Sevgili günlük ... 70 kg.ile başlayalım

anlıyorum canım bendede zaman zaman o duygu oluyo mesela bu hafta hiç veremiyor olacağım tahminen ama böyle sağlıksız diyetler yaparsan sonra çook fazla geri alır daha çok mutsuz oolmaz mısın

bakalım cnm belkide 1 günlük yaparım sadece

evet bende bu hafta veremedim sanırım daha tartılmadım yarın sabah tartılacağım
aysun gerideyiz bu hafta, sanırım ilk başlarda hızla veriliyor şuan yavaşladı kilo vermemiz
amannn az olsun devamlı olsun değil mi? ayda 3er kilo versek 60 kiloya ulaşırız temmuz gelmeden
inşallah

Son düzenleme:

bu hafta veremediniz diye hemen böyle bırakıvermeyin. bir iki hafta içinde aradaki farkı telafi edersiniz arkadaşlar. şöyle bir silkinin ve kendinize gelin.

bakın sizlerin sayesinde 1 yıldır göremediğim 68 leri görmeye basladım. hep beraber 65 ler 60 ları görcez inşallah.

ben geldim öğlen kaynanam aradı çağırdı ona gittim. çift vasıta 1 saatten fazla sürüyor yol. akşam eşim gelir alırım seni dedi bende gittim misafir gelcekmiş gelsin onuda görelim demişler şehir dışından geliyorlar yarında gitcekler. kahvaltıda sadece müsli yemiştim 16:00ya kadar aç kaldım. çok sağlıksız bi gün geçirdim yediklerimde hiç hoş değildi. kaynanam çok güzel hamur işi yapar su böreği benzeri bi makarna börek tarzı bişeyi vardır onun ondan yapmış yanına salata sadece mecburen yedim 1 tabak ölcektim açlıktan. 3 bardak çay ve 1 un kurabiyesi 1 havuçlu top 2 tulumba yedim. zaten kilo vermem durmuş gibi hissediyorum bide almamışımdır inş. ama görümcelerim eltim ve kaynanam kapıdan girer girmez zayıflamışsın dediler yürüyüş yapıyorum sıkılaşmışımdır dedim 5 e yakın verdim desem yada rejimdeyim her gittiğim evde hamur olcak geçen yıl öyle yapmışlardı çünkü. neyse hesaplayım kalorimi ben vücuduma bi şok olmuştur umarım bugün ve umarım kilo almamışımdır

görümcem yok ama kaynanama ne zaman diyetteyim desem şunuda ye bunuda ye diye ısrar eder. en güzeli hiç söylememek dediğin gibi. sporla sıkılaşıyorum güzel bir çözüm :)
benim kaynanamında kilo problemi var. iddiaya girdik yaklaşık 1 ay önce. kim 5 kilo önce verirse diğeri orta altın alcak verene. sonrasında farklı bir konudan dolayı tartışınca ben koyvermiştim. oda bıraktı. ama ben vereyimde şu 5 kiloyu alayım orta altınımı dimi kızlar. haydi sizlerle olacak inşallah.

yediğim herşeyi abartarak yazdım 1128 kalori 300de spor ama ben hiç memnun kalmadım başka yemek yapmış olsa 2 kaşık alır makarnadan yetinirdim. offfffffffffff evden çıkmasam ne güzel olur

bende 3 görümce 2 elti ve 1 kaynana. hepimizin kilo sorunu var tabiki kaynanam 100den üstünü söylemiyor zaten 60 yaşında astım şeker tansiyon vs. bir sürü hastalığı var 10dan fazla ilaç içiyor günde. geçen yıl ben kilo verirken açıkça yüzüme sen veriyorsunda ben senin kadar yemiyorum bile niye vermiyorum dedi. ona ilaçların yaşının metabolizma hızını düşürdüğünü ve benim spor yapıyor oluşumun katkısını anlatamadım. inada yapar gibi her gittiğimizde sadece hamur işi yaptı. bazen inat edip yemiyordum başım dönüyordu açlıktan. ben rejimi bıraktım oda hamur işini. o yüzden bu sene söylemeyeceğim zaten 63 kiloyum sanıyorlar etim sıkıdır benim anlayamıyorlar o yüzden göbeğimide çok güzel kamufle ederim. şimdide yürüyorum sıkılaşmışımdır popom rejimle erimeyecek karar verdim yürüyorum dedim.

