Severek ayrılıyorum

Evet bunu iyice aklımıza sokmamız lazım. Herşey geçici. Herşey geçecek. Allah yardımcımız olsun

tedavi olsaymış keşke. annesi babası seninle hiç iletişime geçmiyor mu. ve çocugunu 3 aydır hiç görmeye gelmiyor mu

Anne - baba ayrı. 2 görümcem var. Annesi ve ablaları çok ağladılar , çok üzüldüler, çok kızgınlar eşime. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız hemen karar verme diyorlar. El birliğle düzeltelim sende bize yardım et seni çok seviyor evden dısarı cıkmıyor hatta odasından cıkmıyormus. Eşim bide şeker hastası. 2 sene olmadı daha hastalığı çıkalı.
Çocuğunu görmeye geliyor, 2-3 günde bir alıyor tüm gün vakit geçiriyorlar.
Bu vesile ile benide görüyor tabi ama bir kaç aşabiliriz, düzelebilirim vs gibi cümleden öteye gitmedi söyledikleri.yani benim öfkemi dindirecek bir çaba içimi soğutacak hiçbirşey yapmadı. Tabi aileme karşıda.
Sebep olarakta ben aileme bahsettiğim için ne haysiyetim kaldı be onurum hiçbişeyim kalmadı diyor. Yani zaten yanlışın içindeyim biliyorum çıkamadım o şeyden sen bide ailelere söyleyip iyice onurum gururum gitti diyor. tabi kızarak değil hissettiklerini söylüyor.

eşin çok ruhsuz, seni ya da çocuğunu bile sevdiğini düşünemedim şu yazdıklarından, bence doğru karar vermişsin, umarım bir an önce bu zor günleri atlatırsın

Çocuğunu görmeye geliyorsa yola gelebilecek yapısı var bence.hiç vicdan yapmasa özlemese kesinlikle gelmez diye düşünüyorum.böyle yaklaşmasının kendince sebepleri var belliki.sizin bu olayı öğrenip evde kaos başladığı andan itibaren ailelerin duymasına kadar ki yaşadığınız süreç onu utandırmıştır..haklı olarak patladınız birdenbire büyük bi kıyamet koptu evde alevlendikçe alevlendi ailesine haber verdiniz (alın sizin yetiştirdiğiniz evlat bu gibilerinden ailesinide utandırdığınız hissinde) kendi ailenize haber verdiniz (öyle rezil bir adam ki beni kandırmakla kalmadı sizden aldığı parayı bile kumarda yiyecek kadar kendini kaybetmiş bi adam..gibilerinden onurunun bittiği hissinde) tüm ailede itibarı kalmadığını düşünüyor.kavga büyüyünce de napıcağınızı bilemez haldeyken bi anlık sinirle evden kovdunuz yani olaylar ikinizinde kontrolinden çıktı iyice sarpa sardı..eşiniz olayların bukadar büyüyeceğini tahmin etmemiştir.öğrense de kendi aramızda çözeriz vs. diye düşünmüş belli ki..yaşadığı pişmanlığı az bulmanız gerektiği kadar ah vah edip çabalamaması büyük ihtimal utancındandır.. yüzünüze bakıp dillendiremiyor gibi geldi bana.şu durumda olupta çocuğunu bile silip atan bırakın ar edip utanmayı kadının ailesine tehditeler savurup kadının da bebeğinin de hayatını zindan eden insanlar var emin olun..

Sanki kendisi yazmış. Tamda böyle anlatıyor durumunu.
Yaptıklarım yüzünden utanıyorum. Sende bunu herkese söyledin. Söyleme amacın evliliğimizi bitirmek. Gözlerinde hep öfke görüyorum o yüzden içimden birşey yapmak gelmiyor falan diyor.

2-3 Günde bir gelen adam hakkkında kötü düşünemedim ben.haliyle sizinle konuşaçagı görüşeceği belliyken sizden kopmadığını anlıyorum.şu adımı atması için bile aylarca bekleyebilirdiniz öyle söyliyeyim.böyle bir iletişim imkanı varken ben olsam iyi değerlendirirdim.birden bire olmaz zamana yayın her geldiğinde önce kendi yuvanız için sıkmadan suçlamadan etkili bi konuşma yapın..sonra bekleyin düşünsün dediklerinizi, beklentilerinizi zorlanacağı şeyler varsa hazmetsin önce kendi içinde...daha sonra ailelerin sizlerden tek beklentilerinin huzurlu bi yuva mutlu bi aile olduğunu diğer tüm şeylerin ikiniz birbirinize tekrar şans verdiğinizde unutulabileceğini söylerseniz ve eşinizde buna ikna olursa yavaş yavaş hallolour herşey. evliliği bitmek üzere_guru kırıldı (kendi hatasından ) o şimdi o insanların tekrar yüzüne bakmamak için yüzleşemeyeceğinden kaçıp kurtulmak istiyor çoğu erkek gibi

