Sevdigim adamla evlendim ama ailem tarafindan mutsuzum

Kardeşiniz hiç evlenmezse ne olacak ölene kadar sizin evde mi yaşayacak?
Bebeğinizle düzeniniz oturacaktır biraz zamana ihtiyacınız var. YouTube’da çocuk doktorlarının ay ay bebeğinizi anlattığı videolar var izleyebilirsiniz.
Çocuğu sıkıca giydirip her gün yarım saatlik açık hava yürüyüşü hem ona hem size iyi gelecektir.

Yani gercekden Su disarda cocuk hasta olur muhabettini sifir anliyorum. Cocugu sikica giydirince hic de birseycik olmaz.

Almanyada Yaz kis demeden yagmur camur demeden cocuklar her gün disari cikariliyor kreslerde bakicilarda. Kimsenin havaya göre giyindigi Halde hasta oldugunu görmedim.

Aksine temiz hava almadan hasta olur insan.
Ben de yurtdışındayım hava eksi beş, ebemiz doğunca hergün çıkaracaksınız diyor.

Boğuluyorum evde tek başıma, korkuyorum endişeleniyorum, aniden çocuğum oldu eve kapandım çalışıyordum param vardı geziyordum, aniden eve kapandım psikolojim bozuldu, bunaliyorum kimsem yok bazen kizimi susturamiyorum ne istedigini bilmiyorum bende onunla birlikte ağlıyorum ve ailem tarafından en çok desteğe ihtiyacım olduğu şu zamanlarda kimsem yok, 5 gündür yikanmiyor du yavrum eşimle ikimiz yıkamaya çalıştık, gözlerim hep yaşlı, çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için Amin inşallah
sizi eve kitlemediler değil mi? Sarın sarmalayın bebeği çıkın bir kahve için, markete gidin, evin sokağında bir o yana bir bu yana yürüyün hava alın dönün
Bebekler sürü halinde büyütülmüyor, anne-baba büyütüyor, babası gelene kadar bebekle oynaşın, babası gelince ya yatın dinlenin yada iş yapın, duş alın…..
5gün boyunca bebeği yıkamayacak ne var hiç anlayamıyorum, eşiniz eve gelince alın bebeği kucağınıza duşun altına girin bebeğin ıslanması bile yeter kese yapacak haliniz yok yapabilirseniz biraz şampuanlayın yapamazsanız ılık suyun altında bıraz okşayın verin eşinize o kurulasın giydirsin siz o arada yapın banyonuzu çıkın, hem stresiniz de azalır
Lütfen abartmayın, elin çocuğunu emanet etmediler size bu sizin bebeğiniz, sürekli ağlayacak ne var? Tamam anneniz bacınız ayıp etmiş de bu günleri bebeğinizle gülerek geçireceğinize sürekli ağlamaya değer mi? El kadar bebe hissetmiyor mu sanıyorsunuz. Biraz mantıklı olmaya çalışın
Bir bebek ne ister, açtır doymak ister, altı pistir temizlenmek ister, uykusu vardır yorulmuştur uyumak ister, sırtı ağrımıştır masaj ister, gazı vardır çıkartmak ister, korkar kucak ister, üşür ısınmak ister, terler ferahlamak ister, canı sıkılır ağlamak ister…..psikolojisi düzgün güvenebileceği bir anne ister

En mantiklisi. Diger türlü Eve hapis yasanir Mi ya. Yok kirki cikmadan cikilmaz, yok hava soguk cikilmaz. Oooo bahane bitmez
Aynen hep öyle dediler ve demeye devam ediyorlar, napiyim ben ozaman kafayı yiyeyim evde camdan bakıyorum dışarıya, görüyorum ufacık bebekler arabada kadın gezdiriyor, sakınan göze çöp batar mis

Böyle aile olmaz olsun. Bu durumu fırsata çevir araya mesafeyi koy. Bunlar yuva yıkan aileler. Şayet mesafeni koymazsan en sonunda olan senin kendi aile huzuruna olur. Sana olur, çocuğuna olur. Az biraz vicdanları olsa daha lohusa sayılan bi insana şunları yapmazlardı zaten. Bebek bu ağlar muhtemelen kolik bir bebeğiniz var korkma hep böyle kalmayacak. Doktor kontrolüne gidin bi şey yok normal derse kendini böyle böyle büyüyecek diye teskin et.
Tek başına çocuk büyütmek zor yalan yok ben de hep tek büyüttüm ama imkansız değil. Öyle olsa bu kadar kişi nasıl büyütürdü. Eşinden emin isen asla geri adım atma, değilsen de atma hatta böyle insanlardan fayda gelmez. Aynısını kocan yapsa ne düşünür ne hissederdin ona göre hareket et.
Sütüm kesilecek diye de korkma en olmadı mama içer ne olacak anne sütü alan büyüyor da mama içen büyümüyor mu. Çok sağlıklı temiz içerikli mamalar mevcut. Ha süt öyle kolay kolay kesilen bi şey değil zaten bebek emdiği müddetçe gelir sen sakinliğini koru yeter.