yediğim herşeyi abartarak yazdım 1128 kalori 300de spor ama ben hiç memnun kalmadım başka yemek yapmış olsa 2 kaşık alır makarnadan yetinirdim. offfffffffffff evden çıkmasam ne güzel olur

canım evet keşke kafamıza göre takılabilsek evden çıkmazdık
yaa bi arkadaşa gitmek başka oluyor kayınvalideye gitmek başka oluyor
ben arkadaşlarıma gittiğimde zararsız şeylerden yiyorum, zararsız derken 1salata tabağımı bitiriyorum sütlü tatlı varsa ondan yoksa 1dilim börek
ama evdeyken hiç bir şey canım çekmiyor, çeksede azcık yiyorum ama kayınvalideme gidince yarın yine gidicem bakalım inşallah bişi yemem

ben söyledim kayınvalideme, çünkü normalde de çok yemek konusunda ısrar eden biri, gelir yemeği zorla ağzına tıkar
güzelce söyledim anne diyetteyim lütfen ısrar etme, inanın 1kere bile olsa ye demedi, o yüzden iyiki söylemişim
misafir geldiğindede gitmicem onuda söyledim, bana pek karışamaz çünkü 2yıl kadar küs kalmıştık eşimle kavga etmişti benim yüzümden. ama maalesef eşim babasının işinde çalıştığına alttan idare ediyoruz, nabza göre şerbet vermeyi öğrendim sonunda
benimde 1görümcem 1kaynım var karışan edenim yok şükür
kendi annemin alt katında oturuyorum ve çok mutluyum

ayy birileri de benle böyle iddiaya girse çok güzel olur

güler sen ne şanslısın öyle kendi annenin alt katında oturmakkkkk :) tadını çıkart.
bende kaynanamın alt katında oturuyorum ne şans dimi ((((

[1] Kuru Üzüm 50 gr 150
[2] Taze Erik 150 GRAM 99
[3] İp Atlamak (70 atlama/dak) 4.5 dak 45.5625
[4] Yürümek (Asfalt) 40 dak 200
[5] Paça 300 GRAM 321
[6] Doygun Tam Buğday Ekmek 30 GRAM 57.9
[7] Elma 1 ADET 60
[8] Karışık Salata 1 PORSİYON 123
[9] Doygun Tam Buğday Ekmek 30 GRAM 57.9
[10] Kabak Yemeği 0.5 TABAK 120
[11] Nogger Sandwich 1.3 ADET 312
[12] Çay 1 ADET 5
[13] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[14] Domates 1 ADET 14
[15] siyah zeytin 5 adet (3gr) 40
[16] la vache quirit üçgen peynir 1 adet 40
[17] Diet Etimek 2 DİLİM 60
[18] dost süt 0.5 200ml 29.5
Toplam : 1254.7375 kal.

Doğru olduğuna inandığınız rejim taktikleri sizi yanıltabilir. İşte kilo verme hayalinize kavuşmanızı engelliyor olabilecek diyeti bozan 5 efsane…

Rejim yapmayla ilgili bugüne kadar düşündüklerinizin çoğu ideal kilonuza ulaşmanızı engelliyor olabilir. Güvendiğiniz rejim taktiklerinin arkasındaki şaşırtıcı gerçekleri açıklıyorum…

Diyet efsanesi 1: Gazlı içeceklerin diyet olması kilo vermenize yardımcı olur

Diyet olan gazlı içeceklerin çoğu normal gazlı içeceklere göre daha az kaloriye sahiptir çünkü normal şeker içermezler. Buradaki sorun, kilo alımıyla bağdaştırılan yapay tatlandırıcılardır. Neden mi?

Araştırmalara göre yapay tatlandırıcılar hem özofagus (yemek borusu) hem de midedeki tatlılığı algılayan tat alma reseptörlerini harekete geçiriyor. Enerji bekleyen pankreas, vücut yağının toplanması için önemli olan insülin hormonunu salgılar. Aynı zamanda, vücudun gerçekten kalori alıp almadığı konusunda aklı karışan beynin doyma merkezine kimyasallar gönderilir.

