Serapd'nin Diyet Günlüğü

Günaydın Serapcığım
Bugün sahura kalktım,ama fazla yiyemedim.Sadece 2 çorba kaşığı menemen yedimGece yemek yemeye alışık değilim
İftarda:mercimek çorbası,kavurma,salata yemeye düşünüyorum.
Ara:karpuz...
Sence uygun mu?
Sana da afiyet olsun canım,Allah(c.c)orucunu kabul etsin

Merhaba Dallidacım

Evet, çok az yemişsin. Günün güzel geçmesini dilerim Günler uzun, sahurda yeteri kadar yememiz lazım şeker, sanırım alışırsın.

Bence menün gayet güzel. Hem kaliteli protein kaynağı var hem de hafif. Afiyet olsun

Allah herkesin, ibadetini, dualarını kabul etsin

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan . Hepimizin evlerine ve tüm ülkemize huzur, barış, bolluk, bereket ve neşe getir.

09.07.2013 Menüm:

Sahur:
1 gözleme
1 yumurta
1 dl. peynir
salata

İftar:
Lebeni çorbası
Etli taze fasulye
Cacık

Ara:
Muhtemelen eşim güllaç getirir.

Lebeni çorbası tarifi:
Ölçü yok, göz kararı yapıyorum.

Malzeme:
Haşlanmış nohut
Haşlanmış buğday
Yoğurt
Taze nane
Dereotu
Maydanoz
Taze fesleğen

Yoğurdu istediğimiz kıvamda sulandırıp haşlanmış nohut, buğday ve ince kıyılmış yeşillikle karıştırıyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Hem doyurucu hem de yaza uygun soğuk bir çorba, afiyet olsun

Teşekkür ederim SerapcımAmin!Rabbim senin de dualarını ve ibadetlerini kabul esin
Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan . Hepimizin evlerine ve tüm ülkemize huzur, barış, bolluk, bereket ve neşe getir.
Amin!Amin!Amin!

Afiyet olsun canımbende lebeni çorbasını çok seviyorummercimek bitsin,bende yapacağımbazı yerlerede yoğurdu sulandırmadan yapıyorlar,et yemeğinin yanında sunuyorlarhatta biraz sarımsak ekliyorlar
Tatlı niyetine karpuz yiyeceğim inşAllahcanım dondurma istiyor,inşallah yemem
Hayırlı iftarlar,Allah kabul etsin!

Günaydın Serapcım
Dün akşam dondurma yemedim,sadece karpuz yedim+3 hurma+1kuru kayısı
Dün hava ne kadar da nemli idi,değil mi?perişan oldumDün düşünüyordum da,geçen ramazanda 82kg geliyordum,şimdi ise 77kgçok büyük bir başarı değil ama yine de daha zayıfım geçen seneye göremillet bir ayda verdiği kiloları ben 1 senedir verebildimneyse,gelelim sahurda yediklerim:
Sahur:karpuz,ev müslisi(3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,10 fındık,3 badem,2 kuru kayısı,10 kuru yüzüm)tarçın
İftar:1 kepçe mercimek çorbası,kavurma,salata,ayran
Bugün pazara gideceğim,yürümüş olacağım
Sevgiler

Merhaba Dallidacım

Vallahi bravo, çok iyi gidiyorsun. Evet, inanılmaz bir nem vardı. Denizi gördüğümde üzerine çökmüş nem bulutunu gayet rahat görebiliyordum. Neyse ki biraz yağdı da hava rahatladı. Hatta dün gece sahurdan sonra pike ile üşüdüm, battaniye aldım üzerime

Bence 5 kiloyu küçümseme. Arada yaptığımız hatalar ve kaçamaklar da var. Düzenli diyet yaptığımız dönemlerde verdiğimiz kilo olarak düşünürsek 5 kilo normal öyle değil mi? Belki de ramazan ayından sonra profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Bir de Dr. Ayça Kaya' nın kitabını tavsiye ederim.

Yulaf ezmesini artırabilirsin. Hatta 1 tane haşlanmış yumurta eklesen olurmuş. Hem tokluk sağlar hem de tam besin olması açısından beslenmeye katkı sağlayabilir şekerim.

hayırlı ramazanlar serap ve dallida sizleri görmekten mutlu oldum

Merhaba bgapacım Sana da hayırlı ramazanlar canım

11.07.2013 Menüm:

Sahur:
1 kase lebeni çorbası
1 dl. karpuz
1 dl. peynir

İftar:
Etli sebze yemeği
Buğday pilavı
Salata

Dün markete gittim, doğadan 2 yeni çay çıkarmış. 9'lu bitki çayı ve İsveç Şurubu adını vermişler. 9lu çayda barut ağacı, funda yaprağı, mate gibi bitkiler varken, isveç şurubunda tamamen hazmetmeye yardımcı olan zencefil, kişniş, tarçın,frenk kimyonu, karanfil, zerdeçal, kakule ve daha fazlası var. 9'lu çayı dün gece denedik. Tadı, kokusu gayet güzeldi. Diğerini bu gece denemeyi düşünüyorum.

