sevgili alt komşum......

inadına yaptığı ortada.
sonuçta apartmanın her yerind euyarı varmış.
açıkcası ben de apartmanda eşya silkelenmesine karşıyım.
üst katımdakinin yardımcı kadını israrla silkelerdi.
bizde kural da yok şu gün vs. diye.
balkonumun için saç kılı oluyordu.
bebeklerin kıyafetlerinin üzerine silkelemiş birgün.
fena azarladım.
kimsenin kimsenin evini bu şekilde batırmaya hakkı yok ki.
silkeleme günü de bu yüzden yanlış aslında.
ben onun saç kıllarını balkonumdan temizlemek zorundamıyım?

kendisinden başka kimse halı silkelemiyorki...

eğer kural varsa uyulması gerekiyor..kendi temizliğini istediği gibi yapacak onun dışındakiler yapmayacak..herkesin tamizlik anlayışı farklı olabilir ama bu bayanın orta katta oturduğunu düşünemiyorum bile...onun üstündekilerin hepsi yıldı artık..ben değilim ama belki üst kattakilerde kendisi gibi temizlik yapıyor..

Sizin yöneticiyi çok merak ettim ne kadar dusunceliymis valla bravo bizim apartmanda yok böyle şeyler :). Uyardiysaniz siz haklısınız da o kadar celallenmeyin siz selam vermeye devam edin inadına elbet bir gün alır

yönetim özel..aslında belli gün olması çok iyi..çünkü apartmanda çeşit çeşit insan oturuyor..herkes gününü bilsin..

Benim de alt komşumla aram pek iyi değildir. Kurallara uymaz. Apartman hayatından anlamaz. Komşum saygısız diye ben de saygısızlık yapmam ama. Haber veririm.
O gün ayrılmış ama herkes halıları çıkartıp sabahtan akşama kadar halı silkelemiyordur değil mi?
Şu sıcak havalarda da çamaşırın kuruması bir saati almıyor. Akşama kadar sürmez.
Uyarmak çok zor olmamalıydı. Uyardığınız halde diretseydi o haksızdı. Şu durumda siz haksızsınız.

TDK sorgu sonucu:
Silkemek sözü bulunamadı.
silkeme sözü bulunamadı.

konu bir tarafa, şu sözcükleri yanlış kullanmanız çok rahatsız edici.
bu devirde hala her giydiğini balkona herkesin göreceği şekilde asan, bunların üzerine de evinin her türlü pisliğini silkeleyen, aşağıya atan, bu iş için bir de gün belirleyen insanların amacını anlamak zor.
çamaşır kurutma makinesi kullanmanızı tavsiye ederim.

inanması güç yaz kış sabahtan akşama kadar haftanın her günü çamaşırı var..ilk kez bu şekilde birisiyle karşılaşıyoruz..bir yıldır üst kat komşum tarafından uyarıldı ama yine aynı..ve ev hanımı kendisi..çamaşır yıkamayada bol bol vakti var..altı üstü 2 gün kurallara uymak bukadar zor olmamalı..bir gün eşi çıkmış kapıya üst kat komşum indiğinde karısına bıktım senden diye söylenmiş..demekki her gittiği yerde sorun oluyor bu yaptığı..

Apartmanda belirlenen kurallar var. Uyması gerekiyor. Ben bir daha uyarmazdım. Siz iyi yapmışsınız bence böylelikle kurallara uymayı öğrenir belki.

yönetim özel..aslında belli gün olması çok iyi..çünkü apartmanda çeşit çeşit insan oturuyor..herkes gününü bilsin..

Bencede iyi özellikle çalışan bayanlar için . Bizim apartmanda gündüz evde olduğu halde gecenin 12 sinde süpürge yapan insan bile gördüm bunu bir iki defa yapınca uyardım artık. Saygısız insan çok ya Allah herkese hayırlı komşu versin

Ne pis apartman ya. Herkes birbirinin ustunden kedi tuyu kil sac ekmek kirintisi ne bulursa silkeliyo. Camlari kapasan nolur rüzgârla tekrar ucusur gelir o evin icine girer. Bir de gun yapmışlar silkeleme gunu.

bence iyiki gün yapmışlar en azından nezaman balkon yıkayacağını nezaman çamaşır asacağını biliyor insan..çünkü herkesin temizlik anlayışı farklı ben yapmam ama üstümdükeni yapar ee onun nezaman yapacağı belli olmalı..

birincisi hızlı hızlı yazarken arada harf kayması çok normal..kimse dilekçe yazmıyor burda..
ikinciside herkesin kurutma makinesi alacak durumu olmayabilir veya yeri olmayabilir..

Ne değişik komşular var. Ben de tek benim başımda var sanıyorum. :)
Şunu diyebilirim ki onun haklı sayılabileceği durumlar oluşturmayın. Yoksa ileride ısıtıp ısıtıp hep aynı şeyleri söyler. Sinirinizi bozar. Haklı iken haksız duruma düşmeyin bundan sonra.
Ev alma komşu al sözü çok doğru. :)

kesinlikle aynı fikirdeyim..

Allah tan kiracı..bundan öceki kiracılarla hiç problem yaşamadık..ki bizde ailemle yıllarca kirada oturduk..yanlış anlaşılmasın diye yazıyorum..

Yani şu silkeleme günleri ne zaman kalkacak
Silkelemek nedir anlayamıyorum, bizim orada da var, mendile kadar silkeleniyor her yer batıyor, çok kötü bir şey ya
Komşu size kabalık etmiş selamınızı almayarak ama siz üzerinden bir şeyler silkeleyerek onun hakkına giriyorsunuz yapmayın bence

Herkesin temizlik anlayışı farklıdır. Kimisi süpürmeyi yeterli bulur kimisi artı silkeleme yapmak ister. Ve apartman geneli böyle bir karar almışsa buna uyulması gerekir. Beğenmiyorsa başka yerde oturacak.

Kimsenin temizlik anlayışı beni ilgilendirmez. Benim hoşuma gitmiyor diye kimse temizlik tarzını değiştirmek zorunda da değil. Keşke uyarsaydın bir kereye mahsus da olsa. Ama konunun özüne baktığımızda dibine kadar haklısın.

Doğru olan neyse onu yapmışsınız. Bizde de pazartesi ve komşular yaz günü insanlık halidir diye açık olan cam için uyarıyorlar sadece yaz mevsiminde. Kışın hiç bir şey demiyoruz.
Temizlik günü çamaşır asmaması gerektiğini algılayamayacak kadar aciz ve verdiğiniz selamı almayan biriyle olabildiğince az muhatap olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…