Konu selamı değil zaten ben nasıl bir insan olduğunu anlatmak için bu konuya değindim.kimse kimsenin selamina ihtiyacı yok..apartmanda yalnız olanda kendisi zaten..eğer bir konuda herkes hemfikir bir alttaki komşu farkli davranıyorsa bu işi sorgulamak bile tuhaf olur..kurallar uyulmak için vardır. .diğer konuyu bilmem bir de alt komşudan dinlemek lazım da,
kimse kimseye selam vermek zorunda değil ki? mesela ben de böyle benden gerekli gereksiz selam bekleyenlere falan uyuz olurum .
Bencil insanlar. .temizligi sadece kendilerinin yaptığını sanıyorlar. .Ya her binada boyle tipitipler olmak zorundami kendimi bu konuda takıntılı sanıyordum ama burda gördügüm kadarıyla hakliymışım ben. Giriş katta kendini titiz sanan bir hanım abla var pazartesi silkeleme serbest ama aynen sizin dediginiz gibi ćamaşıŕ asar oda yoksa hurclarını çıkarır döker
Konu selamı değil zaten ben nasıl bir insan olduğunu anlatmak için bu konuya değindim.kimse kimsenin selamina ihtiyacı yok..apartmanda yalnız olanda kendisi zaten..eğer bir konuda herkes hemfikir bir alttaki komşu farkli davranıyorsa bu işi sorgulamak bile tuhaf olur..kurallar uyulmak için vardır. .
Bencil insanlar. .temizligi sadece kendilerinin yaptığını sanıyorlar. .
Katılıyorum size. Ust kattakiler temiz ee alttakilere yazık değil mi? Haftanın iki gunu pencere mermerlerine ve balkonuna yığılan pislikleri toplamak zorunda mı? Bu zamanda hala herşeyini camdan silkeleyen insanlari hayretle izliyorum.En ustteki komsunuza neden bu kadar sinir olmuyorsunuz, madem derdiniz bencillikmis. O da herkesi kirletiyor ama kendisi temiz oturuyor.
En alttaki en azindan kimsenin camini balkonunu kirletmiyor. Neden kiskanmissiniz gibi bir tek onun evi mi temiz olsun falan yaziyorsunuz ki, o sizin evinizi kirletmiyor zaten. Geri kalan herkes onunkini kirletiyor.
Bunu anlayin once.
Not: Kurallar uyulmak icin vardir yazmaniz o kadar komik ki.
Adam oldurmek yasak ve suc, siz hangi gunler oldurulebilecegi ile ilgili kurallardan bahsediyorsunuz, anladiniz mi?
Katılıyorum size. Ust kattakiler temiz ee alttakilere yazık değil mi? Haftanın iki gunu pencere mermerlerine ve balkonuna yığılan pislikleri toplamak zorunda mı? Bu zamanda hala herşeyini camdan silkeleyen insanlari hayretle izliyorum.
Ayrıca yaz günü haftada iki gün bütün gün camları mi kapatacak aman silkeleyen olacak diye?
Aynen oyle kucucuk bir bez bile silkelemem de silkeletmemde.Ama sizde buna karşılık silkeleme yepmiyorsunuzdur..alt katta bile olsanız. .biz toplantı talep edecegiz yakın zamanda bu konuya da değiniriz.hernekadar komşumuzun hoşuna gitmese bile..
arkadaşım senin klavyen mi bozuk?
hiç bir şey anlamadım, P pitho86 cevaplarından az buz anladım konuyu
çocuğunu sustur diye kapıya dayanması hoş bir olay değil tabiki ama, bazılarının çocuğu istediği olmayınca ortalığı birbirine katıyor. onlara ses çıkarmıyorsa komşu, çocuk bağır çağır evi yıkıyorsa boş yere komşu haklı.
zelibon silkelemeye çok karşıyım. hiç sevmem yapmayı da yapanları da.
ama madem böyle bir şey yapıyorsunuz, merak ettim neden ctesi ve ptesi?
ctesi evini temizlesen hoop 2. gün milletin çöpü üzerinde.
bari haftada 1 olsa, belki kadın ctesi işini hallettiği için böyle yapıyordur,
düşündüm ben olsam sanırım ben de bir şey gererdim balkonuma gelmesin diye ptesi.
En ustteki komsunuza neden bu kadar sinir olmuyorsunuz, madem derdiniz bencillikmis. O da herkesi kirletiyor ama kendisi temiz oturuyor.
En alttaki en azindan kimsenin camini balkonunu kirletmiyor. Neden kiskanmissiniz gibi bir tek onun evi mi temiz olsun falan yaziyorsunuz ki, o sizin evinizi kirletmiyor zaten. Geri kalan herkes onunkini kirletiyor.
