zaten apartmanın kuralları belliymiş uyarmana gerek yok
selam konusu çok garip, insanlar iyice bi tuhaflaştı, bi merhaba demenin nesi zor ağzınmı aşınır, herkeste 5 kariş surat, bu suratsız selamsız insanlardan ben de şikayetçiyim valla
biliyomus hangi gunler temizlik gunu. selam sabahla bile alakasi yok. haklisin yani. akli basina gelir de kurallara uyar belki.
Silkeleme gunu mu? Herhalde bir 50 yil once vardi bu is elektrikli supurge icadindan once
Çok güzel yapmışsın ohh, kurallara riayet etmiyorsa sonucuna katlanır alemin akıllısı
Banyo paspasi dusakabinin icine silkelenebilir. Suyu acarsin toz gider. Veya elektrikli supurgeyle supurulur. Zor degil hepimiz yapiyoruz. Alt komsunuzun ne yaptigi sizi alakadar etmemeli cunku altinda kimse oturmuyormus. Onun yerinde olmak istemezdim dogrusu koca bir apartman silkele allah silkele nedir bu yani bu devirde?yapmayin guzel arkadasim yapmayin. Egitin apartman sakinlerinizi siz oncu olun. Cok mu memnunsunuz tepenizden asagi banyo paspasi silkeleyen komsudan? Hadi siz kendinizi savundunuz ben sadece banyo paspasi silkeledim diye. Yarin biri tependen asagi 6m2 hali silkeler, oteki tirnagini keser onu silkeler, igrenc ya. Yapmayin yaptirmayin.çok şükür süpürgem var.. belirttiğim gibi çok çok nadir silkerim..o günde banyo paspasını silkeledim..ki normalde onuda süpürürüm..ama alt komşumda apartmanda yalnız yaşamadığını arada bir anlaması gerek..çünkü kendisi haftanın yedi günü silkenip çamaşır asıyor..
haberi varmış.bilmemesi imkansız apartmanın her yerinde yazıyor ve her daireye tek tek verildi..ama birtek kendi temizlik yapabilir gibi düşünüyor..
bile bile birkaç kez de uyarıldığı halde bu şekilde davranması yanlış tabi ki ama sürekli sürekli "selamımı almadığından.." bilmem ne diye bastırmanıza gerek yok, çocukça bir davranış bu. selamsız ise bu onun kendi saygısızlığı, hiç muhatap olmayın.
ama bence apartman yönetiminizin biraz değişmesi gerek, silkeleme filan geçti artık. günleri belli bile olsa siz silkeledikçe alt katlardakiler cam silmek zorunda mı? çoğu kişinin balkonu var evinde. oraya silkeleyin sonra süpürün, bırakın artık şu silkelemeleri çok kötü bir temizlik anlayışı o.
Ama bakın kendiniz diyorsunuz altında kimse yok diye.
Yani o tozunu kimsenin camına balkonuna atmıyor.
Siz ve diğer komşular evinizin tozunu alt kata atıyorsunuz, temizlik adı altına birbirinizin evini kirletiyorsunuz bir anlamda.
Gerçi o da tozunu sokağa atıyor ama en azından alt komşusuna atmıyor. Yine sizin durumdan farklı yani.
Bence apartmanın kararı komple yanlış.
Bir anlamda haftanın iki günü birbirinizin evine pislik atabilirsiniz diye karar çıkarmışlar.
Banyo paspasi dusakabinin icine silkelenebilir. Suyu acarsin toz gider. Veya elektrikli supurgeyle supurulur. Zor degil hepimiz yapiyoruz. Alt komsunuzun ne yaptigi sizi alakadar etmemeli cunku altinda kimse oturmuyormus. Onun yerinde olmak istemezdim dogrusu koca bir apartman silkele allah silkele nedir bu yani bu devirde?yapmayin guzel arkadasim yapmayin. Egitin apartman sakinlerinizi siz oncu olun. Cok mu memnunsunuz tepenizden asagi banyo paspasi silkeleyen komsudan? Hadi siz kendinizi savundunuz ben sadece banyo paspasi silkeledim diye. Yarin biri tependen asagi 6m2 hali silkeler, oteki tirnagini keser onu silkeler, igrenc ya. Yapmayin yaptirmayin.
yani apartmanda alt katta oturmak daha avantajlı heralde..benimde altımdakinin hakkı varsa benimde var..birtek o temiz değil apartmanda...
