sevgi karın doyurur mu evlilikte?


Noktasına, virgülüne kadar katılıyorum.
 


Asgari ucret demissiniz, gorustugu kisi dogru duzgun isi yok demissiniz bana hayal gibi geliyor su dedikleriniz. Birbirlerini cok cok cok seviyorlarsa ekonomik durumlarini duzeltmeden evlenmeye kalkmasinlar derim yinede ben.
 
Sorumluluğunu bilen çalışkan insanın herşeyi olur zamanla sorumsuz insandan korkarım o yüzden akıl diyorumSevgi olmadan da evlenilmez aşık oldum diye de mantık kenara bırakılmaz
 
Sevgi'yle para kapışsa para diyorum efenim..sevgiler tırt zira parayla gezer tozarım
 
Mantıklı düşünmek gerekirse mutlu olmaları zor görünüyor.
Şu aşamada böyle bir topa girmesinler.
Kısa bir matematik durumu ortaya koyuyor.
Asgari ücret 1300. İkisinin toplam geliri 2600.
Ev yok. Kira en az 500 desek (ki böyle bir kira bedeli kaldı mı bilmiyorum)
Faturalar totalde 400 civarı olsa. Mutfak tutumlu davranıldığında bile en az 400 ü bulur.
Sadece bunlar 1300 yapıyor birinin maaşı gitti.
Diğer kalan 1300 ile eve ucuz eşya bile alınsa taksitleri ödenmez.
Ödenir de işe gidip gelecek bile para kalmaz.
Nikah olsa gelinlik damatlık lazım.
İşleri ciddi anlamda çok zor.

İmkansız mı değil. Ama böylesine maddi anlamda zorlayan bir evliliğin aşkı diri tutacağına ben inanmıyorum.
Çok para olmalı demiyorum. Ama yetmeli. 1o lira bir yere
verirken 40 defa düşünen bir insan huzurlu hissedebilir mi.
Baskılanan her türlü duygu bir gün mutlaka patlar.
Çünkü insanız ve nefslerimiz var. her zaman bastırmak mümkün değil.
bu işin alçak gönüllü olmamakla, yada paraya değer vermekle hiç bir ilgisi yok. 2 faturayı arka arkaya ödeme o evde yaşam durur.
Elektrik yoksa mum yakar otururuz romantizimin de değil hayat.
Buz dolabına koyduğun bir kalıp peynir bile kokar elektrik yoksa.
 
Reactions: 000
Tamamiyle adamın karakterine bağlı karaktersizse eve 50 000 de girse gözü doymaz fakiriz der kadınlar bu konuda eğer gerçekten seviyosa tabi sorun etmez ve her türlü okuruna gider
Adam karaktersiz olmasın durumun kötülüğü sebebiyle sinir olup öfkesini karısından cikarmasin
 
Nasıl hersey içinde mi acarsan sevinirim nereye ne verdiler
evin temel eşyaları işte. koltuklar, beyazeşyalar (çamaşır mk. hariç.) eksiği yoktu.
ama birkaç sene evveldi. hatta gelinlik damatlık ve bize kıyafetler hep o parayla alındı. takılarda ayrıca.
mobilyalar peşin olunca daha uygun oluyor. tabi öyle aşırı pahalı şeyler olmadı ama kıytırıkta değillerdi.
ama şuanda da 10a olmadı 15e olur diye düşünüyorum.
 
Ayynen katiliyorum
Arkadaşım durumu iyi biriyle evlendi adam yapmadığını bırakmadı kız ayrıldı şimdi gariban biriyle evli ve cook mutlu

canım benim akrabam var, ilçenin sayılı zenginlerinden biri ile evlendi, ama kendi karar verip evine pazar alışverişi bile yapamıyor.
ne kadar üzülüyor bir görsen, babasından kalma küçük bir tarlası var, ondan yıllık bir kira geliri var, onu harcarken o kadar mutlu ki.
 
o değil de oğuluşumla Küçük Prens filmini izledik dün.
hay allahım, benim duygular iyice sapıttı, animasyonun yarısında ağladım durdum, oğluşum bir şeye anlam veremedi.

