Serapd'nin Diyet Günlüğü

14.11.2012 tarihli menüm:

Kahvaltı:
2 dl. kepek ekmek
65 gr. yağsız peynir
domates, maydanoz, dereotu

Öğle:
Düz karın salatası (bu salata inanılmaz tok tutuyor, akşama kadar hiç acıkmadım)

Ara:
2 dl. ekmek
1 yk çilek reçeli (açlıktan değil, canım istedi diye yedim. Biliyorum saçma...)
1 çb süt

Akşam:
1 kupa süt
3 diyet bisküvi

Öğleden sonra o reçeli yedim ama pişmanlıktan kıvranıyordum. Sonra tv. da bir programda ekim ayı ile birlikte daha fazla karbonhidrat tüketmek isteyeceğimizi söyledi. Bir bakayım nedenmiş dedim ve şunu öğrendim: yazın güneşle birlikte mutluluk hormonlarımız yeterince salgılanıyormuş. Ekim ayı ile birlikte güneşin bulutların arkasına saklanması sonucu mutluluk hormonu salgılatacak başka şeyler aramaya başlıyormuşuz. İşte karbonhidratlar bu hormonların salgılanmasını tetiklediği için daha fazla tüketmeye meyilli oluyormuşuz. Bu yüzden karbonhidratı kesmek yerine kontrollü bir biçimde almalıymışız ki saldırı durumuna geçmeyelim.

Reçele saldırmamı güneşin saklanmasına bağlayarak masumiyetimi ilan ediyorum. İlkel benliğimin suçu, benim değil :))

Son düzenleme:
15.11.2012 menü:

Kahvaltı:
2 dl. kepek ekmek
60 gr. yağsız peynir
domates, maydanoz

Öğle:
yok

Ara:
4 kurabiye (eşimin iş yerindeki en masum şeydi)

Akşam:
150 gr. palamut

Az olduğunu biliyorum, ama bugün böyle oldu işte..

İyi akşamlar Serap,ben iyiyim,seninde daha iyi olmanı sevindimÇok geçmiş olsunEğer menülerimi oturtabildiysem,hep sayende olduBıkmadan usanmadan her soruma cevap verdin..Öteki arkadaşlar da uyarıyorlardı,ama her zaman bir kişi daha etkili oluyoryemek yemekten korkuyordumsana ne kadar teşekkür etsem az
Bugün yediklerim:
kahvaltı:1 dilim arpa ekmeği,1 yumurta,1 kk peynir,domates,salata,5 zeytin,3 kuru kayısı
öğlen:1 kepçe çorba,avuç içi kadar tavuk eti,1 tavuk ciğeri,yeşil salata,2 ceviz
ara:booool sütlü türk kahve
akşam:5 ç. kaşığı z.yağlı brokoli,2 ç.kaşığı yoğurt,1/tavuk ciğeri..

İyi akşamlar canım. Teşekkür ederim, çok daha iyiyim Allaha şükür. Estağfirullah, sen karar verdin ve vazgeçmeden uyguladın. Ne zaman istersen sor, hep dediğim gibi bildiğim bir şey varsa paylaşırım. Ben de sana çok teşekkür ederim Bir arada olmak benim de motivasyonumu sağlıyor. Burada her gün menülerimizin okunduğunu bilmek sorumlu davranmamızı sağlıyor. İyi ki varsın ve iyi ki sen de benim menülerimi okuyor, yorumluyorsun...

Menün çok güzel olmuş, afiyet olsun. Senin tartı günün pazartesi miydi?

evet,pazartesi günü tartı günüm
Bu arada karbonhidrat -hormonlar ilişkisi çok ilginç
Bende bugün birşey okudum:Üzerinize giydiğiniz zaman fermuarını kapanmayan bir pantolon bulun ve her cuma günü onu deneyin.Cuma günü olmasının sebebi hafta sonunu kaçamaklara engel olmak ve diyete daha sıkı sarılmak..

