Serapd'nin Diyet Günlüğü

MALZEMELER

Yarım kg. az yağlı kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yumurta
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Kuru reyhan,tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı salça, su
yağ..

-Salça yağ hariç diğer malzemeleri bir yoğurma leğenine alıp arada bir elini ıslatarak iyice yoğur.
-Malzemenin iyice bütünleşmesi,macun kıvamında olması lazım.Yumurtayı yoğurmanın sonuna doğru kır.
-Fındık büyüklüğünde kopar,misket şeklinde yuvarla.
-Tencereye yağı ve salçayı koy.salça eriyince göz kararı su koy..Başta fazla koyma,daha sonra ilave edebilirsin.
-Su kaynamaya başlayınca köfteleri içine yavaşça ekle.Bu arada içine kuru reyhanda at (hem köftede hem suyunda reyhan var)
-Köfteler pişince yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun :)

Ben hemen hemen 1 haftadır rezene çayı kullanıyorum ve fark ettim ki sindirim sistemimi rahatlattı,aşırı şişkinliğin kalmadı....iftardan sonra bende aşırı gaz oluyordu mesela,artık çok olmuyor...bu da benim için büyük nimet :)

Son düzenleme:

Afiyet olsunsen kimyon kullanıyor musun?ben gaz yapan yiyeceklere mutlaka kullanırım ve faydasını görüyorumben de tam kahvaltı sofrası kurmuyorum...kurarsam eğer, yemeğe başlamadan önce yiyebileceğim kadar yiyecek koyuyorum tabağa ve onunla yetinmeye çalışıyorum...yoksa laf lafı açıyor,kahvaltı uzadıkça uzuyor ve farkında olmadan fazla yiyorum

Tarif için çok teşekkür ederim. Basit gibi görünüyor ama bir türlü lezzeti yakalayamadım. Senin tarifini deneyeceğim

Aaa ne güzel. Bir ara ben de içtim ama hiç öyle bir rahatlama hissetmedim. Sonuç almana çok sevindim

Kimyonu neredeyse her şeye kullanırım Kahvaltıda yumurtaya, akşam yemeğe ve çorbaya. Bakliyatı pişirirken mutlaka. Hatta evde tohum olarak da var. Senin rezene gibi

Haklısın tabak yapıp sonrasını yememek lazım. Ama şimdi ramazan diye eve girmeyen şeyler eve girmeye başladı. Şokella, nutella, kaymak ne varsa Ucunu kaçırdım dün gece. Hala tokum desen inanır mısın

13.07.2013 Menüm:

Sahur:
Hiiiiç saymayayım. Çok yedim çoook :26:

İftar:
Yuvalama çorbası
Fırında patlıcan oturtma
Cacık

Ara:
karpuz-kiraz

13.07.2013 Menüm:

Sahur:
Hiiiiç saymayayım. Çok yedim çoook :26:

İftar:
Yuvalama çorbası
Fırında patlıcan oturtma
Cacık

Ara:
karpuz-kiraz

Afiyet olsunbelki de özel günün yaklaşıyor,bu yüzden fazla yemiş olabilirsin

Son düzenleme:
Merhaba Serap
İki gündür saldım kendimibiraz can sıkıntısından,biraz reglı dan dolayı...ama toparlamaya çalışıyorumuyku düzenim bozuldu,hep yorgunum:)gündüzleri uyumak da istemiyorumsersem sersem dolaşıyorum evdeperşembe günü tekrar oruç tutmaya başlarım inşAllah...
Sevgiler

Merhaba Dallidacım

Yaramazlık yok Canın neden sıkkın diyeceğim ama, cevabını biliyor muyum acaba?? Uyku düzeni ramazan ayında böyle yapacak bir şey yok. Ne yalan söyleyeyim, sabah 4.30 gibi yatıp 12 gibi kalkıyorum. Başka türlü baş edemem. Bence gündüz uyumalısın. Yeterli dinlenme sağlayamazsan bağışıklık sistemin düşer. O zaman da ramazan ayını oruç tutamadan, hasta olarak geçirirsin Allah korusun. Geçen seneden önce başıma geldiğinden biliyorum. Arabada klima, soğuk su, yetersiz dinlenme sonucu 2 ay kendime gelemedim.

