ben geldim günlükcüümmm
Berlin'i de fethettim ve geldim
Almanya tam da düşündüğüm gibiydi, Türkiye'ye çok benziodu bi çok açıdan..
kaç gündür nasıl yorulmuştum, bi de havalar deli soğuk olunca zor oldu baya.
artık erasmus dönemimin tüm gezilerini tamamlamış bulunuyorum. toplamda 11 ülke gezdim :124: çok keyifli zamanlar geçirdim, çok güzel arkadaşlıklar edindim. bir sürü kültür tanıdım, bazısını sevdim bazısını yadırgadım. nerdeyse her milletten bi arkadaşım oldu. çeşit çeşit insanla karşılaştım, deli gibi eğlendim, yeri geldi özledim, ağladım.. bana ihtiyacı olanların yanında olmak istedim, en sevdiklerimin ihtiyacım olduğunda yanımda olmasını istedim. şimdiye kadar ailemden neredeyse hiç ayrılmamıştım, ilk kez kendi ayaklarımın üzerinde durdum. kazandığım burslarla geçindim, aileme yük olmadan yaşayabildim. bu sırada da gezmeyi ihmal etmedim tabi. öyle bi güvenim geldi ki kendime, bundan sonra dünyanın her yerinde yaşayabilirim her şeyle başedebilirim gibi büyük hissiyatlara büründüm. tek başıma her şeyin üstesinden gelebilcek gücü verdi bana Allahım. o kadar çok gözlem yaptım ki şu zaman boyunca, her şeyi herkesi gözlemledim. dünyada ne kadar fazla yaşanacak yer olduğunu gördüm, doğduğun toplara çakılı kalmamayı ama kıymetini bilmeyi öğrendim. türkiyede eleştirdiğim şeyleri bile özlemeyi gördüm. insanımı anladım, empati yaptım, kendimi törpüledim, önyargılarımı yıktım. bi çok şeye karşı bakış açım genişledi, bi çok konuda daha da çok sahip çıkmam gereken değerlerimin farkına vardım. dopdolu bi 5 ay geçirdim ve şimdi yavaş yavaş dönüş yaklaşıyor.. buradaki son 5 günüm.. daha dün gibiydi sanki yurtdışına çıkma hayaliyle tutuştuğum günler, şafak saymalar.. zaman öyle hızlı akıyor ki, yakalayamadım bi türlü
çok özledim evimiiiiiii.. içim neşe dolu, annemin sesi hep cıvıl cıvıl, saatleri saymaya başlayacak yakında
oda arkadaşımı berlinden yolcu ettim, tek başımayım artk.. bavulumu açtım onun yatağının üzerine, yerleştirmeye başladım biraz biraz ama nasıl sığıcam hiçbi fikrim yok :82:
hediyeleri koymaktan kıyafetlere yer kalırsa iyi valla
hadi gelsin 14 şubat ve ben kavuşayım tüm sevdiklerime
öyle garip geliyor ki aylar sonra tekrar türkiyede olacağımı düşünmek.. her taraf türk, konuşulan dil türkçe... eyyttt beee
toprağı öpmesem de her önüme gelene sarılabilirm yani
kıpır kıpır oldu yine içiiimm :118:
14 Şubat :119:
14 Şubat
14 Şubat
uçağım münih aktarmalı, aktarma sürem de epey var, 6 saat filan beklicem boş boş.. free shop gezerim artık napiim, alışverişin dibine vurduk zaten