Sevdikleriniz ve sevdiğiniz yanınızda olamadığında ?

Senin canın sıkılmış baya belli. Başına bir gün böyle bir şey gelirse bu yazdıklarını sakla aynen uygularsın :34:

Benim başıma çok daha kötü olayların gelmediğini nereden biliyorsunuz? Aslında siz diye hitap etmemem gerekir sizin hitabınız ve cevabınız karşısında ama kendimi engelleyemedim işte :)

Yaşınızdan ötürü olsa gerek ziyadesiyle bencil gördüm sizi. Başlığınızda bir üye ablasını kaybettiğinden ve sizin halinize üzüldüğünden bahsedip durumunuzdan bir an önce kurtulmanız gerektiğini belirtmiş. Ancak siz ona değil bana cevap vermişsiniz. Bu da durumunuzun vehametini kanıtlar nitelikte. Bildiğiniz yolda ilerleyin. 7-8 yıl sonra tekrar bugünleri düşünür, halinizi irdelersiniz. Koca dayağından fırsatınız olursa...

Benim başıma çok daha kötü olayların gelmediğini nereden biliyorsunuz? Aslında siz diye hitap etmemem gerekir sizin hitabınız ve cevabınız karşısında ama kendimi engelleyemedim işte :)

Yaşınızdan ötürü olsa gerek ziyadesiyle bencil gördüm sizi. Başlığınızda bir üye ablasını kaybettiğinden ve sizin halinize üzüldüğünden bahsedip durumunuzdan bir an önce kurtulmanız gerektiğini belirtmiş. Ancak siz ona değil bana cevap vermişsiniz. Bu da durumunuzun vehametini kanıtlar nitelikte. Bildiğiniz yolda ilerleyin. 7-8 yıl sonra tekrar bugünleri düşünür, halinizi irdelersiniz. Koca dayağından fırsatınız olursa...

Aynen şuanki haline üzülüyorum fakat bu adamla evlendikten sonra ki haline üzülmeyeceğim.

Neden yanımda olmadığını kendimce sorardım ve ben olsam ne yapardım onun yerinde der eğer, cevaplarım canımı yakıyorsa sevgimi sorgular ve sorgulaya sorgulaya zaten bıkardım.
Ben artık yanımda olmayan insanları sevemiyorum malesef.
Platonik yaşımı çoktan geçtim çünkü, benimde bir kalbim var ve benimde ilgiye sevgiye ihtiyacım var.

bende yanımda olmayan insanları sevemiyorum, zaman herşeyin ilacı unutulup gidiyor.

canım öncelikle ben diğer konularını hıc gormedım ve okumadım.Arkadasların yazdıklarını gorunce bakmak ıstedım sadece konu baslıklarına şöyle bir baktım.Anladıgım kadarıyla erkek arkadasın hapiste ve sen onu cok ozluyor ve kendını yalnız hıssedıyorsun??

'' Ama hiç birini sevdiğiniz , sevdikleriniz yanında olmadığı için yapamıyorsanız o zaman ne yaparsınız ? '' demişsin.Burdan sadece erkek arkadasın değıl dıger sevdıklerınınde yanında olmadıgı anlasılıyor.oyle mı?? tabiki zor bır durum kım ısterkı bunları yasamak ?? Yasadıgın uzuntuler yerli yada yersiz yda erkek arkadasından ayrıl ya da ayrılma.bu konular hakkında sana akıl vercek değılım.Burdakı bır cok ınsan aynı seyı soyluyorsa bır bıldıgı bır tecrubesı vardır elbet heralde.. ben senın yerınde olsam aılemle mutlu olmaya calısırıdım.aılen yoksa eger bır kac arkadsın vardır? hıc mı bırseyler yapacagın kımse yok?? Hayatta tek telafısı olmayan şey ölümdür canım.burda bunu yasamıs ınsanları bence kırmadan konus.Sevgılın ölseydi napardın? belkı suclu belkı sucsuz ama suan bır bedel oduyor.ya ölseydi?? böyle dusunmelısın.sabretmeli ve beklemelısın.Annesı babası hıc olmayanlar?? ölenler?? ya da senın durumunda olan bır cok ınsn var onlar napsın?? çok taraflı objektıf dusun canım.umarım ılerde mutlu bır hayatın olur.Umarım...