Ben de dün regl oldum. Oruç değilim ama düzenimi bozmadım şimdilik. Sahurda atıştırıyorum akşama kadar yemiyorum. Arada su içiyorum tabii. Ben de muhtemelen cumartesi günü tutmaya başlayacağım inşaallah.

Kendine dikkat et, dinlenmeyi ihmal etme. Görüşmek üzere, sevgiler

Merhaba SerapBeni hep kendime getirirsin,teşekkür ederimDoğru diyorsun:)sabahları saat,4:30 yatıyorum, 8 de uyanıyorum,çünkü oğlum Kur-an kursuna gidiyor,ve sonra daha yatmıyorum...gece da saat 1 den saat 2:30'a kadar yatıyorum...maalesef durum böyleöğlenden sonra yatmak istiyorum ama ne biliyim...yatamıyorum...
Teşekkür ederimGörüşürüz,benden de sevgiler

Merhaba Dallida
Estağfirullah ne demek..... Bence oğlunu gönderip geri yatsan iyi edersin bence. Sen de benim gibisin, biraz fazla uyusam kendimi suçlu hissederim, alışmayınca böyle oluyor demek

Görüşürüz tatlım, sevgiler

günaydın serap

çok güzel bilgiler vermişsin
aslında ben çok zor kilo veriyorum ayda 1 kg veriyorum 13-14 ay gibi bir sürede 78 kg 65-68 kg kadar düştüm aslında çok dikkat etmeme rağmen kilo veremiyordum önce az ve sık yiyerek besleniyordum sonra 1 aydır karatay diyeti yapmaya çalışıyorum aynı zamanda kitabını okuyorum bende kansızlık var kansız olan kişilerde zor kilo verirmiş bende sizin bu yazıyı okuduktan sonra bir doktora gidip tahlil yaptıracağım işte bende doktora gitmekten nefret ediyorum bakalı nasıl olcak
sevgiler

Merhaba Serapcımolabilir,bende öyle yapmaya düşünüyorum çünkü çok uykusuz kalıyorum...Aynen
Bugün toparlamaya çalıştım,sahurda 1,5 tereyağlı yumurta yedim,saat 12 de 8 zeytin+1 kk peynir yedim...50 dakika kadar da yürüdüm,normal tempodayarın bende doktora gidip kanda D vitamini baktıracağım...
Sevgiler

Son düzenleme:

Merhaba
Faydalı olmasına sevindim. Aynen dediğiniz gibi, kansızlık da metabolik bir rahatsızlık kategorisine giriyor. Gitmek gerektiğinde doktora gitmezsek sorunlar daha da büyüyebiliyor ne yazık ki. Hem düşünsenize incecik bir hanım olmanıza katkıda bulunacak Hazır gitmişken bir endokrinoloji uzmanı ile de görüşmenizi tavsiye ederim. Tabii yakın zamanda tiroid vs. gibi hormon testleriniz yapılmadıysa. İyi haberlerinizi bekliyoruz

Sevgiler

Merhaba canım Bugün ben de uykusuz kaldım. Sahura kadar uyumadım, sahurdan sonra da (oğlum annesine gidecekti erken saatteki uçakla) eşimle oğlum uyanamaz diye bekledim. Sonra baktım ki eşim çok derin uyuyor, oğlumuzu havaalanına bırakıp geldim. Saat 6.30 olmuştu yattığımda. Saat 11 de de uyandım. Bu gece yattığım yeri beğenirim herhalde :)

Afiyet olsun canım. Yürüyüş çok iyi olmuş. Biz de günlerdir yürüyelim diyoruz ama o kadar rüzgar var ki, evde bile kapattık panjurları camları açabilelim diye. Gündüz markete filan yürümek lazım aslında. Senin maşallahın var. Hiç üşenmiyorsun. Ben çok üşengecim

