Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

11:yine ben11:
bugün iş yapmayı hiç keyfim yok...ama mecburum1:
kimse girmedi...:26:bu sabah dr.Kubilay Gürkan,zayıflamak isteyenler önce homa,T3,T4,TSH testini yapsın diyordu....Homa dışındakiler bende yapmıştım,ama homa yapmadım.3 ocakta doktordan randevu aldım,gidip yaptıracağım.insulın direncini ölçen test'mış.Sevgi abla,sende mi yaptırsan mı acaba?sende benim gibi zor veriyorsun,kolay ve hızlı geri alıyorsun....

Canım Allah evlatlarına kavuştursun, bazen onların iyiliği için bazı şeylere katlanıyoruz.Bugün ev sana çok boş gelir.Tatlım kaçamak yapacaksanda abartma ve diğer öğünlerle dengele.Kilonu yaz lütfen.
Adı geçen testi hiç duymadım ve hiçte yapılmadı.Benim bugün moralim bozuk kilo vermem çok değil. Gerçi geçen hafta gidilen misafirliklerde son günlerde kaçamaklar oldu. Ben sonuç olmayınca hemen demoralize oluyorum, çok hareketsizde bir yaşantim var.Dizliğimi nereye koyduysam bulamıyorum, şu ara unutkanlık var.Artık kutusunu attım diye çöpe attığımdan huylanıyorum..Sana işlerinde kolay gelsin,kendini yorma, günlük plan yap ve ona göre yap. Kişta kıyamette bir de hasta olma, dediğim gibi herşey olacağına varıyor.
geçen hafta:87kg
bu hafta86,5kg
Kahvaltımıda yazayım.
roka domates,lor peyniri, sumak ekşisi zeytinyağıyla yapılan salata
menemen(sabah oğluma göre 1 yumurtayla yapmıştım, yarısı kalmış)
3 çatal haşlanmış patates
2 bardak beyaz çay

Selam arkadaşlar
HOMA-IR insülin direncini gösteren bir test.Ben yaptırdım ve tabiki insülin direncim çıktı Zaten çıkmamasını düşünmüyordum bile.
Sevgi moralini bozma.Kilo almamak bile iyi bir şey.Ayrıca haftada yarım kilo kötü bir rakam değilki.Sen uzun zamandır diyet yapıyorsun.Yeni başlamadın.Biliyorsun bazı haftalar diyete harfiyen uysanda kilo verilmez.Kilo verme durur.Sonra tekrar başlar.Sen yarım kilo vermişsin kaçamaklı kaçamaklı üstelikte.Bu hafta yaptığın yanlışlara odaklan.Mesela suyunu gerçekten çok tüketebiliyormusun.Kaçamak yapmamaya çalış.Kendini bırakma.Metabolizmanın artık çokta hızlı olmadığı bir yaşta haftada yarım kilo vermek çok güzel.Hele biraz da hareket edebilsen hiç olmazsa yürüyebilsen süper olur.Sana şu kitabı okumanı tavsiye ediyorum.Çok faydalanılacak bir kitap lütfen vakit ayır biraz olsun incele

Vücudunuz sizden su istiyor

Adı geçen testi hiç duymadım ve hiçte yapılmadı.Benim bugün moralim bozuk kilo vermem çok değil. Gerçi geçen hafta gidilen misafirliklerde son günlerde kaçamaklar oldu. Ben sonuç olmayınca hemen demoralize oluyorum, çok hareketsizde bir yaşantim var.Dizliğimi nereye koyduysam bulamıyorum, şu ara unutkanlık var.Artık kutusunu attım diye çöpe attığımdan huylanıyorum..Sana işlerinde kolay gelsin,kendini yorma, günlük plan yap ve ona göre yap. Kişta kıyamette bir de hasta olma, dediğim gibi herşey olacağına varıyor.
geçen hafta:87kg
bu hafta86,5kg
Kahvaltımıda yazayım.
roka domates,lor peyniri, sumak ekşisi zeytinyağıyla yapılan salata
menemen(sabah oğluma göre 1 yumurtayla yapmıştım, yarısı kalmış)
3 çatal haşlanmış patates
2 bardak beyaz çay[/QUOTE]

