Dün canım kurufasulye istemişti. Akşama kurufasulyeyi pişirdim. Yanında cacık, önden de mercimek çorbası vardı. Bu kısım güzel, ama sahurda gerçekten abarttım. Karnımda hala şişlik hissediyorum. Sahurda 1 kase lebeniden başkası bana fazla geliyor, anladım artık. Kahvaltı sofrası kurulunca insan fazla yiyebiliyor. Bundan sonra tam bir kahvaltı sofrası kurmayacağım. Bu da bana ders olsun...
MALZEMELER
Yarım kg. az yağlı kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yumurta
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Kuru reyhan,tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı salça, su
yağ..
-Salça yağ hariç diğer malzemeleri bir yoğurma leğenine alıp arada bir elini ıslatarak iyice yoğur.
-Malzemenin iyice bütünleşmesi,macun kıvamında olması lazım.Yumurtayı yoğurmanın sonuna doğru kır.
-Fındık büyüklüğünde kopar,misket şeklinde yuvarla.
-Tencereye yağı ve salçayı koy.salça eriyince göz kararı su koy..Başta fazla koyma,daha sonra ilave edebilirsin.
-Su kaynamaya başlayınca köfteleri içine yavaşça ekle.Bu arada içine kuru reyhanda at (hem köftede hem suyunda reyhan var)
-Köfteler pişince yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun :)
Ben hemen hemen 1 haftadır rezene çayı kullanıyorum ve fark ettim ki sindirim sistemimi rahatlattı,aşırı şişkinliğin kalmadı....iftardan sonra bende aşırı gaz oluyordu mesela,artık çok olmuyor...bu da benim için büyük nimet :)
Afiyet olsunsen kimyon kullanıyor musun?ben gaz yapan yiyeceklere mutlaka kullanırım ve faydasını görüyorum ben de tam kahvaltı sofrası kurmuyorum...kurarsam eğer, yemeğe başlamadan önce yiyebileceğim kadar yiyecek koyuyorum tabağa ve onunla yetinmeye çalışıyorum...yoksa laf lafı açıyor,kahvaltı uzadıkça uzuyor ve farkında olmadan fazla yiyorum
13.07.2013 Menüm:
Sahur:
Hiiiiç saymayayım. Çok yedim çoook :26:
İftar:
Yuvalama çorbası
Fırında patlıcan oturtma
Cacık
Ara:
karpuz-kiraz
Afiyet olsun sıkma canını....13.07.2013 Menüm:
Sahur:
Hiiiiç saymayayım. Çok yedim çoook :26:
İftar:
Yuvalama çorbası
Fırında patlıcan oturtma
Cacık
Ara:
karpuz-kiraz
Afiyet olsunbelki de özel günün yaklaşıyor,bu yüzden fazla yemiş olabilirsin
Afiyet olsun sıkma canını....
Merhaba Serap
İki gündür saldım kendimibiraz can sıkıntısından,biraz reglı dan dolayı...ama toparlamaya çalışıyorum uyku düzenim bozuldu,hep yorgunum:)gündüzleri uyumak da istemiyorum sersem sersem dolaşıyorum evde perşembe günü tekrar oruç tutmaya başlarım inşAllah...
Sevgiler
Merhaba Dallidacım
Yaramazlık yokCanın neden sıkkın diyeceğim ama, cevabını biliyor muyum acaba?? Uyku düzeni ramazan ayında böyle yapacak bir şey yok. Ne yalan söyleyeyim, sabah 4.30 gibi yatıp 12 gibi kalkıyorum. Başka türlü baş edemem. Bence gündüz uyumalısın. Yeterli dinlenme sağlayamazsan bağışıklık sistemin düşer. O zaman da ramazan ayını oruç tutamadan, hasta olarak geçirirsin Allah korusun. Geçen seneden önce başıma geldiğinden biliyorum. Arabada klima, soğuk su, yetersiz dinlenme sonucu 2 ay kendime gelemedim.
Ben de dün regl oldum. Oruç değilim ama düzenimi bozmadım şimdilik. Sahurda atıştırıyorum akşama kadar yemiyorum. Arada su içiyorum tabii. Ben de muhtemelen cumartesi günü tutmaya başlayacağım inşaallah.
