sevgili alt komşum......

biz eşimle aansörde karşılaştığımız tanımadığız insanlara bile iyi günler diyebiliyoruz..bukadar yobaz olmanın kimseye faydası yok..ama artık o konuyu aştık kendi bilir..onun varlığı yada yokluğu bize artı kazandırmaz..sadece kurallara uysun yeter..

biliyomus hangi gunler temizlik gunu. selam sabahla bile alakasi yok. haklisin yani. akli basina gelir de kurallara uyar belki.

inşallah gelir ama üst katımdakiyle bu konuda nerdeyse bir yıldır çabalıyor ama sonuç yok..bundan sonra görcez bakalım..

bile bile birkaç kez de uyarıldığı halde bu şekilde davranması yanlış tabi ki ama sürekli sürekli "selamımı almadığından.." bilmem ne diye bastırmanıza gerek yok, çocukça bir davranış bu. selamsız ise bu onun kendi saygısızlığı, hiç muhatap olmayın.

ama bence apartman yönetiminizin biraz değişmesi gerek, silkeleme filan geçti artık. günleri belli bile olsa siz silkeledikçe alt katlardakiler cam silmek zorunda mı? çoğu kişinin balkonu var evinde. oraya silkeleyin sonra süpürün, bırakın artık şu silkelemeleri çok kötü bir temizlik anlayışı o.

Silkeleme gunu mu? Herhalde bir 50 yil once vardi bu is elektrikli supurge icadindan once

çok şükür süpürgem var.. belirttiğim gibi çok çok nadir silkerim..o günde banyo paspasını silkeledim..ki normalde onuda süpürürüm..ama alt komşumda apartmanda yalnız yaşamadığını arada bir anlaması gerek..çünkü kendisi haftanın yedi günü silkenip çamaşır asıyor..

Banyo paspasi dusakabinin icine silkelenebilir. Suyu acarsin toz gider. Veya elektrikli supurgeyle supurulur. Zor degil hepimiz yapiyoruz. Alt komsunuzun ne yaptigi sizi alakadar etmemeli cunku altinda kimse oturmuyormus. Onun yerinde olmak istemezdim dogrusu koca bir apartman silkele allah silkele nedir bu yani bu devirde?yapmayin guzel arkadasim yapmayin. Egitin apartman sakinlerinizi siz oncu olun. Cok mu memnunsunuz tepenizden asagi banyo paspasi silkeleyen komsudan? Hadi siz kendinizi savundunuz ben sadece banyo paspasi silkeledim diye. Yarin biri tependen asagi 6m2 hali silkeler, oteki tirnagini keser onu silkeler, igrenc ya. Yapmayin yaptirmayin.

bilmemesi imkansız apartmanın her yerinde yazıyor ve her daireye tek tek verildi..ama birtek kendi temizlik yapabilir gibi düşünüyor..
haberi varmış.
ortak alınan bir karar sonuçta.
tekrar tekrar kapısına niye gidilsin ki.
o da uyacak apartman kurallarına.
uymuyorsa da ceremesini çekecek

ben sadece alt katımdakinin geldiği günden beri kimseden selam almadığını ama başkası silkediği zaman konuşmaya başladığını belirtmek istedim..dediğim gibi konuşup konuşmaması umrumda değil..
silkemeye gelince üst katımdakinin kızının alerjisi varmış o bu günlerde silkeliyor..ama kadınla bir yıldır muhatap olmaktan bıktı kaç kere tartıştılar sayısını bilmiyorum..silkediğimiz arka balkon dışarı çıkmalı..ama kendisi okadar bencilki balkonun köşelerine bile kuru yastık çarşaf çıkarıyor kimse bir şey silkemesin diye..

yani apartmanda alt katta oturmak daha avantajlı heralde..benimde altımdakinin hakkı varsa benimde var..birtek o temiz değil apartmanda...

orta katta oturuyorum..öyleyse alt katta oturmak çok avantajlı çünkü istediğini yapar ve yaptırtmaz...bu şekildede olmaz..üst komşumun kızının alerjisi var ve silkeme gününde mutlaka silkeler birkez bile neden silkeliyorsun demedim..benim hakkım varsa onunda hakkı var..ki üstüne basa basa tekrar söylüyorum ben normalde silkeyen biri değilimdir ama alt komşumun yalnız yaşamadığının farkına varması gerekiyor..kural varsa herkes için geçerlidir..

yani apartmanda alt katta oturmak daha avantajlı heralde..benimde altımdakinin hakkı varsa benimde var..birtek o temiz değil apartmanda...

Sizin apartmanda en alt katta oturan dezavantajlı bence. Kaç katın kiri üstünüze silkeleniyor düşünsenize. Yani en üst kattakine hava hoş. Yedi katlıysa yedi katın da tüm kiri balkonunuza silkelense cidden sinir olunursunuz. Ben evden bile çıkmaya çalışırdım tüm apartmanın kirini neden ben siliyorum diye. Sizin balkonunuza Ayşe hanımın ekmek kırıntısı, Mehmet beyin tozu falan geliyor çok kötü.
Adaletsiz bir karar her şeyden önce. En alt kat yedi katın kirini çekerken en üst kattaki tertemiz otururken bir de alttaki altı komşunun evini batırıyor.

