Sevgili günlük ... 70 kg.ile başlayalım

güzel menü beğendim. şu yeşil çayı hangi marka kullanıyorsunuz bi ben sevemedim galiba şunu

yasmiscim ben doğadan ve doğuş un karanfilli tarçınlı poşet çayını kullanıyorum. kıyaslama istersen doğuşun karanfili daha ağır basıyor. doğadan daha çok hoşuma gidiyor. dene istersen

sanırım geç kahvaltını yaptığın için akşam yemeğini öğle yemeğinle birleştirip 4 te yiyeceksin
ama hem ekmek hem çorba aynı öğünde olmasa iyi değil mi? 2sinden 1ini tercih etmelisin canım
tostunu beyaz peynirle yapabilirsin 2haftada 1 kaşar peynirine dönersin
1tane küp şekerde hiç olmamış canım
ara 7 otlu çay ın yanında 1porsiyon meyve yiyebilirsin ya da 1kayısı falan

sen bu gidişle yavaş kilo verirsin moralini bozayım dedim azcık belki işe yarar

Son düzenleme:
???kızlar sorum olacak sizlere???

regl tarihim 1 hafta gecikti. acaba kilo vermeme etkisi olurmu. ne yapsamki ???

bu arada süpriz felan yok şimdiden söyleyeyim. çok ilaç antibiyotik kullandım onlar etkilemiş olmalı :)

zannetmiyorum cezmut ...

yarın 1 . benim kızlar şimdiden söyleyeyim . çok çalıştım çooook

yasmiscim ben doğadan ve doğuş un karanfilli tarçınlı poşet çayını kullanıyorum. kıyaslama istersen doğuşun karanfili daha ağır basıyor. doğadan daha çok hoşuma gidiyor. dene istersen
teşekkürler canım. deneyeyim doğadanın 7 otlu çayını içiyorum ben diyetisyen önermişti ödem atar demişti. denedim 15 gün içtim düzenli kontrolde bir öncekinde görülen ödem yoktu. 15 gün içmedim 1 kg ödem görüyorum demişti diyetisyen geçen yıl

aynen öyle normalde eşimle 8 de kahvaltı yaparım bugün yok bende tembellik yaptım. öğle ile sabah birleşti diyelim saat olarak yeni bitirdim kahvaltımı. eski diyet listemi uyguluyorum canım 6 dilim ekmek(her öğünde 2 dilim) 1 kepçe çorba vardı onda ben 3 dilim yiyorum ortalama ekmek
haklısın şeker hiç olmuyorda içemiyorum çayı tatlandırıcıda denedim cık. zaten aman ne çok çay içtim dediğim gün 4 içmişimdir yani 2 küp şeker eder genelde günde 1 kahvaltıda içerim yrm küp şekerle.
beyaz peynirlede yapıyorum bi değişiklik olsun dedim zaten o kadar inceydi ki var mı kaşar ekmek mi yedim anlamadım
çok acıkırsam yiyorum meyve falan ama genelde çayı tek içiyorum.
vereyimde gör sen bakalım hem ben sayıyorum kalorimi 1200de tık diye duyuyorum

???kızlar sorum olacak sizlere???

regl tarihim 1 hafta gecikti. acaba kilo vermeme etkisi olurmu. ne yapsamki ???

bu arada süpriz felan yok şimdiden söyleyeyim. çok ilaç antibiyotik kullandım onlar etkilemiş olmalı :)

ilaçlardandır. belki biraz ödemin olabilir o dönemde vücudumuz su topluyormuş. ödem attıran çaylar ve bol su birikimi azaltırmış (diyetisyenlerin yalancısıyım)

hava da nasıl kapalı bu ankaraya ne zaman yaz gelcek 1 haftadır güneş görmedik. baktın balkondan çok soğuk değil. uzaklardan bir market seçeyim sıkı giyinip yürüyüş yapayım. bıktım evde koşu bandından az gelirse yürüyüş akşam onlada yürürüm. daha hareketlerimde var yürüyüp geleyim yaparım onlarıda.

evet yaa bursada da aynı öyle sen yine şanslısın dışarısı olmazsa evde yürüyebiliyosun
ben de haftaya başlıyorum yürüyüşe sizi geçmem lazım