İzlemeyenler izlesin.

Ne diyelim,
gülünüze emek verdiğiniz için kıymetlidir, yoksa dünya birbirine benzeyen güllerle dolu.

içinizdeki ruhu kaybetmeyin hanımlar, yoksa bu dünyadan göçerken hiç bir iz bırakamazsınız...
 
bu soruya herkes kendi beklentileri doğrultusunda cevap verecektir, o yuzden kesin olarak şöyle şöyledir diyemeyiz. ama gerçek olan birşey var ki, o da evlilikte maddi zorluklar ilişkiyi hakikaten sarsıyor. geçim derdine düşünce geriye sevgi falan kalmıyor emin ol. ama şu var ki bugün nice asgari ücretle çalışan çiftler evleniyor. bence bir erkeğin mesleğinden ziyade çalışkan olması daha mühim. işi özel sektörse ve garantisi yoksa, sebatkar olmalı. ekmeğini taştan çıkarabilmeli tabiri caizse.

ablan ve sevgisilinin evlendilerini farzedelim. ikisi de asgari ücretten toplamda 2600 alacak. evlenirken düğün yapmazlar nikah yaparlar ki masraf olmasın. gelinliği damatlığı uygun bir fiyata alırlar, eşyaları da mesela topluca düğün pakati yapan mağazalar var, ordan taksitle alırlar. herşeyin en uygununu alırlar. evi oyle hınca hınç doldurmanın anlamı yok. az parayla sade ve minimal bir ev döşemek mümkün. her ay evlerine 2600 girecek. bunun bir kısmı kira bir kısmı fatura ve eşya taksiti olsa, kalanla da mutfak ve diğer ihtiyacları karşılamaya çalışacaklar. çok ucu ucuna da olsa geçinebilmek mümkün. eger amaç sevdiğin inandığın güvendiğin bir adamla hayatını paylaşmaksa, ve eger azıcık aşım kaygısız başım diyorsa bir kadın, neden olmasın ki.. denemeye deger.
 

:) kısa, öz olmuş. Bayıldım
 

Canım ama bizler bunu bırak zengin bir koca bul demiyoruz ki.
Yada zengin olsun sevmesen de olur.
Sadece bu imkanlarda evlenseler de mutlu olmaları zor demek istiyoruz.
Gerekirse beklesinler. biriktirsinler.
Maaş ve iş anlamında iyileştirme çabası için mücadele göstersinler.
2600 gelirimiz var olur mu diye soruyorlar bizde çok zor olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.
 

Ama.shapes olmayacağını düşünen kardeş, kız kendi konu açsa neyse,belki kendilerinin çift olarak başka planları var ya da göze aldılar
 

canım kesinlikle bunu söylemek gerekir, haklısın.
aile de kendi kızlarını uyarsınlar elbette.
bu da doğru bir hareket olur.
abla karar vermişse, tüm bunları dinleyip ben kararımı verdim demişse ama orada durmak gerekir, ondan sonra aileye düşen destek olmaktır.
ben kesinlikle toz pembe bir tablo çizmek istemem tamamen, hayatın zorluklarını ben de görüyorum elbette.

ama benim kardeşim üni mezunu, kendisi lise mezunu ve asgari ücretli biri ile evlenmek istediğinde, ona anlattım ve eğer sen bu adama inanıyorsan biz de yanında oluruz dedim, şimdi çok güzel bir aile hayatları var, evleri minicik ama çok güzel döşediler mesela, arabaları yok ama o kadar çok çevreleri var ki, gönüllü araba verir arkadaşları özellikle çocuk doğduktan sonra.
ben kıymetli birini bulduysa desteklenmesinden yanayım naçizane.
 
