• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğimi anneme nasıl söyleyebilirim ki annem çok anlayışsız bu konuda :(

ya canım iyi de ailenin ders ders diye ısrar etmesi normal değil mi? Sen okul çağında bir kızsın asıl daha okuma koca bul evlen deseler anormal olurdu. Bende senin yaşındayken annemle hiçbir zaman özel muhabbetlerim olmadı. Ailemin tek derdi okulumun bitmesiydi, okulum bitti ve sonra tek dertleri iyi bir iş bulabilmem oldu. Bu çok normal yani. Annem en başından bana hep önce okul, sonra iş, sonra koca derdi. Yani sırf sana ders diye tutturdukları için onlara kızma sakın en doğrusunu yapıyorlar takdir ettim. Bir arkadaşım var sevgilisi üniversiye gitmeden yüzük takacağız başka yolu yok demişti. Nişan yaptılar ve arkadaşım 2 yıl sonra döndü. Çocuk devam ettirmedi okumasına bekleyemem dedi ve evlendiler. Çok şükür evlilikleri iyi ama arkadaşım hep keşke bekleseydim ve okulumu bitirseydim der. Yine bir arkadaşım sırf sevgilisi bekleyemeyeceği için üniversiteye gitmedi evlendi, çocukları oldu. Şimdi öyle pişman ki ve dediği tek şey beklemezse beklemesin neden kabul ettim okumadım ki diyor. Bunlar hep sana örnek olsun. Önce okulun nişan, düğün hepsi sonra olacak şeyler. Seni seviyorsa beklesin, beklemeyecekse de yol ver gitsin.
teşekkür ederm böyle örnekler çok var biliyorum ama sen biliyo musun ki ben çocuklumdn beri anne ben şuraya gdicem dedimde gdemeyn ve kaptln bir insnm bunldm artık çok şaşkınım

Üniv. okumayan insanları "cahil" olarak adlandırmanız da çok enteresan.
Üniv. okuyup dünyaya "at gözlükleri" ile bakanları da gördük.

Kesinlikle katılıyorum ! Okumamış insanları küçümsemek için okuyor sanırım bazıları.Valla benim çevremde birçok okumamış insan var.onlar ki okumuş kişileri arka ceplerinden çıkarırlar.

Son düzenleme:
Belki biraz daha bekleyip sinavdan sonra soyleyebilursin, simdi sacma durumlar olursa hic kazanamazsin sinavi. Nasilina gelince bunun bir formulu yok bence, gorustugum birisi var ciddi dusunuyor sizinde tanismanizi istiyorum.

Direk kendin soyle bencede ne gerek var baskasina. Bu arada en azindan senin karar verdigin zmna kadar kimsenin seni zorlamasinada izin verme

Bir ilişkiye ad koymayı, evlenmeyi, yan yana olmayı ne sanıyorsunuz bilmiyorum
Ama şunu biliyorum, seni gerçekten sevse o üniversiteye gitmen için çabalar, sınav arefesinde seni böyle bir sıkıntıya sokmaz
Daha yaş 20, hayat tecruben hiç yok, köprülerin altından ne sular akar düşünemiyorsun annen bunun için sert geliyor sana
Üniversite havası diye bir kavram var ben buna çok inanıyorum, git başka insanların arasına karış, bir tut hayatı ucundan bak bakalım yanındaki doğru adam mı sonra evlenmek çok kolay. Bunu sorgulamaman için bu ilişkiye bir ad koymak istiyor.

Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/

cnm daha 20 yaşındasın evlenmeyi çok istiyorsun ama bu yükü kaldırabilecek misin ki bu yaşta?öncelikle okulunu oku.eğer birbirinizi seviyorsanız Rabbim elbet zamanı gelince bir araya gelmenize vesile olur.bence bi kadın önce eline ekonomik özgürlüğünü almalı inan hayat senin düşündüğün kadar toz pembe değil.üni ye git ortamı gör çok güzel arkadaşlık ortamları var kötü ortamlarda var elbet ama sen böyle kötü ortamlara girebilecek birisi gibi durmuyorsun.önce eline mesleğini al sonra ailende karşı çıkmaz evlenmene.hem mesleğin olduğu zaman kendi hakkını da savunabilirsin ama mesleğin ekonomik özgürlüğün elinde olmadığı sürece emin ol o çok sevdiğin insan bile gün gelir sana hak vermeyeceği gün olur.sen ayakta durabileceğini göster ki sevdiğin insan da sana karşı nasıl durması gerektiğini bilsin.

teşekkür ederm böyle örnekler çok var biliyorum ama sen biliyo musun ki ben çocuklumdn beri anne ben şuraya gdicem dedimde gdemeyn ve kaptln bir insnm bunldm artık çok şaşkınım

kapatılan kısmını bilemem hiç odalara kapatılmadım ama lise döneminde okul, dershane ve ev dışında (Cafe, sinema, gezmek) biryere çıkamazdım, hatırlamıyorum bile. Evet çok sıktılar beni kendilerince haklıydılar gözlerinin önünde olmamı istediler kendilerince böyle bir yöntem buldular. Bak sen 16 yaşında sevgili yapabilmişsin kendine, 4 yıldırda vakit bulabiliyorsun ki devam ettirebiliyorsun.Demek ki okadar da büyük sıkıntılar çekmemişsin gidicem derken. Ben o yaşta düşünemiyorum böyle dışarı gezmek için çıkabileceğimi. Ama beni çok sinir ediyordu bu durum doğru. Şuan 25 yaşındayım gece dışarı çıkamıyorum hala devam eden kısıtlamalar var. Ama o anki sinirim, öfkem şuan yok.

Doktorlar,öğretmenler,hemşireler sevgilinizin pis diye adlandırdığı üniversitelerden çıkıyor.Senin sevgilinin aklı başka yerlerde olduğu için üniversiteyi öyle adlandırıyor.Biz de üniversite okuduk ama üniversiteye gitmeden önce kimse bize pis bir yer falan demedi.Bence siz hemen evlenin üniversite falan okumayın.Böyle düşüncelere sahip bir adamla evlilik düşünüyorsanız zaten okuyup okumamanızın bir önemi yok.

acık acık söle .. annen yasın kucuk dıye sorun cıkartıyordur. okulu sevgılınden daha onde tutarsan annenın ıcı de rahat etmıs olur

Üniv. okumayan insanları "cahil" olarak adlandırmanız da çok enteresan.
Üniv. okuyup dünyaya "at gözlükleri" ile bakanları da gördük.

üniv. okumayanları cahil diye adlandırmadım benim annemde babamda ilkokul mezunu benim demek istediğim üniv. ortamını bilmeden sırf başkaları öyle düşünüyor diye yada bi kaç bozuk insanlar yüzünden tüm üniv. öğrencilere özellikle kız öğrencilere hemen o... gözüyle bakan insanlara söyleniyorum... cahillik mezuniyetle olunmaz ...

Benim ailemde bu tarz konularda anlayışsızdır..Siz bence üniverisiteye odaklanın..Eğer adı konulursa düğün de olsun diye acele edebilir karşı taraf. sonuçta ev filan alındığına göre yani :51:

üniv. okumayanları cahil diye adlandırmadım benim annemde babamda ilkokul mezunu benim demek istediğim üniv. ortamını bilmeden sırf başkaları öyle düşünüyor diye yada bi kaç bozuk insanlar yüzünden tüm üniv. öğrencilere özellikle kız öğrencilere hemen o... gözüyle bakan insanlara söyleniyorum... cahillik mezuniyetle olunmaz ...

Dediğiniz gibi.Cahillik diploma ile ölçülmüyor.Bazen okumamış bir birey okumuş bir bireyden çok daha görgülü, kültürlü, bilgili olabiliyor.Okumuş okumamış cahil diplomalı diye insan ayrımı yapamaz kimse.Neyse sonuç olarak bu kızın öncelikle okuluna odaklanması lazım.Henüz evlilik için yaşı çok küçük.

Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/

Isaretledigim kisma ne gulebildim ne kizabildim...
Kusura bakmayin, bu kadar sacma bir bahaneyi bulmasinin sebebi, univeriteye gidince bu kadar sig dusunmezsiniz, ufkunuz acilir, vizyonunuz genisler diyedir...
Onun istedigi belli ki bu siglik cunku...
Ailene yazik...
Az once bir konuya yorum yazdim, kizcagiz universiteye gitmek istiyor, babasi izin vermiyor, anne, abi desen sorumluluk alip karismiyor, iste hayat boyle acimasiz...
Birisinin ailesi okusun kafasini kullansin, kaliteli bir hayat yasasin, kaliteli bir insan olsun ister, ona sevgi pitircigi, sevdicegiyle ayni eve girmeyi evcilik zanneden evlat duser...
Diger kiz da okumak ister, hala bir umut calisir, olmadi acik ogretim bitirecegim ama ne olur orgun egitime izin versinler diye aglar, ailesi sigdir...
Bu heyecanlari da anliyorum ama akilli olun azicik...

Anneni erkek arkadasinin varligindan haberdar et elbette ki ama bunu okulun bitmeden evlenme maksadıyla degil de annecim boyle boyle bir iliskim var senden saklamak istemiyorum senin de bilgin olsun diyebilirsin bende bu sekilde acikladim erkek arkadasimi anneme . Uzun suredir birlikteymissiniz zaten bizim de 4. Senemiz anneler anliyorlar ben anneme soyledigimde ben anlamistim zaten demisti seninki de biliyordur muhtemelen ama ona kendin aciklaman daha iyi olacaktir elbette . Eger annene biz evlenmek istiyoruz hemen vs gibi seyler soylersen sert tepkiler alabilirsin ki haklidirda once okulum bitirip ondan sonra evlilik asamasina gececegim dersen daha ılımlı yaklasacaktir diye tahmin ediyorum sakin ha onceligini okuluna ver zaten 2 senelikmis bolumun 2 sene dedigin nedir ki gecer hemencecik :)

22 yaşındaki erkek daha çocuktur yahu. Kuzenleri evleniyormuş da kendini kötü hissediyormuş Allah Allah :51: Bunlar hep askerden gelen erkek bir an önce evlenir mantığından ileri geliyor. Üniversitenin pis ortamı konusuna hiç girmiyorum bile. Sevgili arkadaşım sen önce istediğin bir bölümü kazan, daha sonra ailene aç durumu. Eğer bir şeyler olursa 2 sene senin okulun 1 sene çalışıp tecrübe kazanman, Yani 3 seneden önce o iş olmaz, olmamalı. Şimdi biriciğin ve ailesi akılları sıra seni aceleye getiricek, bak söz yaptık ev de alındı vs diyip seni bir yükün altına sokacaklar. Buna izin verme.

