Serapd'nin Diyet Günlüğü

Bugünkü menüm:

Kahvaltı:
1 kutu çilekli probiyotik yoğurt
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 çk. toz tarçın

Ara:
2 kupa tarçınlı-karanfilli yeşil çay
1 çk. bal-zencefil-karanfil karışımı
1 ceviz

Öğle:
150 gr. tavuk
1 büyük kase karışık salata (düz karın salatası )

Ara:
2 ceviz
10 gr. kuru dut

Akşam:
1 kase terbiyeli tavuk çorbası
1 kase yoğurtlu kereviz (ceviz yok)

Öğlen yediğim salata o kadar tok tuttu ki, akşam için hazırladığım brokoli salatamı yiyemedim. Bu salatayı tavsiye ederim hem bol sebzeli hem de inanılmaz doyurucu. Tarifteki malzemenin yarısını kullanarak hazırladım. Tamamını yapsaydım bitirmem mümkün olmayacaktı.

Afiyet olsunkahvaltın çok değişik olmuşzahmet olmazsa salata'nın tarifini da yazabilir mısın?

Aşağıda salatanın orijinal tarifi var. Fakat miktarlar çok geldiği için azaltarak yaptım.

1 Kase doğranmış kırmızı-sarı-yeşil biber (ben sadece yarım kırmızı, 1 yeşil biber doğradım)
1 kase doğranmış kırmızı soğan (1/2 soğan kullandım, soğanın kırmızı olması şartmış)
1 Kase doğranmış domates (4 kiraz domatesi doğradım)
1/2 avakado (çeyrek avakado kullandım)
Roka, taze nane, fesleğen
1 avuç kajun fıstık (tuzsuz,çiğ) (eklemedim)
Tavuk göğsü
1 yemek kaşığı zeytin yağı

Tavukları önceden kekik ve az zeytinyağı ile marine ediyoruz, yağsız tavada iyice pişiriyoruz.
Malzemeleri üst üste koyup en üste avakadoyu dilimleyerek koyuyoruz, kajun fıstıkları üzerine serpiyoruz. Pişen tavukları da ilave edip zeytinyağını gezdiriyoruz. Ben limon da ilave ettim.

Afiyet olsun

Tarif çok güzel görünüyor. Evde ve uğraşabileceğim bir gün deneyeceğim :)

Çok teşekkür ederimdefterime yazdım

Herkese günaydın. Sabah erken kalkıp işlerimin bir kısmını yaptıktan sonra kahvaltı olayımı hallettim. Bugün hep dışarıda olacağım. Akşam uygun bir zamanda eve dönersek menümü yazacağım, olmazsa yarın sabah yazarım artık. Mutlu, güzel bir gün diliyorum. Sevgileeer...

Merhaba canım,sana kolaylıklar diliyorumbenim menüm iki hafta boyunca aynı olacaksana da mutlu,güzel bir gün dilerim..gelmişken birşey soracağım:sence,iki hafta da bir 3 günlük atak vücüdümüza fayda mı olur,zarar mı?verdiğim kiloyu bir daha almak istemiyoruuuuuum:18:yoksa sadece kilo veremediğimde vücüdümü şaşırtmak için 3 günlük atak yapıyım mı?senin görüşün benim için önemlisevgileeer

Teşekkür ederim canım. En başta da saf protein ile beslenme yöntemine karşıyım diye söylemiştim. Sen 7 gün atak konusunda kararlı olduğun için yorumlarımı dukan uygunluk açısından yaptım. ben bu atak işine karşıyım çünkü sadece su atıyoruz ve kastan kaybetme olasılığımız yüksek. Kilo verememe korkuna gelince, dukanda da seyire geçtiğinde kilo alabileceğini yazıyor zaten, sen 2 haftalık belirlediğin listene devam edersen kilo vermeye de devam edebilirsin. Saf protein bize zarar veriyor, asitditeyi artırıyor. Asitligimiz artınca yağ depolarımızdan yağlarımız çözünemiyor. Böbrek ve karaciğerimiz bu durumdan hic memnun olmuyor, bunları sen de biliyorsun zaten. Sadece hatırlatmak için yazdım. Tabii yine sonuçta sen karar vereceksin. Öyle uygun görüyorsan oyle yaparsın.

Kk da ana sayfada bir yazı var, diyetsiz zayıflama ile ilgili, okumanı tavsiye ederim canım.
Sevgiler benden sana şekerim

Bugün hic de istediğim gibi geçmedi. Öğle saatlerinde randevuma yetişmek için evden çıktım. Saat 13 de olan randevum, plansız insanların yüzünden 14.15 e sarktı. Sinir küpü oldum. İsimi bitirip esimin yanına geçtiğimde saat 15 olmuştu. Bu arada randevuma giderken yanıma aldığım kuru meyve ve cevizimden atıştırdım. Esimin yanına gittiğimde de sevgili görümcemin yaptırıp gönderdiği ev ekmeklerini, peynir ve domatesi görünce tabi ki yedim. İyi ki de yetmişim çünkü su anda hala diş hekimimizin kliniğinde esimin tedavisinin bitmesini bekliyorum. Umarım makul bir seyler yiyip eve oyle geceriz.

Canını sıkma lütfen. Her yerde karşılaşabiliriz ne yazıkki bu tür insanlarla. Her işte bir hayır vardır diye bakıyorum ben.
Eminim çok abartmadan yer ve gelirsin. Menünü bekliyorum ablacım. Çok geçmiş olsun ayrıca, ne randevusu? :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…