Bu testi bende duymadım bugüne kadar.Ama çok merak ediyorum,bu yüzden hemen doktordan randevu aldım.Bence haftada yarım kilo bile çok güzel bir sonuç,ayda eder 2 kiloyeter ki geri almayalım:26::26:

Merhaba sevgili uykumahmuru,sen bu testi devlet hastanesinde mi yaptın?ben devlet hastanesine randevu aldım.Sende zor kilo verip çabuk alıyor muydun?Peki teşhis koyulduktan sonra herhangi bir tedavi gördün mü?Çok soru sordum, ama merak ediyorum:26:Ben çok zor kilo veriyorum,en ufak kaçamakta geri alıyorum:26:ki gastrit ve reflüm var,herşeyi yiyemiyorum...yani kızartma,hamur falan...bi'de yesem var ya,yandım demekboyum 1,72,kilom 79,9:18:

[/QUOTE]

Canım ben zaten diabet hastasıyım.Ona göre tedavi görüyorum.Özel hastanedeydi doktorum.Arkadaşların çok beğendiği ve önerdikleri bir doktora gittim.Tahlillerimide gitmişken orada yaptırıverdim.Kilo verme konusu benim için hiç bir zaman sorun olmadı.İnsülin direncime rağmen eğer diyet yaparsam haftada bir kiloyu her zaman kolaylıkla veriyorum.Fakat benim şöyle bir sorunum var.Az biraz zayıflayınca insanlara işte şöyle iyiyim böyle iyiyim diye anlattığım an hemen ertesi güne kalmadan durumum tersine dönüyor.Özellikle kendime çok nazar değdirdiğimi düşünüyorum.Başkasının nazar değdirmesine ihtiyacım kalmıyor bile o açıdan bence.Herşey gayet iyiyken tüm hevesim bir anda gidiyor mesela aç değilsem bile diyetimi bozacak şeyler yemem için içimde şeytan dürtüp duruyor.Ve bozuyorum da.Kendimi o konuda hala çözebilmiş değilim.İradesizlik değil bu.Hani çok canım çeker nefsime hakim olamam o ayrı mesele.Ama ben canım çekmediği halde zorla diyetimi bozuyorum.Yıllardır böyle.Ne zaman hangi konuda biraz iyi olsam insanlara anlatsam o durumum tersine dönüyor

Son düzenleme:

Canım ben zaten diabet hastasıyım.Ona göre tedavi görüyorum.Özel hastanedeydi doktorum.Arkadaşların çok beğendiği ve önerdikleri bir doktora gittim.Tahlillerimide gitmişken orada yaptırıverdim.Kilo verme konusu benim için hiç bir zaman sorun olmadı.İnsülin direncime rağmen eğer diyet yaparsam haftada bir kiloyu her zaman kolaylıkla veriyorum.Fakat benim şöyle bir sorunum var.Az biraz zayıflayınca insanlara işte şöyle iyiyim böyle iyiyim diye anlattığım an hemen ertesi güne kalmadan durumum tersine dönüyor.Özellikle kendime çok nazar değdirdiğimi düşünüyorum.Başkasının nazar değdirmesine ihtiyacım kalmıyor bile o açıdan bence.Herşey gayet iyiyken tüm hevesim bir anda gidiyor mesela aç değilsem bile diyetimi bozacak şeyler yemem için içimde şeytan dürtüp duruyor.Ve bozuyorum da.Kendimi o konuda hala çözebilmiş değilim.İradesizlik değil bu.Hani çok canım çeker nefsime hakim olamam o ayrı mesele.Ama ben canım çekmediği halde zorla diyetimi bozuyorum.Yıllardır böyle.Ne zaman hangi konuda biraz iyi olsam insanlara anlatsam o durumum tersine dönüyor[/QUOTE]

Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin..bakkalım,3 ocakta devlet hastanesine gideceğim,eğer bir aksilik çıkarsa özele giderim.Çok kilolu değilim,ama zayıf da değilim..Sen nazara geliyorsun

