Popüler Konu Sevgili günlük...

Selam Günlüğüm çok da mutluyum bu gün okula gitmedim aslında hiçbir şey istediğim gibi gitmiyor ama genede her şeyin iyi tarafından bakıyorum artık küçük kuzumun yanına gidicem kendimi çok pasaklı çok çirkin hissediyorum kendimi süsleyip moral toplamam gerek böyle çok çok güzel giyinmek çok çok güzel olmak istiyorum şuan ki ruh halim bu neyse kendi adıma güzel şeyler düşünüyorum kendimi sarstım toparlanma vaktim bütün sıkıntılarım da bitti ne duruyorum artık ay tamam kendi kendimi bu kadar gazladım yeter böyle işte günlükcüm baya dolmuşum seviyorum senii

ayrıldık günlük.
çocuk gii trip atıp beni bu zor zamanımda yalnız bıraktı yine.
şaşırmadım aslında. yapısında yok çünkü destek olmak.
anca kaçmayı bilir kötü zamanlarda.
hadi bakalım hayırlısı olsun.
yine dönücek biliyorum.
bu ne ilk ne de son.

Hayatımda o kadar saçma şeyler oluyo ki,
Anlatmak dahi istemiyorum günlük...
Buraya geliyorum geliyorum, yazamıyorum.

Dünya duayla duruyor der annem. İçim huzur doluyor bunu söyleyince. Büyük resmi görüyorum.

geliyormu be günlük, az mı kaldı??? inşallah...
ticker a bakıyorum, sayaçlara bakıyorum inanamıyorum... dönüşlerinde de hepsine hayırlı yolculuklar...

2 senedir çok istememize rağmen kimi zaman erteledik diğer zamanlarda olmadı :26: çok istiyorum bebeğimizi,tabiki takdir-i ilahi... bekletmesin emi
geliversin hayırla sağlıkla sessiz takip ettiklerim var burada,inşallah en yakın zamanda sizlerinde hamileyiiiiiiim haberlerinizi alırım.

bahsedeceğim ne çok şey var halbuki,kafam karışık işte iyi akşamlar olsun sana günlük

Sabahın köründe kalkıp okula gittim.....
Sevgilimle kavga ettim. Ayrılmak istediğimi söyledim.
Ben ne kadar dengesizim yaa bi anım bi anımı tutmuyo.
Birde okulda bana bi kız ters ters baktı deli midir nedir?
Offff yorucu ve kötü bi gündü benim için....
İçimde bi sıkıntı var hayra çıkar Rabbim

kara yağızım...ölüyorum senin için...inan seni düşünmekten yorgun düştüm...özlüyorum,ölüyorum,bitiyorum....her sabaha seninle uyanmak,senin gözlerine bakmak,senin için süslenmek,sende kendimi tüketmek istiyorum...bak senin yüzünden başka birini redededeceğim...sen döneceksin diye...dönmeyeceğini bile bile...dönsen de olmayacağını bile bile...ah Rabbim bu nasıl bir aşk...

ah şu makarna salatasını fazla abartmasaydım iyi olcaktı be günlük
kendime ceza veriyorum 2 gün abur cubur yemek yok
umarım bunu uygularım
pööfff be hiç bu kadar uzun süre evde durmamıştım bi içim sıkıldı azıcık hava alsam iyi olurdu aslında da havada buz gibi nesine alcaksam
sıkıldım artık ama neyseki okul tatile giriyor da bende kurtuluyorum bu can sıkıcı durumdan
öyle işte günlük durumum iç güveysinden hallice
hadi behlül kaçar
sedulu uçar

tezimi yazdım biraz... Labdan yanlış haberlerle beni panik ettiriyorlar ya ,yok öle olmuş yok bölee.. Hayır güzel güzel reaksiyonlarına devam ediyor benim bileşiklerim allaa allah
Üfff yarın şu yeni çıkan sağlık güvencesi yasası için erkenden çıkmam lazım.Yine doğru dürüst yazamayacağım ben hiç plan yapmayayım bir şey istemeyeyim en iyisi çünkü evren bozmak için her şeyi sürüyor bugün de önüme pazar alışverişi koydu..
Haber de şuydu. Bilgimiz olsun
25 yaşını doldurmuş olanlar dikkat! Yeni Sağlık Sigortası

25 yaşını doldurmuş üniversite öğrencileri için son 20 gün. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmayanların, aylık bin 700 lira kazandıkları varsayılarak, her ay 213 lira prim borcu yazılacak.1 Ocak’ta yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası üniversite öğrencilerini ‘fena’ vurdu. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren üniversite öğrencilerinin tedavi giderleri Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlıkları tarafından karşılanmıyor. Peki ama üniversite öğrencileri hastanelerden nasıl yararlanacak? Kim ne kadar ‘sağlık sigortası primi’ ödemek zorunda kalacak?

