- 16 Eylül 2024
- 8.497
- 8.128
- 118
Yani canım ne diyecegimi şaşırdım.Canım doktorlar her konuda fikir ayrımındacidden öyle ama ben çok araştırdım alı olayını aşı yaptıran kesin etken doğurur diye bir kanıt yokmuş ama tetiklediği kişiden kişiye değişen durumlar olmuş atıyorum birinde tetiklemiş diğerinde deil Oyüzden ikileme düşüyorlar benim doktor sakın yaptırma dedi hatta sağlık ocağı sordu ayarlayalım dedi bende doktorum istemiyor böyle diyor deyince evet etki eden insanlar var dedi hemşire o bile duymuş
doktoruna güveniyorsan dinle birde cidden gerekli bişey deil aşı onu da araştırdım yani yaptırmayana bişey olmuyor gibi..ben öyle dedi diye yaptırmadım ama araştırdım da yakın arkadaşım çocuğuna dahi bebeklik aşıları yaptırmadı turp gibi
o konu da aşı yaptırılmalı bebeklere ama bizim gibilere böyle sebebiyet veriliyorsa bir düşünülmeli birde istersen sordur kimi sezaryene yakın yaptırıyor sebebi bu
Bu bilgilerin gercekligi dogrulugu nedir burada yazmak ne kadar dogrudur bilemedim.
Ben dahil serklajli olup aşı olan kim olursa bu yazdıklarını kafasinda kirk senaryo döner

Ben diyecek birsey bulamadim açıkçası.
Benim doktoruma ben bu bilgiyi okudugum icin sordugumda bana demisti ki, serklajlilar neden aşı olmasın ? Serklajlının bebegi dogmayacak mı ? Doğumda diger kadinalrdan ve bebeklerden ne farkın var ki sana aşı olma diyelim biz dedi..
Aşını hemde hemen olacaksın çünkü sen normal hamilelerden farklı olarak erken doğum riski olan bir hamilesin bu aşı senin icin daha önemli demisti...
Ben kendi fikrimi katmak istemiyorum artık bu aşı konusuna kafalar bi milyon oldu çünkü