SİRKE
(Kansızlık belasının en büyük düşmanı)

Sirkenin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Sirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız, çok şey kaybediyorsunuz! Çünkü sirke, soğuk algınlığından, iştahsızlığa, böbrek taşından kansızlığa kadar birçok derde deva olabilir

Belki siz de herkes gibi arada sırada sirkeyi tencerelerinizi ovmak ve kireç tabakalarını yok etmekte kullanıyorsunuz. Hatta büyükanneniz size, saçlarınızı sirkeyle durulamanın en pahalı saç kremlerinden daha iyi parlattığını ya da sivrisinek ısırıklarına iyi geldiğini öğretmiş olabilir.

Fakat, sirkenin faydaları bu kadarla sınırlı değil. Sirke, özellikle de elma sirkesi, sağlığınızın dostu ve en değerli yardımcısıdır. Sayısız faydaları, onu her derde deva yapar ve sirke, bu nitelikleriyle evdeki doğal eczaneniz de hatırı sayılır bir yeri hak eder. Sirke, kil ve magnezyum klorürle beraber sağlığınız için çok etkili bir sinerji yaratır.

ADAÇAYI SİRKESİ

150gr. adaçayı l 1 lt. sirke Adaçayını sirkenin içine ekleyip bir ay boyunca dinlendirin. Bu sirke diyabete, hormonal sorunlara, yorgunluğa, aşırı terlemeye, mide ağrılarına, depresyona ve sıcak basmasına karşı bire birdir.

ON AROMALI SİRKE
Salatanızı tatlandırmak için kullanılabile-ceğiniz gibi sağlığınıza da çok iyi gelecektir. Bu karışımı üç hafta demlenmeye bırakın. Sonrasında salatanızı çeşnilendirmek için normal sirkeyle beraber ufak miktarlarda kullanabilirsiniz

15 gr. kıyılmış sarımsak
10 gr. kıyılmış soğan
30 gr. Pelin otu
15 gr. biberiye
15 gr. sedef otu
15 gr. adaçayı
10 gr. lavanta
8 gr. tarçın
3 gr. muskat
1 lt. beyaz üzüm veya elma sirkesi

Tamago-Su
Samurayların sihirli içeceği
Bu sihirden siz de faydalanmak ister misiniz? Bundan daha kolay bir şey yok. Tek problem, esmer pirinç sirkesi bulmakta. En kuvvetli doğal reçete olarak kabul edilen Tamago-Su veya yumurtalı sirke, aşağıdaki şekilde hazırlanıyor:
- Taze bir yumurtayı esmer pirinç sirkesi dolu bir bardağın içine tamamen batacak şekilde bir hafta bırakın. Sirke, kabuğu dahil tüm yumurtayı tamamen çözüp eritecektir. Geriye sadece kabuğu iç taraftan saran zar kalacaktır.

GRİBE KARŞI SİRKE
Sirke eski zamanlarda vebadan korunmak amacıyla kullanılırmış. Veba salgını sırasında cepte bulundurulacak bir şişe sedefotu sirkesini ara sıra koklamak vebadan koruduğu gibi hastaları da tedavi edermiş. Aynı zamanda hasta ile tedavi eden kişi arasında bulunan ateşe bir miktar sedef otu sirkesi damlatılırmış.

2 lt. kuvvetli bir beyaz veya kırmızı üzüm sirkesi
1 avuç deniz tuzu
1 avuç ardıç üzümü
1 avuç sedefotu yaprağı
3 baş sarımsak (ufak doğranmış)
30 gr. dövülmüş karanfil
45 gr. doğranmış melekotu kökü

Özellikleri Bu karışımı kalın camlı bir damacananın içine boşaltın. En az 15 gün güneşte dinlenmeye bırakın. Sonra süzün. İstenirse içine, lezzetlendirici ve gazı yok edici olarak ahududu veya mürver çiçeği eklenebilir. Bu sirke, grip vs. salgınında çok etkilidir. Sabahları bir yudum içilmeli, arada sırada ellere sürülmeli ve buruna çekilmelidir.