Kendine dikkat et, dinlenmeyi ihmal etme. Görüşmek üzere, sevgiler
Merhaba SerapBeni hep kendime getirirsin,teşekkür ederim Doğru diyorsun:)sabahları saat,4:30 yatıyorum, 8 de uyanıyorum,çünkü oğlum Kur-an kursuna gidiyor,ve sonra daha yatmıyorum...gece da saat 1 den saat 2:30'a kadar yatıyorum...maalesef durum böyle öğlenden sonra yatmak istiyorum ama ne biliyim...yatamıyorum...
Teşekkür ederimGörüşürüz,benden de sevgiler
uzun bir aradan sonra yeniden merhaba... Diyet maceram hala devam ediyor. Diyet yöntemleri başlığı altında mevsimlerden roma' nın grubu olarak diyet deneyimlerimizi paylaşıyorduk. Son yazdığım mesajın üzerine arkadaşlarım da yazmamayı tercih etmişler.
Genelde topiklerin ne olduğunu anlamak için ilk sayfası ve deneyimlerin nasıl sonuçlandığını görmek için de son sayfası mutlaka okunur öyle değil mi? Kim bilir belki 20- 30 yıl sonra birileri topiğimizi bulur da okur diye tarihe not düşmek için mevsimlerden roma'nın grubu sayfasında yeni mesaj paylaşımı yapmamaya karar verdim.
Diyet macerama gelince. Doktor ayça kaya her zaman kilo probleminin altında mutlaka metabolik bir sorunun olduğunu söylerdi. Ben de kendimce " tiroidim normal, insülin direncim yok, kolesterolüm normal, diyabet değilim. Sorunum metabolik olamaz ama kilo alıyorum" diye düşünüyordum. Bu bahar ayları ile birlikte inanılmaz bir yorgunluk hissetmeye başladım. Sürekli uyumak istiyor, kolumu kıpırdatmadan yatmak istiyordum. Doktorumla görüştüm. Bazı testler yapacağız dedi. B,d vitaminleri, ca seviyesi, demir depoları ölçüldü. D vitamini hariç her şey normaldi. Bu esnada ayça kaya' nın kitabını okumaya başladım. Eş zamanlı olarak d vitamini seviyemin normalin çok altında olduğunu ve d vit. Eksikliğinin kilo almaya sebep olduğunu öğrendim.
D vitamini eksikliği tedavisi basit ve ucuz olan bir sorunmuş. Ilaçlarımı aldım. Arada sabahları sahile inip güneş almaya gayret ettim. Sürekli atıştırma, canımın peynir ve süt aman bir kısıtlama yapmadım. Sadece ekmeği kıstım. Onun dışında etimi, salatamı, sebzemi, yoğurdumistemesi sona erdi. Açlık hissim neredeyse kayboldu. Karatay hoca' nın dediği gibi 4-5 saatte bir yemeye başladım. Yediklerimde de aman u normal tükettim. Sadece yağ tüketeceğim zaman ekmek, ekmek tüketeceğim zaman yağ tüketmedim.
şu anda 62,5 - 63 arasında gidip geliyorum. Sanıyorum diyet yapmaya başlarsam 1-2 hafta içinde 60 kiloyu göreceğim. 42 beden kıyafetlerim bol geliyor. Hatta bu hafta 40 beden bir elbise denedim bol geldi. Tamam 38 değilim ama 40 giydiğim zaman kasmıyor
Bunları yazmamın sebebine gelince, kilo almak ve verememek kader değilmiş. Dr. Ayça kaya' nın dediği gibi metabolik bir sorunmuş. Bilinen, ancak benim yeni öğrenip deneyimlediğim bu bilgiyi tüm arkadaşlara faydalı olacağını ümit ederek paylaşmaya karar verdim.