Bunu anlayin once.
Adam oldurmek yasak ve suc, siz hangi gunler oldurulebilecegi ile ilgili kurallardan bahsediyorsunuz, anladiniz mi?
Öncelikle kural denilince aklınıza öldürmek gelmesi çok komik..mesela ben çalışıyorum ve çalıştığım yerin kuralları var ve bu kurallara uymak zorundayım. .toplu olarak yaşanan yerlerde de kural olur karmaşıklık haksızlık olmasın diye..En ustteki komsunuza neden bu kadar sinir olmuyorsunuz, madem derdiniz bencillikmis. O da herkesi kirletiyor ama kendisi temiz oturuyor.
Bunu anlayin once.
1 yıldır kabullenmiyor bundan sonrada kabullenmez heralde..eşi bile demiş bıktım bu huyundan diye..sanırım her gittiği yerde sorun yaşamış. .Aynen oyle kucucuk bir bez bile silkelemem de silkeletmemde.
bi cok bayana yasadigim yerde bunu kabullendirdim:))
Bahsettiğin insan bizim altımızdaki komşumuz..bizde dua ediyoruz iyiki arada oturmuyor diye..bizim taraftaki katta zaten herkes çalışıyor. .öyle sürekli silkeleme söz konusu bile değil. .ama sagolsun bu hakkı birtek kendisinde görüyor. .İnsanlara medeniyeti öğretmek gerçekten çok zor ve bazıları için imkansız bile. Bizim binada da tam iki gün silkeleme günü var ve birer gün arayla. O iki gün üstümdekilerin tüm gün silkelemesini çekiyorum, öyle medeniyetsizler ki, toptan silkelemezler de, öyle ara ara silkeliyorlar ben de bu sıcakta tüm gün ya balkonun kapısını kapatmak zorundayım ya da toza razı olup açıyorum. Zaten bu konuda çok sorun yaşadım onlarla, nerden ne zaman silkelemeleri gerektiğini tam iki sene anlayamadılar ya da inadına yaptılar bilmiyorum artık ama şu bir gerçek ki, ben bana yapılmasını istemediğimi başkasına yapmadığım ve kendime de yaptırmamaya çalıştığım için arıza çıkaran tip oldum, kimse sen haklısın demedi, susturmaya çalıştılar hatta, fakat ben de aynı görgüsüzlüğü alt katımdakilere yapsaydım yine öyle mi düşünürlerdi bilmem :)
Bende silkeleme diye bir şey olmamasını isterdim ama gel gör ki bunu takıntı yapmış dağ mahlukatlarına kabul ettiremiyorsun, neymiş biri " ama ben o gün evdeyim, biri "diğer gün evdeyim" derken normalde haftada bir gün olması gereken temizlik gününü iki gün yapmışlar. Ee ben de kurallara uyuyorum tabi, ben de silkeliyorum.
Sanıyorum ev alırken en alttan yada en üstten almak mantıklı..kimsenin evini kirletmemesi hergün silkeleme hakkı tanımıyor sanırım. .en üst kattaki komşularım 1 kişi hariç hepsi çalışıyor zaten..kimse halısını silkelemiyor..bu zamana kadar çöp gelmemiştir balkonuma ama alt katta oturduğu için bu hakta komşumuza ait sanırım..Konu sahibi ne yazik ki alt komsuya takmis. Her cumlesinden belli bu.
Her gun camasir asiyormus. Size ne yahu? Camasir asmak yasak degil ama silkelemek yasak, altta komsular oldugu icin.
Yok onun evi mi temizmis bir tek. Onu ust komsuya soylemeniz lazim, zira o sadece kendi evini onemsiyor. Bu kadin ise kimsenin evini kirletmiyor.
Apartman paralel bir evrende herhalde.
Öncelikle kural denilince aklınıza öldürmek gelmesi çok komik..mesela ben çalışıyorum ve çalıştığım yerin kuralları var ve bu kurallara uymak zorundayım. .toplu olarak yaşanan yerlerde de kural olur karmaşıklık haksızlık olmasın diye..
Diğer konudada tek söyleyeceğim sizin mantığınıza göre ev alırken en alt ve en üst kat alınmalı. .aradakiler yandı. .ki bizim apartmanda kimse haldır haldır sürekli birşeyler sirkelemiyor.çöpe hiç rastlamadım..ki çoğu kişi benim gibi kırk yılın başında yapar bu işi. .ama bunadamusade etmesi gerek..herkesin düşüncesine saygım var..temizlik anlayışına saygım var..herkeste birbirine saygı duymalı. .
Hanimefendi silkelemek suc bu ulkenin kanununa gore, neden inatla kural yaziyorsunuz?
