• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğimi anneme nasıl söyleyebilirim ki annem çok anlayışsız bu konuda :(

bilgilitugba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
397
21
38
Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/

üniversitenin pis ortamı mı? erkek arkadaşın nerden biliyormuş bu ortamları yoksa üniv. okumayıpta kir atan şu cahil insalardan mı? pis ortam diye adlandırdığınız yerler sadece üniv. olmayabilir at gözlükleri ile bakmayan şu hayata siz kendinizi bildikten sonra size hiç bir şey olmaz aşkınızada korkmayın

Üniversite okumana karışacak mı ?
Var sayalım bir adım atıldı nişan söz gibi
Peki sonra ne olacak sen üniversiteyi bir kenara atıp evlenecek misin yoksa 4 sene seni bekleyecek mi?
Benimde kızım olsa önünde daha tamamlanmamış eğitim hayatı varken evlenmesine sıcak bakmazdım.

:1: ay hiç güleceğim yoktu
bende üni deyim canım nesi pismiş bi de hele bana
senin erkek arkadaşın bence senin üni ye gitmeni istemiyor
sen kendini bildikten sonra çok pardon da kimse sana gelip laf bile atamaz
zaten millet kendi derdinde seni ne yapsın
çok saçma bi düşünce bu gerçekten ortamı görmeden ''pis'' ortam diye tabir etmek....

bence erkek ark.üniversiteyi kazanınca senin onu bırakacağından korkuyor.insan kendini bildikten sonra hiçbir ortam onu bozmaz biz bozulmadık en azından...bence erkek ark.la konuş ünv.okumak istediğini söyle eger istiyorsan tabi aile baskısıylada ünv.okunmaz.

Sen Ünv.ye gidersen, kendisini bırakırsın diye korktuğundan; yüzüğü takıp, eğitim hayatını bitirip, düğünü yapıp, yeni evinize oturtma niyetinde olduğu aşikar
Ama müsade etme
Cok pişman olursun
Eğitimini ısrarla tamamlayacagindan bahset.sabri varsa bekleyecek o da
Evlilik için neden bu aceleler, anlayamiyorum:26:

üniversitenin pis ortamı mı? erkek arkadaşın nerden biliyormuş bu ortamları yoksa üniv. okumayıpta kir atan şu cahil insalardan mı? pis ortam diye adlandırdığınız yerler sadece üniv. olmayabilir at gözlükleri ile bakmayan şu hayata siz kendinizi bildikten sonra size hiç bir şey olmaz aşkınızada korkmayın

kir falan attığı yok sakin ol korku ve artık birşeylerin rayına oturma isteği var bende bu yüzden bu konuyu nasıl halledrim diye yazdım çünkü bunaldım artık

Sen Ünv.ye gidersen, kendisini bırakırsın diye korktuğundan; yüzüğü takıp, eğitim hayatını bitirip, düğünü yapıp, yeni evinize oturtma niyetinde olduğu aşikar
Ama müsade etme
Cok pişman olursun
Eğitimini ısrarla tamamlayacagindan bahset.sabri varsa bekleyecek o da
Evlilik için neden bu aceleler, anlayamiyorum:26:

sorun bu zaten korkuyo ama yani bende onun gibi olsam çalışşsam didinsem o üniversiteye gtse benmde kafam orda kalır ya bidebazen rahatsızlanıyo o zaman daha farklı olyo herşey

önce okulun,sonra evlilik olmalıı .. :52:
senin okumanı istemiyor mu şahıss :26:

"Üniversitenin pis ortamı"

ilahi çocuk. Hiç güleceğim yoktu. :31:

Üniversite okumana karışacak mı ?
Var sayalım bir adım atıldı nişan söz gibi
Peki sonra ne olacak sen üniversiteyi bir kenara atıp evlenecek misin yoksa 4 sene seni bekleyecek mi?
Benimde kızım olsa önünde daha tamamlanmamış eğitim hayatı varken evlenmesine sıcak bakmazdım.