Son düzenleme:
evet,pazartesi günü tartı günüm
Bu arada karbonhidrat -hormonlar ilişkisi çok ilginç

Tamam, ben de pzt. tartılayım. Beraber bildirim yapmış oluruz.
Evet yaaa, sorma. Çikolatanın seratonin salgılattığını biliyordum da, makarnanın da aynı şeyi yaptığını 40 yıl düşünsem aklıma getirmezdim :))
Başımıza ne geliyorsa ilkel benliğimizi yüzünden geliyor

Kızlar, sevgili eşim aracıyla sorun yaşıyormuş. Gidip onu almam lazım. Yarın sabah görüşürüz inşaallah.

Gelişin, yorumlayışın, desteğin öyle önemli ki ablacım benim için...
Eve gelince direk giriyorum internete ve Serap ablam bi şey yazmış mı diye bakıyorum :) Sevgili heyecanı resmen!
Tekrar söylüyorum ki, iyi ki varsın.

Günaydın sevgili arkadaşlarım. Mutlu bir gün diliyorum...

Fıstıkım, sen de iyi ki varsın. Kendi adıma söyleyebilirim ki, seninle aynı heyecanı paylaşıyorum. İstediğin sürece destek olmaya devam edeceğim. Hatta istemediğini söylediğinde de bir süre daha ısrarcı olabilirim Sizler de benden desteğinizi esirgemeyin...

Çok doğru yaaa.... Ben de kendime 38 beden bir elbisem var onu hedefledim. Her hafta denemiyorum ama arada bir geçiriyorum üzerime. Çıkarırken boğulma tehlikesi atlatıyorum ama Gerçi burada terzi bir komşum var bu yaştan sonra artık zor diyor ... Yine de denemeye devam edeceğim

Teşekkürler Serap

Rica ederim, afiyet şifa olsun. Bu arada bitki ve baharat alerjilerine dikkat etmekte fayda olabilir.

Ben inanıyorum o 38 beden elbiseye gireceğine :)
Çok çok eminim bu kez kendimden. Dönmek yok.
Dün babamla konuşurken eğer kilo verirsen daha güzelleşirsin, o zaman akşam dışarı çıkmak yasak sana diye güldü bana :) O zaman daha iyi anladım ailemin de ne kadar çok istediğini...
Umarım hiçbirimizin yüzü kara çıkmaz

İnşaallah canım.. Hep birlikte başaracağız..
Anne babalar evlatları için çok üzülürler. Hatasını da yüzüne vurmak istemezler çünkü üzülmesinden korkarlar. Saçının bir teli bile dünyaya bedeldir. Şimdi bu kadar sevdiği varlığa, sen çok yiyorsun, şişmansın az ye zayıfla demez, diyemez. Mesele O' na nasıl göründüğün değil, mesele sağlığın... Hep birlikte daha sağlıklı olacağınız için senden daha hevesle spor yapıyor canım..

Merhaba Serap
Bende inaniyorum ki o elbise içinde gireceksin
Bugünüm menüsü :
sabah:1 yumurta,1 dilim arpa ekmeği,1 kk peynir,5 zeytin,1 salata,yeşilik,2 kuru kayısı(atak dan sonra kabızlık'la başım derte)
ara:booool sütlü türk kahve
öğlen:avuç içi kadar tavuk eti,2 kepçe sebze çorbası,yeşil salata,1 ceviz
ara:türk kahve-çok seviyorum :)
akşam:1 kepçe sebze çorbası,brokoli salatası,kefir...
Yarından itibaren sabahları yürüyüşe çıkacağım...
Sonra görüşürüz

Son düzenleme:

Doğru söylüyorsun... Kırmak istemiyorlar, ama iyiliğimi istiyorlar.
Umarım onları da, sizleri de, kendimi de mutlu edebilirim

Merhaba Dallidacım. İnşaallah canım, hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız.
Menün güzel olmuş, afiyet olsun. Ama akşam yemeğindeki çorbanı 1 kase yapabilirsin. 1 kepçe çok az olmuş.