Oldurmek de suc, apartman oldurme gunu ile ilgili karar koyamayacagi gibi silkeleme ile ilgili de koyamaz.
Bir de cok garip bir seymis gibi o zaman en altla en ust avantajli falan yazmissiniz, bunu bugune kadar ilk defa mi duydunuz?
En ust kat zor isinir ama ust kat gurultusu cekmez mesela, alt kat hirsizliga musaittir ama silkelerse kimsenin evini kirletmez.
Bu yasa kadar fark etmediyseniz, alt katla ust katin fiyatlari da farklidir. Cunku farkli avantajlari dezavantajlari var.
Suc olan bir seye tutup da herkesin temizlik anlayisiymis kurallarmis yazip durmaniz, ve herkes tarafindan bilinen alt kat ust kat gercegini cok garipmis gibi yinelemeniz inanilmaz tuhaf.
Tekrar okuyun ve anlamaya calisin. Ulkede de sirketinizdeki gibi kurallar var, cunku silkelemek yasak. Cunku alt katlari kirletiyor. Anladiniz mi? Yani kendinizi her mesajinizla kat kat haksiz cikariyorsunuz.
Evet konu sahibi apartman yönetiminin suç olan bir şeyi kural olarak koyduğunu anlamak istemiyor haklısını.
Verdiğiniz örnek de uygundu aslında da cinayet abartı geldi sanırım. Halbuki ha apartmanda sinirlendiğiniz insanları bıçaklayabilir dövebilirsiniz günleri olmuş ha silkeleme günleri mantık aynı mantık.
İkisi de aslında kanunen yasak.
Konu sahibi de kanunu değil apartmanın kuralına gelince kuralcı.
Ben asıl şunu anlamadım.
Ben benzer bir durum yaşasam benim gibi alt katlarda yaşadığı için mağdur olan komşuma sinirlenmem üstüme pislik atan silkelenenlere sinir olurum. O konuda hiç bir rahatsızlığı yok ama kural diyor da kendi gibi mağdura takmış kafasını anlamak istemiyor.
Kötü söz sahibine aittir..burda kimseye hitap şeklim değişmedi. .Allah a çok şükür kendimi ve apartmandaki komşularımı bildiğim için üzerime alınmıyorum. .üst kat komşum 1 yıldır uyarmaya gittiği için eşi kapıya çıktığında söylemiş. .olay bu..fAkat sizin kalbiniz tanımadığınız insanlara fesat dedikoducu diceyecek kadar kirlenmişse onu bilemem. .Apartman sakinleri olarak dedikoducu ve fesat insanlara benziyorsunuz. Özel yaşamı, kocasının ne dediği sizi ilgilendirmez.
Burda gerçekten de komik olan sizsiniz..konuyu hırs haline getirdiniz..hergün evime giderken veya evden çıkarken illa camlarıma kapılarıma bakarım..e göz var degilmi görüyorum haliyle..Cunku alt kattaki kadina kafayi takmislar. Kendi kuralsizliklarini empoze etmeye calisiyorlar kural kural diyerek.
Yoksa mantikli bir insan komsusunun hangi gunler camasir yikadigini takip edip nerelere ne astigini kalem kalem gozler mi?
Bir de calisiyormus konu sahibi.
Zabitaya sikayet etse, zabita ceza kesse ama biz apartmanca yasak olan bir sey hakkinda karar aldik diyip komik duruma mi dusmeyi planliyorlar, anlayamadim ki.
Çok şükür herşeyi anlayacak yaşta ve zihniyetteyim..bir konu açtım ve okadar saçma yerlere gittiki olay..okuduysaniz eger silkemenin yasak olduğu benim işime gelir diyorum..ama yasak herkese yasak olmalı diyorum .altta oturuyor diye bu hak ona verilmez dimi..Evet konu sahibi apartman yönetiminin suç olan bir şeyi kural olarak koyduğunu anlamak istemiyor haklısını.
Verdiğiniz örnek de uygundu aslında da cinayet abartı geldi sanırım. Halbuki ha apartmanda sinirlendiğiniz insanları bıçaklayabilir dövebilirsiniz günleri olmuş ha silkeleme günleri mantık aynı mantık.
İkisi de aslında kanunen yasak.
Konu sahibi de kanunu değil apartmanın kuralına gelince kuralcı.
Ben asıl şunu anlamadım.
Ben benzer bir durum yaşasam benim gibi alt katlarda yaşadığı için mağdur olan komşuma sinirlenmem üstüme pislik atan silkelenenlere sinir olurum. O konuda hiç bir rahatsızlığı yok ama kural diyor da kendi gibi mağdura takmış kafasını anlamak istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?