Ona en fazla teşekkür edebilir ve yorumunu beğenebilirim cevap vermemi gerektirecek bi yorum yapmamış çünkü bazıları . Her yorum yazana da teşekkür edemeyeceğime göre cevap yazmadım . Ama siz beni aşağılar gibi yerden yere vuran bir yorum yapmışsınız dalga geçmiyorum demişsiniz ama dalgadan başka bir şey göremiyorum ben . Bir de szin bşınıza neyin gelip neyin gelmediğini bilemem ama belliki böyle bir şey yaşamamışsınız cezaevi ile ilgili eğer öyle olsaydı yaklaşımınız farklı olurdu . Kusura bakmayın ben beni yerden yere vuracak bir yorum yapan birine diyecek başka bir söz bulamıyorum . Evet durumum çok vahim kabul ee yani ?

Ayaz buna çok zaman alıyo değil gelen yorumlar beklediğim gibi değil yani işime gelmiyo oyüzden cevap yazmıyorum denir.

"1 haftadır ailesiyle arası bozuktu teyzesinde kalıyordu kardeşiyle tartışmışlar sinirden kardeşinin çenesini patlatmış kulak zarı falan da yırtılmış çocuğun hastahanelik olmuştu bunun üzerine ailesi evden attı benimkini sinirlerini kontrol edemiyor o yüzden böyle oldu ."

abi adam kendi öz kardeşine neler yapmış şimdide adam yaralamaktan içerde, şimdi bu kız bu adamla evlense dayak yese üzülecekmiyiz yani, şahsen ben üzülmem müstehak derim

Bence sen bu yoruma cevap vermelisin. Çünkü bu mesajdaki alıntı kısım senin kendi cümlelerin ve yere göğe sığdıramadığın bizlere melek gibi göstermeye çalıştığın sevgilinin asıl yüzü.

Kardeşini o hale getirene kadar darp eden adam seni yarın saçma bi'şeyden kıskansa keser doğrar sen de 3.sayfalar vasıtasıyla gazetelerde yerini alırsın. Yeminle ailenin ablanın numarası olsa arayıp tüm hepsini anlatırdım. Ailen bunları bilmediği halde karşı çıktı bilseler ayağından eve bağlarlar seni haklı olarak. Adam yok kendini savunmuşta yok ilk onu yaralamışlar da kendini kandır sen böyle bu adam nerden bakarsan bak psikopat. İlerde bi'çocuğun olduğunda bakalım sen böyle bi'adamla kızının mutlu olacağına güvenebilir misin? İnşallah tez zamanda ailen gerçekleri öğrenir de gerekeni yaparlar nitekim seni korumakla görevliler çocukları olduğun için...

Böyle bi'insanı (?) sevebilmen için senin de psikolojinin bi'hayli bozuk olması lazım.

Rica ediyorum önceki konularıma bakmadan ve onları dikkate almadan sadece genel cevaplar verin lütfen gerçekten rica ediyorum .
Soruma gelirsek eğer ;
Havanın güzel olduğu günler olur hani güneşli , cıvıl cıvıl . Hani insan içinden der ah keşke sevdiklerimde yanımda olsaydı ( arkadaşlarımla dolaşsaydım , ailemle birlikte olsaydım , sevgilimle dolaşsaydım ) ne iyi olurdu çok iyi hissederdim kendimi der bazen . Peki o güzel günlerde yani havanın güllük gülistanlık güneşli cıvıl cıvıl olduğu günlerde sevdikleriniz aklınızdan geçirdikleriniz yanınızda olamıyorsa ?
Hatta yanınızda olmasını da bırakın haber bile alamıyorsanız hiç konuşma şansınız bile yoksa ? Özellikle de o kişi sevdiğiniz kişiyse ?
O zaman neler yaparsınız ? Hatta sadece güllik gülistanlık günlerde de değill sevdiğiniz kişiyle ve de insanlarla hiç bir zaman görüşme ve konuşma imkanınız olamıyorsa ? İşte o zaman ne yaparsınız ?
İçinizden bir sürü şey yapmak geliyorsa .. Ama hiç birini sevdiğiniz , sevdikleriniz yanında olmadığı için yapamıyorsanız o zaman ne yaparsınız ?

O hayatında olmadan önce neler yapıyordun? Yada o varken her gün görüşüyor muydun? Kendini onun için yıpratma ne biliyim önce ceza evinde olduğunu unut bir yere çalışmaya gitmiş yada askerde gibi düşün...