Gerçi son benzin zammından sonra yürüyeceğim galiba Lt. si 5 Lira yı geçti yaaa, inanamıyorum. Enflasyon yükselmiyor, güya Türk Lira' sı değer kaybetmiyor, güya merkez bankası döviz rezervi tarihin en büyük rezervi. Petrolün varil fiyatı 105 dolar. Yahu 2002-2003 senesinde varil fiyatı 145 dolara çıktığında 3,5 Lira ödediğimiz benzin bugün neden 5 Lira' yı geçiyor, diye bir soru soracağım ama cevap belli. IMF ye borç bitti de 350 milyar dolar dış borç devam ederken borcun faiz ödemesi geldi, para lazım. Benzine zam, elektriğe zam, doğal gaza zam sırayla... Ben en iyisi markete yürüyeyim

Merhaba Serap,eşin çok şanslıaynı zamanda oğlun'daAllah kavuştursun
Teşekkür ederim,evet yürümeye çalışıyorum...yürüyüş yapmadığım zamanlarda bütün kemiklerim acıyoraslında sahil çok güzel,ama arabaların egzozundan geçilmiyorartık ciddi ciddi zayıflamak istiyorum...
Evet,benzine yapılan zam bende duydum:44::44:gerçeği her şeye zam yapıldı...ete,sebzeye,meyveye....bu gidişle doğal olarak zayıflayacağızmalum,arabaya binemeyince,az yemek yiyince,kilolar kendinden gidiyoryalnız benim anlayamadığım,enflasyon yükselmediyse,fiyatlar nasıl yükseliyor?

İyi akşamlar Serapcım
Bugün oldukça geç girdim...sabah doktora gittim,kanda D vitaminime bakacaktım ama devlet hastanelerde bakılmıyor artık özelde bakarız,ne yapayım?Reglim bugün bitti,yarın Allah izin verirse oruç tutarım:)hala uyuyamıyorum...günde 3-4 saat uykuyla ayakta duruyorum :) aslında duramıyorum
Bugün sen hiç girmedin,:44::44:bir yaramazlık yok inşAllah
Sevgiler

Merhaba Dallidacım
Bunu eşime de söylemeni isterdim
Bravo canım, yürüyüş konusunda ısrarcı olmana hayranım. Kışın yağmuru kollayıp, durunca yürümelerin, durmayınca evde leslie ile yürümelerin... Keşke ben de senin gibi olsam. Sizin sahilde trafik hayli yoğun. Gaz maskesiyle yürümek lazım Gerçi maske bulundurmak tehlikeli şu ara Burada sahil trafiği pek yoğun değil, yürürken rahatsızlık vermiyor en azından. Ama yürümeye üşenmeyecek insan lazım. Dediğim gibi niyetlendik iftardan sonra yürüyelim diye, bu sefer de nasıl bir rüzgar... Amam dün markete yürüyerek gidip geldim. Gerçi ihtiyacımız olan her şeyi alamadım ama. Bugün yine çıkarım artık, bahane olur

Sebze - meyve fiyatları uçtu iyice. Adam gibi tadıyla domates yemek için kilosuna 5-6 Lira vermek lazım. Neden böyle oldu: aslında bir kaç sebebi var. Köylüden bize gelinceye kadar bir kaç aracı değişiyor. Köylünün 50-60 kuruşa sattığı ürün el değiştirip hale geliyor, halde tekrar el değiştiriyor, buradan ya pazarcı ya da market alıyor yani bir daha el değiştiriyor. Dolayısıyla herkes karını ve nakliye, işçilik masrafını arada fire oluyor onun masrafını koyuyor. Bizi de fahiş fiyattan alıyoruz. Bu arada köylü direkt hale ürün getiremiyor ...

