Bunaltma ne demek?arkamda olduğun için,beni takip ettiğin için mutluyum:124:Bugün Zeynep Kamil'e baktım,ancak ayın 23'unde randevu alabilirim.Acaba reglım bittikten sonra mı gitsem,ayın 27 sinde,yoksa 23unde mi gitsem diye düşünüyorum...ayın 22sinde reglı oluyorum...böyle birşey daha önce başıma gelmediği için şimdi ne yapacağımı da bilmiyorum...Bugün gittiğim hastanede sadece kürtaj ile polip alınıyor ve yaşımdan dolayı doktor yapmak istemiyor..Doktorum Fatih Sultan ve Göztepe hastaneleri da önerdi,ama bu hastanelerden randevu almak çok zor...Randevu alabilmek için hastaneye gece saat 2-3 gibi gitmek gerek...Benimle ilgilenerek zaten yardım ediyorsun Teşekkürler
Böyle düşünmene sevindim:))
Reglin bittiğinde gitmen daha mantıklı ya da hemen gidersen durumunu paylaşıp operasyon için randevulaşma işini halletmiş olursun. Doktorunun tavsiye ettiği hastaneler için internetten randevu alamıyor musun? 184 den de çok kolay randevu alınıyor diye biliyorum. Dene istersen.
Canım benim yaaa, keşke elimden daha fazlası gelse. Ne demek, rica ederim
İyi akşamlar Serap. Öncelikle geçmiş olsun bende de var biraz rahatsızlık.Menün çok güzel.Biz Dalidayla atak yaptık.Ben 3 gün yapacaktım fakat bazı sebsplerden ötürü 2 gün yaptım.Her2 haftada bir 3 gün atak yapmayı planlıyorum.Aradaki haftada da 2 günsabahları normal kahvaltı yapacağım,ondan sonra akşam 9'a kadar her 2 saatte bir soğuk ayran çorbası(içinde yarma ,nohut, yeşil mercimek,salatalık nane dereotu ve maydonoz olacak) içmeyi planlıyorum. Diğer 5 günde alkali beslenmeye çalışacağım. Bu konudaki fikrini öğrenmek istiyorum,mümkünse.
O hastaneleden randevu alamadım,telefonla alınınca çok sarkıyor..Galiba Zeynep Kamil da tanıdık birini bulduk. Emin ol ki benim için çok şey yapıyorsun
günaydin serap nasilsin?
ASLINDA BANA GÖRE BIZ KADINLAR DIYET YAPACAM DEDIGIMIZ ZAMAN BIRDEN DIYET PSIKOLOJISINE GIRIP hizli kilo vermek adina birden azaltiyoruz yemeyi , sonrasinda en fazla bir kac gün dayaniyoruz ve hemen sonra saldiriyoruz herseye. onun yerine haftada bir kilo verecegimiz saglikli örnek diyetler vr 1500- 1600 kalorilik. onlari uygulasak hem ac kalmadan hemde düzenli ama emin adimlarla kilo veririz. öyle saniyorumki geride almayiz. ben artik onun suyu, yok bu bitki cayi, yok su diyeti, sok diyet felan ypmayacagim. 1600 kalorilik diyet demiorum beslenme programini uygulamayi düsünüyorum.
Merhaba Serap
bugünüm menüsü:sabah:2 haşlanmış yumurta,peynir,booool sütlü bir kahve
ara:süt
öğlen:haşlanmış tavuk,1 kase yoğurt-yulaf kepeği ile
ara:kakaolu süt
akşam:yoğurt,et..
Dukan'la devam etmeye düşünüyorum...internete bir sürü yemek tarifleri var...düşünmek için daha 2 günüm var...yalnız sana bir soru sormak istiyorum:ben 5/5 şekilde uygulamayı düşünüyorum,atak dan sonra ne yapacağım?önce 5 gün karışık sebze,et sonra 5 gün saf protein,yoksa 5 gün saf protein le devam edeceğim,ardından 5 gün sebze protein?kitabım var,ama atak sonrası 5/5 nasıl yapıldığını anlamadım...teşekkürlerşimdi yürüyüş zamanı normal tempoda 1 saat dan fazla yüyüyüş yapacağım...