5510 Sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun, tüm hükümlerinin 01.01.2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi nedeniyle ülkede yaşayan tüm vatandaşlar, (bazı istisnalar dışında) genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Bu çerçevede üniversite öğrencilerinin, sağlık giderleri de öğrencilerin genel sağlık sigortası çeşitliliklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak.

AİLE GÜVENCESİ YOK VEYA KENDİSİ 25 YAŞINI DOLDURMUŞ İSE

Eğer bir öğrencinin aile fertlerinden birinin sosyal güvencesi yok ise; veya öğrenci 25 yaşını doldurmuş ise ne yapacak?

Bu durumda ikamet adreslerinin bulunduğu il veya ilçe merkezlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak ‘gelir testi’ yaptırmaları gerekecek.

Gelir testi sonucunda aile bireyleri başına brüt asgari ücretin üçte birinden az (295 TL) gelir tespit edilen öğrencinin, sağlık primini Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenecek. Gelir testi yapılırken, haneye giren aylık gelir tespit edilerek, hanede yaşayan sayısına bölünecek. Bu durumda bir öğrencinin hanesinde kişi başına düşen gelir;

- Brüt asgari ücretin üçte biri (295 TL) ile asgari ücret (886,5 TL) arasında ise o öğrenci aylık 35,4 TL sağlık primi ödeyecek.

- Kişi başına düşen gelir asgari ücret ile asgari ücretin iki katı (1.773 TL) arasında ise aylık 106,4 TL ödeyecek.

- Geliri asgari ücretin iki katından daha fazla ise aylık 213 TL zorunlu sağlık primi ödeyecek.

BAŞVURMAYANA BORÇ ÇIKACAK

Bu koşullarda olup da 31 Ocak’a kadar Sosyal Güvenlik merkezine başvurmayan öğrencilerin, aylık kişi başı gelirlerinin bin 773 lira olduğu varsayılarak, her ay 213 lira tutarında sağlık primi hanelerine borç olarak yazılacak.

SİGORTALI ÖĞRENCİDE SORUN YOK!

-Bir işte çalışarak gelir elde eden ve kendi adına sosyal güvencesi bulunan öğrenciler,

genel sağlık sigortalılıklarını kendileri kazandıkları için herhangi bir şey yapmalarına gerek yok. Onlar istedikleri şekilde sağlık kurumlarından hizmet almaya devam edebilirler.

SİGORTASIZ ÇALIŞAN DİKKAT!

Ancak bu kişiler, sigortasız olarak çalıştırılıyor iseler, işverenden sigorta yaptırması talebinde bulunmalılar. İşveren sigorta yaptırmıyorsa en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu merkezine veya Alo 170’i arayarak ‘şikayette’ bulunabilirler.

Bu kişiler 25 yaşını geçmişler ise ailelerinin sağlık güvencesinden yararlanamayacaklar. Ayrıca kendilerine aylık gelirlerinin bin 770 lira olduğu varsayılarak aylık 213 lira prim borcu çıkarılacak.

25 yaşın altında olanlar ‘öğrenci belgesi’ ibraz etmek suretiyle anne, baba veya eşinin sağlık güvencesinden yararlanabilecekler.

25 YAŞIN ALTINDA, ÇALIŞMAYAN ÖĞRENCİ

Herhangi bir işte çalışmayan ve 25 yaşını doldurmamış öğrenciler, anne, baba veya eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilecek. Bunun için öğrenci belgesini en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne teslim etmesi yeterli olacak.

YEŞİL KARTLI ÖĞRENCİ

Yeşil kartlı öğrencilerin ise, kartlarına ait vize tarihlerinin dolmasının ardından 1 ay içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak ‘gelir testi’ yaptırmaları gerekiyor.

Test sonuçlarına göre yukarıda söz ettiğimiz kişi başı gelir rakamları doğrultusunda ya primlerini SGK üstlenecek ya da 35 lira ile 213 lira arasında değişen miktarda her ay sağlık primi ödeyecekler. İŞTE O VAKIFLAR

Sosyal güvencesi olmayan kişiler ile öğrencilerin başvurmaları gereken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ait iletişim bilgilerine ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Vakıflarla İletişim web sayfasından ulaşılabilir.

