- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
- #1.321
Tekrar merhaba arkadaşlar
kahvaltım:1 haşlanmış yumurta,5 zeytin,biraz peynir,1 domates....
ara:6 çiğ badem
öğlen:tavuk,salata
ara:kefir
akşam:brokoli,salata....
1 kilo aldım diye o kadar canım sıkıldı ki..canım hiç yemek istemiyor
Tatlım akşam yemeklerine dikkat ettim protein göremedim? Birde gün içinde ekmek ya da diğer karbonhidratlardan tüketmiyor musun? Unutmayalım ki vücudumuzun karbonhidrata da ihtiyacı var, dozunda ve zamanında yemek koşuluyla. Ayşegül Hanım kitabında "Akşam Sadece sebze ve protein tüketilmelidir." diyor.Aşağıda ki alıntıyı okumuşsundur belki ama tekrar bir incele istersen.
Kahvaltı
Lor Peyniri
Salatalık ve diğer yeşillikler(Limon ve soğuk sıkım zeytinyağı eklenerek)
Gün içinde sarı ve kırmızı sebzeleri tüketmek serbesttir.
Siyah tuzsuz zeytin
4 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile omlet veya haşlama
Az miktarda tereyağı
Keçi,koyun peyniri türleri
Bir avakado,limonla
2dilim glutensiz ekmek
Az miktarda üzüm pekmezi ve tahin
Yeşil çay ve bitki çayları
Badem sütü
Badem
Haftada birer gün ceviz ve fındık kahvaltıya eklenmelidir
Öğlen
Kahvaltı bittikten 2 saat sonra 1 adet kafeinsiz şekersiz kahve üzerine 1 bardak alkali suyumuzdan içilmeli
Yemekten 20 dk önce alkali su içilmelidir.
Her türlü çiğ sebze ,salata
Haşlama buharda pişmiş tüm sebzeler
Tüm çorbalar
Her çeşit zeytinyağlı sebze yemeği
Baklagillerin hepsi
Balık türevlerinin hepsi
Izgara tavuk veya hindi
Salatalar(sos olarak sadece limon zeytin yağı ve elma sirkesi)
Kabuklarıyla haşlanmış patates varsa tatlı patates
Glutensiz undan makarna pizza
2 dilim glutensiz ekmek
Yemeklerde bolca kırmızıbiber ekilmeli
Kıramış besinler tüketilmemeli
Mikrodalgada pişmiş ısıtılmış besinler tüketilmemeli
Himalaya tuzu kullanılmalı
Geç Öğleden Sonra
Öğle yemeğinden 1 saat sonra 2 bardak yeşil çay içilmeli
Öğle yemeğinden 2 saat sonra 1 bardak alkali suya 1 tatlı kaşığı tarçın konarak içilmeli
Bu esnada küçük günahlar serbest:
1 porsiyon tatlı,2 meyve yada 2 parça çok koyu çikolata
Akşam
Öğle yemeğinden en az 4 saat sonra akşam yemeği yenmeli
Akşam yemeği olabilecek en erken saatte yenmeli 18:00 idealdir 20:00 sınırdır.
Sadece sebze ve protein tüketilmelidir
Yemekten 20dk önce 1 bardak alkali su içilmelidir.
İzin Verilenler
Her türlü sebze.Beyaz,yeşil ve morlar serbesttir.Sarı ve kırmızı sebzeler tüketilmemelidir.
Sebzenin büyük kısmı çiğ olmalıdır
Protein olarak haşlanmış ızgara somon balığı ve diğer balık türevleri (kabuklular hariç)
Hindi eti,tavuk göğüs eti,dana ve kuzu eti,dana ciğeri,kelle-paça,pastırma
Yenilen protein miktarının 4 katı kadar çiğ sebze tüketilmelidir.
Yeterince çiğ sebze tüketilmezse sebze suyu hazırlanmalı
Kırmızı et her yendiğinde normalden daha fazla sebze desteği alınmalı
Akşam yemeği lokmaları en az 15 kez çiğnenerek yutulmalı.
Yemeklerle beraber su dahil,alkol,ayran,meyve suyu,soda vb. hiçbir sıvı Yemekten 2 saat sonra 1 bardak suya 1 yemek kaçığı limon veya doğal elma sirkesi eklenerek içilmeli.Sindirimi rahatlatır.
Gece boyunca şekersiz bitki çayı serbesttir.
Mide kazınırsa yatmadan hemen önce bile olsa 1 katı yumurta yenebilir.
Yatmadan önce 1 bardak alkali su içilmelidir.
Merhaba Sevgi ablacığım
Merhaba Uykumahmuru
Merhaba Derindenizlerden
Merhaba Gurbetçiçeği
Merhaba Nilüfer
Merhaba Gülfüren
Merhaba bayanlarBeni unutmadığınız için mutlu oldum..Dallida seni kutluyorum 7'li rakamları görmüşsün ..Çokkk mutlu oldumm.. Darısı 6'lı rakamlara inşallah...
Sevgi-liebe okudum hızlı hızlı ama anlayamadım..Moralin mi bozuk ,hasta mısın? Sıkıntılı olmana üzüldüm..
Ben de aynı kilodayım bir ileri bir geri..Soğukları hiç sevmiyorum..Beni iyice hareketsizleştiriyor..Ben de ara ara zıplıyorum..Başkada bir şey yok..