Doğru söylüyorsun... Kırmak istemiyorlar, ama iyiliğimi istiyorlar.
Umarım onları da, sizleri de, kendimi de mutlu edebilirim

Ben eminim, senin çok kararlı ve azimli olduğunu düşünüyorum canım. Önünde hiç bir engel yok

Günaydın Kızlar,

Hatırlarsanız şehir dışından gelen misafirlerim vardı. Eltimin bir takım ortopedik rahatsızlıkları var. Onun için çok sevdiğim doktorumdan randevu almıştım, oraya gittik. Dolayısıyla akşamı da birlikte ettik. Akşam eşim de karşıya geldi. Hep birlikte yemek yedik, ve gece geç saatte eve döndük. Menümü yazma işi de bu sabaha kaldı.

16.11.2012 Tarihli menüm:

Kahvaltı:
60 gr. yufka ekmek
60 gr. yağsız peynir

Öğle:
1 kase yoğurt
1.5 kaşık pekmez

Ara:
1 elma

Akşam:
1/2 kase çorba
2 kaşık bezelye
2 kaşık pilav
4 çiğ köfte

Ara:
2 dl. baklava

Ara ara küçük kaçamakların oluyor ve şu sıra çoğaldı ama yazdıklarını okudum güneşin etkisi..

Geçmiş olsun hava değişimi herkesi hasta yapıyor.Eşim çok kararlı inşallah o da fazlalıkları verecek.Bende Saba'nın programında Taylan hanımı izledim..Sirkeyi ballı içtiğimiz zaman etkisi kalmıyormuş ben balsız içmeye korkuyorum reflüm var dokunur diye korkuyorum.İyot olayını araştırdım senin de dediğin gibi sıcakta yok oluyormuş..Daha neler öğreneceğiz bakalım..

Yemeklerimi senin yönteminle yapıyorum kavurma olayını tamamen bıraktım..Sadece etli yapacağım zaman eti kavurup diğer malzemeleri çiğden koyup pişiriyorum..

Sende rahat rahat 38 beden olacaksın..Söylenenlere lütfen inanma..Beynine yanlış komut gönderme canım..Ben de 36 yaşındayım şu an 38 40 arasıyım..36 olmak istiyorum..

Gerçekten de bu ara çoğaldı bu kaçamaklar. Kendime bir çeki düzen vermem lazım. İlkel benliğim onun nasıl düşündüğünü bildiğimi bilmiyor Onu kontrol altına almam lazım
Tsk ederim canım, neyse ki kıyısından döndüm. Toz haldeki zencefil, karanfil, bal karışımı işe yaradı.
Reflün çok mu şiddetli? 1 su bardağında 1 tatlı kaşığı sirke çok etkilemezmiş gibi geliyor ama yine de sen kendi durumunu daha iyi değerlendirirsin.

Bahsettiğin pişirme şekli sana alkali beslenme şansı da sağlar. Tıpkı iyot gibi minerallerin büyük kısmı ısı ile bozulmaya uğrar. Kısaca eti iyi pişmiş, sebzeyi az pişmiş yememiz bizim için daha iyi olabilir.

İnşaallah canım, çok teşekkür ederim. İnşaallah sen de istediğin kıyafetin içine rahat rahat girersin Beyne yanlış komut verme konusunda doğru söylüyorsun. Bunu hatırımda tutacağım..

Merhaba Serap
Önce kaçamağımı yazacağım:dün akşam 1kase yoğurta(küçüktu),1/2 tatlı kaşığı pekmez koydum,üstüne de 1 ceviz kırdım...ve yedim:18:reglım yaklaşıyor,kaçamağım bu yüzden
Sabah:1 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,6 zeytin,1 dilim arpa ekmeği,1 salata,yeşilik
Ara:boooool sütlü türk kahve
İkindi:1,5 kepçe mercimek çorbası,1 tavuk baget,2 ç.kaşığı brokoli salatası,peynirli yeşil salata(z.yağlı)
Akşam:1 kase sebze çorbası,1 tavuk baget,yeşil salata...
Ara:1 mandalina
Bugün 1 saat yürüdüm...
İyi hafta sonları dilerimSevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…