Sevdiğiniz için mesleğinizi bırakır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
asla birakmazdim evli olsam dahi hic kilse icin meslegimi birakmam.hele ki siz daha sevgilisiniz bu soruyu sormak bile sacma.insanlar memur olmak icin yalvariyor siz bi erkek icin birakayim mi diyosunuz.boyle seyleri okuyunca deliriyorum neden hayatinizi bi adamin eline birakiyosunuz

Tabiki de birakmayin mesleginizi. Hayat her zaman planlandigi gibi toz pembe gitmez. Kimse bosanmak icin evlenmiyor ama bir suru insan mahkemelerde. Iki gun sonra isler yolunda gitmediginde ne yapacaksiniz. Cok iyi bir isim var. 2 aylik oglum icin bir yil ucretsiz izin aldim o bile dusunduruyor beni donunce ne olacak patronum geri isteyecek mi diye. Hayatta birakmazdim.

Memur olmak kolay değil kendimi parçaladım girene kadar. O kadar torpilin, ahlaksızlığın döndüğü kurumlarda torpillileri önüme alamasınlar diye kurum sınavında derece yaptım.
Hal böyleyken mesleğimi kimse için bırakmazdım, çocuğum için dahi bırakamıyorum. Evde onunla oturup oyunlar oynamak varken işe gitmek zorundayım. Hem kendim için hem çocuğum için. Çünkü maddi olarak güvende olmak zorunda her kadın diye düşünüyorum.

Sizden böyle bir fedakarlık bekleyen insanın sevgisine güvenmeyin. Olmadı yolları ayırdınız ne olacak. Hadi ayrılmadınız ölüm oldu ne olacak? Size kendinize yetemediğiniz, zorlandığınız bir gelecek bırakacak arkasında. Eee sonra???

İyi akşamlar
6 yıllık ciddi düşündüğüm bir ilişkim bir de iyi bir işim var. Sevdiğimle farklı şehirlerdeyiz. Onun benim yanıma gelmesi mümkün değil benim de işimi oraya almam imkansız.

Benim tayin alıp sevdiğimin yanına gidebilmem için en az 4 yıl geçmeli. Başka türlü tayin mümkün değil. 6 yılın tamamını uzak mesafede geçirdik. Artık bir 4 yıl daha ayrı yaşamaya ikimizin de gücü kalmadı.

Siz olsanız evlenip sevdiğinizin yanına gider miydiniz? Sonuçta bir tarafta yıllarınızı verdiğiniz mesleğiniz, bir tarafta sevdiğiniz:KK42:
Anladigim kadariyla 4+2 ni doldurmayi bekliyorsun. Devlet memurlugunu yakma sakin, senin meslegin senin hayat garantin.. adamin seni 5 yil sonra bosamayacagi ne malum. O neden isini ayarlayamiyor, onu ikna etmeye calis. Ben ne kadar seversem seveyim meslegimi birakmam, sen o sehirde ne is yaapacaksin peki? Sonra pisman olabilirsin. Cok zor bir karar gercekten, umarim bir ortayolunu bulursunuz 😔

Bu arada 6 yıldır birliktesiniz.
Ne zaman atandınız? Bu kadar ciddi, evlilik yolunda bir ilişkideyken keşke iyi düşünerek tercih yapsaydınız. Bir anda mı karar verdiniz yani buna?

Anladigim kadariyla 4+2 ni doldurmayi bekliyorsun. Devlet memurlugunu yakma sakin, senin meslegin senin hayat garantin.. adamin seni 5 yil sonra bosamayacagi ne malum. O neden isini ayarlayamiyor, onu ikna etmeye calis. Ben ne kadar seversem seveyim meslegimi birakmam, sen o sehirde ne is yaapacaksin peki? Sonra pisman olabilirsin. Cok zor bir karar gercekten, umarim bir ortayolunu bulursunuz 😔
Bence hiçbir zorluğu yok. İnsanlar iş bulamıyor, evlebemiyor, psikolojileri bozuluyor. Her şey yolundayken 4 sene bekleyememek tamamen şımarıklık.

Mesafe çok uzak git gel yapılamaz. Benim bulunduğum yerde şartlar açısından uygun değil, burada mutlu değilim yani

Biraktiginizda ne is yapmayi dusunuyorsunuz?
Ozel sektorde mi calisacaksiniz?
Ozel sektorde her zaman paraniz zamaninda odenir mi?
Haftasonlari tatil mi?
Sgkniz asgari ucretten mi yatacak?
Devlette oldugu gibi emeklilik kidemi tazminati alabilecek misiniz?
Devlet memuru kidemine gore yesil pasaport aliyor bu sizin isinize yarar mi?
Devletteki calisma saatleriniz ve performansinizla ozel sektorde calisiyor olsaydiniz alacaginiz para ne kadar olurdu?
Tek maasla gecinebilir misiniz?
Yarin obur gun esiniz issiz kalsa ne olur?
Hayat sandiginiz kadar kisa degil, insallah uzun omrunuz olur 4 yil insan omrunde ne ki?
Gercek sevgi icin 4 yil ne ki... Bazen sartlar el vermez. Kimse kimseyi sartli sevmez sadece sever. Mesafeler sevgiyi oldurmez.vakit de sevgiyi oldurmez...

6 yıllık erkek arkadaşınız ne iş yapıyor ve neden o sizin şehrinize gelemiyor siz memursaniz neden o böyle bir fedakarlik yapmıyor her zaman kadınmi böyle fedakarlık yapmalı

Mesleğin seni sen bırakmadıkca, bırakmaz ama el adamı kolayca arkasını döner gider. Düşünki: Evlendin Mutluluk yaşayacakken hayatın kabusa döndü? Boşanmak mecburiyetindesin? Ne yapacaksın? Elinde altın bileziğin varken yarının ne olacağı belli değil ve bileziği tutup atacaksın. Kusura bakma Evlilik dışarıdan gördüğü gibi minnoş değil...

Elbette ki bırakmam. Beklerse bekler, beklemezse güle güle.

Hayat kolay değil, evlilik kolay değil, hiçbir şeyin garantisi yok. Yıllar çok acımasız artık.

Ötesi yok. Ya kendinizi düşüneceksiniz ya da başkasının ellerinin arasına hayatınızı vereceksiniz.

Hayat sizin. Çöp olmuş emek mi , beklemeyi göze alamayan erkek mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X