Hastalık hissedildiği anda çabucak iki yemek kaşığı içilmeli, sonra ılıtılarak ağrıyan yerlere kompres yapılmalıdır. Bu kompresi dört saatte bir değiştirin ve değiştirdiğiniz kompresi ateşte yakın ki içine çektiği zehir yok olsun.

İşte mükemmel bir dezenfektan olan karışım. Sirkeyi aşağıda listesi olan malzemeler ile karıştırıp en az on gün bekletin, sonra da süzün:

-40 gr. acı Pelin otu
- 40 gr. Pelin otu
-40 gr. karabiberli nane
-40 gr. biberiye
- 40 gr. Sedefotu
- 40 gr. adaçayı
- 40 gr. lavanta
- 30 gr. küçük hindistan cevizi,
30 gr. eğir
30 gr. tarçın
30 gr. kane karanfil
30 gr. sarımsak
2.5 lt. beyaz şarap veya elma sirkesi.
Diğer taraftan 10 gr. kafur bitkisini asetik asit içinde eritip, sıvıyı yukarıdaki karışımı süzmeden birkaç saat önce içine ekliyoruz. Oluşan sıvıyı ağzı tamamen kapalı, hava almayacak bir şekilde şişelerde saklıyoruz.

Özellikleri
Boğaz ağrısına, bademcik şişmesine, gribe, nezleye, öksürüğe ve tüm bulaşıcı hastalıklara karşı aç karına bir tatlı kaşığı içilir. Tuzlu sıcak kaynar suya karıştırılıp gargara yapılır veya solunursa, kor haldeki kömürün üzerine dökülürse veya sıcak metal plakanın üzerine serpilirse bulunduğu odanın havası dezenfekte ederek, antiseptik özelliğini gösterir.

BAL SİRKESİ
Hazırlaması keyifli başka bir sirke tarifi: -İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün. Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın. Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz, sonuç çok daha iyi olacaktır.
-Bir çorba kaşığı ılık suyun içinde bir miktar mayayı karıştırın.
-Bu mayayı ballı suyun üzerine koyacağınız bir dilim ekmek içi üzerine yayın.
-Kabın üzerini bir tülbentle örtüp, on beş gün kadar dinlendirin.
-Ardından üzerindeki ekmek dilimini alıp, köpüğü temizleyin ve süzün.
-Elde ettiğiniz sıvıyı üzerine tülbent örtülü olarak açık havada sirkeleşinceye kadar yaklaşık bir ay boyunca dinlenmeye bırakın.

FRAMBUAZ SİRKESİ

Nefis ve hazırlaması çok kolaydır. Tek zorluğu bol miktarda frambuaz gerekmesidir.
- İki litre suyu dört bardak taze frambuazın üzerine döküp bir gece boyunca bekletin. Ardından süzüp posasını atın.
- Aynı işlemi bir önceki adımda elde ettiğiniz sıvı ve yine dört bardak frambuazla tekrarlayın ve bütün bir gece bekletin. Bu işlemi, toplamda beş defa tekrarlamak gerekiyor. -Elde edilen frambuaz suyuna 500 gr. rafine edilmemiş şeker ilave edin. Üzerine tülbent örtüp, sıvıyı yaklaşık 25 derecede iki ay boyunca bekletin. Son olarak süzün.

HER DERDE DEVA ALKOLİZM / SARHOŞLUK

Eski bir tarife göre, her yarım saatte bir, bir tatlı kaşığı sirke bir miktar sıcak suyla seyreltilip içirilir.

MİKROP ÖLDÜRÜCÜ
Tüm sirkeler salmonella, streptokok gibi bakterileri tek bir temasla öldürebilecek kadar güçlüdür. Bu nedenle bazı Amerikan hastaneleri hastane bakterileriyle savaşırken kullandıkları diğer dezenfektan ürünlerin yerine sirke kullanmaya başlamışlardır. Aynı zamanda buğulama, kompres, lavman ve diğer yöntemlerle uygulanan 'Dört Hırsız Sirkesi'nin dahili ve harici kullanılabileceği belirtilmektedir

İŞTAH AÇICI
Sirke içeceği (su, sirke ve bal karışımı) iştah açıcı ve hazmı düzenleyicidir. İştahsız insanlar, ana öğünlerden yarım saat önce bu içeceği içmelidirler.

