• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim adam ve annem arasında kaldım

Arkadaşlar o kadar üzgünüm ki olay dün gece oldu ve sabaha kadar uyuyamadım ağlamaktan içim dışıma çıktı lütfen bana yardım edin. 6 yıldır bir ilişkim vardı aileler tanışıyor anlaşıyor her şey harikaydı hatta 1-2 haftaya evlenme teklifi alacaktım biliyordum. Neyse sevgilimle uzak şehirlerde yaşıyoruz üniversite de tanıştık ve tatil amaçlı bizim evimize geldi. Annem her zaman oğlum diye severdi hiç ayırmadı hep kendi oğluymuş gibi davranırdı. Son bir kaç gündür çekirdeği doldurmayan sebeplerden huzursuzluk yaşamaya başladık ve annemden özür diledi barıştılar. Tam her şey yolunda derken dün sabah annem benimle tartıştı yine sebepleri söylesem gülersiniz ve bütün gün bize tavır yaptı. En son akşam yemeğine böyle oturmayalım küs kalmayalım diye gittim yanına gönlünü almaya olay yine tartışmaya döndü. Erkek arkadaşım da sabretti ilk hiçbir şey demedi sonra o da patladı. İkisi de çok baskın kişilikteler. Ben hep alttan alan ezilen oluyorum. İkisi de bana gelip dert yanıyor. Kimseye haklısın demiyorum onun yerine hatalarını söylüyorum ama çok yoruldum. Neyse bu tartışmadan sonra gerçekten iki tarafın da sesleri o kadar yükseldi ki artık tahammül edemeyecek noktaya gelmiştim. Erkek arkadaşım da aldı eşyalarını kapıyı çekti ve gitti. Evleneceğim adam 6 yılım her şeyim bir anda ellerimden kayıp gitti. Biri annem diğeri sevdiğim adam. Çok mutsuzum yardım edin ben ne yapacağım?

Geçmiş olsun. Bundan sonra erkek arkadaşınla anneni mümkün olduğu kadar aynı ortama sokmaman gerekli. Zaten erkek arkadaşının evlenseniz bile size geleceğini sanmıyorum. Annene de fazla yumuşak davranma hatasını bilsin. Kocaman kadın, işleri kolaylaştırmaya çalışacağına resmen sorun çıkarıyor. Başkalarının senin hayatını mahvetmesine izin verme...

Hatalı olan annen...

Kesinlikle bende aynı şeyi düşünüyorum. Söyledim yüz defa sadece benim anneme karşı değil çoğu zaman üslubunu düzgün bulmuyorum. Daha bir kaç gün öncesinde söylemiştim ve dün de annemle olaylar oldu. Bana akıl verin ben bundan sonra ne yapacağım?
Bu üslupta birisi ile devam etseniz mutlu olabilecek misiniz? Bu değişmeyen bir şey. Yaşadım sonuçta bosaniyorsunuz.

Uykumu alamadığımda ben benlikten çıktığım için anneyi anlayabiliyorum ama annenizin uykusunu alamadı diye tatsızlık çıkarması hoş olmamış fakat tolore edilebilirdi.
Gelgelelim hani diyoruz ya evlenmeden önce adamın huyunu anlayamadın mı diye adam evlenmeden önce kendini gayet belli etmiş. Tatsızlık anında k.v adayına bağırabilen adam karısına neler yapmaz

Arkadaşlar o kadar üzgünüm ki olay dün gece oldu ve sabaha kadar uyuyamadım ağlamaktan içim dışıma çıktı lütfen bana yardım edin. 6 yıldır bir ilişkim vardı aileler tanışıyor anlaşıyor her şey harikaydı hatta 1-2 haftaya evlenme teklifi alacaktım biliyordum. Neyse sevgilimle uzak şehirlerde yaşıyoruz üniversite de tanıştık ve tatil amaçlı bizim evimize geldi. Annem her zaman oğlum diye severdi hiç ayırmadı hep kendi oğluymuş gibi davranırdı. Son bir kaç gündür çekirdeği doldurmayan sebeplerden huzursuzluk yaşamaya başladık ve annemden özür diledi barıştılar. Tam her şey yolunda derken dün sabah annem benimle tartıştı yine sebepleri söylesem gülersiniz ve bütün gün bize tavır yaptı. En son akşam yemeğine böyle oturmayalım küs kalmayalım diye gittim yanına gönlünü almaya olay yine tartışmaya döndü. Erkek arkadaşım da sabretti ilk hiçbir şey demedi sonra o da patladı. İkisi de çok baskın kişilikteler. Ben hep alttan alan ezilen oluyorum. İkisi de bana gelip dert yanıyor. Kimseye haklısın demiyorum onun yerine hatalarını söylüyorum ama çok yoruldum. Neyse bu tartışmadan sonra gerçekten iki tarafın da sesleri o kadar yükseldi ki artık tahammül edemeyecek noktaya gelmiştim. Erkek arkadaşım da aldı eşyalarını kapıyı çekti ve gitti. Evleneceğim adam 6 yılım her şeyim bir anda ellerimden kayıp gitti. Biri annem diğeri sevdiğim adam. Çok mutsuzum yardım edin ben ne yapacağım?