Uyarmaya gerek yok da bence siz de çatacak yer aramışsınız gibime geldi. Sizin selamınızı almak, sizinle konuşmak zorunda değil ki... "Selamımı almadın bundan sonra selam vermeyeceğim" demek falan bana garip geldi. Normalde iki kere selamını almazsa hiç iletişim kurmazsın zaten ama siz açıklama yapmışsınız :) Tabi selamlaşsa daha iyi olur onun içim, komşusunuz sonuçta ama mecbur değil. Bayağı gücenmişsiniz ama dediğim gibi, mecbur değil. Ne tür bir insan olduğunu bilmiyoruz, belki çok asosyal, çok içine kapanık? İnsanlardan korkan bi tip? Bilemeyiz. Siz resmen sizi umursamayan birine gücenmişsiniz. Bana göre selamlaşmak, konuşmak lazım apartmanda ama yapmayan da yapmıyor. Öteki konuda da uyarmaya gerek yok, apartman kuralı kendisine bildirildiyse sorun yok zaten bi daha yapmaz.

bende hemen onun üstündeyim aramızda fark yok yani çünkü ben genellikle silkemem..cumartesi günü silkedim çünkü sadece temiz o değil..dediğim gibi bundan önce hiç bu şekilde problem yaşamamıştık..ayrıca milletin ekmek kırıntısı çikolata çöpü gelirse tabikide uyarılcak bir durum..ama onun dışında altta oturuyor diye herşeye hakkı var bizim yok diye bir kural olamaz..ki bende alt katta oturuyorum sayılır..

Bu kural apartmaninizdaki temizlikten anlamayan insanlarin urettigi birsey ama. Toplum kurali degil. Hangi kat avantajlidir bilemem ben giriste oturuyorum ama silkelemek huyum degildir. Kaldi ki kucuk bebegim var farzedin ki balkonda oynuyor cocuk ve ust katim tepesinden asagi banyo paspasi silkeliyor. Hosuma gitmez. Ararim zabitayi ceza keser. Bu kadar netim yani. Sizin de bebeginiz olacakmis,biraz empati yapin. Cevreniz cahil gorgusuz olabilir. Egitin efendim. Apartmani degistirmek nedir ki insanlar toplumu degistiriyor. Cagdisi temizlik yontemini kaldirmak hepimizin elinde

kesinlikle gücenmedim yada gıcık olmadım..dediğim gibi ne selamına nede komşuluğuna ihtiyacım yok..bilerek söyleme gereği duydum yanından direk geçtiğimizde nekadar soğuk insanlar demesin diye..bu olayın kendisinden kaynaklandığını bilmesi için..apartmanda tek bir kişiyle konuşuyor diğer komşuların sadece selam vermekle yetindiği birisiyle..çünkü kendisi çok fazla dedikodu yapar..ama bunlar beni gerçekten ilgilendirmiyor..sadece üstüne basarak söylemek istediğim normalde kafasını kaldırıp selam vermez ama taşındığından beri bir kez silkeledim diye hemen kafasını kaldırıp konuşmaya başladı..

silkeleme olayı neyse de kadın sırf selam almadı idye gıcıklık yapıyorsunuz bence. alır almaz ne oluyor yani, abartacak ne var?

Haber versenizde boş boş ya suratınıza bakıcak ya kapıyı suratınıza kapatıcak hiç gerek yok

çocuk olur veya yetişkin olur balkonda tabiki bir şey silkelenmez..ki ben direk çamaşırlarının üstüne silkemedim bile köşeye çarşaf geriyor oraya silkeledim..neyse artık silkemek yada silkememekten konu geçti ben alt katımdakini eğitemem bu saatten sonra kural varsa ya uyacak yada bu konuya katlanacak..kimse silkemesin desem yine o bayana faydası olmaz çünkü kendisinin temizlik anlayışı bu kendisi yapıyorsa başka yapanlarada saygı duymalı..

Ne diyeyim
Yarin obur gun ust katiniza camii halisi buyuklugundeki halilarini silkeleyen biri tasinmaz umarim. Ama tavsiyem bir hatayi baskalari yapiyor diye siz de yapmayin, cunku bu sizi sucsuz kilmaz.

silkeleme olayı neyse de kadın sırf selam almadı idye gıcıklık yapıyorsunuz bence. alır almaz ne oluyor yani, abartacak ne var?

gerçekten gülüyorum bu yoruma artık neden gıcık olayimki ben çalışıyorum ve çok şükür çok sosyal bir insanım..apartmanda sürekli görüşürüm komşularımla..ne varlığı nede yokluğu ilgilendirmez..ki kendisi kiracı bundan öncede o evde oturanlar oldu kimseyle bu şekilde bir sorunumuz olmadı apartmanca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…