YEMEĞE TUZ İLE BAŞLAYIP, TUZ İLE BİTİRMEK

Yemekten önce ve sonra, bir miktar tuz almak sünnettir. Yemekten önce tadılan tuz, mide enzimini harekete geçirir, sinirleri uyarır, hazmı kolaylaştırır. Tükürük guddeleri daha fazla salgı yapar, sindirim ve ağızdaki karbonhidrat parçalanması daha kolay olur. Ağız içine hava yoluyla bulaşmış mikroplar, tuzdaki sodyum klor sayesinde temizlenir.
Yemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde, midede mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşarak midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önler.
Yemekten sonra alınan tuz miktarında ise ağızda bol miktarda gelen pityalin ile, dişlere yapışmış olan karbonhidratlar çözülüp eritilir ve diş çürümeleri önlenir. Ayrıca ağızda antiseptik özelliği gösterir.
Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmenin tıbben de çok faydalı olduğu bildirilmektedir. Sadece tuz ile çıkan salgı olduğu, bu salgının çok önemli olduğu ve yemeğe tuz ile başlayıp bitirilince, yemek bu iki salgı arasında kalıp daha kolay hazmedildiği belirtiliyor. Gıdalar tam hazmedilmezse, çeşitli hastalıklar oluşabilir.

Yemeğe tuzla başlamakla ilgili iki hadis-i şerif meali şöyledir:

“Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!” (Şir’atü’l-İslam)

“Yemeğe tuzla başlamak ve bitirmek 70 hastalığa şifadır.” (Riyadu’n-Nasıhin)

Özetle: Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmek insan sağlığı ve metabolizması için çok önemlidir.

kızlar geç oldu ama ben geldim sonunda AMA KİMse kalmamış
eminecim neler yapıyorsun bakiiim sabah tartıldın muhtemelen bende tartıldım bakalım yarına kaç gr verdirecek bizim bugünkü çabamız
ben şimdiye kadar yediklerimi yazayım kaçayım
[1] Elma 2 ADET 120
[2] Yürümek (Asfalt) 90 dak 509.76
[3] Yoğurt (tam yağlı) 175 GRAM 119
[4] Zeytin (yeşil) 25 GRAM 36
[5] Domates 2 ADET 28
[6] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22
[7] Yumurta (haşlanmış) 1 ADET 80
Toplam : -104.76 kal.

akşama kadar elma salatalık yoğurt üçgeninde gideceğim sanırım.eşim barbunya pilavı götürürken
yeşil çayımı demledim 3 bardak içerim şimdi
sabahta 1 bardak içtim su 2lt oldu şimdiye kadar hadi bakalım kim kazanacak yarın
gülercim korkkk benden geliyorum koşa koşa bide metabolizmam çok iyi çalışşa keşke var ya o zaman yetişemezdin bana ya hadi neyse
bide dün akşamın acısını bugünde çıkardım sabah kahvaltıdan önce ek yürüyüşle 100kalori daha yaktım
haydi bakalımm kızlar yetişin bana

bende Aysun bugun hiç gözükmüyor ful yürüyor dicektim ki gelmişsin.

İyi gidiyor canım tartıldım

evet yaa bursada da aynı öyle sen yine şanslısın dışarısı olmazsa evde yürüyebiliyosun
ben de haftaya başlıyorum yürüyüşe sizi geçmem lazım

eşim sağolsun 2 yıl önce bu eve taşındığımızda her yer inşaattı. ben kışın başlamıştım rejime spor salonuna gideyim dedim eşimde sürpriz olarak almış. bende kullanırım hamilelikten sonra kullanırsın dedi. kışın yürüyorum genelde hava ısınınca dışardayım

vayyyyyyyyyyy kızlar çok iddialıyız sevdim bu durumu. bende yürüdüm geldim. 7 otlu çayımıda içtim eti müsli aldım bakalım öğlen bunu yicem vazgeçtim ıspanaktan belki bi 100gr daha kaybederim.

yedim müslimi. akşam 7de yiyeyim bi kase daha. kuru üzüm kuru kayısı yulaf ezmesi keten tohumu kuru elma kuru incir mısır gevreği ve buğday patlağı varmış içinde. tatlı tabi tadı bu kadar meyveyle. iyi oldu tatlı isteğimde yatıştı. bugünde iyi oldu vücuduma bi şok uyguladım 557 kalori almışım bu saate kadar. akşamda 250 kalori alsam şahaneeeee.

Son düzenleme:
vayyyyyyyyyyy kızlar çok iddialıyız sevdim bu durumu. bende yürüdüm geldim. 7 otlu çayımıda içtim eti müsli aldım bakalım öğlen bunu yicem vazgeçtim ıspanaktan belki bi 100gr daha kaybederim.

madem ödem attırıyor deneyim bende 7 otlu çayı.

bende şu ana kadar 540 kalorideyim. akşama 1000 i geçmem umarım bugün.

yarın sabah 69 u görmek istiyorum lütfennnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…