Sanırım öyle çok yakın hadi gidiyoruz diyebileceğin bir arkadaşın yok... Kendi kendine yetmelisin Yapılacak o kadar şey var ki çıkar bi müze kart müzeleri gez yada ücretsiz kişisel gelişim seminerleri oluyor onlara katıl dil kursuna gidebilirsin hobi atolyelerinde el becerini geliştirebilirsin... kitap listesi çıkar kendine onları oku.... :23: Git sahile çiçekçi teyzelerle sohbet et annenle alışverişe çık ama bence senin zamanın uzun olduğu için kendine devamlılığı olan bir şey bulmalısın :31:

Ölüm gibi bir gerçek varken ne kadar boş şeylerle uğraşıyorsun.
İyi ben sana söylim de yüzleş gerçeklerle.
Ablam öldü benim 6 sene olmak üzere
6 senedir güneşli havalarda onu yanımda istiyorum ama sesini bile duyamıyorum.
Adam yaralamakdan yada başka sebeplerle ayrılmadı yanımızdan.
O güneşli günlerde olmamasının sebebi birine zarar vermek değil yani. Çok masumdu benim ablam.
Yok bidaha da gelmeyecek .
Aileni de laf olsun diye konuya kattığın belli senin için hayat birtek sevgilin yoksa boktan .
Konularına bakıyorum öyle mükemmel üstü bir ilişkide yok.
Neyin ölüp ölüp dirilmesi ki bu.
18 yaşındasın . 15.5 yaşında başlamışsın ilişkiye.
Çocuksun sen daha ya . Bide herkese ukalaca verdiğin cevaplar yok mu her konunda aynı .
Allah aşkına bu çocuk sana birşey mi yaptı ? Sana iyi davranmıyor saygısız davranıyor , adam yaralamakdan içeride girmiş , küfür hakaret herşey mevcut neyin vazgeçememesi bu ? Ben zaten 21 yaşında ki birinin 15.5 yaşında ki biriyle beraber olmasınıda anlayamıyorum. . Sen bu adama mecbur musun yavrum ? Bu adam sana bişey mi yaptı ?
Ay sen çok takıntılı , saplantılı davranıyorsun.
Yok güzel havada sevdiğiniz yoksa sesi bile yoksa çok sevdiyseniz cart curt.
İnanır mısın sana üzülüyorum , 18 yaşında hayatını bok etmeyi başardığın için.
Böyle sert yorumlarımda olmaz bu forumda ama sen hakettin be güzelim.
Gerçekler senin yazdıkların gibi değil.
Bu arada ablan canın ölmüşken bile yaşanıyorsa o güneşli havalarda , annesi babası kimsesi olmayanlar yaşıyorsa , sende yaşarsın.

Canım özel mesaj yazmaya çalışıyorum ama nedense olmuyo sen bana yazar mısın bi ara bir şey söyleyeceğim de .

Güzel kardeşim senin acil psikoloğa gitmen gerek.
bunu ciddiye al ve hemen randevu al psikologdan.

Bu arada açtığın konularda sevgilinin ailesinide sevdiğinden dolayı üzüntünden bahsetmişdin
İnşallah sevgilinin ailesinnden biri bu açtığınız konuları okurda sizin vahim olan durumunuzu anlarlar.
sizin gidişatınız hiçte iyi değil.
Anamın senin gibi gelini olacağına hiç olmasın daha iyi.hiç olmassa kafası rahat olur,oğlunu elinden almaya çalışan bir gelin olmaz
Abime sürekli benimi seviyon ailemi'mi diyen biri olmaz.hoş benim abim anama okadar düşkün ki bu sevgiliside olsa asla laf söyletmez.
Hayat toz pembe değil unutmayın,bunu zamanla anlıycaksınız
inşallahta iş,işten geçmiş olmaz

Son düzenleme:
Sırf önceki konulara bakarak yorum yapmayın dediğin için önceki konulara baktım :31:

Adamın cezası 3 buçuk yıldan 8 aya inmiş.

Yani bu adam taksirle değil kasten adam yaralamış.

Yani bu adam şiddete meğilli biri

Yani bu adam bu konuda sorduğunuz hava cıvıl cıvıl, kuş, börtü, böcek sevdiğim yanımda değildeki adam karakterine oturamayacak biri.

Bana kalsa 10 yıl ceza yemeliydi ya neyse 7 ay daha sokakta bir şiddet meraklısı eksik olarak azıcık daha güvenli yaşayabileceğimiz için sevindim sadece.

