inadına yaptığı ortada.geldiğinden beri hiç abartmıyorum haftanın yedi günü çamaşır asıyor..köşelerede kuru yorgan yastık koyuyor ordanda silkelenmesin diye..bu sefer çarşaf germişti bende ordan silkeledim..yaz kış haftanın yedi günü çamaşır yıkanmaz..ki kendisi ev hanımı..
kendisinden başka kimse halı silkelemiyorki...Normal sartlarda siz haklisiniz silkeleme gunu belliyse uzerine bir seyler silkelenmesine sasirmamasi lazim. Ama ben bu sekilde olan bir apartmanda oturmam. Cunku sene olmus bilmemkac... Elektrikli supurgeler dibine kadar cekiyor, kucuk halilar paspaslar camasir makinesinde yikanabiliyor hala silkelemek nedir ya. Eskiden cali supurgesinin alamadigi kucuk tozlari temizlemek icin silkelerlermis. Hem gunu belli bile olsa alt katlarin camlarinin ve balkonlarinin ust katlarin pisliginin doldugu gercegini degistirmiyor.
inadına yaptığı ortada.
sonuçta apartmanın her yerind euyarı varmış.
açıkcası ben de apartmanda eşya silkelenmesine karşıyım.
üst katımdakinin yardımcı kadını israrla silkelerdi.
bizde kural da yok şu gün vs. diye.
balkonumun için saç kılı oluyordu.
bebeklerin kıyafetlerinin üzerine silkelemiş birgün.
fena azarladım.
kimsenin kimsenin evini bu şekilde batırmaya hakkı yok ki.
silkeleme günü de bu yüzden yanlış aslında.
ben onun saç kıllarını balkonumdan temizlemek zorundamıyım?
Sizin yöneticiyi çok merak ettim ne kadar dusunceliymis valla bravo bizim apartmanda yok böyle şeyler :). Uyardiysaniz siz haklısınız da o kadar celallenmeyin siz selam vermeye devam edin inadına elbet bir gün alır
Benim de alt komşumla aram pek iyi değildir. Kurallara uymaz. Apartman hayatından anlamaz. Komşum saygısız diye ben de saygısızlık yapmam ama. Haber veririm.
O gün ayrılmış ama herkes halıları çıkartıp sabahtan akşama kadar halı silkelemiyordur değil mi?
Şu sıcak havalarda da çamaşırın kuruması bir saati almıyor. Akşama kadar sürmez.
Uyarmak çok zor olmamalıydı. Uyardığınız halde diretseydi o haksızdı. Şu durumda siz haksızsınız.
günaydın bayanlar...güzel bir hafta diliyorum hepinize...
oturduğum apartmanı çok seviyorum..çokta güzel komşularım var..özellikle 4 tanesiyle ayda bir mutlaka toplanırız..zaten 10 dairelik bir apartman..alt katıma bir aile taşındı..Allahın selamı sonuçta günaydın iyi günler demeden geçmem ki tanımasam bile..kadından hiç cevap yok..başkalarına karşıda böyleymiş...sonra bir sabah ona artık selam bile vermeyeceğimi söyledim..cevapsız kaldığı için..oda işte çocukla ilgileniyorumdur duymamışımdır falan dedi..ama sonuç olarak konuşmadık tabiki..
neyse asıl konuya geleyim..bu komşumuz saolsun haftanın her günü çamaşır asar..ıslak olmasa bile kuru yorgan çıkarır sen silkenme diye..benim üst katımdaki defalarca aşağıya indi bak silkeme günü pazartesi cumartesi o günlerde bizede müsaade et diye..ama dinlemedi..
bende çok birşeyler silkeyen biri değilim cumartesi baktim çamaşır var..ama yinede banyo paspaslarımı silkeledim..hemen kafasını çıkardı insan uyarır toplardım falan diye..bende dedimki selamımı bile almayan insanın kapısına gidip çamaşırlarını topla diyemem..ki bugün silkeme günü uyarmayada gerek yok dedim..pazartesi ve cumartesi çamaşır asma herkesin temizlik yapmaya hakkı var dedim..biraz bu şekilde konuştuk..sonra içeriye girdik..
siz benim yerimde olsanız bir şey silkileceğiniz zaman haber verir misiniz bundan sonra....
yönetim özel..aslında belli gün olması çok iyi..çünkü apartmanda çeşit çeşit insan oturuyor..herkes gününü bilsin..
Ne pis apartman ya. Herkes birbirinin ustunden kedi tuyu kil sac ekmek kirintisi ne bulursa silkeliyo. Camlari kapasan nolur rüzgârla tekrar ucusur gelir o evin icine girer. Bir de gun yapmışlar silkeleme gunu.
TDK sorgu sonucu:
Silkemek sözü bulunamadı.
silkeme sözü bulunamadı.
konu bir tarafa, şu sözcükleri yanlış kullanmanız çok rahatsız edici.
bu devirde hala her giydiğini balkona herkesin göreceği şekilde asan, bunların üzerine de evinin her türlü pisliğini silkeleyen, aşağıya atan, bu iş için bir de gün belirleyen insanların amacını anlamak zor.
çamaşır kurutma makinesi kullanmanızı tavsiye ederim.
Ne değişik komşular var.inanması güç yaz kış sabahtan akşama kadar haftanın her günü çamaşırı var..ilk kez bu şekilde birisiyle karşılaşıyoruz..bir yıldır üst kat komşum tarafından uyarıldı ama yine aynı..ve ev hanımı kendisi..çamaşır yıkamayada bol bol vakti var..altı üstü 2 gün kurallara uymak bukadar zor olmamalı..bir gün eşi çıkmış kapıya üst kat komşum indiğinde karısına bıktım senden diye söylenmiş..demekki her gittiği yerde sorun oluyor bu yaptığı..
Bencede iyi özellikle çalışan bayanlar için . Bizim apartmanda gündüz evde olduğu halde gecenin 12 sinde süpürge yapan insan bile gördüm bunu bir iki defa yapınca uyardım artık. Saygısız insan çok ya Allah herkese hayırlı komşu versin
Apartmanda belirlenen kurallar var. Uyması gerekiyor. Ben bir daha uyarmazdım. Siz iyi yapmışsınız bence böylelikle kurallara uymayı öğrenir belki.
Ne değişik komşular var.Ben de tek benim başımda var sanıyorum. :)
Şunu diyebilirim ki onun haklı sayılabileceği durumlar oluşturmayın. Yoksa ileride ısıtıp ısıtıp hep aynı şeyleri söyler. Sinirinizi bozar. Haklı iken haksız duruma düşmeyin bundan sonra.
Ev alma komşu al sözü çok doğru. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?