Sizin apartmanda en alt katta oturan dezavantajlı bence. Kaç katın kiri üstünüze silkeleniyor düşünsenize. Yani en üst kattakine hava hoş. Yedi katlıysa yedi katın da tüm kiri balkonunuza silkelense cidden sinir olunursunuz. Ben evden bile çıkmaya çalışırdım tüm apartmanın kirini neden ben siliyorum diye. Sizin balkonunuza Ayşe hanımın ekmek kırıntısı, Mehmet beyin tozu falan geliyor çok kötü.
Adaletsiz bir karar her şeyden önce. En alt kat yedi katın kirini çekerken en üst kattaki tertemiz otururken bir de alttaki altı komşunun evini batırıyor.
Bu kural apartmaninizdaki temizlikten anlamayan insanlarin urettigi birsey ama. Toplum kurali degil. Hangi kat avantajlidir bilemem ben giriste oturuyorum ama silkelemek huyum degildir. Kaldi ki kucuk bebegim var farzedin ki balkonda oynuyor cocuk ve ust katim tepesinden asagi banyo paspasi silkeliyor. Hosuma gitmez. Ararim zabitayi ceza keser. Bu kadar netim yani. Sizin de bebeginiz olacakmis,biraz empati yapin. Cevreniz cahil gorgusuz olabilir. Egitin efendim. Apartmani degistirmek nedir ki insanlar toplumu degistiriyor. Cagdisi temizlik yontemini kaldirmak hepimizin elindeorta katta oturuyorum..öyleyse alt katta oturmak çok avantajlı çünkü istediğini yapar ve yaptırtmaz...bu şekildede olmaz..üst komşumun kızının alerjisi var ve silkeme gününde mutlaka silkeler birkez bile neden silkeliyorsun demedim..benim hakkım varsa onunda hakkı var..ki üstüne basa basa tekrar söylüyorum ben normalde silkeyen biri değilimdir ama alt komşumun yalnız yaşamadığının farkına varması gerekiyor..kural varsa herkes için geçerlidir..
Uyarmaya gerek yok da bence siz de çatacak yer aramışsınız gibime geldi. Sizin selamınızı almak, sizinle konuşmak zorunda değil ki... "Selamımı almadın bundan sonra selam vermeyeceğim" demek falan bana garip geldi. Normalde iki kere selamını almazsa hiç iletişim kurmazsın zaten ama siz açıklama yapmışsınız :) Tabi selamlaşsa daha iyi olur onun içim, komşusunuz sonuçta ama mecbur değil. Bayağı gücenmişsiniz ama dediğim gibi, mecbur değil. Ne tür bir insan olduğunu bilmiyoruz, belki çok asosyal, çok içine kapanık? İnsanlardan korkan bi tip? Bilemeyiz. Siz resmen sizi umursamayan birine gücenmişsiniz. Bana göre selamlaşmak, konuşmak lazım apartmanda ama yapmayan da yapmıyor. Öteki konuda da uyarmaya gerek yok, apartman kuralı kendisine bildirildiyse sorun yok zaten bi daha yapmaz.
Bu kural apartmaninizdaki temizlikten anlamayan insanlarin urettigi birsey ama. Toplum kurali degil. Hangi kat avantajlidir bilemem ben giriste oturuyorum ama silkelemek huyum degildir. Kaldi ki kucuk bebegim var farzedin ki balkonda oynuyor cocuk ve ust katim tepesinden asagi banyo paspasi silkeliyor. Hosuma gitmez. Ararim zabitayi ceza keser. Bu kadar netim yani. Sizin de bebeginiz olacakmis,biraz empati yapin. Cevreniz cahil gorgusuz olabilir. Egitin efendim. Apartmani degistirmek nedir ki insanlar toplumu degistiriyor. Cagdisi temizlik yontemini kaldirmak hepimizin elinde
Ne diyeyimçocuk olur veya yetişkin olur balkonda tabiki bir şey silkelenmez..ki ben direk çamaşırlarının üstüne silkemedim bile köşeye çarşaf geriyor oraya silkeledim..neyse artık silkemek yada silkememekten konu geçti ben alt katımdakini eğitemem bu saatten sonra kural varsa ya uyacak yada bu konuya katlanacak..kimse silkemesin desem yine o bayana faydası olmaz çünkü kendisinin temizlik anlayışı bu kendisi yapıyorsa başka yapanlarada saygı duymalı..
silkeleme olayı neyse de kadın sırf selam almadı idye gıcıklık yapıyorsunuz bence. alır almaz ne oluyor yani, abartacak ne var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?