Geçmiş olsun. Bundan sonra erkek arkadaşınla anneni mümkün olduğu kadar aynı ortama sokmaman gerekli. Zaten erkek arkadaşının evlenseniz bile size geleceğini sanmıyorum. Annene de fazla yumuşak davranma hatasını bilsin. Kocaman kadın, işleri kolaylaştırmaya çalışacağına resmen sorun çıkarıyor. Başkalarının senin hayatını mahvetmesine izin verme...

Hatalı olan annen...

Erkek arkadaşınızla annenizi bu ortama sokmak hata. Nisan gibi ufakta olsa bir resmiyet olur tamamda, şu durumda tatil diye gelip sizde kalmasi bana çok ters geldi. Hadi diyelim geldi kaldı 1 gün Max 2 gündür.tamamen annenizi haklı buldum. Sizin görmediğiniz birşeyi gördü belki de. Misafirliğini bile bilememiş. Benim nişanlım 1 günden fazla evimizde kesinlikle kalmaz. Kalmasini da teklif etmem. Gerek yok.
Ben sizi suclu buldum açıkçası

Biz nişanlıyken bile eşim bizde kalmak istemiyordu. Çok gereksiz geldi size tatile gelmesi. Bence bu kadarı abartılı.

Anneniz belki de onla kahvaltı etmemenize de bozulmuş olabilir. Sürekli beraber geziyorsanız sıkılmış ya da rahatsız olmuştur.

Konu ne olursa olsun annenize bağıran bir adamla olmayın. Bugün bu saygısızlığı yapan ileride neler yapar kim bilir.. Size de bağırır eminim ki. Umarım bu insanla devam etmezsiniz.

Ortada resmi hic bir sifat yokken, yuzgoz olunma ihtimali %100 olan misafirlik, bir tek beni mi rahatsiz etti? Ustelik bu forumda evli ciftlerin aileleriyle yasadiklari olaylarda bile herkes mesafe mesafe diye bagirinirken?

edit: rahatsiz olanlar varmis.😊

Annenizin erkek arkadaşınıza yaptığını size kv yapsa tepkiniz ne olurdu ?
Buna göre annenizle konuşun ...
Erkek arkadaşınıza da ben senin annene böyle davransam ne yapardın diyin ,
İkiside biribirinden özür dilesin ,
Muhtemelen anneniz nişan vs olmadan bu kadar içli dışlı olmaya bozuldu

bence bu iliskide ikisi de geri durmali ve siz baskin kisi olmalisiniz.
Annem esime bagiramaz beni bulur karsisinda,
esim anneme hic bir kosulda bagiramaz, aklini alirim.

siz olaylar buyumeden ara bulan olmaliydiniz bence.
bu saatten sonra ikisinin iliskisinin dikisi tutmaz gibi geliyor maalesef.

Anneniz evlendiğinizde sizde kalsa doğumda vs sen gör kavgaları erkek arkadaşınızın susması gerekirdi.Ona yapılan bir hakaret olmadığı sürece.Benim annemin eşimin ailesine çok büyük yanlışı oldu küfür etti diyeyim ona rağmen eşim annemle çekişmedi normalde böyle şeylere gelemez,sadece mesafeli oldu şimdi iyiler gerçi

Herkeste biraz hata var aslında. Daha ortada resmi bişey yokken erkek arkadaşınızın size "tatile" gelmesi uygunsuz bana göre. Gereksiz, en baştan bu kadar yüz göz olunmamalıydı diye düşünüyorun. Burda hem sizde hem annenizde hata var, ne olursa olsun sınırınızı korumalıydınız ama iş işten geçmiş artık.
Sabahları çok ses yapmış olabilirsiniz, anneniz rahatsız olmuş olabilir tabi ki ama bunu söyleme tarsı da öenmli size. Sonuçta küçüksünüz diye azarlar gibi konuştuysa eğer hata yapmış. Ama bunların yanında erkek arkadaşınızın sizin annenize bağırması, sesinizi yüksektmesi benim nezdimde kesinlikle kabul edilebilir bişey değil. İdare edilebilir bir durum bu, kişiliğe saldırı yok ki bağırarak kendini savunsun, pekala özür dileyerek konu kapatılabilirdi. Ne olursa olsun sizin ve özellikle erkek arkadaşınızın alttan alması gerekirdi annenizin bu tepkisi karşısında. Erkek arkadaşınız fazla rahat ve hadsizce davranmış. Aynı şeyi sözlüm anneme yapsa aynı dakika yallah derim ki annemle mecburiyet dışında konuşmuşluğumuz yoktur.
Bu işin sonucunu görebiliyo musunuz peki? Evlenince annenizle sıkıntı yaşadığınız en ufak bişeyde erkek arkadaşınız bu olayları önünüze serecek ve belki daha da hadsizleşecek. Kredilerini çok erkenden bitirmiş. Eğer barışmaya niyetiniz varsa en başta bu konuda kırmızı çizgilerinizi açık açık belirtin ve önünü kesin. Çok ciddi bi sorun çünkü bu. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X