bilmiyorum işte ççok arada kaldım zaten istedim bölüm 2 senelik 4 seneliği yok tıbbi dökümantasyon istiyorum hani diyor ki bı yaza söz nişan olsun en azından bir buçuk sene içersinde de biz biraz daha ilerlemiş ve sağlam ouruz diyoruz ne yapmalıyım ki sizce

sorun bu zaten korkuyo ama yani bende onun gibi olsam çalışşsam didinsem o üniversiteye gtse benmde kafam orda kalır ya bidebazen rahatsızlanıyo o zaman daha farklı olyo herşey
Sana güvenmiyor mu neden korkuyor?
Yada sen olsaydın seninde aklın onda kalırmış ya, neden ki?
Ailen bu yola baş koymuş(senin egitimin icin),Sende emek vermişsin.yaptigin hic bir işi yarım bırakma
Soz de olur, evlilikte.ama sen sırayla git:34:

Daha 20 yasindasin, bugun biran once evlenin diyen ailesi yarin cocukyapin der. Her seyine karisir. Aman biktim bunlardan dedirtirler. Seninde cok universite okumaya istegin yok gibi bence. Istemiyorsan zorla okumanin alemi yok ama kimse icin kendi hayatindan vazgecme. Ailen bisey diyorsainan bir bildikleri vardir ben olsan annemin dedigini yapardim. Ama ne yazikki bunu cooksonra idrak ediyoruz, son pismanlikcare getirmez iyice dusunderim ben

evlenmek mi yanında olmak kastın :53:
ama bence okulunu bitirmelisinnnn :40:
yanında olup onunla devam etmeyi çok isterim aslında çok mesele var annemin çocuk ayrımı var kardeşimle beni bir tutmaması var hal böyle olunca o da kafayı yiyo annem bana kötü davrandığı için bende yanında olmak istiyorum

Öncelikle şunu belirteyim.üni okuyanlar kir atmıyor cahilde kalmıyor bu 1.2.si üni ortamları diplomalı cahil insanlar yüzünden yahut okul yerine gözü baska birşeyde olan insanlar yüzünden pis olabiliyor,Benim zamanımda böyle bir pislik yoktu.Şimdi ki uçmuş gencler hakkında bile konuşmak istemiyorum.Sevgilinin bu konuda ki endişeside kıskanmasından ötürüdür ki bu güzel birşey.Ama her insan her ortam pis olacak diye birşeyde yok.Okumak isteyen okur zaten.Pislik isteyende pisliğe bulaşır.Ortadaki dengeyi kurmak sana kalmış canım.Daha yaşın küçük.Canını sıkma, annene de uygum bir zamanda açılmayı dene.ama evlilik içinde sakın acele etme.

Son düzenleme:
Senin annen olsam, seni bir odaya kapatır, tüm iletişim araçlarınıda elinden alırım.:ssz:
Sevdiceğinde görür anyayı konyayı.
Nedir bu bazı gençlerdeki evlenme merakı?
Hiç mi aklınız yok sizin !!!
Üniversite okumayın ki ilerde bir iş sahibi olmayın...
Üniversite okumayın ki ilerde kendi paranızı kazanmayın...
Üniversite okumayın ki ilerde dayakta yeseniz, aldatılsanızda boşanma cesareti bulamayın....
Bu adam senin üniversite okumanı istemiyorsa sebepleri bunlar.
Bunu anlamak çok mu zor?

Daha 20 yasindasin, bugun biran once evlenin diyen ailesi yarin cocukyapin der. Her seyine karisir. Aman biktim bunlardan dedirtirler. Seninde cok universite okumaya istegin yok gibi bence. Istemiyorsan zorla okumanin alemi yok ama kimse icin kendi hayatindan vazgecme. Ailen bisey diyorsainan bir bildikleri vardir ben olsan annemin dedigini yapardim. Ama ne yazikki bunu cooksonra idrak ediyoruz, son pismanlikcare getirmez iyice dusunderim ben

yok hayır ailesinin öyle demesi şu sebeple o askere gtmeden öncede beraberdik biz 4 sene oldu e şimdi o askerden geleli bir sene oldu ve ondan önce kız kardeşi evleniyo onun zoruna gidiyo aileside bunu biliyo bi adı olsun istiyo yani herkes öyle olsun ister uzun süren bir ilişki bu noltaya getiriyo kafayı yicem artık

Back
X