Serapd'nin Diyet Günlüğü

günaydın canım
güzel bir hafta diliyorum ve seni gördüğüm için çok mutluyum
çok geçmiş olsun canım tekrardan hoş geldin

Merhaba Bgapacım. Çok teşekkür ederim.Ben de seni gördüğüme sevindim
Sana da güzel bir hafta diliyorum, sevgiler

12.03.2013 Menüm:

Sabah: 1 bardak su

Kahvaltı:
1 dl. kepekli ekmek
25 gr. keçi loru
13 gr. beyaz peynir
1 yumurta
5 zeytin
maydanoz, dereotu, nane
2 fincan baharatlı yeşil çay

Ara: 800 ml. su

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
Izgara somon
Karışık salata (1 tk. nar ekşisi, 1 tk. zeytinyağı)

Ara:
500 ml. su

Akşam:
1 kase topçata çorbası
1 ad. enginar

Ara: Su içmeye devam ederim:)

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba... Diyet maceram hala devam ediyor. Diyet yöntemleri başlığı altında Mevsimlerden Roma' nın grubu olarak diyet deneyimlerimizi paylaşıyorduk. Son yazdığım mesajın üzerine arkadaşlarım da yazmamayı tercih etmişler.

Genelde topiklerin ne olduğunu anlamak için ilk sayfası ve deneyimlerin nasıl sonuçlandığını görmek için de son sayfası mutlaka okunur öyle değil mi? Kim bilir belki 20- 30 yıl sonra birileri topiğimizi bulur da okur diye tarihe not düşmek için Mevsimlerden Roma'nın Grubu sayfasında yeni mesaj paylaşımı yapmamaya karar verdim.

Diyet macerama gelince. Doktor Ayça Kaya her zaman kilo probleminin altında mutlaka metabolik bir sorunun olduğunu söylerdi. Ben de kendimce " tiroidim normal, insülin direncim yok, kolesterolüm normal, diyabet değilim. Sorunum metabolik olamaz ama kilo alıyorum" diye düşünüyordum. Bu bahar ayları ile birlikte inanılmaz bir yorgunluk hissetmeye başladım. Sürekli uyumak istiyor, kolumu kıpırdatmadan yatmak istiyordum. Doktorumla görüştüm. Bazı testler yapacağız dedi. B,D vitaminleri, Ca seviyesi, demir depoları ölçüldü. D vitamini hariç her şey normaldi. Bu esnada Ayça Kaya' nın kitabını okumaya başladım. Eş zamanlı olarak D vitamini seviyemin normalin çok altında olduğunu ve D vit. eksikliğinin kilo almaya sebep olduğunu öğrendim.

D vitamini eksikliği tedavisi basit ve ucuz olan bir sorunmuş. İlaçlarımı aldım. Arada sabahları sahile inip güneş almaya gayret ettim. Sürekli atıştırma, canımın peynir ve süt istemesi sona erdi. Açlık hissim neredeyse kayboldu. Karatay Hoca' nın dediği gibi 4-5 saatte bir yemeye başladım. Yediklerimde de aman aman bir kısıtlama yapmadım. Sadece ekmeği kıstım. Onun dışında etimi, salatamı, sebzemi, yoğurdumu normal tükettim. Sadece yağ tüketeceğim zaman ekmek, ekmek tüketeceğim zaman yağ tüketmedim.

Şu anda 62,5 - 63 arasında gidip geliyorum. Sanıyorum diyet yapmaya başlarsam 1-2 hafta içinde 60 kiloyu göreceğim. 42 beden kıyafetlerim bol geliyor. Hatta bu hafta 40 beden bir elbise denedim bol geldi. Tamam 38 değilim ama 40 giydiğim zaman kasmıyor

Bunları yazmamın sebebine gelince, kilo almak ve verememek kader değilmiş. Dr. Ayça Kaya' nın dediği gibi metabolik bir sorunmuş. Bilinen, ancak benim yeni öğrenip deneyimlediğim bu bilgiyi tüm arkadaşlara faydalı olacağını ümit ederek paylaşmaya karar verdim.

Sağlıklı, mutlu günler dilerim

Merhaba Serapcığım,günlüğüne döndün:)ben ancak gelebildim,ama eski yerimize kimseyi bulamadımhayırlısı olsun,ne diyelim...sen D vitaminini içiyor musun,yoksa kalçadan vuruluyorsun?karatay hoca kalçadan vurulmasını gerektiğini diyor,ama eczaneci içilecek diyor:)4-5 ay önce bende almıştım,suya karıştırdım,içtim..seni çok öpüyorum,kendine iyi bak

Merhaba Dallidacım. Nasılsın, nerelerdesin? Çok merak ettik seni. Her şey yolundadır inşaallah. Evet canım günlüğüme yazmaya karar verdim. Arkadaşlarımız topiğimize yazmamayı tercih etmişler. Dediğin gibi hayırlısı olsun.

