- 27 Ekim 2022
- 5.625
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.351
- 178
- Konu Sahibi Ayseeylull
-
Istedigi annesi gecede koltukta yatsin ama sesini cikarmasin. Babasi ve kardeside gelmesin evine kendi evlerinde kalsinlar. 37 yasina gelmis cocuk dogurmus bakmasini bilmiyor. Ben cocuk dusunmedigim halde birgun olursa diye herseyini ogreniyorum nasil emzirilirden tut nasil bakilir. Ne kadar umursamaz oluyor insanlar anlamiyorum. 40 gun annesi yanindaykende ogrenmemis nasil yikanir edilir.Benim anladığım ailenizi siz çağırmışsınız ve onlarsız bebeğinize bakamıyorsunuz ki beş gündür bebeği yıkamamışsınız. Anneniz tüm yıllık iznini sizde kullanmış, yetmemiş işten çıkıp gelmiş. En son olmayınca kardeşin evlenene kadar sana destek olsun demiş. Siz de şimdi bunu kardeşimi başıma yıkıyorlar olarak yansıtıyorsunuz.
Ne bekliyorsunuz anlamadım ki. Anneniz gündüz çalışıp akşam boyunca da çocuğunuza baksın, gece olunca da kalksın evine gitsin ve bu böyle aylarca sürsün mü?
Siz doğru olano söylemişsiniz. Artık evlisiniz ve hemen hemenntüm kararlarımhele ki böyle önemli bir kararı elbette birlikte almalısınız. Ailenizdir, canınızdır ancak niye eşine soracaksın diye kızılması, hatta çirkin konuşup tavır alınöası çok büyük saygısızlık. Sadece eşinizin değil sizin de hiçe sayılmanız anlamona gelir. Evliliğinie karşı huzursuzluk verme endişesi taşımayan herkesten uzak durun derim. Çocuk, onusunda hiç korkmayın. İnanın kendiniz bğyğrmeniz zorlansanızda ilerde sizi, çok güçlü yaoacak ve daha iyi olacak belki de. Ben de yalnız büyüttüm. Allah yardımcınIız olacaktır endişe etmeyin hiç. Sağlıkla büyütün inşaallah8 senedir sevdiğim adamla evlendim çalışıyordum Bi kızım oldu 2 aylık şuan, işi bırakmak zorunda kaldım, eşim evimide aldı istediğim herseyi aldı, ama ailemle sorunlar yaşıyorum benim evine gelip yerleştiler hepsi kendimize kadar getirdiler, yatak almayı düşündüler, ev üstüne ev olurmu kız kardeşim evlenene kadar benimle kalicakmis annem oyle diyo, tabi anne sonucta bisey diyemiyorsun olur dedim esime sorayim dedim, niye soracakmisim, biz kimiz biz sejin ailen degilmiyiz ona niye soruyorsun diye delirdi annem kız kardeşim beni heryerden engelledi annem pis kelimeler konuşup evimden gitti, şuan yalnızım çocuğuma tek başıma bakmaya çalışıyorum, çok zorlanıyorum çok korkuyorum çok agliyo, gün içinde eşim 8den önce gelemiyo eve, yalnızlıktan kafayı yiycek gibi oluyorum, ailemin öyle yapması beni çok üzüyor, kızımı çok seviyorum eşimi de çok seviyorum, evde yalnız başıma üzülüyorum sütüm kesilecek diye çok korkuyorum çok ağlıyorum, dertleşmek istedim sadece, bana akıl verin lütfen ne yapayım nasıl hareket edeyim ben, eşim onları kesinlikle istemiyorum diyo, senin annemdir bacindir konuş diyo ama bu zor günlerini unutma diyo
Saka misiniz? Bi de kadin yatak alayim deyince evime yerlesecekler diye olay yapiyorsunuz. Kadin boyle gocebe gibi yatarsa tabi ki yatak almak ister. 1'den sonra uykusunu almis olmak ne demek ya. Uykunun en tatli zamani. Sonra koltuk tepesine yolla. Ne garipsiniz.Siz tam okumamissiniz galiba annem işten 5te geliyo 8 de kendi yatağımda yatiriyorum ben annemi gece 1e kadar 1den sonra da uykusunu almış oluyo tabiki yani koltuğa geçiyor Bi kaç saat sonra gidiyor zaten
Çok teşekkür ederim çok sagolunSiz doğru olano söylemişsiniz. Artık evlisiniz ve hemen hemenntüm kararlarımhele ki böyle önemli bir kararı elbette birlikte almalısınız. Ailenizdir, canınızdır ancak niye eşine soracaksın diye kızılması, hatta çirkin konuşup tavır alınöası çok büyük saygısızlık. Sadece eşinizin değil sizin de hiçe sayılmanız anlamona gelir. Evliliğinie karşı huzursuzluk verme endişesi taşımayan herkesten uzak durun derim. Çocuk, onusunda hiç korkmayın. İnanın kendiniz bğyğrmeniz zorlansanızda ilerde sizi, çok güçlü yaoacak ve daha iyi olacak belki de. Ben de yalnız büyüttüm. Allah yardımcınIız olacaktır endişe etmeyin hiç. Sağlıkla büyütün inşaallah