Vücudunuz şeker yerine alınan yapay tatlandırıcı tarafından kandırıldıkça daha çok yeme arzusu oluşur ve doyma hissine ulaşmak için daha fazla yemeye müsait hale gelirsiniz. Sonuç olarak da kendinizi daha aç ve daha az doymuş olarak hissedersiniz. Bu da kilo almaya yol açabilir.

Yapay tatlandırıcılar normal sofra şekerine göre 100 kat daha tatlıdır. Bu, önemli bir konudur çünkü meyve gibi doğal şekere sahip besinler tat alma duyusu azalmış birine tatlı gelmeyebilir.

Bir dahaki sefere ferahlatıcı bir şeyler içmek istediğinizde limonlu maden suyu gibi daha sağlıklı alternatifler deneyin.

Diyet efsanesi 2: Kalori alımını ne kadar azaltırsanız o kadar kilo verirsiniz

Mantığa aykırı gibi görünebilir ama fazla kalori azaltmak kilo vermek açısından iyi olmayabilir. 3500 kalori yaklaşık 450 gram yağa denk geldiğinden, haftada 450 gram vermek için her hafta 3500 kalori azaltmanız gerekecektir. Bunu yapmak için günde 500 kalori azaltmanız gerekecektir.

Çok sıkı diyetler vücudunuzu kıtlık moduna sokar ve vücudunuzun istenmeyen yağları yakmasını engeller. Açlığa karşı, bir savunma olarak geliştiği düşünülen bu mekanizma vücudun yiyecek ve içeceklerden aldığı kalorilerin çoğunu yakmaz ve fonksiyonlarını devam ettirebilmek adına yağsız kaslardan kalori bulmaya çalışır. Bu da kas kaybına neden olur. Kasların azalması, metabolik yaşınızı küçültür ve bu durum kilo vermeyi durdurur.

Diyet efsanesi 3: Makarna kilo aldırır

Sorun makarnanın kendisinden çok, porsiyonla alakalıdır. Bir şeyden çok fazla yerseniz ve o yediğinizi yakamazsanız vücudunuz onu yağ olarak depolar. Yani bu yediğiniz ister ekmek ister makarna veya pilav olsun, bu karbonhidrat yemenizle değil, yediğiniz miktar ve ekstra kalorilerle alakalıdır. Buna yağlı sosları ve kalorili peynirleri de ekleyecek olursanız, makarnanın adının çıkmasına şaşırmamak gerek…

Önemli olan porsiyonları kontrol edebilmektir. Ölçülü olduğu sürece, makarna yenebilir. Diyetisyenler, kişi başına 56-85 gram veya 4 kişilik bir aile için 450 gramlık paketlerin yarısı kadar noodle (Çin makarnası) öneriyor.

Diyet efsanesi 4: Saat 20.00'den sonra yemek kilo almanıza neden olur

Bu efsanede biraz gerçeklik payı var. Ben de akşam saat 8'den sonra yememenizi öneriyorum çünkü araştırmalar, geç saatte yemek yediğinizde ne kadar kalori tükettiğinizi ayarlayamadığınızı ve daha çok yemeye eğilimli hale geldiğinizi gösteriyor. Bunun sorumlusu olarak yorgunluğu gösterebiliriz çünkü yorgun olmak yanlış yiyeceklerden çok fazla yemenize neden olabilir ve bu da kilo almanıza neden olur.

Ancak, kilo almanıza neden olan, bu zaman dilimi değil, ekstra kalorilerdir! Kalorileri ne zaman tükettiğiniz fark etmez, eğer önerilen kalori alımı miktarını aşarsanız, yakamadıklarınız yağ olarak depolanır. Gün boyunca ne kadar kalori tükettiğinize dikkat edin. Sağlıklı bir kadın, günde 1800-2000 arası kalori yakmalıdır.