Oku. Sadece bunu diyorum. Sanırım 93 doğumlusun. Ben de şu anda 20 yaşımdayım. Üniversite okuyordum ve başka bir meslek istediğim için bölümümü bıraktım. Bu yıl kazanamazsam seneye yine sınava girmeyi bile göze aldım. Bu durumda ailemin karşısına birisini çıkarıp getirsem bana 'Hayır. Şu anda asla olmaz' derler. Neden? Çünkü benim okumuş, çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran bir bayan olmamı istiyorlar. Evlilik için acele etmeye hiç gerek yok. Benim de istediğim bölümü okuyup, iş bulup çalışmaya başladıktan sonra ki en büyük hayalim evlenip yuva kurmak. Çocuk sahibi olmak. Ama büyük konuşmayayım sırf evlenmek için de eğitimimden vazgeçmem. Şu anda hayatımın aşkı çıksa karşıma ve bana evlenir misin desen 'Hayır' derim. Çünkü ben kendimi evlenecek olgunlukta görmüyorum ve sanırım 26-27 yaşımdan önce de evliliği düşünmem. Annem bile bana 'Seni 30 undan önce evlendirmem. Ancak o zaman olgunlaşırsın' diyor. Sırf erkek arkadaşının yanında olabilmek için eğitiminden, geleceğinden vazgeçme. Şaşmaz, yanılmaz sadece Allah var. Her şey biz insanoğlu için. Geleceğin sana neler getireceğini biliyor musun? Oku diyorum sadece. Bu arada benim de üniversitede 1 yılım geçti ama hiç pis bir ortam değil doğrusu. Herkes kendi aleminde. Neden gözünü korkutmaya çalışmış sevgilin anlamadım. :44:Hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isaretledigim kisma ne gulebildim ne kizabildim...
Kusura bakmayin, bu kadar sacma bir bahaneyi bulmasinin sebebi, univeriteye gidince bu kadar sig dusunmezsiniz, ufkunuz acilir, vizyonunuz genisler diyedir...
Onun istedigi belli ki bu siglik cunku...
Ailene yazik...
Az once bir konuya yorum yazdim, kizcagiz universiteye gitmek istiyor, babasi izin vermiyor, anne, abi desen sorumluluk alip karismiyor, iste hayat boyle acimasiz...
Birisinin ailesi okusun kafasini kullansin, kaliteli bir hayat yasasin, kaliteli bir insan olsun ister, ona sevgi pitircigi, sevdicegiyle ayni eve girmeyi evcilik zanneden evlat duser...
Diger kiz da okumak ister, hala bir umut calisir, olmadi acik ogretim bitirecegim ama ne olur orgun egitime izin versinler diye aglar, ailesi sigdir...
Bu heyecanlari da anliyorum ama akilli olun azicik...

tamamen katılıyorum.
hic yorum yapmadan cıkacaktım fakat konunuz o kadar trajikomik ki...
hatta sınava da bosuna calısmayın, ne oyle kucuk kardes sizden once evleniyor, sıranızı kaptırırsınız bir hic ugruna (!)
ne de olsa bugun "pis universite" yarın da "pis işs ortamı" demeyecek mi?
herkes yapma etme demistir zaten de... ben asıl ailene uzuldum.
ogrenci okutmak kolay mı sanıyorsun maddi ihtiyacları yemesi icmesi ohooo.... herseyi goze alıp yeter ki kızımız okusun calıssın istiyorlar ama kızları milletin annesi ogluşu uzulmesin derdinde... bir gun kafanı duvalara vuracaksın, konu acarsan eee demistik diyecek herkes. birazcık mantık, birazcık!

adam resmen gözünüz acilmasin kendi ayaklarininizin üstünde duramayin diye üniversiteye gitmenizi istemiyor, yoksa niye korksun üniversiteden sanki kapisinda canavarlar bekliyor :) ben ailelere cok üzülüyorum ne yapsalar yaranamiyorlar cocuklara

Anneni erkek arkadasinin varligindan haberdar et elbette ki ama bunu okulun bitmeden evlenme maksadıyla degil de annecim boyle boyle bir iliskim var senden saklamak istemiyorum senin de bilgin olsun diyebilirsin bende bu sekilde acikladim erkek arkadasimi anneme . Uzun suredir birlikteymissiniz zaten bizim de 4. Senemiz anneler anliyorlar ben anneme soyledigimde ben anlamistim zaten demisti seninki de biliyordur muhtemelen ama ona kendin aciklaman daha iyi olacaktir elbette . Eger annene biz evlenmek istiyoruz hemen vs gibi seyler soylersen sert tepkiler alabilirsin ki haklidirda once okulum bitirip ondan sonra evlilik asamasina gececegim dersen daha ılımlı yaklasacaktir diye tahmin ediyorum sakin ha onceligini okuluna ver zaten 2 senelikmis bolumun 2 sene dedigin nedir ki gecer hemencecik :)

işte bende böyle bir cevap bekliyorum amacımda bu zaten o sadece korkuyo dedim millet beni üniverstye gtmek istemiyo sandı konu oraya saptandı çok teşekkür ederim bizde böyle düşünüyorduk zaten ama anneme nasıl cesaret edipte söyleyeceğim sıkıntım buydu benim :)

Back
X