Sevgi diye bir şey yok mudur?

Ama o kedinin varlığı bile içinizi huzurla doldurmuyor mu?🥰🥰🥰 Alın size çıkar 😂

Yani öyle bakarsan doğru. :)))

Huzurla da dolduruyor, yardım ettim oh biri kurtuldu en azından tatminini de yaşıyorsun, sonra o yumuşacık tüyleri okşamak da bir çeşit çıkar. Adamı seveyim desem kelleşmiş kartlaşmış, çocuğumu seveyim desem çok sevdirmez -anne işim var şimdi- der beni başından savar (3 yaşında da ne işleri var ne işleri), bu garibimin işi gücü sürtünmek kucağına yatmak, yumcalamayıp napayım. Bir de kendini salıveriyor lastik gibi sünüyor yumoş bir slime gibi, insanın mıncırası geliyor. :D

Yani öyle bakarsan doğru. :)))

Huzurla da dolduruyor, yardım ettim oh biri kurtuldu en azından tatminini de yaşıyorsun, sonra o yumuşacık tüyleri okşamak da bir çeşit çıkar. Adamı seveyim desem kelleşmiş kartlaşmış, çocuğumu seveyim desem çok sevdirmez -anne işim var şimdi- der beni başından savar (3 yaşında da ne işleri var ne işleri), bu garibimin işi gücü sürtünmek kucağına yatmak, yumcalamayıp napayım. Bir de kendini salıveriyor lastik gibi sünüyor yumoş bir slime gibi, insanın mıncırası geliyor. :KK70:
Heh bir de işin “iyilik yaptım” tatmini var. Acaba iyi hissettirmese bu duygu iyilik yapacak mıyız? Aslında çok derin bir konu. Psikolog neden böyle felsefik konuşmuş anlayamadım.

“Aldanma insanların samimiyetine!
Menfaatleri gelir her şeyden önce.
Vaad etmeseydi Allah cenneti;
O’na bile etmezlerdi secde.”

baktıgnda çokta haksız sayılmaz.. Eşinle menfaat içinniye kendi çıkarın var her ikinzde de.. Belki bi durum Anne Sevgisi diyebilirim..

Gittiginiz kisinin diplomasini kontrol edin , hic boyle bir psikolog duymadim
Sevgi karsiliksizi da vardir , evlatlarima duydugum sevgi karsiliksiz , anne babama kardesime ve hatta esime duydugum sevgi de karsiliksiz
Hicbir beklenti olmadan seviyorum
Bunun tek istisnasi , sayfiklarim kisilerin( cocuklarim haric) bana eziyet rtmesi , siddet uygulamasi vs olur , anca o zaman sevgim biter kendilerine

Heh bir de işin “iyilik yaptım” tatmini var. Acaba iyi hissettirmese bu duygu iyilik yapacak mıyız? Aslında çok derin bir konu. Psikolog neden böyle felsefik konuşmuş anlayamadım.

Ama insanın mekanizması öyle, teşvik edici bir şey olmazsa yaşamaz bile, niye yaşasın? :)
Zevk duymasa seks yapmaz, acıkmasa yemez, uyku hissi gelmese uyumaz; bir itenek lazım ki onu yapsın. Yaşamanın belirtisi "İstemek"tir bu kadar basit, istetecek de bir şey lazım; o lazım da "Beklenti-bencillik-tatmin" olarak açıklanabilir felsefe-psikoloji dünyasında, ben gündelik ticarete baktığımda bu güdüleri "Karşılık beklemek" olarak görmüyorum.

Psikologun canı sıkılmış, dert dinlemekten baymış olabilir; iki muhabbet edelim saksını çalıştır diye şeapmış işte de (Tabi belli bir samimiyette de olmaları lazım, laf lafı açmalı filan) konu sahibimiz dertlenmiş. Benim psikologla muhabbetlerin yanında bu ne ki? Ohhoğ, sağlam adam sakat çıkar, neyse ki benim kafada tahtanın biri yok, oradan giriyo çıkıyo denilenler :KK70: :KK70:

Son düzenleme:
Kızlar bugün psikologa gittim. Biraz sevgi ile ilgili konuştuk. Bana dediği şey çok kafamı karıştırdı. “Sevgi diye bir şey olmadığı.” Anne baba sevgisi olsun, eş veya sevgili sevgisi olsun, ne bileyim her türlü sevginin aslında bir beklentiden kaynaklandığını söyledi. Yapılan fedakarlıkların hep karşılık umularak yapıldığını söyledi. Kafam öyle bir karışık ki şu an. Tüm değer yargılarım alt üst olmuş durumda. Çünkü yıllardır hayalini kurduğum gerçek sevgiye ulaşmak. Şimdi ise böyle bir şey olmadığı söyleniyor bana.
Hep düşünürüm bende bunu sevgi varmıdır evet vardır anne evlada sonsuz sevgi duyablr ama asıl mesele fıtratta bazı anneeler var mesela dogurduguna sahp cıkmıyor olmuyor sevemıyor kendini dusunuyor oda var bence hersey karakter fıtratta bıtıyor

Gittiginiz kisinin diplomasini kontrol edin , hic boyle bir psikolog duymadim
Sevgi karsiliksizi da vardir , evlatlarima duydugum sevgi karsiliksiz , anne babama kardesime ve hatta esime duydugum sevgi de karsiliksiz
Hicbir beklenti olmadan seviyorum
Bunun tek istisnasi , sayfiklarim kisilerin( cocuklarim haric) bana eziyet rtmesi , siddet uygulamasi vs olur , anca o zaman sevgim biter kendilerine
Tam olarak o kast edilmemiş.
Yazmıştım her zaman zihinsel bir tatmin üzerine kurulu hayatta her şey .
Mesela çocuklarınızı seviyorsunuz, çünkü bu içinizdeki annelik güdüsünü ve hissini tatmin ediyor .
Yanı bir karşılığa gerek yok. Burada karşılık davranışsal degil içsel tatmin anlamında kullanılmış .
Evrimsel olarak zihin gelişimimiz bizi dünyanım geri kalanından ayrı göstermeye yönelik gelişmiş . Bu yüzden tatmin üzerine kurulmayan bir ilişki yok .
Tatmin de dediğim gibi; hormonal ,zihinsel ya da ruhsal olabilir ve kötü bir şey olarak nitelendirmeyin bunu

Kafayı yemiş bir psikolog daha. Hangimiz normaliz ki...
Sevgi olmaz olur mu canım insan ilişkilerinin temelinde sevgi vardır, anne baba sevgisi karsılıksız bir sevgi mesela ve sevdiklerinle mutlusundur, sevdiğin bi hayvanın başını okşamak bile mutlu eder insanı şimdi karşılıklıysa ben de köpeğin benim başımı okşamasını mı bekliyorum yani ? Saçma.
Psikoloğun acilen bir psikiyatriste görünmeli.

Hayatta tek bişi var o da merhamet vicdan ve şefkat sizin sevgi sandığınız şefkat olabilir mi bunca zaman ,
Örneğin ben arabamı seviyorum ,sevmek için sebep gerekiyor

Tolstoy'un İnsan Ne İle Yaşar kitabını okudunuz mu
İnsan sevgiyle yaşar diyor
kainat sevgiyle, hayat sevgiyle herşey sevgiyle var
mevlana ne güzel der: Yaradılanı severim, Yaratandan ötürü
hayatın kaynağı Sevgi değil midir...
Annenin çocuğuna karşı olan karşılıksız sevgi ve merhameti, Yaradanın bir tezahürüdür...
isterseniz biraz da tasavvufa yönelin
"herkes seni terk etse Aşk Seni Terketmez...." bu kitap da tavsiye edilir...