Son kez kesinlikle ve kesinlikle ailene hadlerini sınırlarını bildir. Şu an sizin birincil göreviniz çocuğunuzu korumak ona sağlıklı bir yuva sağlamak. Ancak siz ailenize mesafe koymazsanız bu yuva olmaz ,olan çocuğunuza olur bunu asla unutma ona göre davran

8 senedir sevdiğim adamla evlendim çalışıyordum Bi kızım oldu 2 aylık şuan, işi bırakmak zorunda kaldım, eşim evimide aldı istediğim herseyi aldı, ama ailemle sorunlar yaşıyorum benim evine gelip yerleştiler hepsi kendimize kadar getirdiler, yatak almayı düşündüler, ev üstüne ev olurmu kız kardeşim evlenene kadar benimle kalicakmis annem oyle diyo, tabi anne sonucta bisey diyemiyorsun olur dedim esime sorayim dedim, niye soracakmisim, biz kimiz biz sejin ailen degilmiyiz ona niye soruyorsun diye delirdi annem kız kardeşim beni heryerden engelledi annem pis kelimeler konuşup evimden gitti, şuan yalnızım çocuğuma tek başıma bakmaya çalışıyorum, çok zorlanıyorum çok korkuyorum çok agliyo, gün içinde eşim 8den önce gelemiyo eve, yalnızlıktan kafayı yiycek gibi oluyorum, ailemin öyle yapması beni çok üzüyor, kızımı çok seviyorum eşimi de çok seviyorum, evde yalnız başıma üzülüyorum sütüm kesilecek diye çok korkuyorum çok ağlıyorum, dertleşmek istedim sadece, bana akıl verin lütfen ne yapayım nasıl hareket edeyim ben, eşim onları kesinlikle istemiyorum diyo, senin annemdir bacindir konuş diyo ama bu zor günlerini unutma diyo
Anneniz ve kardeşiniz akıl tutulması yaşıyor. Evet anne kardeş değerli ama herkes sınırını bilecek. Şu saçmalıkları eşinizin annesi kardeşi yapsa ne olaylar olurdu. Eşiniz hiç konuşmasa hakkı.

Yeni bebeğiniz olmuş, evde sürekli ağlayan bir kadın, eşiniz ananıza bacınıza daha çok kinleniyor, hiç doğru yolda değilsiniz
Karşımızda 37 yaşında evli çocuklu bir kadın değil, annesi tarafından yeterince ilgi görmemiş, onun küçük kardeşine sevgisini kıskanan bir çocuk var.

Böyle aile olmaz olsun. Bu durumu fırsata çevir araya mesafeyi koy. Bunlar yuva yıkan aileler. Şayet mesafeni koymazsan en sonunda olan senin kendi aile huzuruna olur. Sana olur, çocuğuna olur. Az biraz vicdanları olsa daha lohusa sayılan bi insana şunları yapmazlardı zaten. Bebek bu ağlar muhtemelen kolik bir bebeğiniz var korkma hep böyle kalmayacak. Doktor kontrolüne gidin bi şey yok normal derse kendini böyle böyle büyüyecek diye teskin et.
Tek başına çocuk büyütmek zor yalan yok ben de hep tek büyüttüm ama imkansız değil. Öyle olsa bu kadar kişi nasıl büyütürdü. Eşinden emin isen asla geri adım atma, değilsen de atma hatta böyle insanlardan fayda gelmez. Aynısını kocan yapsa ne düşünür ne hissederdin ona göre hareket et.
Sütüm kesilecek diye de korkma en olmadı mama içer ne olacak anne sütü alan büyüyor da mama içen büyümüyor mu. Çok sağlıklı temiz içerikli mamalar mevcut. Ha süt öyle kolay kolay kesilen bi şey değil zaten bebek emdiği müddetçe gelir sen sakinliğini koru yeter.

