Cidden ya balkonda bebe olsa bunu yukarıdan nasıl görecekler?Bu kural apartmaninizdaki temizlikten anlamayan insanlarin urettigi birsey ama. Toplum kurali degil. Hangi kat avantajlidir bilemem ben giriste oturuyorum ama silkelemek huyum degildir. Kaldi ki kucuk bebegim var farzedin ki balkonda oynuyor cocuk ve ust katim tepesinden asagi banyo paspasi silkeliyor. Hosuma gitmez. Ararim zabitayi ceza keser. Bu kadar netim yani. Sizin de bebeginiz olacakmis,biraz empati yapin. Cevreniz cahil gorgusuz olabilir. Egitin efendim. Apartmani degistirmek nedir ki insanlar toplumu degistiriyor. Cagdisi temizlik yontemini kaldirmak hepimizin elinde
Haber versenizde boş boş ya suratınıza bakıcak ya kapıyı suratınıza kapatıcak hiç gerek yok
büyük ihtimal kapıyı açmaz bile..çünkü üst katımda bir yıldır iniyor ama çözüm yok..bir keresinde kocası bıktım arık senden bile demiş..sanırım gittiği her yerde bu sorunu var..
Cidden ya balkonda bebe olsa bunu yukarıdan nasıl görecekler?
Bebenin üzerine gelecek tüm pislik.
Ayyy ne fena ya.
Goremezsin ki, balkonlar enli olabiliyor,cocuk ise en geride duruyor olabilir ki ben oyle otutturuyorum mama sandalyesiyle. Giris kattayim, ustten bakan kisinin gormesi mumkun degil. Neyse ki gorgulu bilgili duzgun insanlar oturuyor da sorun yasamiyorum. Bir de arap oturanlarCidden ya balkonda bebe olsa bunu yukarıdan nasıl görecekler?
Bebenin üzerine gelecek tüm pislik.
Ayyy ne fena ya.
O zaman hiç yorulmayın bile bu tipler emrivakiden anlıyor.O günlere dikkat etmeyi öğrenicek bencillik yapıyor
gerçekten gülüyorum bu yoruma artık neden gıcık olayimki ben çalışıyorum ve çok şükür çok sosyal bir insanım..apartmanda sürekli görüşürüm komşularımla..ne varlığı nede yokluğu ilgilendirmez..ki kendisi kiracı bundan öncede o evde oturanlar oldu kimseyle bu şekilde bir sorunumuz olmadı apartmanca..
Halı silkeleme günü çamaşır asmasın o zaman. Kafasını uzatıp laf söylemeye çekinmiyor ama günaydın demeye dili yok ! İnmem tabiiki de kapısına falan.
kesinlikle gücenmedim yada gıcık olmadım..dediğim gibi ne selamına nede komşuluğuna ihtiyacım yok..bilerek söyleme gereği duydum yanından direk geçtiğimizde nekadar soğuk insanlar demesin diye..bu olayın kendisinden kaynaklandığını bilmesi için..apartmanda tek bir kişiyle konuşuyor diğer komşuların vermesiniz lam vermekle yetindiği birisiyle..çünkü kendisi çok fazla dedikodu yapar..ama bunlar beni gerçekten ilgilendirmiyor..sadece üstüne basarak söylemek istediğim normalde kafasını kaldırıp selam vermez ama taşındığından beri bir kez silkeledim diye hemen kafasını kaldırıp konuşmaya başladı..
Normal sartlarda siz haklisiniz silkeleme gunu belliyse uzerine bir seyler silkelenmesine sasirmamasi lazim. Ama ben bu sekilde olan bir apartmanda oturmam. Cunku sene olmus bilmemkac... Elektrikli supurgeler dibine kadar cekiyor, kucuk halilar paspaslar camasir makinesinde yikanabiliyor hala silkelemek nedir ya. Eskiden cali supurgesinin alamadigi kucuk tozlari temizlemek icin silkelerlermis. Hem gunu belli bile olsa alt katlarin camlarinin ve balkonlarinin ust katlarin pisliginin doldugu gercegini degistirmiyor.
Benimde nadirde olsa selam sabahtan bi haber komşularım var . Asansörde , otoparkta rastlaşırız genelde . Günaydın derim , ya duymaz ya sesi içine kaçmış günaydın der ... Eeee zorla mı ? değil . bir kaç seferden sonra selam vermek bile istemediğini anlıyorsunuz zaten . Çünkü herkese bu şekilde oluyorlar , altında muhtemelen selam verip borçlu çıkarım , oyyy bu selamın arkası hoş geldin komşu bir gün sana geleceğiz komşularlaçıkmasın diye selam da verilmiyor.
Neyse , bence hiç kimseye ; '' aaa sana da artık selam vermeyeceğim '' denilmez . Vermiyorsa vermiyor . İlk hatanız bu olmuş .
Silkeleme konusunda pek bir şey diyemeyeceğim . Bana ters bir temizlik anlayışı ama apt. olarak bu kararı almışsınız .
Usulen o gün hatırlatmanız yerinde olurmuş . Bundan sonra yaparsa kendi bileceği iş tabii.
Bende üç kedi var ve kumları paspasların, kilimlerin arasına girebiliyor ve ancak silkelemekle dökülüyor. Aynı şekilde battaniye vs. örtüye giren uzun saçlarım da. Silkelemeden atamam makineye maalesef. Yani teknolojiyle süpürgeyle alakası yok silkelemek tozunu, havını atmak için gerekli.
geldiğinden beri hiç abartmıyorum haftanın yedi günü çamaşır asıyor..köşelerede kuru yorgan yastık koyuyor ordanda silkelenmesin diye..bu sefer çarşaf germişti bende ordan silkeledim..yaz kış haftanın yedi günü çamaşır yıkanmaz..ki kendisi ev hanımı..Bence saçma bir uygulama şu günler silkeleme günü diye belirtmek. Çamaşırın ne zaman birikip yıkanacğı belli mi oluyor. Birikmiştir çamaşırı yıkamıştır yani mecburen. Yaz günü zaten sürekli çamaşır yıkanıyor.
Bir de ayrıca çamaşır astığını göre göre banane bugün silkeleme günü asmasaymış deyip silkelemek hiç hoş değil selamınızı almasa bile uyarabilirdiniz bunun onunla alakası yok ki. Kadın haber versen toplardım demiş zaten. Göre göre çamaşırları orada silkelemek hiç hoş bir davranış değil bence.
Buradan bakınca selam olayına takılmış gibi durduğunuzu düşündüm, bi daha selam vermeyeceğim demeniz, selam bile vermeyen insana... Diye başlayan cümleniz falan... Boşverin. Eğer bu bi kuralsa, bence mantıksız ama olsun, kurala uyması lazım. Siz temizlik gününde yapın temizliğinizi, kurala uymuyorsa kendisi bilir. Tekrar bir laf ederse hiç cevap vermesiniz olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?