Ben bizden örnek veriyim ben çalışmıyorum eşimin maaşı fena değil çok da sayılmaz borcumuz yok evimiz kendimizin arabamız da var ama ay sonu yetmiyo nereye harcadık diye düşünüyoruz lüksümüz yok ama yetmiyor eşim her ay sonu bana sen sakın canını sıkma hallederim diyor her seferinde ama nereye kadar dicek hiç mi borç yapmıcaz elbet olacak ozaman da sen canını sıkma ben hallederim diyecekmi bilemiyorum emin değilim maddiyat çok önemli tamam sevince gerçekten idare edebilir insan hele ki eşler sağduyuluysa ama istisna diyelim düğün masraflarını karşılayacak birikim yoksa cicim ayları işkence gibi geçebilir bi süre birikim yapsınlar dicem ama yapacak insan çoktan yapardı benim eşim 20 yaşında askerden aldığı maaşla yarım altın biriktirerek başlamış ve 7 yılda ev kuracak kıvama gelmiş bu sayede borcumuz yoktu ablanın sevgilisi şimdiden başlamalı acele etmesinler evlenmek için bence.
 
Ablan evlenince çalışmaya devam edecek mi? Bu önemli bir detay.
Bir erken/kadın çalışmaktan kaçmıyorsa evini her şekilde geçindirir. Evet sevgi karın doyurmuyor. Ama çalışmak, mücadele etmek, bu uğurda huzuru kaçırmadan geçinmek karın doyuruyor.
Ama ablan bunu bildiği halde yarın öbür gün 'ben çalışmayacağım çocuk doğurup evde oturacağım' derse işte o zaman üç kuruşa razı olmak zorunda kalacak.

Biz evlendiğimizde eşimin de benim de bırak birikimi kredi borcumuz bile vardı. Her şeyimizi yaptık evimizi bile aldık. Hala bunun mücadelesini veriyoruz. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece devam edeceğiz.
 
Ama.shapes olmayacağını düşünen kardeş, kız kendi konu açsa neyse,belki kendilerinin çift olarak başka planları var ya da göze aldılar

Göze aldılarsa ne diyebilirim ki,
Kardeş soruyor sonuçta
muhtemelen oda ablasına söylemek istiyor olmayacağını :)
Yani öyle ön görüyor..

Benimde kız kardeşim böyle bir durumda olsa ona bu şekilde düşüncelerimi söylerim.
Ama bana abla ben evlenmek istiyorum dediği noktada
konu kapanır.
Konuda ki ablada evlenmekte kararlıysa evlenir zaten.
Mutlu olmalarını canı gönülden dilerim.
 
Ben maddiyata hiçbir zaman önem vermedim.
Bu konuda hep büyük konuştum sanırım.
Bir dönem eşim iflas etti hep destek oldum olsun atlatiriz dert etme
Sadece asgari ücretle geciniyoruz gibi bir şeydi.
Fatura geliyor ödenmedi.
Tv kapanıyor kapansın uydu var
Cep telefonları kapanıyor neyse birimizin ki ile idare ederiz
Kira geliyor zar zor kiraya para denklestir
E ne yicez? Al makarna yap tamam bir şekilde bu da yeter
Derken bir baktık sürekli evde ikimiz de gergin ikimizde mutsuz yani para yok neden yok neden batirdin neden para getirmedin demedik ama hep bi kavga çıktı evde . Sorunun sebebi parasizlikti aslında . Çünkü imkanlar kisitlaninca gerginlik oldu . Haciz memurları arayın moral sıfır akşam adam eve geliyor kafası işle meşgul ne yapayım ne edeyim diyor benim kafa ne olucak la meşgul bir baktık muhabbet yok aramızda cilve naz kur gülüsme hepsi gitmiş çünkü dertlerle mesguluz. E ne oluyor şunu kaldır dese bile o an. Ne diyorsun sen ya? Oluyor bu sefer kavga çıkıyor. Sebep o an para gibi gozukmesede asıl sebep parasizlik. Yani biz farkında olmadan etkilendik. Ne kadar dert etmeyiz desekte. Anladım ki para önemli
Adam boşa dememiş; ^para para para^
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…