BÖBREK TAŞI
Sütlü ürün (süt, peynir) tüketiminizi azaltmanız gereklidir. Bolca az mineralli (yumuşak) su için. ayrıca günde iki-üç defa bir çorba kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırıp için.

ASTIM ve SOLUNUM HASTALIKLARI
Tüm vakalarda bal (doğal, işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir. Buğday balı daha etkili olabilmektedir. -Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir. Günde 3-4 defa içilir. ABD'de sıklıkla uygulanan yöntemde, bir mendil veya tülbent sirkeye batırılıp, bileklerin iç tarafına yerleştirilir ve bir bantla sabitlenir.

BRONŞİT
En iyi sonucu mürver meyvesi sirkesi veriyor gibi görünse de normal sirke de iyi sonuçlar vermektedir. Ballı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklenir, ihtiyaca göre günde üç kez veya daha fazla tüketilir.

BULAŞICI HASTALIKLAR
-Bir tatlı kaşığı saf sirkeyi (sirke özü) aynı miktarda balla karıştırıp gün içinde iki defa çiğnemek sizi salgınlardan koruyacaktır. Eğer hastalığa yakalanırsanız bu karışımı günde 3 veya 4 defa çiğneyiniz.
-3 çorba kaşığı 'dört hırsız sirkesi'ni, biraz deniz tuzu eklediğiniz bir kap sıcak suyun içine ekleyin. Bu karışımla gargara yapın.
-Bu sirkeyle evinizi havalandırabilirsiniz. Ayrıca sirkeyi bir mendile emdirerek gün içinde belirli zamanlarda koklayabilirsiniz

KANSIZLIK
Sirke, anemiye karşı bire bir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır. Sirke, çoğunlukla çok asitli olduğundan yan etkilerinden kaçınmak ve en iyi sonucu almak için günde bir defa ılık ballı suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmek yeterlidir.

ARTERİT (İLTAHAP)
Sirke, arterit gelişimini yavaşlatabildiği gibi acılarını da dindirir. İki günde bir geleneksel sirke içeceği (1 tatlı kaşığı sirke, ılık su, 1 tatlı kaşığı bal karışımı) yeterli olacaktır. Sabırlı olun, sonuçlar genellikle birkaç hafta sonra kendisini gösterir.

AŞIRI KANAMA
Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur.
-Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir. - Burun kanamasında sirkeye batırılmış tampon uygulamak yeterlidir.

Kaynak:
Sirkenin Faydaları Saymakla Bitmiyor foto galerisi resim 1 — Hatice Bastepe Kubar ve Abdullah Cetin Baykara ile birlikte.

Son düzenleme:
Sevgi abla,ekmeği pişirdin mi?Nasıl oldu_?
Canım ekmek istediğim gibi olmadı çok katı bir ekmek oldu belki karabuğdaydandır.Sabah baktığımda çok cıvıdığını gördüm, biraz pirinç unu ve haşlanmış patates ekledim,karıştırmamak gerekiyordu, mecburen karıştırdım.Bundan dolayı fazla kabarmadı,fakat kenarından küçük bir parça yedim, çok tok tuttuğunu farkettim.
AKŞAM BALIK, YEŞİLLİK VE EKMEK YEDİM, SONRA 3 KAYISI YEDİM. bugün iki öğün oldu.

