sevenleri ayırdılar..çok kötüyüm :((

suson87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
8
4
3
38
herkese iyi akşamlar.. ama bnm akşamlarım artık iyi geçmiyor sizinle dertleşmek istedim.. 5 yıllık bir birlikteliğim vardı ama bi hafta önce ayrıldık.. çünkü sevdiğimin babası beni iztemedi aleviyim die.. gelip beni bir görme tenezzüründe bile bulunmadılar.. sevdiğim kişi 2yıl olması için çabaladı elinden gelen herşeyi yaptı en sonunda ya birini öldürcekti yada kendini öldürcekti..mecburen ayrılmak zorunda kaldık.. birbirimize seni seviyorum diyerek ayrıldık.. okadar canım yanıyo ki..verdiğim okadar emek boşa gitti.. okulunun bitmesini bekledim askerliğinin bekledim işinin bekledim herşeyi oldu tam rahat edecem derken ayırdılar bizi.. kabullenemiyorum birden bitmesi çok zoruma gitti.. çok iyi anlaşırdık hiç bi gün beni kırmadı ama elinden bişey gelmedi.. çok büyük kavgalar etti ailesyle ama ikna edemedi tükendik.. şimdi ben babasına hakkımı helal etmiyorum.. o bizi ayırdı Allah da onu paramparça eder inşallah.. benm bi günahım yoktu bi kusurum yoktu inşallah onlarında en günahsızından çıkar ahım.. beni ne hale getirdiler.. kaç gündür ne yediğimi biliyorum ne içtiğimi.. tek suçumuz birbirimizi sevmek.. içimde allah korkusu olmasa intihar edecem o noktaya geldim.. çok seviyorum çünkü.. nasıl unutacam nasıl geçecek bilmiyorum..severek ayrılmak çok zormuş.. birini kaybetmiş gibi oluyosunuz.. çok hüzünlü.. dua edin bana nolur içimdeki bu sıkıntı geçsin.. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın.. ömrüm boyunca o adama beddua edecem.. ahım kalmasın inşallah.. amin..

çok tehlikeli şeyler demişsiniz yapmayın etmeyin, hadi önce o bedduaları silin öyle tartışalım bu mevzuyu öyle dertleşelim arkadaşım. zira gerçekten o beddualar ordan bana bakarken ben yorum filan yapamayacağım.

Oncelikle sizin adiniza cok uzuldum. Yine de siz kotu duada bulunmayin. Ne yazsak icinizi ferahlatmaz gibi geliyor.
Bir taraftanda sevgilinize kiziyorum cunku madem okulu bitti isi gucu var direnmesini beklerdim ya da ailesini bilen bir adamsa 5 yil birine umut baglayip bekletmezdi.

Din uzerinden pek bir sey soylemek istemem ama benim halamin gelini de alevi gayette severek aldik, hala da cok mutlular. Kistas bu olmamaliydi. Adiniza cok uzuldum.

Beddua etme Canim senin Canin yanabilir. En sucsuzundan cikarsin derken en sucsuzu siz sevgilinle sen olabilirsiniz.

beddua etmeyin...
onun haricinde umarım düzelir durumlar
ama en günahsızından çıksın ne demek
onun ne suçu olacak peki?
siz mutsuz oldunuz diye bütün dünya acı çeksin o zaman? olmaz ki..

Gerçekten de çok beddua etmişsiniz.... Zaten herşeyi Allah görüyor biliyor.... Eğer sevdiğiniz kişi sizi gerçekten seviyorsa... bunu ailelere kanıtlayabilirsiniz... Yaşınız kaç bilmiyorum ama... Ayrılmayın birbirinizden... eninde sonunda herkes kabul etmek zorunda kalacaktır....