Diyet efsanesi 5: Yağı azaltılmış gıdalar daha sağlıklı alternatiflerdir

Yağ, yiyeceklerin lezzetli olmasını sağlayan unsurlardan biridir. Yağ yiyeceklerden alındığında, tadının çoğu da gider. Bu eksiği gidermek adına besinlere, tadını ve kıvamını artırmak için çoğu zaman şekerler, kimyasallar ve kıvam artırıcılar gibi ekstra maddeler eklenir. Bu ilaveler sizin için iyi olmayabilir ve bazen tam yağlı yiyecekler kadar kilo aldırıcı olabilirler. Ayrıca, "yağı azaltılmış" veya "yağsız", düşük kalorili anlamına gelmez. Bütün ilaveleri düşünün; tekrar bir yerlerde ortaya çıkacaklardır. Besin tablolarına bakarken gözlerinizi dört açıp bu kalorilerin nereden geldiğine bakın ve yağı azaltılmış gıdaları alırken iki kere düşünün. Taze ve az işlemden geçmiş yiyecekleri tercih edin veya yağı azaltılmış yerine tam yağlı besinleri seçin, ancak ölçülü tüketin.

Yeni araştırma: Küçük tabaklar ve diyet

Bugüne kadar rejim yapan kişilere yedikleri miktarı sınırlamak adına daha küçük tabaklarda yemeleri önerildi. Neden mi? Çünkü küçük tabaklar normal porsiyonları daha büyük gösterir. Ancak "Journal of Human Nutrition and Dietetics"te yayınlanan yeni bir araştırma, tabak boyutunun, normal kilodaki kişilerin de, obez kişilerin de kalori tüketiminde bir etkisi olmadığını ortaya koydu. Bu sonuçlara rağmen ben hala ne kadar yediğiniz konusunda yönlendirmesi adına yemeklerinizi daha küçük tabaklarda yemenizi öneriyorum. Ancak küçük bir tabak, yiyecekleri enine değil de boyuna doğru doldurmanız veya bitince tabağı tekrar doldurmanızın bir bahanesi olamaz.

bildirimimi yapıp kaçıyorum

gecen hafta:66.6
bu hafta:66.0
sadece 600 gr gitti ama bunada şükür

dün patatesle gecirdim günümü 1 kilo vermişim ama tabiiki giden su olsun moral oldu bana

lamekan aynı gidiyoruz seninle

geçen hafta: 66.6
bu hafta: 66.0

600gr verdim lamekanın dediği gibi bunada şükür

hadi bakalım alalım bildirimlerinizi

güler sen ne şanslısın öyle kendi annenin alt katında oturmakkkkk :) tadını çıkart.
bende kaynanamın alt katında oturuyorum ne şans dimi ((((

evet canım ne şanssızmışsın öyle
kayınvalidem bu durumdan hiç memnun değil ama kendi kaşındı
bizi kendi evimizden kovdu karnım burnumdayken
ne çektim be

evet canım ne şanssızmışsın öyle
kayınvalidem bu durumdan hiç memnun değil ama kendi kaşındı
bizi kendi evimizden kovdu karnım burnumdayken
ne çektim be

en iyisini yapmıssın annenin alt katına oturmakla. ne demek evinden kovmak.
ve sen şu anda kaynananla görüşüyorsun sanırım. nasıl bakıyor yüzünüze acaba çok merak ettim. ben çok kinciyimdir. sevmiyorum huyumu ama içime işliyor atamıyorum aklımdan bir türlü. valla sen yine iyiymissin

ben söyledim kayınvalideme, çünkü normalde de çok yemek konusunda ısrar eden biri, gelir yemeği zorla ağzına tıkar
güzelce söyledim anne diyetteyim lütfen ısrar etme, inanın 1kere bile olsa ye demedi, o yüzden iyiki söylemişim
misafir geldiğindede gitmicem onuda söyledim, bana pek karışamaz çünkü 2yıl kadar küs kalmıştık eşimle kavga etmişti benim yüzümden. ama maalesef eşim babasının işinde çalıştığına alttan idare ediyoruz, nabza göre şerbet vermeyi öğrendim sonunda
benimde 1görümcem 1kaynım var karışan edenim yok şükür
kendi annemin alt katında oturuyorum ve çok mutluyum[/QUOTE]