YABANCI ÖĞRENCİLER

- Kendi imkanları ile (yani burssuz olarak) Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrenciler, her dönem başında ders kaydı yaptırmalarını takiben SGK nezdinde borçlanmış sayılacak. Bu prim giderlerini ödemelerini takiben genel sağlık sigortalılığı hakkı başlayacak.

- Türkiye ile Sosyal Güvenlik Anlaşması olan ve kendi ülkelerinde sosyal güvenceleri olan yabancı öğrencilerin öncelikle SGK’ye başvurarak genel sağlık sigortalılıklarını aktif hale getirmeleri gerekiyor. Bunun için de bağlı bulundukları sigorta kurumu tarafından "sağlık yardım hakkı belgesi (formüler)" nin bir örneğinin Türkiye'de ikametgâhlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/ sosyal güvenlik merkezine bir örneğinin de üniversiteye gönderilmesi gerekiyor.

Bu işlemler yapılmaz ise onlar da diğer yabancı öğrenciler gibi borçlandırılacaklar ve primlerini ödemelerini takiben sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler.

HANGİ ÜLKELER

Türkiye’nin sosyal güvenlik anlaşması imzaladığı ülkeler ise şöyle: Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, KKTC, Romanya, Bosna-Hersek, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Lüksemburg, Arnavutluk.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKANLAR VEYA ÇİFTE VATANDAŞ OLANLAR

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesine çıkma izni alarak vatandaşlıktan çıkanlar ile çifte vatandaşlığı bulunan öğrenciler ne yapacak?

Üniversitede ‘yabancı uyruklu öğrenci’ statüsünde öğrenim görmekle birlikte Türk vatandaşlığı haklarının devam ediyor olması nedeniyle ya ailelerinin sosyal güvencesinden yararlanacaklar. Bu mümkün olmuyor ise gelir testi yaptırarak kendileri için tespit edilen sağlık primini her ay düzenli olarak ödeyecekler. Hürriyet
kaynak :
ekonomi.milliyet.com.tr

Sevgili Günlük,
Bugün yine çok mutlu oldum....her iş gezisi için buralardan gittiğimde bana "hadi artik geri gel,özledik " diye iş arkadaşlarımdan mesaj gelmesi beni o kadar motive ediyor ki...Allah herkese bu keyfi versin!!

günlükkk...
kaç gündür yazmıyorum sana
aynı her şey bildiğinden farklı bir şey yok
ders çalışmaya çalışıyorum

evde herkes hasta günlük babama ve ben hariç
inşallah bende olmam diyorum ama kaçarı yok

olmazsa olmaz be günlük
zorlamanında bir manası yok değil mi?​

Ya offff rejim yapmak istemiyorum.

Aç kalmak istemiyorum.

Ben yemek yemeyi çok seviyorum.

Yemeği eskisi gibi yesem ama bol bol egzersiz yapsam nolur ki

Yok hiç aklımı çelmeye kalkma, bugün 56 yı gördüm.

53 e düştüğüm zaman eskisi gibi yemek yerim.

Peki bişey dicem, daha doğrusu sorucam.

Cumartesiden beri çok fazla yemek yemedim ve 56 ya düştüm, bu normal mi yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum?

Ya nolursa olsun açım ben burdaaaaa...

ben geldimmm

bugün burdaki ilk sınavıma girdim günlük.. yaptım bişiler bakalım ama asıl önemli olan haftaya girceğim sınav.. hayırlısıyla derslerimi geçiyim valla stres oldum iyice, sınavlar ödevler filan.. canım sıkılıo iyice...

can sıkıntısı demişken 2 gündür canımı çok sıkan bişi oldu bak onu anlatıyım.. :105:benim yurdumun tam karşısında bi yurt daha var.. camlarımız çok büyük ve store perdelerimiz var, biz de genelde kapatmayız storeları ışıl ışıl olur odanın içi.. geçen gün bi arkadaşıma polak çocuğun biri beni izlediğini anlatmış.. sürekli odanın içinde ne yapmışsam birer birer söylemiş, nasıl canım sıkıldı.. yurtlar çok büyük binalar, hiç dikkatimi çekmedi beni izleyen biri.. çocuk beni görmenin ötesinde, oda numaramı bile söylemiş arkadaşıma.. şok oldum çok canım sıkıldı. bugün de arkadaşlarım geldi oturuyoduk odada, gece başka bi arkadaşım dedi ki bugün arkadaşların gelmiş oturmuşsunuz sizi izlemiş hep... yok artık dedim .. kapattım storeları açmıyorum bi daha..

