Günaydın Dallidacım. Evet canım karar verdim, yapacağım. Bugün başlayayım diyorum. Sabah sabah tembellik ettim, hala kahvaltı yapmış değilim. Kahvaltı ile başlayayım:) Sen ne yaptın?
Günaydın Dallidacım. Evet canım karar verdim, yapacağım. Bugün başlayayım diyorum. Sabah sabah tembellik ettim, hala kahvaltı yapmış değilim. Kahvaltı ile başlayayım:) Sen ne yaptın?
Merhaba canım,sana kolay gelsin,inşAllah istediğin sonucu alırsınben pazartesidan itibaren her iki hafta da bir 3 gün atak yapacağım,dukan daki gibi,sonra alkali diyeti ile devam edeceğim.sence nasıl olur?benim için en uygun beslenme şekilde bu olabilir...denemek lazım
Dene bakalım nasıl olacak. Listene %100 uyduğunu düşünürsek ödemin olmayacak, yeterince protein alıyor olacaksın ve zaten metabolizman hızlanmış olacak. Dukan atağının nasıl sonuç vereceğini merak ediyorum. Bu arada atak yaparken yulaf kepeği kullanmayı ihmal etmemeni tavsiye ederim. İlk atağı ne zaman yapacaksın?
Merahaba Serap,ilk atağı pazartesi günü yapmayı düşünüyorum.ama ilk atak acaba 3 değil da 7 gün mu yapsam?daha sonrakileri 3 gün olsun:26:sen omega 3 kulanıyor musun?hücre yenileyici özeliği var,biliyorsun.kulanmıyorsan,kullanmanı tavsiye ediyorum.ben karatay yaptığım zamanda kulanmayı başladım,hala da kulanıyorum,faydasını görüyorumbu arada yulaf kepeği da aldım,acaba alkali diyeti için da kulanabilir mıyım onu?arada bir krep yapardım...
7 gün uzun biraz sanki, sen bilirsin tabii. Saf protein yapmak beni zorlamıştı. :26:
Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Omega3 kapsülü kullanmıyorum çünkü hemen her gün keten tohumu ve haftada 2-3 kez de balık tüketiyorum.(kurban bayramı araya girdiği için 10 gündür yemiyordum.) Benim inandığım ekol biraz farklı, doğal kaynağının dışında tedarik edilen yağ asidi ya da vitaminlerin vücudumuzda sentezlenip kullanılabilir duruma getirildiğine inanmıyorum.
Yulaf kepeği ile muhteşem tarifler var. Kekler, galetalar, hatta kreple yapılan mantı benzeri yemekler bile var. Bence hem az kalorili hem de sağlıklı atıştırmalıklarını yapmak için kullanabilirsin.
Bu ara evde bir sürü tadilat, dışarıda bir sürü iş derken hayli ihmal ettim. Aslında benim de aklımda bir dukan keki yapmak
Sende haklısın...arpa ekmeğinin tadı nasıldır?ve brokoli salatası,onu nasıl yapıyorsun?bu arada kolay gelsin,evinin tadilatı biter bir an önce inşAllah... 7 gün sadece protein tüketmeye çalışacağım,bir kere mahsus sayılı gün çabuk geçer demişler...
Günaydın canım. Arpa ekmeğinin farklı bir tadı yok, evdeki herkes sevdi. Bir kitapta okumuştum: Peygamber Efendimiz hayatı boyunca sadece bir kaç kez buğday ekmeği yemiş. Hep arpa ekmeği yermiş.
Brokoli, karnabahar ne varsa, düdüklünün sepetine koyup ağzını kapatıyorum. Kaynadıktan sonra bir kaç dk. pişiriyorum. Hafif pişmiş, ama oldukça diri oluyor. Pişmeye devam etmemesi için soğuk su ya da buzlu su dolu kaseye atıyorum. Sonra bir kasede sarımsak, limon ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sos yapıp üzerine döküyorum. Ya da bol kırmızı soğanı yarım halka doğrayıp brokoli ile karıştırıp; limon, 1 yk sirke (elma ya da balsamik), 1 yk. zeytinyağı ile yaptığım sosu üzerine döküyorum.
Sağ ol canım. Tadilatım bitti Allah'a şükür, de hala düzenleyemedim. Bu akşam da misafir gelecek. Yemek yapmam lazım. Neyse yarın eşimle birlikte düzenleyeceğiz artık.
Doğru diyorsun, sen dukan testi yaptın mı? Testte sana 7 gün mü atak veriyor?
Merhaba Serap,nasılsın? Hayırdır ne tadilatı ? Kolay gelsin..Maşallah listelerin ine çok güzel..Peygamber Efendimiz neden hep arpa ekmeği yemiş acaba ? Yaptığı her şeyin bir sebebi var..Merak ettim..
Merhaba Serap,dukan testini yapmadım,ben bu şekilde yapmayı düşünüyorum.7 gün dayanırım gibi...eskiden tam bir meyve canavarıydım,ama karatay ile birlikte meyve tüketimi çok azaltımsana tekrar kolay gelsin
Merhaba Serap,sıkma canını,arada bu şekilde kaçamaklar olur...ben dün başlayamadım,ama bugün den itibaren 7 gün sadece protein tüketeceğim.sabah tartıldım, 81,9 kilo...bakalım 1 hafta sonra ne olacak..
Sıkmayayım da hem kaçamak hem premens seyahatten döndüğümde üzerimde fazladan görünen 1 kilonun yarısını verdim derken bu sabah yine 65,7 lerde uyandım...
Günlük listelerini de yazar mısın? 3 kilo rahat gidecek gibi geliyor bana. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Bu arada brokoli salatasının tarifi için teşekkürler...büyük ihtimal'le ödemdir
sabah:2 haşlanmış yumurta,peynir
ara:1 bardak süt
az önce:2 haşlanmış yumurta,1 baget(tavuk)
ara:1 kase yöğürt yiyeceğim
yarından itibaren listemde daha çok yiyecek olacak,bir daha aç kalmayacağım
bugün saçmaladım,ama dün dan beri sol kasığımda ağrım var,gece çok sancılandım.geçen hafta doktora gittim,rahimde bir polipim olduğunu öğrendim.önce dopler çekilecek sonra ufak bir amelyatla alınacak.ama iki gündür çok ağrım var.bugün aile hekimine gittim,iğne yaptılar,kuvetli bir ağrı kesici'ymiş.perşembe günü başka doktora gideceğim,devlet hastanesine,bakkalım ne diyecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?