Geçmiş olsun. Bol sıvı alabilirsin, ilaç ya da antibiyotik genellikle işe yaramıyor. C vitamini takviyesi, ıhlamur, zencefil- karanfil çayları işine yarayabilir. Hatta kendi özel tarifimi vereyim:
Ihlamur, elma ve karanfili kaynatıp altını kapattıktan sonra bir kaç dal adaçayı ve 1 çubuk tarçın ilave edip, bol limonla içiyoruz. Çok ciddi dekonjestan etkisi var. Bu bitki ve baharatlarla ilgili alerji sorunu yaşamıyorsan deneyebilirsin.
Diyetine gelince sen bilirsin, öyle planladıysan öyle devam et. Sen sorduğun için fikrimi söyledim. 85 kiloya geldiğimizde 90 lı kilolardaki kadar yiyemeyiz. Kilo azaldıkça günlük kalori ihtiyacı da oransal olarak azalır, metabolizma hızı da düşer. Kilo vermemiz durduğunda aldığımız kaloriyi bir miktar azaltmamız gerekiyor demektir. Listeni kalori hesabını yaparak düzenleyebilirsin. Günlük 1000 kcal. nin altına düşmememiz gerekir, bu sağlıklı beslenme için en alt sınır olarak kabul edilir.
Söylediğin gibi kilo verince tüm bahsettiğin rahatsızlıklar hafifliyor. Yönteminin işe yaramasını umuyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Bahsettiğin çayı ocağa koydum kaynamaya başladı.Aslında sen yazmadan ıhlamuru koymuştum hemen içine elma ve karanfil ilave ettim. İnşAllah faydası olur, öksürmekten canım çıkıyor.Miktar konusunda haklısın. Dediğim şarilde bir deneyeyim ,sonuç alırsam moralim düzelir, yoksa kilo konusunda artık çok aceleci değilim.Hftada düzenli yarım kilo versem yılda 26 kilo eder, bu benim hedeflediğim kilonun altında. Çayımı içip biraz yatacağım eğer öksürük uyutursa,
Dukanın bazı tariflerini uygulayabiliriz. Tatlı krizi için dukan keki, sokağa çıkarken çantana atabileceğimiz dukan galetası gibi. Oturup bir kalıp keki yemeyeceğimize göreAlkali diyetini nasıl uygulayacaksın? Bana örnek bir liste yazar mısın?
Evet kızlar tartıldım. Fakat sabah koşturmaca ile eşimi yolcu edeyim, oğlanın kahvaltısını yaptırıp sınavına göndereyim derken o arada tartılmayı unutup kahvaltımı yaptım. Kahvaltıdan 1,5 saat sonra tartılacağımı hatırladım. 65.3 geldim. Aç karnına da herhalde 65 gelirdim. Pazartesinden cumaya 700 gr. gitmiş diyebilirim
Merhaba Serap,tartıldın mı?bu şekilde düşünüyorum:
kahvaltı:1 yumurta,az peynir 5 zeytin,ieşilik(maydonoz,roka)
öglen:et,salata
ara:booool sütlü türk kahve
akşam:z.yağlı brokoli,veya brokoli salatası...
sence nasıl olur?
işlerini hallettin mi?kilo verdiği için eşini tebrik ederimbeni yalnış yönlendirmiyorsun,ama benden daha bilgili olduğun için tavsiyelerine ihtiyacım var şu anda yaşadığım şu kilo kaybı beni çooooooooook mutlu etti,ve devam etmesini istiyorum.Dukan'da hep hızlı zayıflamadan bahsedilir,ama çok sağlıklı olmadığı için teredüt ediyorum..
Dukanda devam edersen göreceksin diğer diyetlerden çok fazla kilo kaybı sağlamıyor. Ben haftada 1 kilo veriyordum dukanla, şimdi diyetime uyarsam yine 1 kilo veriyorum. Sen diyetine uyarsan 1,5 kilo verirsin
Menüne gelince , az buldum şekerim :) Sen yine alkali olucaam diye açlık sınırında yaşayacaksın. Haftada 1 bakliyat+ salata yiyebilirsin, hatta yemeliyiz. Diğer günler akşam da çorba+ sebze+salata+ yoğurt yemekten çekinme. Kalori hesabını yapabilirsin. Siteye üye olup hesaplasana günlük ihtiyacın şu anda neymiş??? Sana günlük ihtiyacın dediği miktarın 500 kcal. eksiği senin diyet listeni oluşturacak şekilde düzenleyebilirsin..
Kilo verdiğin için tebrik ediyorum!tamam,o zaman bu şekilde yaparım hafta da bir bakliyat+salata,akşamları da hep çorba+salata+sebze+yoğurt.iki hafta boyunca bu şekilde yaparım sonra kilo durumuna göre değişiklikler yaparız.
Tamam o zaman anlaştıkSebze yemeklerine ve salatalara 1 yemek kaşığı yağ ilave etmeyi ihmal etme canım. Ben dışarı çıkıyorum, pazartesi görüşürüz. Pazar günü avrasya maratonuna ailenle birlikte katılacağını umuyorum. Bu fırsatı kaçırmayın derim. Sevgileeeer
İnşaallah işe yarar. İyi dinlenceler diliyorum. Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Bol su içmeyi unutma...
Serap'cığım çok teşekkür ederim canım çayın beni biraz ayağa kaldırdı , şimdi yine içeceğim, çok etkili.
Merhaba Serap,bugün tartıldım,79,600 kg-başlangıç kilo:81,9kg(atağının 6.günü)sevgiler...
