• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Sende oyle bir mesaj yazmışsın ki kanka😁😁 hakli herkes. Neyseki dogurmadin da😂

🥰🥰😍😍 yaa kuzumm😍😍🥰🥰 bu heyecan hangimiz doguracak olsa hepimize bulaşıyor bencee🥲
Samimiyetimizi hissediyoruz hepimiz bence bu süper birsey. Sorma sormaaa 20 gün kaldi 21.gün kavuşuyoruz 🥲🥰🙏
Sonra cebo sonra sen
Neyseki evet😂😂😂😂

Selam kızlar umarım hepimiz evlatlarımıza vaktiyle ve sağlıkla kavuşuruz. Bende sizler gibi serklajlı gebeyim çok sık girip yazamıyorum ama sürekli okuyorum, bazen çok iyi geliyor okuduklarım bazen tedirgin oluyorum… ilk bebeğimi 19 haftalık kaybettim. 2. Bebeğimi 37+5 Te sezeryanla şükürler olsun kucağıma aldım. Şuan 29 haftalık yine serklajlı bir şekilde sürecimi tamamlayamaya çalışıyorum. Benim için işler birazcık daha zorlu geçiyor bebeğim 15 aylık eşim işte olduğu için tüm gün birlikteyiz dikkat etmeye çalışıyorum olabildiğince ne kadar olursa artık… benim sizlere bir sorum olacaktı, diğer hamileliğimde de bunda da hangi doktora sorarsam sorayım asla cevap alamamamdan kaynaklı iyiden iyiye merak ettiğim bir şey bu. Serviks uzunluğa max 38 lerde, 28 e düştüğü de oldu. Bunun normali nedir yani bizimki tamam kısa ama normal gebelerde ortalama bir ölçüsü vardır diye düşünüyorum neden söylemiyorlar anlamıyorum. İllede 50 desinler 60 desinler demiyorum ama bize kısa dediklerine göre ortalaması hakkında bir duyumu olanınız varmı acaba
Hosgeldiniz💗 ya maşallah planli bir gebelik miydi simdiki hamileliginiz. Ben doktora sorsam bana 8 ay sonra izin vermez gibi geliyor😄

Sorunuza cevap vereyim en az 25mm olmasi gerekiyor. Ama daha üstü de daha iyi tabiki.
25in alti olunca 20 vs gibi mesela tedbiren sık kontrole çağırıyorlar ama 20nin altiysa hafta uygunsa genelde serklaj yapılıyor.

Kızlar ya dikiş atıldıktan sonra doktor vajinal muayene mı edıyor karından mı edıyor
Canım bana hic vajinal bakmadı dikisten sonra. Hic gerek duymadi yani. Doktora göre de degisiyor sanki.
Tüp bebek mı benım tüp bebek dikiş atılacak banada agda işini nasıl yapcaz ya atılan dikiş ip falan bıraz sarkıyor dedıler dışarıya
Canım benim ogrendigim agda yasak serklajda. Jilet kullanmak en doğrusu.

Canım bana hic vajinal bakmadı dikisten sonra. Hic gerek duymadi yani. Doktora göre de degisiyor sanki.

Canım benim ogrendigim agda yasak serklajda. Jilet kullanmak en doğrusu.
Ayyy nasıl yapcaz yaa inşallah banada hep karından bakar tüp bebek doktorları vajinal bakıyor genelde

Ayyy nasıl yapcaz yaa inşallah banada hep karından bakar tüp bebek doktorları vajinal bakıyor genelde
Vallahi artik bebiste büyümüş bana vajinal bakilmasi anlamsiz geliyor bilmiyorum da.
Doktorun daha iyi bilir tabiki ama

Tüp bebek doktorları öyle ama 🫤
Umarim bakmaz ya.
Ben mesela her hafta kontrole gidiyorum
Her hafta vajinal bakilmasi ne kadar doğru bilemedim.
Bide asagida dikis var sonucta vajinal sık muayene olmak dikise enfeksiyon olusturmaz mi.
Burda fitili dahi agizdan alan arkadaslarimiz da var mesela.

Benım sürekli alttan bakıyor bende istemiyorum aslında sürekli dikişe baskı oluyormus gibi geliyor ama doktoruma da güvenmek zorundaymısım gibi hissediyorum. Birde haftada 3 kez falan bakılıuor geriliyorum biraz

Umarim bakmaz ya.
Ben mesela her hafta kontrole gidiyorum
Her hafta vajinal bakilmasi ne kadar doğru bilemedim.
Bide asagida dikis var sonucta vajinal sık muayene olmak dikise enfeksiyon olusturmaz mi.
Burda fitili dahi agizdan alan arkadaslarimiz da var mesela.
Evet benim doktorum da öyle sürekli alttan bakmıyor enfeksiyon sebebiyle ne kadar da olsa bu aletler tam steril değil sonuçta dedi ama mesela karından bakarken dramatik bir gelişme görürse alttan bakma ihtiyacı hissediyor ki onda bile bana soruyor istersen bakayım diye. Zaten dikiş var yapabilecek başka bir şey yok en fazla yakın takip için biraz hastanede yaptırırım dedi