D vitaminini içmemi istedi doktorum. Haftada 1 tane. Aynen senin gibi suya karıştırıp içiyorum. Karatay Hoca enjeksiyonun biyo yararlanımının daha yüksek olduğunu düşündüğünden öyle demiştir. Doktorum bana kıyamadı. 7 hafta boyunca haftada 1 enjeksiyon stresi çekmemi istemedi muhtemelen

Ben de seni çok öpüyorum şeker, görüşmek üzere

Günaydın Serapcığım,çok şükür iyiyim:)uzun süre internete bağlanamadım,bu yüzden giremedim1 hafta önce eşimin dershanesi tatil oldu ve eşim internetimle ilgilenebildi.Evimin yakınlarda da ciddi bir internet kahve yok ki rahat girebileyim:)Sende hiç kilo almadın maşallah,tebrik ederimbugün uzun süredir görmediğim bir arkadaşımı görmeye gideceğim,ama yarın dan itibaren kaçamaksız diyetime devam edeceğim inşAllahbu arada,mevsimlerden roma diyetinden vazgeçtim,karatay-alkali karışımı kendimce beslenmeye çalışıyorum.Maalesef sporumu çok ihmal ettimÖpüldün:)

Günaydın Dallidacım En rahat yer ev canım boş ver. Önemli olan sen ve ailenin iyi olması.
Teşekkür ederim canım, evet almadım. Aynen senin düşündüğün gibi beslendim çünkü. Karatay+alkali . Bu ara yatılı misafirlerim de oldu. Ya geç uyandık ya da onların uyanmasını beklediğim için günde 2 öğün yiyoruz. Ekmeği arada bir sadece kahvaltıda o da mayasız yufka ekmek olarak tüketiyorum. 2 gece geç saatte tatlı yedik. Onun dışında akşam yemeklerimiz de erken saatte yenildi. Bugün kaçamakları telafi etmeye çalışacağım.

Sabah erken kalkmak için bahane kalmayınca spor aksıyor sanırım. Güneş yükselince de yürünemiyor zaten. Artık evde platesle, akşam yemekten sonra yürüyüşle sporumuzu da ekleriz inşaallah.

Görüşmek üzere şeker

Son düzenleme:
Sevgicim nasılsın?? Neler yapıyorsun, sağlığın yerindedir inşaallah

Son düzenleme:

Merhaba Serapcımevet,şimdi eşim tatilde olduğu için biraz daha rahat davranıyorum:)ama en kısa zamanda toparlayacağım inşallah:)bu aralarda bende kendimi çok yorgun hissediyorum...acaba d vitamini eksikliği bende de olabilir mi diye düşünüyorum...ayın 15 şinde doktordan randevu aldım,bakkalım ne diyecek.Menümü akşam yazacağım.Galiba bize en uygun beslenme şekli budurGörüşürüz

Günaydın, günün güzel olsun

Ben de bugünden itibaren diyetime konsantre olabilirim. Son misafirim olan kız kardeşim de dün gece gitti. Eşim seyahatte, oğlum da bu akşam gidecek. Kaldım bir başıma :) İstediğim saatte yeyip, istediğim gibi yürüyüşe çıkabilirim. 1-2 günlük saltanat süreceğim

Son düzenleme:

Teşekkür ederimben de sana güzel bir gün dilerimAllah kavuştursun canım:)keyifli zamanlar geçirmen dileğile

Günaydın SerapcığımGüzel bir hafta sonu dilerim
Ramazan'a az kaldıkilo almadan atlatırız inşAllahTatlı yemeyi pek sevmem,ama Ramazanda saldırıyorumBugün ,yarın ve pazartesi hafif ve protein ağırlıklı beslenmeyi düşünüyorum:)bir nevi hazırlık anlayacağınıSevgiler

Merhaba Dallidacım

Evet, çok heyecanlıyım. Ramazan ayı herkesin evine bollukla, bereketle ve sevinçle gelsin inşaallah

Kan şekerimiz düşüyor ya, o yüzden saldırıyoruz. Anneannemin ramazanda nasıl yediğini hatırlıyorum. Ya çorba içerdi ya da zeytin, peynir, reçelle küçük bir atıştırma. Sonra akşam namazını kılardı. Tekrar masaya döndüğünde küçük bir tabak yemek yerdi. Büyüklerimizi takip etmemiz iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ramazan ayında bizim evde de tatlı yeniyor maalesef. Genelde güllaç oluyor ama tatlı tatlıdır. Aynen söylediğin gibi, ramazan ayında da protein ve yanında bol sebze iyi olacaktır.

Sevgiler benden sana, mutlu hafta sonu diliyorum

05.07.2013 menüm:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
2 kayısı haşlanmış yumurta
1 dl. keçi peyniri
2 zeytin
1 domates

Öğleden sonra:
5-6 bisküvi
1 çb. süt

Akşam:
küçük pors. acı soslu salata
1 maden suyu
1 sade Türk kahvesi

Merhaba Serap
İnşAllahDoğru diyorsun
Dün çok az yemek yedin...yoksa bana mı öyle geldi?galiba sende benim gibisin:)tek başımayken yemek yiyemiyorum...

Sevgiler

Merhaba güzel kalpli arkadaşımyoksun
Galiba alış-veriştesin,malum,bu gece sahura kalkacağızgüzeller güzeli Ramazan geldi,hoş geldi
Ben de az önce eve geldim.Sabah oğlanı psikoloğa götürdüm,sonra alışverişe çıktık.Kendim için yulaf ezmesi,çiğ badem,çiğ fındık,kuru meyveler aldım.Sahurda ,dönüşümlü olarak ev müslisi,karatay kahvaltısı yapmayı düşünüyorum,iftarda da çorba,et,sebze.Sence uygun mu?Ramazan öncesi hafif beslenmeye düşünüyordum ya?olmadıolsun,kısmet değilmiş
Sporumu da bir şekilde hayatıma sokabilsem iyi olacak
Seni çok çok öpüyorumSevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…