Son kez kesinlikle ve kesinlikle ailene hadlerini sınırlarını bildir. Şu an sizin birincil göreviniz çocuğunuzu korumak ona sağlıklı bir yuva sağlamak. Ancak siz ailenize mesafe koymazsanız bu yuva olmaz ,olan çocuğunuza olur bunu asla unutma ona göre davran
Çok teşekkür ederim gerçekten, okuyup geri dönüp içimi rahatlattiginiz için, iyiki yazmışım buraya, nasıl rahatladım anlatamam, teşekkür ederim tekrar

Karşımızda 37 yaşında evli çocuklu bir kadın değil, annesi tarafından yeterince ilgi görmemiş, onun küçük kardeşine sevgisini kıskanan bir çocuk var.
Ben bebeğe çok üzüldüm koskoca kadının neyine üzüleyim
Sanki zorla kucağına bebek kakalamışlar gibi

Kız kardeşiniz nişanlı mı? Aileniz neden eve geldi? Kendi evlerinden tamamen mi size yerleşti? Babanız sağ mı? Üç kişiler mi? Yerleşirken aileniz eşiniz ne dedi? Nişanlılık falan 8 sene beraberdiniz. Eşinizle olan ilişkinize ne dediler baştan. Toplam 8 mesaj yazmışsınız ama sanki 18 yaşında ne dediği anlaşılmayan biri var. Siz 37 yaşındasınız. Bir sorulara cevap verin. Bir sürü kişi üzülmüş sormuşlar yazmamışsınız.

Kız kardeşiniz nişanlı mı? Aileniz neden eve geldi? Kendi evlerinden tamamen mi size yerleşti? Babanız sağ mı? Üç kişiler mi? Yerleşirken aileniz eşiniz ne dedi? Nişanlılık falan 8 sene beraberdiniz. Eşinizle olan ilişkinize ne dediler baştan. Toplam 8 mesaj yazmışsınız ama sanki 18 yaşında ne dediği anlaşılmayan biri var. Siz 37 yaşındasınız. Bir sorulara cevap verin. Bir sürü kişi üzülmüş sormuşlar yazmamışsınız.
Annesine kardeşine çakanlara cevap veriyor

Çok güzel tavsiyeler geldi ama konu sahibinin ilgilendiğini sanmıyorum. Siz ona eşini annesinden özür dileyip eve geri getirmeye nasıl ikna edebilir onu anlatın.
Muhtemelen bu yaşına kadar annesi tarafından manipüle edilen biri olmuş, annesi ne derse onu yapmış, anne damadı da kızı gibi yönetecek sanmış, yönetemeyince o kim oluyor ona niye soracakmışsın gibi saygısız tavırlara girmiş, dipdibe oturuyorlarmış, kızının evine yerleşmek ne alaka?
36 yaşındaki kazık kadar kardeşin ablasıyla yaşaması ne alaka? Maddi imkanları kısıtlıysa ki sanmıyorum, koskoca kardeş girsin çalışsın, büyük ihtimalle anne kızı evlenene kadar maddi manevi kendine baktırıyordu, annedir bakacak tabii diye düşünülebilir lakin aileniz de olsa fazlası sömürüye giriyor.

Muhtemelen bu yaşına kadar annesi tarafından manipüle edilen biri olmuş, annesi ne derse onu yapmış, anne damadı da kızı gibi yönetecek sanmış, yönetemeyince o kim oluyor ona niye soracakmışsın gibi saygısız tavırlara girmiş, dipdibe oturuyorlarmış, kızının evine yerleşmek ne alaka?
36 yaşındaki kazık kadar kardeşin ablasıyla yaşaması ne alaka? Maddi imkanları kısıtlıysa ki sanmıyorum, koskoca kardeş girsin çalışsın, büyük ihtimalle anne kızı evlenene kadar maddi manevi kendine baktırıyordu, annedir bakacak tabii diye düşünülebilir lakin aileniz de olsa fazlası sömürüye giriyor.
Annesi sanmış ki elin oğlunu da kendi doğurduğum gibi manipule edip kullanabileceğim. Aklınca başta istemezük çekmiş adama, kendi kızı gibi istemedikçe kendini paralayacak sandıysa, bi akıllı bunlar zaten.