Benım sürekli alttan bakıyor bende istemiyorum aslında sürekli dikişe baskı oluyormus gibi geliyor ama doktoruma da güvenmek zorundaymısım gibi hissediyorum. Birde haftada 3 kez falan bakılıuor geriliyorum biraz
Kuzu sen devlet Hastanesi'nde kalıyorsun galiba dimi. Ben bir önceki serklajimda devletteydim gelen bızıkladı giden bızıkladı nefret etmiştim artık çataldan 😪

Evet öyleymiş bir arkadaşımda tüp Bebek tedavisinde hep alttan bakıldı ama belki sende dikiş olduğu için o kadar bakmaz. Hem zaten haftan daha küçük ya en azından o riskli haftalara kadar bakmayabilir

Evet öyleymiş bir arkadaşımda tüp Bebek tedavisinde hep alttan bakıldı ama belki sende dikiş olduğu için o kadar bakmaz. Hem zaten haftan daha küçük ya en azından o riskli haftalara kadar bakmayabilir
İnşallah ya şuan alttan bakıyor ama dikiş atılınca bakar mı yine bilmiyorum cevapladığınız için teşekkür ederim ☺️

13. Haftalıkken dikiş atılacak sonraki aylarda bakar o zaman alttan

Hosgeldiniz💗 ya maşallah planli bir gebelik miydi simdiki hamileliginiz. Ben doktora sorsam bana 8 ay sonra izin vermez gibi geliyor😄

Sorunuza cevap vereyim en az 25mm olmasi gerekiyor. Ama daha üstü de daha iyi tabiki.
25in alti olunca 20 vs gibi mesela tedbiren sık kontrole çağırıyorlar ama 20nin altiysa hafta uygunsa genelde serklaj yapılıyor.
Hoşbuldum teşekkür ederim, yok planlı bir gebelik değildi kesinlikle. 2. Çocuk istiyorduk ama bu kadar erken değil. Doktorlar pek hoş karşılamıyor ama olan oldu artık deyip sineye çekiyorlar 🥹😊
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için 🌷

Evet benim doktorum da öyle sürekli alttan bakmıyor enfeksiyon sebebiyle ne kadar da olsa bu aletler tam steril değil sonuçta dedi ama mesela karından bakarken dramatik bir gelişme görürse alttan bakma ihtiyacı hissediyor ki onda bile bana soruyor istersen bakayım diye. Zaten dikiş var yapabilecek başka bir şey yok en fazla yakın takip için biraz hastanede yaptırırım dedi
Bende doktoruna katılıyorum. Tabiki vajinal muayene olan arkadaslarim endise etmesin bu durumdan ben zaten genel olarak vajinal muayeneyi hic sevmiyorum. Benim doktorumda dikisi karindan görüyor ihtiyac duymuyor galiba.
Bide sikayete göre sekilleniyor bence sikayet varsa vajinal bakar gibi geliyor.

Hoşbuldum teşekkür ederim, yok planlı bir gebelik değildi kesinlikle. 2. Çocuk istiyorduk ama bu kadar erken değil. Doktorlar pek hoş karşılamıyor ama olan oldu artık deyip sineye çekiyorlar 🥹😊
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için 🌷
Rica ederim ne demek🥰

Peki zor oldu mu 2.kez dikisli olmak ? Rahim duzelmis miydi rahim agzi yani

Rica ederim ne demek🥰

Peki zor oldu mu 2.kez dikisli olmak ? Rahim duzelmis miydi rahim agzi yani
Yani bir kez bu teşhis konulunca psikolojik olarak o korkular tereddütlerden kaynaklı zor hele bide minik bir bebeğim varken yanımda. Onun dışında fiziksel olarak hissettiğim herhangi bir ağrı vs yok rahmimde. Ama bu gebeliğim diğerinden çok daha zor geçiyor karnım daha büyük ve sırtımda ağrım var. Onun dışında elhamdülillah bir skntm yok diyebilirim

Yani bir kez bu teşhis konulunca psikolojik olarak o korkular tereddütlerden kaynaklı zor hele bide minik bir bebeğim varken yanımda. Onun dışında fiziksel olarak hissettiğim herhangi bir ağrı vs yok rahmimde. Ama bu gebeliğim diğerinden çok daha zor geçiyor karnım daha büyük ve sırtımda ağrım var. Onun dışında elhamdülillah bir skntm yok diyebilirim
Ufak tefek şeyler olur elbet canım artik ona yapacak birsey keske olsa 🥲
Ama en azından riskle degilde tedbiren olmus dikisin böyle düşünelim.
Iste bebisinin olmasi seni epey zorlayacaktir. Ilerleyen haftalarda özellikle.
Bende aslinda pes pese isterdim ama bu durumda olunca 2.yi yapma cesareti bile biraz zor geliyor insana 🥲

Tüp bebek mı benım tüp bebek dikiş atılacak banada agda işini nasıl yapcaz ya atılan dikiş ip falan bıraz sarkıyor dedıler dışarıya
Yok canım normal. Bende hep agda yapardım ılk defa jılet yaptım , agdayı onermıyorlar canım, ıp falanda sarkmıyor kım soyledıyse yanlıs bılgı ıcını ferah tut🥰🙏🏻

Back
X