evet hata yaptı (iş arkadaşlarıyla küçük küçük idda oynamakla başlayıp bambaşka hallere gelebiliyor bu pislik bunları da düşünün) ama o hala sizin eşiniz.bırakın gururu bi kenara onun gururunu da kafanızda düşünmeyin, ellerini ellerinizin arasına alın bu şartlarda olursa tedavi olursa hayatınızda mutlu olacağınız başka şeylere yönelirseniz ömrünüzün sonuna kadar onun yanında olduğunuzu hissettirin bir kere..ne kaybedersiniz ki..dilucuyla da olsa tedavi olurum bile demiş bunlar bence önemli ayrıntılar..

Hala seviyorsanız birgünlük ağzınızda çıkan sözün esiri olmayın bir ömür (evden git dediğiniz için yazıyorum).ogün öyle dediniz ama haftalar geçmiş üstünden.

Çok üzüldüm gerçekten inşlh rabbim sana ve bebişine mutlu gelecek nasip etsin zor bir süreçtesin şimdi ama geçer zamanla zaman ilaç herşeye

Siz ayrilmak mı istiyorsunuz yoksa birşeyler olsun ve evliliğimiz düzelsin mi istiyorsunuz.ne istediginizi iyice düsünüp tarttıniz mı

Çok güzel yazıyorsunuz gerçekten. Ama sizce bir adım atması gerekmiyormu? Yani onunda bana güven duyacağım cümleler sarfetmesi gerekmiyor mu sizce? Geldiğinde ufak tefek konuşmalar oluyor aramızda.
Ama sanki ilk günlerdeki gibi üzüldüğünü göremiyorum. Sanki alıştı oda bu duruma.
Nebileyim gerçekten adım atması gereken benmiyim yoksa hala ondan mı beklemeylim çok kararsızım.

Siz ayrilmak mı istiyorsunuz yoksa birşeyler olsun ve evliliğimiz düzelsin mi istiyorsunuz.ne istediginizi iyice düsünüp tarttıniz mı

Mantığınla kalbim arasında sıkışmış vaziyetteyim.
Mantığım bitir diyor, kalbim sıkışıp kalıyor.
Düzelir , yanımızda olur gibi düşününce daha iyi hissediyorum kendimi.

Kumar oynayan bi babanın çocuğu olarak yazıyorum. Babam beni bildim bileli oynar. Hatta milyonlar kaybetti diyebilirim. Ha eve icra kağıt vs. Hiç birşey getirmedi. Hiç bir eksiğim olmadı prenses gibi büyüdüm bir dediğim iki olmadı.

Ama birileri arasında kumarcı bunun da babası dedikleri gün çok ağrıma gitmişti.

Çok çok zor bırakması babam iki elimi de kesseler gider gözümle oynarım öyle illet birşey demişti.

Allah yardımcınız olsun..Annem dövmüyor sövmüyor ayrılsam diğer evlendiğim iyi mi olacak en iyisi sizi babasız bırakmamak demişti ve 30 yıldır evliler. Sizin tercihiniz kararı biz değil en iyi siz verirsiniz.. Çok üzüldüm gerçekten.

Bu arada 3 ay içinde bir kere ayrılmayalım, en azından biraz süre verelim nebileyim konuşmaya devam edelim falan dedi kabul ettim. Sonra oğlum rahatsızlandı 2 gece kaldı. O 2 gece iğnesini almadığı için şekeri 500 e çıktı , o gün annesine gitti. Konuşmaya devam ettik ama kalmaya gelmedi. cocukla beni tek bıraktığı için çok büyük tepki verdim. Ailemin çok yakınımda olduğunu beni yalnız bırakmadığını filan biliyor. Ondan sonra kesildi konuşma. O konuştuğumuz dönemlerde bende hoşnut değilim bu durumdan ama ayrılmamızdan iyidir falan dedi. Neredeyse 3 aydır işsiz. O gece şekeri çok yükselip eve gidince ablası uyu dinlen kal demiş( kötü niyetle değil tabi) . Daha sonra annesinden öğrendim.
Yani ben ne yaparsam kabul ediyor. Barışalım desem eder, ayrılalım diyorum yine ediyor. Ayrı kalalım biraz dedim sevindi yalan yok, sinemaya falan gideriz , başbaşa bişeyler yaparız filan demişti.
Ama o beklediğim çırpınma., fedakarlık yok.