Sevgilin ailesinin isteyip istemeyecegini bilmiyormuymus seni. İliskiniz boyunca hic mi bahsetmemis senden ailesine?

bana yaşattıklarının yanında emin olun söylediklerim hiç bişey.. çünkü içim kaynıyor böyle çok zor bi durummuş.. severek ayrılmak çok zor.. canından can alıyolar resmen.. 28yaşındayım aklı başında biriryim ama aklımı kullanamıyorum artık.. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın.. ayıranında yanında bırakmasın inşallah..

tek suçumuz birbirimizi sevmek..

Malesef, sadece iki yıldır uğraşan, gerisindeki 3 yılda bu durumun ciddiliğini farkedemeyen sizlerin de hatasını ekleyin bu duruma. Farkedemeyen deyip yumuşatıyorum tabi. Yoksa mezhep farkını dert eden bir ailesi olduğunu bilmeyen bir kız/oğlan çocuğunun olmadığına neredeyse eminim.

kıyamam ki ya.
tek diyebileceğim gerçekten sevgi varsa, aşk varsa hiçbir şey fark etmez; din bu denli engel olamaz.
adam basar gelir en kötü.
aşkınıza güveniyorsanız bekleyin. güvenmiyorsanız acı çekin de unutmaya çalışın. zor olacak ama....

Beni de türk ve müslüman olduğum için istemediler. Tanışmak dahi istemediler. O kız bu eve benim cenazem çıktığı gün girer demiş annesi düşünün yani. Ben de çok beddua ettim canım yandığı için.
Ama şu an hayatımda herşeyi unutturan ve ondan çok daha hayırlı, isteklerimizin ve hayata bakış açımızın uyduğu biri var. Hiç olmadığım kadar mutluyum. Allah bir kapıyı kaparsa diğerini daha güzel açabiliyor. Beddua değil dua edin, içiniz feraha ersin.

biliyorlardı tabiki.. hep olumlu baktık biz ikna ederiz die düdşündük.. sonuçta kimse çocuğunun mutsuzluğunu istemez.. ama bunlar bu insanlar için geçerli değilmiş.. 2yıl bunun için çabaladık olur die ama öyle bi noktaya geldi ki tıkandı tükendik gerçekten.. onun hiç bi suçu yok..

Ben böyle durumlarda ailesinin karşı olduğunu, çok katı olduğunu bildiği halde
o ilişkiye başlayan insanları anlayamıyorum en başta.

Kimse kusura bakmasın madem ailesinin onayı çok önemli alevi olduğunu bilerek
başlamayacaktı seninle hiç!

Ailesinin düşünceleri önemsizse de şimdi bitirmesin.
Evlensin.

Şimdi bu kadar beddualar anlamsız..

Farklı mezheplerden arkadaşlarım var.... bildiğim kadarıyla kız alırlar kız vermezler..... Bir tanıdığımız vardı oda Alevi kızı seviyordu.... kızın ailesi vermedi ama kız kaçtı... şu anda gül gibi geçinip gidiyorlar... Ailelerde çok iyi anlaşıyorlar.... Yani aileleri bir kenara bırakın sizin sevdiğiniz adam sizi seviyor mu... siz ondan emin misiniz..... seven adam karşısında da seven bir kadın varsa gerisi hikaye kalır.... ne yapar eder bu evlilik olur....

Bu dünya fani ahirette bunun hesabını vermekten korkmazlar senin inancını sorgulayıp ibadet şekline karışırlar bilmezler ki bunların hesabı yalnızca Allah'a verilir sevgiliniz ikna etmeyi bilememiş tek diyeceği siz hangi sıfatla sevdiğimin inancını sorgulayıp bizi ayırıyorsunuz peygamberler dahi yalnızca Allah ile kul arasındaki elçiyken sizin ne hakkınıza

Benim çok tanidigim var boyle mezhep farki olup ta evlenen ve mutlu olan onemli olan insanlik vicdan bence. He ama onlar ailelerine bakmadilar basta onlara da karsi cikildi ama direten erkek oldu. Erkek arkadasin da rest ceksin madem ailesine birazcik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…