önceki konularını bilmiyorum direk cevap vereyim isteğin üzerine.

sevdiklerim ya da sevdiğim insandan uzakta isem, kavuşma şansım yoksa veyahut bir sebepten görüşemiyorsam
"neden" sorusunu sorarım kendime.görüşme ümidim varsa en kısa zamanda gerçekleştiririm zira kafama koyduğumu
yapan biriyim.hele ki sevdiklerim için.yok eğer bir ümit de vaat etmiyorsa orada mantığım devreye girer.
hayat ahla vahla geçmeyecek kısa ve değerli.ben olmazsam, sahip olduğum hiç bir duygu olmaz.o yüzden kendime
iyi davranmak önce benim kendime vazife edindiğim bir şey.

Diğer konularına biraz göz atmıştım. Az çok bilgim var. Kardeşimle aynı yaşta olduğun için yorum yapma gereği duydum.
Kız kardeşimde sen gibi 18'inde ve üniversiteye hazırlanıyo. 4 yıllık bir ilişkisi var çok küçük yaşta sevgili edindi,
onaylamadık hiçbir zaman çünkü kafasının karışmasından korktuk. Okulu bırakıp evlenmeyi düşünürse, geleceğini mahvederse diye korktuk.
Çok şükürki öyle bir şey olmadı. Ablası olarak hep yanındayım onun, hep destek oluyorum. Ama ilişkisi noktasında istesemde destek olamıyorum.
Çünkü hayatındaki kişinin okuduğu bölüm iyi değil, gelecek vaadetmiyor. İkiside evlilik düşünebilecek yaşta değiller.
Kardeşimi dersaneye yazdırdım ve okuması için her şeyi yapabilirim. Okuduktan, kendi parasını kazanmaya başladıktan sonra kiminle isterse onunla evlenir. Yeterki kendi ayakları üzerinde durabilecek durumda olsun. Bir aksilik olduğunda kimseye boyun eğmesin. Bunu yürekten söylüyorum.

Biraz asabisin sanırım, bunuda yaşına veriyorum. Hepimiz geçtik o dönemden :) Tek bir farkla; kimseye bu kadar kör kütük bağlanmadık.
Ailende muhtemelen benim gibi düşünüyor. Anne ve babanın rızası olmadan hiçbir şey yapma tatlım. Onlar hayır diyorsa vardır bir bildikleri.

Bak benim sevgilim yok ama acele etmiyorum. Hava güzelken, cıvıl cıvılken illa sevgilinin olması gerekmiyoki. Bir çok aktivite var. Hiç mi arkadaş ortamın yok? Mutlaka vardır bir kaç tane arkadaşın. Onlarla buluş, bi yerlere gidin. Sinema, tiyatro kültürünüz olsun. Hayatın tadına varın azcık.
Zaten kaderindeki kişi her kimse nihayetinde onunla evleneceksin. Sen kaçsan bile bu böyle olacak. O yüzden en güzel yıllarını kendine zindan etme. Bir abla olarak rica ediyorum senden.

Yaşadıkların çok zor olabilir, herkesin kendine göre kaldıramayacağını düşündüğü sorunları var. Ama hayat her şeye ve herkese rağmen tam gaz devam ediyor. Hayata daha gerçekçi bakmanı öneririm. Ben memurum, istesem hemen evlenip yuvamı kurabilirim. Çok iyi kariyere sahip insanlardan teklifler alıyorum. Ama bulunduğum konum beni tatmin etmediği için yeniden sınava hazırlanıyorum. Haftasonu dersaneye gidiyorum, haftaiçide işime. Aynı zamanda vakit ayırıp sana yazıyorum şu anda :) İdeallerini büyük tut. Olmaz diye bi şey yok. Kendine güveni tam, kimseye boyun eğmeyen, bilgili, kültürlü, kendi doğruları olan, herkesin saygı duyduğu bir kadın, bir anne olmanı isterim. Seni hiç tanımam ama yürekten söylüyorum bunları. Ben bile onca sıkıntımın arasında halâ okuluma, eğitimime devam edeceğimi söylüyosam senin bunları çok rahat uygulaman gerekir. :)

Çok uzun oldu farkındayım ama içimden gelenleri söylemek istedim. Belki diğer bayanlara yaptığın gibi benide tersleyeceksin ama bunlar benim düşüncelerim. İster saygı duy, önemse, istersen hakaretler yağdır. O kısmı benim için önemli değil.

Anneni ve kendini üzmemen, yıpratmaman dileğimle.

Allah yardımcın olsun :)

Back
X