Canım ben zaten diabet hastasıyım.Ona göre tedavi görüyorum.Özel hastanedeydi doktorum.Arkadaşların çok beğendiği ve önerdikleri bir doktora gittim.Tahlillerimide gitmişken orada yaptırıverdim.Kilo verme konusu benim için hiç bir zaman sorun olmadı.İnsülin direncime rağmen eğer diyet yaparsam haftada bir kiloyu her zaman kolaylıkla veriyorum.Fakat benim şöyle bir sorunum var.Az biraz zayıflayınca insanlara işte şöyle iyiyim böyle iyiyim diye anlattığım an hemen ertesi güne kalmadan durumum tersine dönüyor.Özellikle kendime çok nazar değdirdiğimi düşünüyorum.Başkasının nazar değdirmesine ihtiyacım kalmıyor bile o açıdan bence.Herşey gayet iyiyken tüm hevesim bir anda gidiyor mesela aç değilsem bile diyetimi bozacak şeyler yemem için içimde şeytan dürtüp duruyor.Ve bozuyorum da.Kendimi o konuda hala çözebilmiş değilim.İradesizlik değil bu.Hani çok canım çeker nefsime hakim olamam o ayrı mesele.Ama ben canım çekmediği halde zorla diyetimi bozuyorum.Yıllardır böyle.Ne zaman hangi konuda biraz iyi olsam insanlara anlatsam o durumum tersine dönüyor[/QUOTE]

Geçmiş olsun,Allah iyilik versin.Nazar çok etkiler, bence bahsetme ve dillendirme. Günlük NAS VE FELAK SURELERİNİ okumaya çalış.Bende diyet pisikolojisine girdiğimde doymak bilmiyorum ve porsiyonlarım fazla oluyor.

gene dolu bir haftasonunun arkasindan dünüde gayet dolu bir sekilde gecirdim. bugün artik daha sakin bir gün dilegiyle. ben giremedigim zaman anlayin a misafir geldi ya ben gittim, hasta olsam bile oturdugum yerde yzmaktan hic bir sey alikoyamaz. gelelim kilo meselesine. gecen hafta basladik ilk bir kac gün cok güzel dikkat ettim sonraki bir kac günüde düzensiz ve ufak defek kacamaklarim oldu. cünkü misafirliklere gittik bana gelen oldu , haftasonu biliyorsunuz cocuklari götürdük , dün gene misafir felan filan. ama cok mutluyum bütün bunlra ragmen kilo verebilmisim . 90.7 den 89,5 olmusum. 1,200 kilo vermisim cok iyi bence . bu hafta dahada dikkat etmeye calisacagim birde sporda yapmayi düsünüyorum. ama su aralar tatildeyiz herkesin beyleri evde , eminimki gene misafir dolu bir hafta gecirebilirim, bakacagiz artik...

Bugün buralar çok sessiz,bende göz kontrolüm vardı oradan geldim.Sabah kahvaltıdan sonra hastaneye gittim,kontrolden sonra nakış ipliği almam gerekiyordu onları aldım.Malesef yemeği dışarıda yedim.
Yediklerim:
sabah:

1 ince dilim glutensiz ekmek
1 yumurta
zeytin
çay
öğle:
1 ayran
etsiz çiğ köfte dürümü
Uykumahmuru verdiğin link için teşekkür ederim.
Derindenizlerden yine çok güzel bilgiler paylaşmışsın , teşekkür ederim.

İyi geceler, akşam yemeğimi yazayım.
1 tabak et yahni
bol yeşil salata
1 küçük kase patlamış mısır

Dalida , Uykumahmuru,Nilufer,Derindenizlerden nerelerdesiniz?

Rica ederim canım.

Sevgiciğim motivasyonun düştü farkındamısın?Sabah kahvaltıda hiç yeşillik yok ve yetersiz etmişsin.Öğlen zaten diyete uygun değil,akşama da patlamış mısır.Sonra az zayıflayınca üzülüyorsun.Canım kendini bırakma.Nilüferin bugünlerde girememesi senin motivasyonunu düşürdü sanırım.
Eğer haddim olmayan laflar edip seni üzersem hakkını helal et.Sadece kaç zamandır ne kadar uğraştığını biliyorum.O yüzden motivasyonunu bu kadar çabuk bozmanada üzülüyorum.Çok çabaladın uzun zamandır.Şimdi pes etmek yok toparlan silkelen yola devam et.O kadar başaran insanlardan hiç bir eksiğin yokki senin.Düşünsene başarırsan ne harika bir başarı öyküsü olur.50 yaşımda metabolizmama ve tüm alışkanlıklarıma rağmen başardım çok şükür diye nasıl gururlanırsın mutlu olursun.Ve sağlığında şu halinden çok daha iyi olur.Hadi bacım kendini bırakma :)