Menü çok güzel canım, afiyet olsun. Karar senin tabii, dukanla devam etmek istiyorsan öyle olsun :) 5 gün ataktan sonra sebze+proteine geçmek gerekiyor diye biliyorum. Fakat hiç bir öğünde sadece sebze tüketmiyoruz, sebze+protein olmak zorunda. Bir öğünde yağsız et ya da kıyma ile sebze pişirebilir, diğer öğünde balık ya da tavukla salata yiyebiliyoruz. Ayrıca izinli listesindeki sebzelerin her birini günde sadece bir kez tüketebiliyoruz. Yani hem sabah kahvaltıda hem de diğer bir öğünde domates yememek gerekiyor. Yürüyüş yapman çok iyi, kolay gelsin şeker
Teşekkür ederim canımdaha kararımı vermiş değilim ama Dukan daha ağır basıyor gibi.Sence atak sonrası hangi diyeti yapabilirim?Artık biliyorum ki diyet yapmadan ben kilo veremiyorum. Porsyonumu küçültmekle ben kilo veremiyorum...Senin düşüncen benim için önemlidir
Teşekkür ederim canım, bir taraftan da yanlış yönlendirmekten korkuyorum. :26: Hipokrat "Önce zarar verme" demiş. Dukanı tavsiye etmediğimi biliyorsun, ama senin tercihin olduğu için cevabın kapsamına dukanı da dahil ediyorum. Atağının bitmesine kaç gün kaldı?
Sorunun cevabına gelince; pek çok aternatif var aslında.
1-Dukanın seyir dönemini 5+5 yerine 1+1 uygulayabilirsin. (sebzeyi daha kısa aralıklı alırsan kabızlığın ve asitleşmenin kısmen önüne geçebilirsin)
2-Atak sonrası verdiğin kiloya göre diyetisyenin verdiği listeyi yeniden düzenleyebilirsin. (ya da 2., 3. listen varsa onları gözden geçirebilirsin)
3-Sabah-Öğle-akşam protein+ sebze tüketip öğle-akşam arasına küçük bir atıştırma ekleyebilirsin. ( Saat 16 gibi kan şekerimiz düşme eğilimindedir. Akşama kadar atıştırmadan gidersek akşam saldırabiliriz.)
4-Akşam erken yiyebilme olanağın varsa akşam ezanı vakti yemeğini yiyebilir, gece 1 bardak süt içebilirsin. (Günler kısa öğleden sonra ara yapmana gerek kalmayacaktır)
Senin aklında ne var? Kafana taktığın bir şey olunca ne yapıp edip onu uyguluyorsun nasılsa
Merhaba,atağım bitmesine 2 gün kaldı.pazartesi başladım,pazar bitecek.tam 7 gün oluyor.tanışmasak da beni iyi 'tanıyorsun'ama artık kafama taktığım şeyi uygulamak istemiyorum dediğim gibi düşüncenine önem veriyorum..Dukan hakkında internete bu kadar bilginin oluşu beni etkiledi galiba:26:acaba alkali diyetine tam konsantre olsam ve onu mı uygulasam ?yeniden hata yapmak istemiyorum bu yüzden sözünü dinleyeceğim.
Günaydın Sevgi. Teşekkür ederim, sana da geçmiş olsun. Neyin var??