Kızlar bugün psikologa gittim. Biraz sevgi ile ilgili konuştuk. Bana dediği şey çok kafamı karıştırdı. “Sevgi diye bir şey olmadığı.” Anne baba sevgisi olsun, eş veya sevgili sevgisi olsun, ne bileyim her türlü sevginin aslında bir beklentiden kaynaklandığını söyledi. Yapılan fedakarlıkların hep karşılık umularak yapıldığını söyledi. Kafam öyle bir karışık ki şu an. Tüm değer yargılarım alt üst olmuş durumda. Çünkü yıllardır hayalini kurduğum gerçek sevgiye ulaşmak. Şimdi ise böyle bir şey olmadığı söyleniyor bana.

kavramlara ne isimler verdikleri kişileri bağlar.
sevgi diye bir şey var.
karşılıksız sevgi yok dese neyse diyeceğim ki bence o da var.

bir şeyi sever, karşılığını alırsanız, mutlu olursunuz.
karşılığını alamazsanız mutsuz.
bu sevginin olmadığı ile ilgili degil, sonucunu beğenip beğenmemekle alakalı.

sevgi neydi
sevgi emekti :KK200:
2277639

Sizin "gerçek sevgi" tanımınız nedir?

Karşılıksız mı olmalı, süresiz mi, sınırsız mı, sebepsiz mi? Stabil mi olmalı mesela; her ne olursa olsun aynı yogunlukta değişmeden devam mı etmeli?

Psikologunuz sevgi diye bi sey yok derken kelimeyi sizin gözünüzden tanımlamış olduğunu düşünüyorum. Yani bi sevgi var, ama o sizin tanımınızla pek örtüşen bi duygu değil. Sanıyorum psikolog bunu vurgulamak istemiş.

En karşılıksız görünenlerden gidelim mesela; "evlat sevgisi" dediğiniz şey hormonlarınızın bestelediği bi senfoni arka planda tam gaz çalarken beyninizin çocuğunuza bakıp "işte ölümsüzlüğüm" demesinden ibaret bi yerde. Tabi bu bi annenin çocuğuna duydugu sevgiyi kücülten ya da eksilten bi sey degil, bi karsılık da değil. Aksine muhtesem bi motivasyon.

Aynı şekilde anne sevgisi adı altında ilk besin kaynagınıza, genetik ve cevresel bilgisini size aktararak hayatta kalmanızı saglayan canlıya duydugunuz bağlılık da sağlam bi motivasyon ve tatmin içeriyor ama bu onu degersiz kılmaz.

Özetle yaptıgımız her sey icin ihtiyacımiz olan sey bu, motivasyon. Ve her motivasyon bi karşılığı dogurmak için ortaya cıkar, süresi ve sınırı vardır, inişli çıkışlıdır ve bi sebebe baglıdır. Sebep ortadan kalktıgında sonucu eskisi gibi istemezsiniz.

Amacına ulasmıs motivasyona da tatmin denir ki ister fiziksel olsun ister duygusal yabana atılacak bi sey degildir.

Ozetle duyguları realize etmek onların degerini düsürmesin, duygu ve dusünce dunyanızı yıkmasın. Aksine gelismesini saglasın, hayranlıgınızı arttırsın. Aksi zaten pembe dizi sıglıgında ucuz romantizm.

Ama o kedinin varlığı bile içinizi huzurla doldurmuyor mu?🥰🥰🥰 Alın size çıkar 😂

Bence ben onlari sevdigim icin bana huzur veriyorlar. Sevmeseydim vermezdi :KK48:

Bana huzur verdigi icin mi seviyorum yani? Sanmiyorum ama yaniliyorsam karsi goruslere acigim.

Ne bileyim mantikli dusununce bir kedinin bana verecegi duygusal hazzi disaridaki herhangi bir hayvanin basini oksayarak ta giderebilirim. Neden eve alip onca kulfet altina gireyim ki?

Benimkiler 3 tane.. Simdi yurt disina gidecegiz bir suru prosedur var.. Gunlerdir arastirmaktan beynim döndü.. Sirf onlarin islemlerini yapabilmek icin esimi birakip turkiyeye dondum. Örnegin kabinde tek kedi ile seyahat edebiliyormusum... Sirf kargo bolumune vermemek icin 3 git 3 gel yapacagim.. ucaktan nefret etmeme ragmen 6 kere ucaga binecegim.

Sevmesem amac sadece duygusal tatmin olsa bunlari burada sahiplendirip oradan yeni bir kedi sahiplenirdim mesela.

Neyse son kararim vazgectim karsi goruslere acik degilim.. 🤣 En azindan bu konuda.. Cikar falan kabul etmiyorum, edemem valla. Ben de 3 tane var goturusu getirisinden fazla. :KK70:

Back
X