Slm canım,yarın hastaneye gideceğim.Kan değerlerime de baktıracağım. İnşAllah iyi çıkar.Görüşmek üzere...
Canım inşAllah iyi sonuçlar elde edersin, bir de potasyumuna baktır, karbonat bu oranı yükseltebiliyor.
Canım asıl sen hakkını helal et ,sizleri de meşgul ediyorum.Sözlerinde baştan sona haklısın.Ruh durumum o kadar karmakarışıkki, hemen etkileniyor.Evet, Niluufer'in son günlerde girememsi beni menfi etkiledi,Her zaman beni takip eden birisi olmayabilir bunu biliyorum,ama başka bir şey yapamıyorum.Yaşadıklarımızın etkisi her an hala üzerimizde, belki bunu kullandığımı düşüneceksin ama inan değil.Yaşadıklarımın sadece belki binde birini yansıtıyorum.Psikolojimiz aldığımız profosyenel yardıma rağmen ancak bu kadar düzeldi.Sözün kısası lütfen hepinizden destek ve gerektiğinde beni ikaz etmenizi bekliyorum.Yazın bana çok iyi geldi, sadece iyi arkadaşlar kırılır mı korkusu yaşamadan, gerektiğinde gerekeni söyler. İyi niyetin ve açık sözlülüğün için teşekkür ederim, devamını bekliyorum.

Biz hep seninleyiz biliyorsun.gurbetçiçeği ve dalida zaten uzun süredir sana eşlik ediyor bu konuda.Ben eşlik edemesem de hep takip ediyorum.Bir sürü yeni arkadaşımızda katıldı.Yani yalnız değilsin hiç bir zaman.Hem nilüfer yoğunluğu geçip tekrar girmeye başladığında motivasyonunun bozulup diyeti düzgün yapmamana ne kadar üzülür düşünsene.Kızcağız büyük bir şevkle kendi ulaştığı güzel durumlara hepimizin ulaşması için çabalıyor.Onu böyle üzücü değilde güzel haberlerle karşılarsan seni düşünüp senin daha sağlıklı ve daha iyi olman için çabalayan bir insanı mutlu etmiş olacaksın
Haklısın yaşadıklarınız kolay atlatılacak şeyler değil Allah sabır versin hepinize.O yüzden kursa gitmen harika.Bir çeşit terapi olur senin için.Ama düşünsene ideal kilona ulaşsan onun vereceği tatmini kaç şey verebilirki sana.Yanındayız unutma.Haydi yeni bir gayretle bugüne bismillah de

Son düzenleme:

Canım çok haklısın ve motive edici sözlerin için binlerce teşekkürler....Ben ömrüm boyunca duamda hep hayırlı , doğru ve iyi insanlarla karşılaştırmasını hep Rabbimden isterim, O da hep iyi insanlarla karşılaştırır. Olur ya yanlış bir insanla karşılaşırsam bir şekilde hayatımdan uzaklaşır, çok şükür.Nilufer i hiç üzmek istemiyorum o kadar çok destek veriyor ki, çok güzel bir yüreği var.Aynı şekilde Dalida ve Gurbetçiçeği yol arkadaşlarım,sen ve derindenizlerden destek veren arkadaşlarım, ayrıca bizi yalnız bırakmayan Karataycı yol arkadaşlarım, bu arada uzun bir süre bizimle olan Gulfuren ve eskiden daha çok paylaşımda bulunan Serap.
Aslında ne kadar şanslıyım değilmi.
Bugün bir hasta ziyaretine gideceğim.Sabah yediklerimi yazıp evi toparlayayım.
1,5 dilim glutensiz ekmek
6 zeytin
1,5 kaşık lor peyniri
1 domates
5-6 yaprak marul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…