Çok teşekkür ederim çok sagolunSiz doğru olano söylemişsiniz. Artık evlisiniz ve hemen hemenntüm kararlarımhele ki böyle önemli bir kararı elbette birlikte almalısınız. Ailenizdir, canınızdır ancak niye eşine soracaksın diye kızılması, hatta çirkin konuşup tavır alınöası çok büyük saygısızlık. Sadece eşinizin değil sizin de hiçe sayılmanız anlamona gelir. Evliliğinie karşı huzursuzluk verme endişesi taşımayan herkesten uzak durun derim. Çocuk, onusunda hiç korkmayın. İnanın kendiniz bğyğrmeniz zorlansanızda ilerde sizi, çok güçlü yaoacak ve daha iyi olacak belki de. Ben de yalnız büyüttüm. Allah yardımcınIız olacaktır endişe etmeyin hiç. Sağlıkla büyütün inşaallah
Sezeryan oldum ağrı kesici lere alerjim oldugu için vermidonla ağrımı kesmeye çalıştılar bu yüzden de ayağa kalkmam çok uzun sürdü neredeyse 1 ay 37 yaşıma gelmis olabilirim cocuk bakma dersimi almam gerekiyor du anlamadım? Hep çalıştım ben evin neredeyse bütün yükü benim üzerim deydi, cocuk dersi alamadim bu yüzden anladın.Istedigi annesi gecede koltukta yatsin ama sesini cikarmasin. Babasi ve kardeside gelmesin evine kendi evlerinde kalsinlar. 37 yasina gelmis cocuk dogurmus bakmasini bilmiyor. Ben cocuk dusunmedigim halde birgun olursa diye herseyini ogreniyorum nasil emzirilirden tut nasil bakilir. Ne kadar umursamaz oluyor insanlar anlamiyorum. 40 gun annesi yanindaykende ogrenmemis nasil yikanir edilir.
Eşim de soğukta çalışıyor benim bütün gün sırf annem uyusun diye kaldirma sakın diyo biraz daha uyusun diyo, 1 den sonra da ben uyumam artık diyo çok uyumuşum diyo, koltuk ta öyle abuk sabuk Bi koltuk değil iki kişilik ve lüks koltuk, hamileyken 1 ay o koltuklarda uyudum bende, dikkatini çekerim hamileykenSaka misiniz? Bi de kadin yatak alayim deyince evime yerlesecekler diye olay yapiyorsunuz. Kadin boyle gocebe gibi yatarsa tabi ki yatak almak ister. 1'den sonra uykusunu almis olmak ne demek ya. Uykunun en tatli zamani. Sonra koltuk tepesine yolla. Ne garipsiniz.
ailen niye karsı hala ?8 senedir sevdiğim adamla evlendim çalışıyordum Bi kızım oldu 2 aylık şuan, işi bırakmak zorunda kaldım, eşim evimide aldı istediğim herseyi aldı, ama ailemle sorunlar yaşıyorum benim evine gelip yerleştiler hepsi kendimize kadar getirdiler, yatak almayı düşündüler, ev üstüne ev olurmu kız kardeşim evlenene kadar benimle kalicakmis annem oyle diyo, tabi anne sonucta bisey diyemiyorsun olur dedim esime sorayim dedim, niye soracakmisim, biz kimiz biz sejin ailen degilmiyiz ona niye soruyorsun diye delirdi annem kız kardeşim beni heryerden engelledi annem pis kelimeler konuşup evimden gitti, şuan yalnızım çocuğuma tek başıma bakmaya çalışıyorum, çok zorlanıyorum çok korkuyorum çok agliyo, gün içinde eşim 8den önce gelemiyo eve, yalnızlıktan kafayı yiycek gibi oluyorum, ailemin öyle yapması beni çok üzüyor, kızımı çok seviyorum eşimi de çok seviyorum, evde yalnız başıma üzülüyorum sütüm kesilecek diye çok korkuyorum çok ağlıyorum, dertleşmek istedim sadece, bana akıl verin lütfen ne yapayım nasıl hareket edeyim ben, eşim onları kesinlikle istemiyorum diyo, senin annemdir bacindir konuş diyo ama bu zor günlerini unutma diyo
Oncelikle burada bir yanlış var. Cocuklar soguktan hasta olmaz.(ayaz, kar, yagmur haric) . Guzelce giydirip cikarabilirsiniz.Hava çok soğuk nasıl çıkarayım eşim kızar otur evinde , çocuğu hasta yapacaksın der
