• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğimi anneme nasıl söyleyebilirim ki annem çok anlayışsız bu konuda :(

Sevgilinden ziyade sana da üniversiteden çok evlenip yuva kurma hissi sana sıcak geliyor diye hissettim.
Hepimiz üniversitedeyiz çok şükür başımıza kötü bir şey gelmedi.
Diğer arkadaşlarımın da dediği gibi onu bırakmandan korkuyordur.
Bence önce ne istediğine sen karar vermelisin.
Üniversite mi? Evlilik mi?
Daha sonra ailene açıklarsın durumu.
Umarım birinci şıkkı tercih edersin. Sevgiler

söylüyor zaten onun korkusu bu çok teşekkür ederim sakin konuşan arkdaşlardan birisiniz çok üzülüyo inna ki o yüzden çaresiz kaldım bazen rahatsızlanıyo yoksun yanımda diyo o zman dilim tutuluyo kalıyorum öyle aklıma açıktan veyaz uzaktan okumakta gelmiyo değil he bide kpss var tabi bu sene onuda düşünüyorum inş o bir çare olur bana

nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum
Belki biraz daha bekleyip sinavdan sonra soyleyebilursin, simdi sacma durumlar olursa hic kazanamazsin sinavi. Nasilina gelince bunun bir formulu yok bence, gorustugum birisi var ciddi dusunuyor sizinde tanismanizi istiyorum.

Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/

Üniversitenin ortamı gayet temizdir. Elbette insanın kendi içi temizse.

Şimdi biriciğini dinlersen çok değil 3 yıla kadar kafanı taşlara vuracaksın :ssz:

Belki biraz daha bekleyip sinavdan sonra soyleyebilursin, simdi sacma durumlar olursa hic kazanamazsin sinavi. Nasilina gelince bunun bir formulu yok bence, gorustugum birisi var ciddi dusunuyor sizinde tanismanizi istiyorum.

bende sınavlardan sonra diye düşündüm en azından kafam azıcık olsun rahat olur haklsıın bir formülü yok sanırım peki sizce araya bir başkasını koyup söyletmek nasıl olur benim içime sinmedi yapmma zaten ama düşünceleriniz ?

Üniversitenin ortamı gayet temizdir. Elbette insanın kendi içi temizse.

Şimdi biriciğini dinlersen çok değil 3 yıla kadar kafanı taşlara vuracaksın :ssz:

ilahi :1: okuma demiyor ki ben kendme çözüm yolu arıyorum tabiki üniversite isterim ama soğuttular artık beni o derece oldum artık

Anladığım kadarıyla annenle aran kötüymüş.
İyi de daha mesleğini eline almadan "evlilik" konusunu açarsan annenle aran berbat olur.
Şahsen benim ailem o kadar rahattır ama ben 20 yaşında "sözlencem" desem herhalde kıtır kıtır keserlerdi beni...

önce bir üniversite sınavına girin,bakalım sonuç ne gelecek,duruma göre bakarsınız sonra,yoksa arkadaşınız sizi siz sınava girene kadar sıkıştırırsa o stresle sınav da umduğunuz gibi geçmeyebilir...

Anladığım kadarıyla annenle aran kötüymüş.
İyi de daha mesleğini eline almadan "evlilik" konusunu açarsan annenle aran berbat olur.
Şahsen benim ailem o kadar rahattır ama ben 20 yaşında "sözlencem" desem herhalde kıtır kıtır keserlerdi beni...

bende mesleğimi elime alıp veya en azından ünideyken söylemeyi düşünüyordum ama haller değişti işte annem bir yandan öyle o bi yandan böyle :S

Cnm ilk önce okulunu bitir. Sevdiceginide anliyorum artik kendi yuvanizi kurmak istiyorsunuz. Eger sevdicegin seni gercekten seviyorsa az daha bekler.