Sevgicim, ben Dallida' ya da söyledim. Bu kadar sık atak istediğiniz sonucu vermeyebilir. Dukan da "bu diyeti hayatınız boyunca sadece 2 kez tekrar edebilirsiniz" diyor. Ayran detoksuna gelince burada bir topikte okumuştum. Obez olanlar için ayda 2 kez, olmayanlar için ayda 1 kez yapılabileceğini özellikle yazmıştı konu sahibi arkadaşımız. Tabi yine de senin kararın, yapmak istiyorsan bir şey diyemem. Dukan diyetin web sitesinden test yaparak atak süreni hesapladıktan sonra çıkan sonuca göre atağını yapabilirsin. Ardından Protein+sebze+meyve ile hem metabolizmanı hızlandırabilirsin hem de sebzelerle alkali olabilirsin. Ayran detoksunu da çok istiyorsan bir kez dene, ama atak ve detoks aralığını nasıl ayarlayabileceğin hakkında hiç bir fikrim yokAnladığım kadarıyla sen de diyet listeni oturtamadın. Kararlı ve programlı olmadığımız sürece diyetimiz ne yazık ki başarısız oluyor. Ben de bayramdan bugüne bir türlü düzene giremedim. Kaçamak yaptıkça yapasım geldi. Ya çikolata yedim ya tatlı. Düzene girmemiz şart
Canım seyrini hergün biraz daha artıran soğuk alğınlığım var. Önce öksürükle başladı, şimdi gripte eşlik ediyor.Aldığım ilaçlar ve takviyeler fayda etmedi.Canım atağı ben iki haftada bir 3 gün yapmayı planlıyorum . aralardaki günlerde normal diyete uygun besleneceğim. Arada kalan haftalardada ayranlı çorba detoksunu uygulayacağım.Geçen sene ocak sonu gibi Karataya baljadım ,9 kilo zahmaetsiz gitti. Sonra 1,5 ay duraklama dönemine girdim. Yaklaşık 4 hafta kaçamamak yapmamama rağmen kilo veremeyince bende yavaş yavaş yemeye başladım,Araya yaz tatili ve Ramazan girdi, üzerine yaklaşık3,5 kiloyu geri aldım.Ben sonuç göremeyince motivasyonumu çabuk kaybediyorum.Malesef yaşımdan dolayı metebolizmam düşük. Topuk dikeni, kıkırdak ezilmesi ve menüsküs ezilmesi yüzünden hareketim sınırlı ve yürüyemiyorum. Kilo vermem rahatsıxlıklarımıda biraz geçirecek. Bir ay sonra bakalım yöntemim ne kadar etkili olacak belli olur inşAllah , ona göre rotamı belirlerim.
Merhaba....
Büyük Önder ATATÜRK' ü sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. O' nu ve bu toprakları vatanımız yapan tüm şehit ve gazilerimizi hiç bir zaman unutmayacağız. Ruhları şad olsun...
Bu sabah dışarı işlerim vardı. Malum kış kapıya dayandı,yağmurlar başladı. Dolayısıyla aracımızın da kışlık lastiklerini takma zamanı geldi. Yağmurların başlamasına seviniyorum, mevsimler normallerinde yaşanmalı elbette. Ama n'olur yarın yağmasın. Yarın Avrasya maratonu var biliyorsunuz. Biz de her yıl olduğu gibi eşim ve arkadaşlarımızla halk koşusuna katılıyoruz. Islanmaktan hiç hoşlanmam..... Umarım yağmura yakalanmadan yürüyüşümüzü tamamlarız. Sevgili eşim kilo verdiği için eşofmanları artık bol geliyor. Biraz sonra tekrar çıkıp O' na yeni bir eşofman alacağım
Canım seyrini hergün biraz daha artıran soğuk alğınlığım var. Önce öksürükle başladı, şimdi gripte eşlik ediyor.Aldığım ilaçlar ve takviyeler fayda etmedi.Canım atağı ben iki haftada bir 3 gün yapmayı planlıyorum . aralardaki günlerde normal diyete uygun besleneceğim. Arada kalan haftalardada ayranlı çorba detoksunu uygulayacağım.Geçen sene ocak sonu gibi Karataya baljadım ,9 kilo zahmaetsiz gitti. Sonra 1,5 ay duraklama dönemine girdim. Yaklaşık 4 hafta kaçamamak yapmamama rağmen kilo veremeyince bende yavaş yavaş yemeye başladım,Araya yaz tatili ve Ramazan girdi, üzerine yaklaşık3,5 kiloyu geri aldım.Ben sonuç göremeyince motivasyonumu çabuk kaybediyorum.Malesef yaşımdan dolayı metebolizmam düşük. Topuk dikeni, kıkırdak ezilmesi ve menüsküs ezilmesi yüzünden hareketim sınırlı ve yürüyemiyorum. Kilo vermem rahatsıxlıklarımıda biraz geçirecek. Bir ay sonra bakalım yöntemim ne kadar etkili olacak belli olur inşAllah , ona göre rotamı belirlerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?