Benim annemde sizin gibi hayatta bir isi tek basina yapmak istemez. Su hayatta annemden ogrendigim ne bir yemek tarifi ne cocuk bakimiyla alakali birsey yok. Cocugun burnuna serum sikip temizlemeyi youtubedan bakarak ogrendim. Daha once kuzenime bakmistim ama yasim 13tu. Bebek bezi baglamayi yine youtube a bakarak ogrendim. Kizima aldigim oyuncak ayiyi bezleyerek pratik yaptim. Dusunun 27 yasinda dogum yaptim ve sifirdan herseyi ogrendim. Hamileliginizde bebek bakimini ogrenebilirdiniz. Doktorlarin youtube kanallari var, ucretsiz sekilde bilgi paylasiyorlar. Osman gonulal hocayı takip edebilirsiniz. Akliniza takilacak cogu seyin cevabini youtube videolarinda vermis.Ben hala lohusayim 37 yaşında olmam daha önce dogurdugum anlamına gelmez, aniden el kadarbebekle tek basima kaldim, stres yaptım gunden güne öğreniyorum
Hamile oldugunuzu ogrendiginizde biraz arastirsaydiniz cocuk nasil bakilir diye hadi onu yapmadiniz anneniz bakarken gozlemleseydiniz kendiniz yapmaya calissaydiniz ogrenme amacli. Gecmis olsun bu arada bir ay kalkmaniz zor olmus. Ayrica evin yuku niye uzerinizdeydi annenizde babanizda su an calisiyor o zamanda calissalardi fazla fedakarlik iyi degil hic bir zaman.Çok teşekkür ederim çok sagolun
Sezeryan oldum ağrı kesici lere alerjim oldugu için vermidonla ağrımı kesmeye çalıştılar bu yüzden de ayağa kalkmam çok uzun sürdü neredeyse 1 ay 37 yaşıma gelmis olabilirim cocuk bakma dersimi almam gerekiyor du anlamadım? Hep çalıştım ben evin neredeyse bütün yükü benim üzerim deydi, cocuk dersi alamadim bu yüzden anladın.
Çocuğum dogmadan önce de annem yatak alicam ben kendime demişti, oda bana ait olacak kimse yatmiycak o yatakta, benim odam olacak orası falan demişti bana anne nasıl olur dedim ben eşime nasil derim bunu neyse söylemeye çalıştım siz delimisiniz dedi benim bacılarım gelecek orası kaynanamin yatağı orada yatamazsiniz böyle Bi saçmalık olurmu benim kardeşlerim Bi daha benim kapimi açmaz dedi ve o gün tartismistik, eşim çok kincidir günlerce konuşmadı benimle, şimdi ikinci yatak muhabbeti olunca eşimin aklına direk o geldi aman sakın dediÇocuğa bir süre bakacaksa en azından rahat edeceği bir yerde yatmalı. Annesini sevip sevmemesi sorun değil. Ben bazı kanepelerde uyuyamıyorum. Gece devamlı uyuyorum. Biri bana gel çocuğa bak dese en azından rahat uyuyabileceğim bir yer isterim. Annesi 2 aydır sanırım kanepede yatıyormuş. 3 ay kadar daha kalacağını belirtmiş. Az bir süre de değil.
Bana bir de annesi mecburiyetten çocuğa bakıyormuş hissiyatını verdi. Maddi durumları ev veriyordur diye bakmaya karşılık bunu istemiştir.
Böyle bir şey başıma gelse muhtemelen yapacağım şey yatacağı yeri rahat ettirme olur. Gidip yatakodası takımı almam da geçici yatması için baza veya kanepe üstüne minderimsi bir şey alırım.
Ben 43 yaşımda anne oldum. Öncrsinde yepenlerimle en az annesi kadar ilgilendim baktım ama anne olunca şaşkın afallamış ne yapacağımı bilmez haldeydim. VallaÇok teşekkür ederim çok sagolun
Sezeryan oldum ağrı kesici lere alerjim oldugu için vermidonla ağrımı kesmeye çalıştılar bu yüzden de ayağa kalkmam çok uzun sürdü neredeyse 1 ay 37 yaşıma gelmis olabilirim cocuk bakma dersimi almam gerekiyor du anlamadım? Hep çalıştım ben evin neredeyse bütün yükü benim üzerim deydi, cocuk dersi alamadim bu yüzden anladın.
Teşekkür ederim, babam çalışmıyor akraba mizin kahvesine gitti bende kalırken 1 ay kadar yarım günlük 40 lira falan veriyordu babama, krediyle ev aldık tekrar kredi çekip araba aldık, e evin bir sürü gideri bilirsiniz az çokHamile oldugunuzu ogrendiginizde biraz arastirsaydiniz cocuk nasil bakilir diye hadi onu yapmadiniz anneniz bakarken gozlemleseydiniz kendiniz yapmaya calissaydiniz ogrenme amacli. Gecmis olsun bu arada bir ay kalkmaniz zor olmus. Ayrica evin yuku niye uzerinizdeydi annenizde babanizda su an calisiyor o zamanda calissalardi fazla fedakarlik iyi degil hic bir zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?