Sağlıklı, mutlu günler dilerim
Merhaba Dallida
Estağfirullah ne demek..... Bence oğlunu gönderip geri yatsan iyi edersin bence. Sen de benim gibisin, biraz fazla uyusam kendimi suçlu hissederim, alışmayınca böyle oluyor demek
Görüşürüz tatlım, sevgiler
günaydın serap
çok güzel bilgiler vermişsin
aslında ben çok zor kilo veriyorum ayda 1 kg veriyorum 13-14 ay gibi bir sürede 78 kg 65-68 kg kadar düştüm aslında çok dikkat etmeme rağmen kilo veremiyordum önce az ve sık yiyerek besleniyordum sonra 1 aydır karatay diyeti yapmaya çalışıyorum aynı zamanda kitabını okuyorum bende kansızlık var kansız olan kişilerde zor kilo verirmiş bende sizin bu yazıyı okuduktan sonra bir doktora gidip tahlil yaptıracağım işte bende doktora gitmekten nefret ediyorum bakalı nasıl olcak
sevgiler
Merhaba Serapcımolabilir,bende öyle yapmaya düşünüyorum çünkü çok uykusuz kalıyorum...Aynen
Bugün toparlamaya çalıştım,sahurda 1,5 tereyağlı yumurta yedim,saat 12 de 8 zeytin+1 kk peynir yedim...50 dakika kadar da yürüdüm,normal tempodayarın bende doktora gidip kanda D vitamini baktıracağım...
Sevgiler
Merhaba Serap,eşin çok şanslıMerhaba
Faydalı olmasına sevindim. Aynen dediğiniz gibi, kansızlık da metabolik bir rahatsızlık kategorisine giriyor. Gitmek gerektiğinde doktora gitmezsek sorunlar daha da büyüyebiliyor ne yazık ki. Hem düşünsenize incecik bir hanım olmanıza katkıda bulunacakHazır gitmişken bir endokrinoloji uzmanı ile de görüşmenizi tavsiye ederim. Tabii yakın zamanda tiroid vs. gibi hormon testleriniz yapılmadıysa. İyi haberlerinizi bekliyoruz
Sevgiler
Merhaba canımBugün ben de uykusuz kaldım. Sahura kadar uyumadım, sahurdan sonra da (oğlum annesine gidecekti erken saatteki uçakla) eşimle oğlum uyanamaz diye bekledim. Sonra baktım ki eşim çok derin uyuyor, oğlumuzu havaalanına bırakıp geldim. Saat 6.30 olmuştu yattığımda. Saat 11 de de uyandım. Bu gece yattığım yeri beğenirim herhalde :)
Afiyet olsun canım. Yürüyüş çok iyi olmuş. Biz de günlerdir yürüyelim diyoruz ama o kadar rüzgar var ki, evde bile kapattık panjurları camları açabilelim diye. Gündüz markete filan yürümek lazım aslında. Senin maşallahın var. Hiç üşenmiyorsun. Ben çok üşengecim
Gerçi son benzin zammından sonra yürüyeceğim galibaLt. si 5 Lira yı geçti yaaa, inanamıyorum. Enflasyon yükselmiyor, güya Türk Lira' sı değer kaybetmiyor, güya merkez bankası döviz rezervi tarihin en büyük rezervi. Petrolün varil fiyatı 105 dolar. Yahu 2002-2003 senesinde varil fiyatı 145 dolara çıktığında 3,5 Lira ödediğimiz benzin bugün neden 5 Lira' yı geçiyor, diye bir soru soracağım ama cevap belli. IMF ye borç bitti de 350 milyar dolar dış borç devam ederken borcun faiz ödemesi geldi, para lazım. Benzine zam, elektriğe zam, doğal gaza zam sırayla... Ben en iyisi markete yürüyeyim
Merhaba Serap,eşin çok şanslıaynı zamanda oğlun'da Allah kavuştursun
Teşekkür ederim,evet yürümeye çalışıyorum...yürüyüş yapmadığım zamanlarda bütün kemiklerim acıyoraslında sahil çok güzel,ama arabaların egzozundan geçilmiyor artık ciddi ciddi zayıflamak istiyorum...
Evet,benzine yapılan zam bende duydum:44::44:gerçeği her şeye zam yapıldı...ete,sebzeye,meyveye....bu gidişle doğal olarak zayıflayacağızmalum,arabaya binemeyince,az yemek yiyince,kilolar kendinden gidiyor yalnız benim anlayamadığım,enflasyon yükselmediyse,fiyatlar nasıl yükseliyor?
İyi akşamlar Serapcım
Bugün oldukça geç girdim...sabah doktora gittim,kanda D vitaminime bakacaktım ama devlet hastanelerde bakılmıyorartık özelde bakarız,ne yapayım?Reglim bugün bitti,yarın Allah izin verirse oruç tutarım:)hala uyuyamıyorum...günde 3-4 saat uykuyla ayakta duruyorum :) aslında duramıyorum
Bugün sen hiç girmedin,:44::44:bir yaramazlık yok inşAllah
Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?