Nerden tutsam elimde kalıyor sağlıklı karar veremiyorum

İşte diyorum ya 2 ucu b*klu değnek.eşimde aynen böyle konustu bana.
Bende ona benden gizli yapmasaydın, çok fazla batmadan sana yardım ederdim demiştim ilk olaylar çıktığında. O öyle bişeyki anlayamazsın , istesende beni engelleyemezdin demişti. Zaten sana söyleseydimde beni paralardın asla yardım etmezdin dedi.
Evimizize haciz gelmedi şükür cnm kredi çekmiş o krediyi ödememiş onun bildirimi geldi. Bende o bankada kredimiz olmadığını bildiğim için çıktı ortaya.

Babanız tedavi gördümü hiç? Tedaviyle düzelebilir diyenler var. Babanız yine iyiymiş öyle olsa bende kabul ederim eşimi. Yani nebileyim kontrollü olsa kişisel zevk harcaması gibi bilsem tutarını falan oda rahat olur bende. Bilmiyorum tabi doğru mu düşünüyorum şuanda.
Kendi düşünmez ama ben ne desem yapan bir eşim var.
Yani romantiklik, özel süprizler vs düşünmez ama ben yap desem yapar.
5 senelik evliyiz hiçbir yıl evlilik yıldönümümüzü unutmadı, ilk kez bu ayrı olduğumuz zaman unuttu.
Özür diledi , bu süreçte unutmamam gereken bi zamanda unuttum dedi. Ama ben direk öfke kusuyorum.

bana ilk gün ne yaşarsak yaşayalım sen bu konulara dönüp öfke kusacaksın. Bu yüzden mutlu olamayacağız seni hep mutsuz u edicem bunu düşününce ayrılalım diyorum kendime dedi, ama sana ayrılalım demeye cesaret edemiyorum , dilim varmıyor dedi.

Kusura bakma bu kadar detaylı yazdım diğer arkadaşlarda okuyor diye.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Bence sizin kalbinizde, mantığınızda eşinizle beraber olmak istiyor.Ama bazı şeyler gün yüzüne çıktığı için ne siz nede o karşılıklı bişeyleri karara bağlayamıyorsunuz.Bilmiyorum evliliğiniz boyunca bu ilk vukaatimi.Ama bence herkes bir hata yapar şeytana uyar.Kendinizi çok kaptırmadan ve şartlar koşarak bir şans daha verin derim ben.En azından çocuğunuz ilerde sorduğu zaman yavrum ben babanı affetttim ama malesef o tekrar tekrar hata yaptı diyebilesiniz.Bir gün çocuğunuz büyüdüğünde eşiniz tutupta çocuğunuza ben hata yaptım annen bana bir şans vermedi diyemesin...Ama şimdi içinizde hep bir taraf yarım kalıcak.Acaba bir şans versem düzelirmiydi, acaba bişeyler yoluna girermiydi diye.Bu kötülüğü kendinize yapmayın.Acaba acabalarla zaman geçirmeyin. Kaybedecek bişeyiniz yok yaşayın ve görün..Zaten düzelmicek bir adamsa emin olun sizi çok fazla bekletmez ve gerçek yüzü ortaya çıkar. Bekara kadın boşamak çok çok kolay. Kime anlatsanız direk ilk lafı boşan olur.

Mantığım boşan diyor aslında. Ama gerçekten düzelirmiydi, düzeltebilirmiydim aklımda kalacak evet.
Bilerek detaylı anlatıyorum çünkü gerçekten tarafsız yorumlara ihtiyacım var. Daha önce biz evlenmeden olmuş. Aynen evlendikten sonra öğrendim. Evliliğimizden beri yaşımızdan büyük travmalar yaşadık. Biraz araştıınca bu tarz eğilimler destek alınmazsa travmalarla tekrarlayabilirmiş. Doktora gitsek ne olay olduda tekrar oynadın diye soruyorlarmış ilk.
Bi bebeğimizi kaybettik şeker hastalığının sonra çıktı mesela.

Ve aslında buraya yazarken herkes boşan diyecek zannettim. Ama farklı yorumlar ve fikirler geldi. Bu bile benim için çok şey ifade ediyor.
Belkide suanki psikolojimden bilmiyorum ama önemsiyorum.

Ben evlendikten sonra öğrendiğim zaman ayrılığin eşiğine geldik. Ayrılmayalım diyip askere gitti. 5 sene sonra tekrar oldu. Bu 5 sene içinde olmadı. Ve bu kdr batma işi kısa sürede 5-6 ay içinde olmuş. Ya aslında batmada demeyeyim. Çok çok büyük bir miktar değil. 15 bin tl kredi çekmiş. Çalışarak rahatlıkla ödeyebileceği bir rakam. Ama o öderken ben sürekli sorun çıkaracağım bunu düşünüyormuş sürekli.
Maalesef sorun çıkaracak yapıya sahibim. Sinirli ve sabırsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…