önce bir üniversite sınavına girin,bakalım sonuç ne gelecek,duruma göre bakarsınız sonra,yoksa arkadaşınız sizi siz sınava girene kadar sıkıştırırsa o stresle sınav da umduğunuz gibi geçmeyebilir...

bu konuuyu onunla konştk zaten inş sınavdan sonra söyleyeceğim bakalm artıkın

bilmiyorum işte ççok arada kaldım zaten istedim bölüm 2 senelik 4 seneliği yok tıbbi dökümantasyon istiyorum hani diyor ki bı yaza söz nişan olsun en azından bir buçuk sene içersinde de biz biraz daha ilerlemiş ve sağlam ouruz diyoruz ne yapmalıyım ki sizce

İleride eğitim hayatını engellemeyeceklerse,sen şuraya niye gittin burada bununla niye görüştün demeyeceklerse atın resmi bi adım.
Ama iyice konuş sevgilinle olanları olacak olanları,sonradan problem yaşatmasın sana
Annene de aynı şekilde söylemen gerekiyor.Eğitimine devam edeceğini sadece söz yapmak istediğinizi şimdilik,söylersin.

söylüyor zaten onun korkusu bu çok teşekkür ederim sakin konuşan arkdaşlardan birisiniz çok üzülüyo inna ki o yüzden çaresiz kaldım bazen rahatsızlanıyo yoksun yanımda diyo o zman dilim tutuluyo kalıyorum öyle aklıma açıktan veyaz uzaktan okumakta gelmiyo değil he bide kpss var tabi bu sene onuda düşünüyorum inş o bir çare olur bana

Canım kimse senin kötülüğüne bir şey demiyor.
Sadece yaşın küçük eğitimden önce evlilik pişmanlık getirebilir diye düşünüyoruz.
Bence sevgilin ve ailesi bi sakin olsun seni sıkıştırıp durmasınlar.
Her şeyin yeri ve zamanı vardır ve emin ol zamanında yaşandığında çok daha güzel ve de anlamlı olur.
Senin yerinde olsam önce kendi ekonomik özgürlüğümü elime alır daha sonra kurduğum hayata hayalimdeki insanı alırdım.
Hakkında hayırlısı olsun.

bende mesleğimi elime alıp veya en azından ünideyken söylemeyi düşünüyordum ama haller değişti işte annem bir yandan öyle o bi yandan böyle :S

Erkek arkadaşının bencilliğini görmezden geleceksin yani.
Senin ailenle aranın daha kötü olacağını bile bile inat etmesi çok fena.
Seven adam önce sevdiğinin iyiliğini,mutluluğunu ister.

benim derdimin ne olduğunu benmle arkadaş gbi konuşan bir annem yok benim bazı arkadaşlrm çok sanslı 20 yaşına geldim kaısmda o da bitecek ama hala bebe muamalesi görüyoruz koca kız oldum evde konuşacak bir insan yok hepsi ders ders diye diye okudum derslerden bıktırdılar beni evliliği bir kaçış olarak tabiki görmüyorum eğer böyle olsaydı beklemzdim 2 sene önce 4 sene önce onunla evlenrdm ve ya son çare kaçmak yani benim için bu bir kaçış değil istek

ya canım iyi de ailenin ders ders diye ısrar etmesi normal değil mi? Sen okul çağında bir kızsın asıl daha okuma koca bul evlen deseler anormal olurdu. Bende senin yaşındayken annemle hiçbir zaman özel muhabbetlerim olmadı. Ailemin tek derdi okulumun bitmesiydi, okulum bitti ve sonra tek dertleri iyi bir iş bulabilmem oldu. Bu çok normal yani. Annem en başından bana hep önce okul, sonra iş, sonra koca derdi. Yani sırf sana ders diye tutturdukları için onlara kızma sakın en doğrusunu yapıyorlar takdir ettim. Bir arkadaşım var sevgilisi üniversiye gitmeden yüzük takacağız başka yolu yok demişti. Nişan yaptılar ve arkadaşım 2 yıl sonra döndü. Çocuk devam ettirmedi okumasına bekleyemem dedi ve evlendiler. Çok şükür evlilikleri iyi ama arkadaşım hep keşke bekleseydim ve okulumu bitirseydim der. Yine bir arkadaşım sırf sevgilisi bekleyemeyeceği için üniversiteye gitmedi evlendi, çocukları oldu. Şimdi öyle pişman ki ve dediği tek şey beklemezse beklemesin neden kabul ettim okumadım ki diyor. Bunlar hep sana örnek olsun. Önce okulun nişan, düğün hepsi sonra olacak şeyler. Seni seviyorsa beklesin, beklemeyecekse de yol ver gitsin.

Back
X