sevgi karın doyurur mu evlilikte?

Bu kadar maddi sıkıntı içindeyken neden bir kariyer yapma planı yok. Madem çalışıyor aksamlari da sınavlara filan hazırlansinlar. Birlikte bir kariyer planlasinlar. Sevgi karın doyurur. Bir kuru ekmek nice sofralara bedeldir. Aşk olduktan sonra hersey hallolur. Ama kafalarını calistirsinlar. Hedef belirleyip birlikte yürüsunler.

ne kadar duygusuzsunuz !
Ablanizin mutluluğu için biraz sikintiya girseniz nolur yani!

Bu sevdigiyle evlenmezse belki hiç çocuğu olmayacak farkindamisiniz

Ablanız destek olmanızı beklerdim

ablanın yaşadıklarını ben de yaşadım ki benim ailemin durumu gerçekten iyiydi.ama ben eşimle bu hayatı göğüsleyeceğime inandım ve sanırım başarıyoruz da.10 yıllık evli 2 çocuk sahibiyim ve eşimle bir gün bile maddiyat yüzünden kavga etmedik.ki benim ailemden ne evlenirken ne de sonrasında tek kuruş yardım görmedik.ablan kocaman bir insan ve bırakın bunun kararını o versin.aşayacağı hayatı o sizden daha çok ölçüp biçiyordur kafasında o bu hayatı göze alıyorsa siz de destek olun bence.bana şimdi sorsalar yine eşimi tercih ederdim.

İkisi de çalışsın çabalasın, para biriktirsin. Bir de çok önemli bir şey olarak, ayağınızı yorganınıza göre uzatın siz de yani. İki ailede de maddi durum yoksa, düğüne gerek yok demektir . Ha yok ille her şey en güzeli olsun, tam olsun diyorsa o kadar çok çalışıp biriktirecek, düğününü erteleyecek. Çalışmadan olmuyor bu işler.
Karşı tarafı, üstelik genç bir adamı bunca zaman kenara para koyamamış diye eleştirmişsiniz de, omzunda kardeşi ve ev masrafı da varmış. Ona bakarsanız siz de ailecek yokluktan gelmiş, yokluktan gidiyormuşsunuz. Sizin ailenizden birileri de elbet onca yıl çalışmıştır değil mi? Siz niye hala yokluk çekiyorsunuz o zaman? Velhasılı, karşı tarafı yargılamadan önce iyi düşünün. İnsanların evinin içini bilmeden bunların lafını etmek yersiz. Sizin ablanız umarım bayağı birikim yapmıştır kendi için şimdiye dek.

evlilikte maddiyat maalesef ki çok sıkıntılı bir durum. parası olmayıp da saadeti olan, parası olmayıp da huzuru da olmayan bir sürü örnek var. senin ablanın bunlardan hangisi olacağını Allah bilir.
Ben evlilikte maddiyat önemli değildir kanısındayım. Ama çevremden de gördüğüm akdarıyla evlilikte para sıkıntısı olunca eşler geriliyor ve birbirlerini yiyorlar bir süreden sonra. Maalesef böyle bir gerçek var.

Ben de evlilik hazırlığında olduğum için biliyorum ki evet evlilik masraflı bir şey. ama bunun masrafsız hale de getirmek mümkün. mesela bir birkim yoksa eşyalı bir ev tutmak kısa vadede daha karlı olacaktır. söz ve nişanı bir yapmak aynı zamanda bohça gibi gereksiz adetlerden uzak durmak da sizlere katkı sağlar. düğün yerine de nikah yaparsanır hiç bir şey olmaz. benim bir arkadaşım çektikleri 10 bin tl krediyle evlendiler. o da sırf gelinliğe damatlığa ve altına vermek için. baika da hiç bir masraf yapmadılar. şu anda da mutlular :)

Adam duzgunse calışkansa evlensin para geçinecek kadar olsun yeter iki çekyat bi yatak odası çam buz.d alsınlar birde set ustu lüks ev kurup borca girmesinler bebek getirmesinler hemen nikah yaparlar takıyı eşya borcuna verirler olur biter kardeşimde kocasıda asgari ücretle geçiniyolar kiracılar bi sure kaynanasıyla yaşadı eşya aldı ayrıldı ben geçinemezler diyorum ama geçiniyolar beklentiler önemli pazarda da kıyafet var mağazada da aza kanaat ederim sevdiğim adamla uyurum benim görüşüm bu dediğim gibi adam iyiyse dediklerim geçerli tembel bi hanzo için değmez kesinlikle

Yazınız bana çok duygusuz geldi. Biz duygusal varlıklarınız. Sevmek sevilmek isteriz. belli bir yaştan sonra evlenmek yuva kurmakisteriz. doğamız bu şekil de. İki yetişin insan birbirlerini sevmişler, aşık olmuşlar ve evlenmek istiyorlar.. Bu onların en doğal hakkı. Ayrıca da ikisi de çalışan kendi ayakları üzerinde duran insanlar.
Ayrıca da ablanın hayatın da bir değişiklik olmayacak, evlenmeden yani şuanda da çok laylaylom hayat yokmuş ki..
Burada önemli olan karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve güvendir. Önemli olan erkek adamın maaşından çok, ne kadar çalışkan ve sorumluluk sahibi birisi olması.. Bugün 3 kazanır, yarın işin de yükselir 5 kazanır. Bu tamamen insanın sorumluluk bilincinden ve şanstan kaynaklıdır..
Bu devirde gerçek aşkı, saf sevgiyi bulmak çok zor. Ablan gerçekten kendi sevgisine ve erkek arkadaşına inanıyorsa, hiç bırakmasın elini..
Bu arada da ayaklarını yorganına göre uzatırlar sa gayet rahat geçinirler..

Kimse bir anda zengin olmuyor ayaklarını yorganına göre uztirsalar zamanla evleri de olur arabaları da insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…