Aynen hep öyle dediler ve demeye devam ediyorlar, napiyim ben ozaman kafayı yiyeyim evde camdan bakıyorum dışarıya, görüyorum ufacık bebekler arabada kadın gezdiriyor, sakınan göze çöp batar mis

O Zaman simdi hemen havaya göre giydir cocugu..üsür diye korkuyorsan yanina bi battaniye daha Al, cikin bebeginle disari. Al eline bir simit bir icecek ottur bir bankda insanlari izle ye

8 senedir sevdiğim adamla evlendim çalışıyordum Bi kızım oldu 2 aylık şuan, işi bırakmak zorunda kaldım, eşim evimide aldı istediğim herseyi aldı, ama ailemle sorunlar yaşıyorum benim evine gelip yerleştiler hepsi kendimize kadar getirdiler, yatak almayı düşündüler, ev üstüne ev olurmu kız kardeşim evlenene kadar benimle kalicakmis annem oyle diyo, tabi anne sonucta bisey diyemiyorsun olur dedim esime sorayim dedim, niye soracakmisim, biz kimiz biz sejin ailen degilmiyiz ona niye soruyorsun diye delirdi annem kız kardeşim beni heryerden engelledi annem pis kelimeler konuşup evimden gitti, şuan yalnızım çocuğuma tek başıma bakmaya çalışıyorum, çok zorlanıyorum çok korkuyorum çok agliyo, gün içinde eşim 8den önce gelemiyo eve, yalnızlıktan kafayı yiycek gibi oluyorum, ailemin öyle yapması beni çok üzüyor, kızımı çok seviyorum eşimi de çok seviyorum, evde yalnız başıma üzülüyorum sütüm kesilecek diye çok korkuyorum çok ağlıyorum, dertleşmek istedim sadece, bana akıl verin lütfen ne yapayım nasıl hareket edeyim ben, eşim onları kesinlikle istemiyorum diyo, senin annemdir bacindir konuş diyo ama bu zor günlerini unutma diyo
Ailenizle gorusmeyin. Koca kadinsiniz bebege de tek bakim bor zahmet

Bu ne eziklik yaaaa, kendi hayatında bu kadar mı söz hakkın yok? evlenmişsin anne olmuşsun ,hatta yaşın kırka geliyor hala bu kadar pisip kalmak seni hiç rahatsız etmiyor mu?
Valla benim de annemle aram harika değil ama annem kaplan gibidir, benim bildiğim anne figürü hiç böyle bir şey değil .
Neden korkuyorsun kendi çocuğunla kalmaktan? Kendi çocuğunu yetiştirmek için insana mi ihtiyacın var? İki aylık çocukla çoktan iletişimin olmalıydı ama evde sürü ile yaşayınca çocukla iletişim kurmayı da kaçırdın heralde. İki aylık çocuğun az çok rutini olur , mizirtisindan anlarsın cisi mi var karnı mi aç... Eğer korktugun acil durumlarsa okumuş kadınsın. Yenidoganlara yönelik ilkyardım egitimj veriliyor her yerde , kucuk bir arastirma ile kendi şehrinde de bulabilirsin. Bulamadın mi, bir sağlıkcidan ücreti mukabilinde sana bir seans eğitim vermesjni isteyebilirsin. Böylece biraz daha kendine güvenin gelir. Zaten çocuk birkaç aya daha çok iletişim kurmaya, derdini daha çok anlatmaya başlayacak.
Senin kocan için 'o kim ki' deme cüretini kim bulabilir? Ben kendi ailemi düşünüyorum, dedemler de babamı hiç sevmemisler,kendilerinden alçakta görmüsler, geçmişini hayat tarzını beğenmemişler falan. Ama benim ananem babama hakaret etsin, 'ona ne, o kim oluyor' desin, daha da evimize giremezdi. Su sözlerin onda birini ben ablama söyleyeyim,artık bir ablam olmazdı :))
Bu arada biz aynı sehirdeyiz asla catkapi gitmem, öncesinde sorarım,uygunsa giderim. Genelde yeğenim uyuyunca evime geçerim, 7 yılda 10 kere falan kalmisimdir evlerinde. Kalsam kalırım ama saygı duyuyorum insanlara,kimsenin düzenini bozmayayim diyorum.
Sizin konuda bunu demiyor aileniz çünkü saygisizlar. Ne size ne eşinize gram saygıları yok. Böyle bir aileyi senin evine davet etmemen gerekirken gittiler diye ağlıyorsun.
Şaka gibisin cidden.
Eşin iyi sana hiç ses çıkarmıyor, şu olayı yapan erkekler yüzünden BDV'de kaç kadın kocasını bosuyor, bilemezsin.
Kocana saygı duy, kimseye de ezdirme.
Kendine saygı duy, kimseye de ezdirme.
Sen böyle ezik ezik davranmaya devam edersen anan kardeşin de ağzına geleni söyleme hakkı bulur, eşinin anası kardeşi de, üçüncü baska bir şahıs da. Once kendini değiştir

Back
X