zorla yalan söyletiyorlar tatlım. benim kaynanam 5 çeşitten aşağı yemek yapmaz misafire. çay ikramıda mutlaka olcak.canımız şunu istedi demezsek bize özel bişey pişirmez evde ne varsa hatta habersiz gidince ben eltim(eltim kaynanamla beraber oturuyor) kaynanam girer yaparız hemen ama ye diye ısrar eder hatta gelinler sofraya oturana kadar kayınbabam on kere hadi kızlar bi oturun der. kaynanam arada onu bile çekemez oturun babanız yemek servisi yapacakmış hiç bana dedin mi otur ye diye bi gelin sende var der adama. geçen yıl diyetisyene gittim geldim güzelce anlattım. 4 ay yemin ediyorum kime gitsem hamur işi mantılar börekler ev makarnaları. bi gün yedim başka yemek yok 2.sefer yedim 3.de evde yedim gittim ama açlıktan çok canın çekiyor. bi gün inat ettim yemedim açlıktan başım döndü mutfakta eltimle çayı hazırlıyorduk zorla ağzıma tatlı verdi hem şekerin hem tansiyonun düştü dedi kahvaltılıkları çıkarmıştı ye diye. bizde düğün hazırlıkları zamanında bozuştuk kaynanamla eşim bütün düğün ve eşya masrafını kendi yaptı benden önce gidip eşya beğenmişler mobilyacılarda. bizde gezdik annem kaynanam eşim ben. bi yerde beğendiğim eşyayı onlarda beğenmiş ama benim haberim yok parası ödenince biz bakmıştık onu beğenmiştik dediler onların beğendiği masayı beğenmedim diye almadı bende eşime anlattım oda kızdı para benim ev benim zevk benim sanane anne biz onu beğendik dedi. güya oğluyla ilk kavgasıymış her hafta birbirlerini yiyorlar oysaki. bende arama mesafe koydum halada mesafeliyimdir. gününe misafirine gitmem 2 vasıta 1 saat yol var aramızda. annem bana yakın oturcak kızım yoksa al yüzüğünü git oğlum dedi eşime anne işte görmüş huylarını daha az yıpranayım diye onlara yakın oturtmadı. 2 yıl anneme yürümekle 15dk mesafede oturdum sonra azda bizimle oturun gelin ev tutalım dediler babamda birikimimi değerlendirsem ev alsam diyodu bunu duyunca ev aldı ne gereği var benim evim var dedi kira mı versinler ev varken dedi. şimdi anneme arabayla 5 yürüyerek 40dk mesafede oturuyorum. herşeyde aynılar onların hoşuna gitmezse yada kıskanırlarsa bütün kararlarımızı bozmaya uğraşırlar ben yapana kadar anlatmam eşimde anlatmaz tembihlerim bunu anlatma diye.

evet bende tartıldım ve geldimmm :):):)
gördüğünüz gibi yüzümde gülücükler saçıyorum :):):)

gecen hafta : 69,2 kg
bugün : 97,7 kg

fark : 1,5 kg

saolun kızlar, sizler olmasaydınız yapabileceğimi hiç sanmıyorum. sizlerin sayesinde oldu.

tabi bu arada kilolar gidiyor ama aynı zamanda sıkılaşmakta gerekiyor. sadece yyürüyüş yetmiyor sanırım. göbek eriyor onda sorun yok ama basen ve üst bacak kısmını inceltmek için farklı bir yol izlemeliyim ona karar verdim. pazartesiden sonrada ona baslıyorum inşallah.

haydi diğer bildirimleride alalımmmmm

günaydınlar

ne o ya kaynanalar çekiştiriiyor galiba
günün konusu:))
bendede var çocuklara baktığı için çook şeyi yutuyoruz
ama ne yapıcan bağlıyız işte

bildirimim 67,7 nasıl bilmiyorum

aynen bende ne kinciyimdir. hiç unutmam yapılanı çok kötü bi huy ama napayım. geçmişteki bişeyi anlatınca eşim turşu kavanozu açıldı. turşu gibi dolduruyorsun günü gelince açıyorsun der. beni kovsa hayatta gitmem hem kinci hem inatçıyım. bebek konusunda canımı sıkmıştıda 1 ay gitmedim hiç. sonra anlayıp susmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…