Sevgi ablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaben gittim,geldim ama kimse girmedi:26::26::26 es etmeyin arkadaşlar,yavaş da olsa bu kilolar verilecek kaçamak yapsanız bile moral bozmak yok,yola devam Sevgi abla,sen yürüyüş yapamıyorsun eğer plates yapsan nasıl olur? Sevgiler
nihayet dün oglumu getirdik, evin nesesi geldi, haftaya cumarteside kizimi getirecegiz insallah . ev cok sessiz oluyor cocuklar olmayinca Allah eksikliklerini göstermesin. kari-koca kafayi yiyecektik cocuklardan ilk ayrikalisimizdi. neyse simdi biraz daha iyiyim. gülfurencim hosgeldin canim cok uzak kaldin diyet yapmasanda bizleri ziyaret et arasira. alistirip kactin seni özlüyoruz. sevgi ablacigim seni neden cok sevdigimi simdi dahada iyi anliyorum. ayni bende senin gibiyim. kavga gürültü sevmiyorum sessiz kalmayi tercih ediyorum, insanlar bu nasilsa birsey demiyor die dahada üstüme geliyorlar. ama aptal degilim herseye verecek cevabim benimde var ama aman tatsizlik cikmasin aman huzurumuz bozulmasin diye hep alttan aliyorum. demekki ayni kafa yapisindaniz. üzme kendini bunlara kafayi taktikca hayattanda zevk almiyor insan cani hic bir sey yapmak istemiyor ,anliyorum seni. bu aralar benim diyette iyice karisti. haftaya okullar ve isler basladiginda tekrar yeniden düzene girecegim suan menülerimide paylasmiyorum cünkü karisik biraz . dallidacigim duvarlarin kurudummu evin ne alemde. bende bugün yatak odasinin halilarini sildim biraz ütü yaptim. camasir felan derken aksam oldu. bir gün üstünden is yapsam ertesi gün dip köse gerekiyor. kizim namazlarini kiliyor dün telefonda dediki anne eve geldikten sonrada seninle birlikte devam kilacagim dedi. dünden beri ona seviniyorum.
Sevgi-liebe sende çok kırılmışsın..Bizde eşimle insanlar yüzünden çok kırıldık.Dost dediğimiz insanlar yüzünden maddi ve manevi zarara uğradık.İnsanlardan soğuduk..İnsan insanı çok yoruyor..Ben ve eşim çok sessizdik ama şimdi küçücük haksızlığa tahamülümüz kalmadı.Eşimde bende biriyle sorunumuz varsa oturur dobra dobra konuşuruz..İnsanlar birbirinin arkasından söylemediklerini bırakmıyorlar ve iki gün sonra bunlara söylememi gibi aynı sofraya oturabiliyorlar..Ben böyle olamadım bu yüzden de eşimle kendimizi herkezden çekti..Ölüm insanların aklına hiç mi gelmiyor anlamıyorum...Neyse bende sizinle paylaşmak istedm..
Dallida yeni evin hayırlı olsun..Sağlık ve huzurla oturmanızı diliyorum..
Gurbetçiçeği hayat evlatlarımızla güzel..Allah olmayanlara da sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin..Allah hepsinin kaderini güzel yazsın inşallah..Sıkıntı yüzü görmesinler..
Sevgi-liebe ,Dallida ,Gurbetçiçeği ve paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum..
Bu arada ben 58 kilo oldum ve sonra Taylan Kümelinin kızını Melek de izledim..7 ayda doğumdan sonra 37 kilo vermiş..Sitesini inceledim..13 tane liste var her hafta birini uyguluyorsunuz..Çok zevkli ve sağlıklı listeler..İlk haftayı ben 5 gün yaptım..Bir gün serbest yedim yedinci gün 2.listeye başlamama rağmen bir haftada 1.6 kg verdim..Şu an 56.4 kg oldum..Haftaya bakalım kaç gram gidecek..
Merhaba arkadaşlar
Nasılsınız?Ben girmediğim günlerde kendi kendimle sessiz sedasız yüzleştim. Hayatımla ilğili yeni kararlar aldım,tabii diyetle ilgilide. Kendime pazartesiye kadar müddet tanıdım.Bundan sonra kursta arkadaşllardan ayrı yiyeceğim, çünkü bir hafta çabalıyorum iki günde hepsi boşa gidiyor, bu hafta son defa onlarla beraber yiyeceğim.Karbonatlı suyu ne zaman içsem kilo alıyorum,bu yüzden günde 3 bardaktan fazla içmeyeceğim.Geri kalan zamnlarda limonlu ve elma sirkeli su içeceğim. Dün öleceğimi zannettim,bir arkadaş ziyaretinden geliyordum.Tansiyonumu zaten arkadaşımdan gelirken ölçtürmüştüm ve yüksekti.Dolmuşta soğuk bir ter, şiddetli baş ağrısıve mide bulantısı oldu.Eve yaklaşmıştım,bayılmamak için dua ettim.İndiğimde daha kötü oldum ve merdivenleri nasıl çıktığımı bilmiyorum.Hemen limonlu su yaptım ve yattım. sonra kalktıktan sonrada epey kendimi toparlayamadım.Yüzüm bembeyazdı.Sabahta böbrek ağrısıyla uyandım , şu ara sık sık olmaya başladı. Diyet yaparken sağlığımdan olmak istemiyorum. Makul bir yeme düzeniyle kilo vermek istiyorum, sizin fikirleriniz nedir? Bu arada 88 oldum nasıl oldu bilmiyorum.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?