Merhaba Serap,teşekkür ederim,sende çok iyi gidiyorsunDoğru diyorsunAyça Kaya'nın kitapları alabilirim,okumaya değer
Afiyet olsun,menün güzel
Söylediğin çayları bende gördüm,hatta sana soracaktım,ama zaten sen açıklama yaptın,teşekkürler

Yine benBugün yürüyüşüm iptal oldu çünkü şehir dışında misafirim varProfesyonal yardım almayı bende düşündüm ama korkuyorum ki diyet bittiğinde gene kilo alacağım:18::18:iki kere profesyonal yardım aldım,iyi bir diyetisyenle çalışmama rağmen diyet bittiğinde kilolar geri geldiburda da çok güzel kilo verdim,ama sen dediğin gibi,insan şımariyor ve kaçamak yapıyorNeyse,hedefime 7-8 kilom kaldı,inşAllah burda,seninle birlikte veririm
Sahur:karpuz,ev müslisi
İftar:1 kepçe domatesli şehriyeli çorbası,z.yağlı yeşil fasulye,sulu köfte(sadece köfteleri yiyeceğim)cacik

Hayırlı iftarlar

Gözün aydın canım, hoş gelmişler sefalar getirmişler Bence artık diyetisyen sonrası kilo almazsın. Yanılgımızı öğrendik, şımarmak yok, diyet bitti her istediğimi yiyebilirim demek yok, haftada 1 ya da 2 kez tartılıp alınan gramlara anında müdahale etmek var

Başım üstünde yerin var, birlikte elimizden gelenin en iyisini yapar kalanları da veririz. Ramazandan sonra sıkı bir diyetle 1-1,5 ayda o kilolar gider şekerim
Ben de aynı çorbayı yaptım, tesadüf güzel olmuş :)

Menün güzel canım, afiyet olsun.

Sana da hayırlı iftarlar

Teşekkür ederim Serapcım
Desteğin için teşekkür ederiminşAllah vereceğiz.Bende kararlıyım ramazan sonrası kilolarımı vereyim.Yeter şımardığımıAfiyet olsun
Sevgiler

Günaydın
Dün akşam bir top dondurma yedim
Bu gün,yürüyüşe çıkacağım inşAllah.
Sahur:ev müslisi,karpuz(özel günüm yaklaşıyor,tatlı ihtiyacımı karşılamak için müsli yiyorum
İftar:menemen,sulu köfre,cacik
Ara:karpuz
Bol su içiyorum+rezene çayı...ben rezeneyi hafife almıştım,meğerse ne kadar da faydalıymış:44::44::44:
Güzel bir gün geçirmen dileği ile....Sevgiler

Günaydın değerli arkadaşımmutlu hafta sonları dilerim
Dün akşam iftarda menemen yapamadım,1 kepçe çorba içtim,biraz z.yağlı yeşil fasulye,3 köfte,1 kase cacık.Dün migrenim tuttu,geç saatlere kadar sürdü.Bugün ise özel günümdeyim,artık 4-5 gün oruç yok
Kahvaltım:1 yumurta,1 kk peynir,biraz karpuz,1 tk keten tohumu.

Zahmet olmazsa buğday pilavının tarifini yazabilir misin?
Sevgiler

Merhaba Dallida

1 top dondurma çok değil. Karnımızı şişirecek kadar yemeyelim yeter. Ne yediğimiz çok da önemli değil bence bu ay. Yemeği yedikten sonra bir miktar boş kalması zaten Peygamberimizin sünneti
Menün güzel canım, afiyet olsun.

Sulu köfte tarifin ile, rezenenin faydalarını paylaşmanı rica edebilir miyim acaba?

Görüşmek üzere şeker, sevgiler

Canım mesaj kutunu boşalt lütfen......

Boşalttım Sevgicim

Dün canım kurufasulye istemişti. Akşama kurufasulyeyi pişirdim. Yanında cacık, önden de mercimek çorbası vardı. Bu kısım güzel, ama sahurda gerçekten abarttım. Karnımda hala şişlik hissediyorum. Sahurda 1 kase lebeniden başkası bana fazla geliyor, anladım artık. Kahvaltı sofrası kurulunca insan fazla yiyebiliyor. Bundan sonra tam bir kahvaltı sofrası kurmayacağım. Bu da bana ders olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…