aman hasta bakmak çok zor boş ver arada böyle git gel..

Zaten koşturuyorsun kilo da alacağını düşünmüyorum..Taylan Kümeli'nin listeleri çok hoşuma gitti..Sen ne dersin?

İyi akşamlar Serap
Ben bugün da hep atıştırdım....acayıp rahatsız oldum.Yarın dan itibaren eski düzenime dönmeye çalışacağımBu gidişle pazartesi tartılamam:18::18:İnşAllah sen benden daha iyi durumdasın
SevgilerGüzel bir hafta sonu geçirmen dileği ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…