bugün çok keyifli bi gün geçirdik arkadaşlarla.. :103: sınavdan çıktık, doğruca old towna gittik, harika bi cafe keşfettik, buranın yöresel yemeklerinden pierogiyi fırınlayarak yapıyorlarmış, çok lezzetliydi kendimizden geçtik resmen yemek yerken.. :125rdan çıktık, dedik ki sefaya devam edelim.. gittik en sevdiğimiz cafeye, yine buranın en meşhur tatlılarından olan şarlotkayı yedik ama nasıl huzurlu nasıl keyifli bi gün geçirdim anlatamam.. :82:

dönmeme neredeyse 1 ay kaldı..

yıldızım mı gezio nedir, bi durgunluk çöktü üzerime:78:

yapılcak bi sürü ödev, çalışılcak bi sürü ders, okuncak bi sürü makale varken nasıl çökmesin di mi ama

günaydın günlük.. yine bi hafta daha bitti,,, ve ben hiç ders çalışmadım neden hep son bi hafta kala çalışırım ki zaten hiç anlamıyorum bi türlü canım çalışmak istemiyooo ... neyse günlük umarım herşey gün geçtikçe daha güzel olur.. herşey istediğim gibi olur inşallah​

yahu gunluk az once mynette bır haber okudum.doga rutkayın babasının adı rutkay azız falan bırseyler yazmıslar sonrada evde bırı azız dermıs bırı rutkay dermıs doga rutkayda babasına genelde baba dermıs yahu dunyanın cıvısı cıkmıs bız babamızın gozunun ıcıne bakarız mıllet baba demekten aciz sinir oldum.

neyse gelelım bana.dün gece cok kotu bır ruya gordum dur anlatayım sana.bir evdeyız olu bır adam var boyle bagırsakları falan cıkmıs damarlarından kan akıyor yatırıyoruz bu adam olmus dıye sonra ben baslıyorum karnından yukarı dogru sıvazlamaya babamda mıgdesıne masaj yapıyor adam canlandı o nefes aldıkca daha hızlı hızlı kan akısını hızlandırıyoruz.sonra babanem babam ben annem kız kardesım baslıyoruz adamın dalagını bobregını yemeye ben yemıyorum kardesım ıstıyor ona vermıyorum kavga edeıyoruz neden vermedın dıye babamda yemıyor annemde ama babanem ellerını kollarını yukarı sıyırmıs sapur supur basladı adamın etlerını yemege.ruya yorumuna baktım mala servete yazıyor ama aklıma geldıkce ıcım daralıyor.oncekı gunde cıcek gormustum bır dolu renk renk.hayırlısı olsun.

hava guneslı dün aksam kek yaptım onu getırdım cayımla yıyorum bosuna para vermek ıstemıyorum bırıkım yapmam lazım ılerıde kımselere yuk olmak muhtac olmak ıstemıyorum para kazanıyorken bırıkım yapıyım.

bu kadarcık hoscakal gunlukk

gunluk bu yazımı okuyupta ruyama yorum yapacak bırı varsa bana ozelden yazsın olurmu merak edıyorum.

Ben geldiiiimmm
Epeydir uğramıyordum sana bilmem farkettin mi?
Ama özledim seni, burayı.
Ankara'ya nişana gidip geldim ve bu yüzden tüm işlerim aksadı
Sergiye yetiştireceklerimin bir kısmını yapamadım. Hatta hatlarımdan birini yazarken üzerine boya döküldü.
Sinir oldum.
Ebrudan yaptığım kolyelerimden biri kırıldı, ikisi bozuldu. Üzerimde bir şey var ama çözemedim
Nazar desem çok mu enaniyetli olurum.
İşte tüm bunlara çok üzüldüm, her biri el emeği göz nuru sonuçta, o kadar uğraşmıştım.
Neyse artık napalım nasip değilmiş.
Kursum da bugün itibariyle bitti, temizlik yaptık geldik. Bir daha gidemeyeceğim.
Malum atamadan hala ses seda yok, umutlu olayım diyorum ama umut mu bırakıyorlar insanda.
Ders çalışmıyorum diye zaten ondan her gün laf işitiyorum:18:
Ama artık doğru düzgün başalasam iyi olacak.
Hiç istemiyorum ama yaaaaaaaaaa hem de hiiiçç:26::95::95::95:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…