Diğer konularına biraz göz atmıştım. Az çok bilgim var. Kardeşimle aynı yaşta olduğun için yorum yapma gereği duydum.
Kız kardeşimde sen gibi 18'inde ve üniversiteye hazırlanıyo. 4 yıllık bir ilişkisi var çok küçük yaşta sevgili edindi,
onaylamadık hiçbir zaman çünkü kafasının karışmasından korktuk. Okulu bırakıp evlenmeyi düşünürse, geleceğini mahvederse diye korktuk.
Çok şükürki öyle bir şey olmadı. Ablası olarak hep yanındayım onun, hep destek oluyorum. Ama ilişkisi noktasında istesemde destek olamıyorum.
Çünkü hayatındaki kişinin okuduğu bölüm iyi değil, gelecek vaadetmiyor. İkiside evlilik düşünebilecek yaşta değiller.
Kardeşimi dersaneye yazdırdım ve okuması için her şeyi yapabilirim. Okuduktan, kendi parasını kazanmaya başladıktan sonra kiminle isterse onunla evlenir. Yeterki kendi ayakları üzerinde durabilecek durumda olsun. Bir aksilik olduğunda kimseye boyun eğmesin. Bunu yürekten söylüyorum.
Biraz asabisin sanırım, bunuda yaşına veriyorum. Hepimiz geçtik o dönemden :) Tek bir farkla; kimseye bu kadar kör kütük bağlanmadık.
Ailende muhtemelen benim gibi düşünüyor. Anne ve babanın rızası olmadan hiçbir şey yapma tatlım. Onlar hayır diyorsa vardır bir bildikleri.
Bak benim sevgilim yok ama acele etmiyorum. Hava güzelken, cıvıl cıvılken illa sevgilinin olması gerekmiyoki. Bir çok aktivite var. Hiç mi arkadaş ortamın yok? Mutlaka vardır bir kaç tane arkadaşın. Onlarla buluş, bi yerlere gidin. Sinema, tiyatro kültürünüz olsun. Hayatın tadına varın azcık.
Zaten kaderindeki kişi her kimse nihayetinde onunla evleneceksin. Sen kaçsan bile bu böyle olacak. O yüzden en güzel yıllarını kendine zindan etme. Bir abla olarak rica ediyorum senden.
Yaşadıkların çok zor olabilir, herkesin kendine göre kaldıramayacağını düşündüğü sorunları var. Ama hayat her şeye ve herkese rağmen tam gaz devam ediyor. Hayata daha gerçekçi bakmanı öneririm. Ben memurum, istesem hemen evlenip yuvamı kurabilirim. Çok iyi kariyere sahip insanlardan teklifler alıyorum. Ama bulunduğum konum beni tatmin etmediği için yeniden sınava hazırlanıyorum. Haftasonu dersaneye gidiyorum, haftaiçide işime. Aynı zamanda vakit ayırıp sana yazıyorum şu anda :) İdeallerini büyük tut. Olmaz diye bi şey yok. Kendine güveni tam, kimseye boyun eğmeyen, bilgili, kültürlü, kendi doğruları olan, herkesin saygı duyduğu bir kadın, bir anne olmanı isterim. Seni hiç tanımam ama yürekten söylüyorum bunları. Ben bile onca sıkıntımın arasında halâ okuluma, eğitimime devam edeceğimi söylüyosam senin bunları çok rahat uygulaman gerekir. :)
Çok uzun oldu farkındayım ama içimden gelenleri söylemek istedim. Belki diğer bayanlara yaptığın gibi benide tersleyeceksin ama bunlar benim düşüncelerim. İster saygı duy, önemse, istersen hakaretler yağdır. O kısmı benim için önemli değil.
Anneni ve kendini üzmemen, yıpratmaman dileğimle.
Allah yardımcın olsun :)