Merhaba... Hafta sonu cumartesi alış verişimi bitirdikten sonra eşimin yanına gittim. Orada sohbet ederken uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımıza misafirliğe gitmeye karar verdik. Aradık uygun olduklarını söylediler, biz de yoğun köprü trafiğine girip Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçtik. Yaramazlık yapmadan geçirdiğim günün ardından akşam yemeğinde biraz fazla kaçırdığımı itiraf etmeliyim.
Pazar sabahı erkenden uyanıp, küçük birer tost ile yaptığımız kahvaltının ardından Mecidiyeköy'e geçip aracımızı park ettik ve belediyenin tahsis ettiği otobüslerle Altunizade' ye geçtik. Arkadaşlarımızla buluşup yürüyüşe başladık. Evlere şenlik bir halimiz vardı. Yanımızda olan iki minik kız ilk defa köprünün üstünden yürüyerek geçmenin heyecanıyla sürekli koşturup fotoğraf çekmek istediler. Dura kalka yürüyerek geçtiğimiz köprünün sonuna geldiğimizde inanın 2,5 saat geçmişti. Nasıl oldu ben de anlamadım. Bu arada herkes yürüyüp geçmiş, biz en sona kalmıştık. Direkt Mecidiyeköy' e yürüyelim bari dedik. İşte o saatten sonra tempolu yürüyüşümüz başladı. Adım sayarlarımız sayesinde ne kadar yürüdüğümüzü takip edebildik. Toplamda 13.000 adım, 8,85 km. yi 3 buçuk saat gibi bir sürede tamamlayıp hepi topu 450 kcal yaktık
Arabaya bindiğimizde hepimizin pestili çıkmıştı. Yanımızda spor salonundan hocamız da vardı, o bile belinin ağrımasından şikayetçiydiNeyse efendim eve geldik, duş muş derken ikimiz de birer kanepeye uzanıp televizyona bakarken uyumuşuz. Akşam saat 18 gibi uyandığımızda eşimin aklından tek geçen pizza idi. Tabii siparişi verdik ve afiyetle yedik Hala acıkmadım. Tabi ki yine de bir atıştırma yapıp metabolizmamın çalışmaya başlamasını sağlamalıyım.
GünaydınGüzel güneşli bir sabah. İyi haftalar diliyorum
Harikasın, tebrik ediyorum seniBir daha 8 li rakamları görmeyeceğiz, azim ve kararlılıkla başaramayacağın hiç bir şey yok
Merhaba Serap,bugün tartıldım,79,600 kg-başlangıç kilo:81,9kg(atağının 6.günü)sevgiler...
Merhaba... Hafta sonu cumartesi alış verişimi bitirdikten sonra eşimin yanına gittim. Orada sohbet ederken uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımıza misafirliğe gitmeye karar verdik. Aradık uygun olduklarını söylediler, biz de yoğun köprü trafiğine girip Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçtik. Yaramazlık yapmadan geçirdiğim günün ardından akşam yemeğinde biraz fazla kaçırdığımı itiraf etmeliyim.
Pazar sabahı erkenden uyanıp, küçük birer tost ile yaptığımız kahvaltının ardından Mecidiyeköy'e geçip aracımızı park ettik ve belediyenin tahsis ettiği otobüslerle Altunizade' ye geçtik. Arkadaşlarımızla buluşup yürüyüşe başladık. Evlere şenlik bir halimiz vardı. Yanımızda olan iki minik kız ilk defa köprünün üstünden yürüyerek geçmenin heyecanıyla sürekli koşturup fotoğraf çekmek istediler. Dura kalka yürüyerek geçtiğimiz köprünün sonuna geldiğimizde inanın 2,5 saat geçmişti. Nasıl oldu ben de anlamadım. Bu arada herkes yürüyüp geçmiş, biz en sona kalmıştık. Direkt Mecidiyeköy' e yürüyelim bari dedik. İşte o saatten sonra tempolu yürüyüşümüz başladı. Adım sayarlarımız sayesinde ne kadar yürüdüğümüzü takip edebildik. Toplamda 13.000 adım, 8,85 km. yi 3 buçuk saat gibi bir sürede tamamlayıp hepi topu 450 kcal yaktık
Arabaya bindiğimizde hepimizin pestili çıkmıştı. Yanımızda spor salonundan hocamız da vardı, o bile belinin ağrımasından şikayetçiydiNeyse efendim eve geldik, duş muş derken ikimiz de birer kanepeye uzanıp televizyona bakarken uyumuşuz. Akşam saat 18 gibi uyandığımızda eşimin aklından tek geçen pizza idi. Tabii siparişi verdik ve afiyetle yedik Hala acıkmadım. Tabi ki yine de bir atıştırma yapıp metabolizmamın çalışmaya başlamasını sağlamalıyım.
13.000 adım,güzel bir sayıtebrikler oğlumun boğazları kızardığı için biz yürüyüşe katılamadık..seneye inşAllah senin çayından yapacağım şimdi,içireceğim
bugünün menüsü:
sabah:2 haşlanmış yumurta,peynir,5 zeytin
ara:boool sütlü türk kahve
öğlen:tavuk eti,salata
ara:kefir
akşam:1 kase çorba,z.yağlı brokoli,salata...
Teşekkürler gerçekten güzel bir gün...
Teşekkürler! Bende bir daha 8 li rakamları görmek istemiyorum şimdi hedefim 75 kg olmak...göbeğim geldi gibi gitti
Merhaba.
Yazdıklarınızı takip ediyorum..Bu kadar adımdan sonra pizza da nereden çıktı?Olsun afiyet olsun,enerji olsun inşallah ..Çok güzel bir gün geçirmişsiniz ne güzel ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?