Diğer sebebe gelince, ihracat. Ürünün büyük bir kısmı ihraç edilince iç piyasadaki talebi karşılayacak arz olamıyor. Arz-talep dengesini üretim yolu ile kuramayınca fiyatlandırma yöntemi ile kuruyorlar. Yani ürün az, istek çoksa ürün fiyatı artıyor. Çeyrek altın gibi. Darphane grevde, çeyrek basılamıyor. Altın fiyatı üzerinden gidilince 132 Lira olması gereken çeyrek 145 Liraya satılıyor. Suni fiyat artışı.
Sebzeye geri dönelim. Şimdi yeni mera yasası çıktı. Artık mera köylünün ortak kullanım alanı olmaktan çıktı. Devlet meraları satabilecek ya da kiraya verebilecek. Ayrıca verimliliği artırmak adı altında köylünün miras yolu ile edindiği giderek küçülen arazisi de (verimsiz kullandığı için) büyük şirketlere hatta yabancı şirketlere satılabilecek. Büyük yabancı şirketler bizim gibi ülkelerde toprak edinip büyük tarım arazisi oluşturuyor. Çin, İsrail, Amerika gibi... Bu da belki fiyatı ucuzlatacak bir seçenek ama tarım ilacı, GDO kullanımının yaygınlaşacağı hatta kontrolün sağlanamayacağı manasına geliyor. Bu firmalar o arazide işini bitirdiğinde o toprak tekrar tohum tutmaz oluyor. 3. dünya ülkeleri bunu yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Sıra bize geldi. Zaten İsrail in hibrit tohumunun düştüğü toprak tekrar eski tohumla ekilemiyor. Var gerisini sen düşün.. Zift gibi kalacak topraklar. Daha kötüsü bu topraklar kiralama değil satış olursa, tarım işlevini kaybetti deyip yabancılar için imara açılmış yer demek.

Diğer zamlara gelince, IMF ye borç bitti de 350 milyar dolar dış borç var. Bu borcun ya da faizinin vadesi geldiğinde farklı kalemlerde ufak ufak zam olur. Ayrıca cari açık denen bir şey var. Cari açık da enflasyon kadar tehlikeli aslında. 90 Milyar dolar bildiğim kadarıyla. Bu da ithalat - ihracat dengesi arasındaki ilişki negatif yönde olduğu için. İhracatımız az çünkü üretmek yerine pek çok şeyi ithal ediyoruz. Bir de sübvansiyon var. Biri üretim yapmak için ham maddesini pahalıya alıp ürününü ucuza satıp zarar ediyorsa ve aradaki farkı devlet karşılıyorsa buna da sübvansiyon denir. Bizde elektrik üretiminde sübvansiyon var. Pahalı olan doğal gazı alıp elektrik üretip doğalgazdan ucuza satıyorlar. Devlet bu sübvansiyon yükünü sırtından atmak için HES projelerine ve nükleere ağırlık vermeye çalışıyor. Bununla ilgili fikrimi de yazarsam okurken uyuyabilirsin

Yine çok konuştum, idare edersin di mi arkadaşım

Merhaba canım

Aaaa çok şaşırdım. Nasıl bakmazlar, bu çok önemli. Hele ki menopozdaki bir kadın için hayati önem taşıyor. Enteresan... Allah kabul etsin canım. Ben de yarın tutabilirim sanırım. E duramazsın tabii... Neden inat ettin ki, uyusana kardeşim

Yok yok Allah' a şükür. Dün biraz tembellik ettim, evi geç topladım nasılsa vaktim var diye. Sonra saat 3 ü geçiyordu eşim aradı. Üstat dediği biri var, iş yapıyorlar. O burada geç saate kadar çalışacağız sen en iyisi yemekleri hazırla buraya getir birlikte iftar yapalım dedi. O saatten sonra markete git, yemek hazırla, fabrikaya git derken girecek fırsatım olmadı. Ama iyi ki gitmişim. Mesaiye kalan diğer arkadaşlar da katıldı. Hep birlikte güzel bir iftar yapmış olduk

Umarım bugün uyumuşsundur, görüşmek üzere. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…